Janebay

'429123' door Janebay '429123' door Janebay

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Praatjesmakers

Janebay

Geboeid luistert de kleinste naar haar zus, die de twee verschillende snoepjes in haar handen bespreekt. Hun broer lijkt minder geïnteresseerd en kijkt de andere kant uit. 'Praatjesmakers', zal hij gedacht hebben.

'428312' door Janebay '428312' door Janebay

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Speels

Janebay

Chinese kindjes hebben voor altijd mijn hart gestolen. Dit jongetje zat bij ons in de bus op weg naar de rijstterrassen. Hij was ongelooflijk opgewekt en druk, waarschijnlijk benieuwd naar waar zijn ouders hem mee naartoe zouden nemen, dus het was lastig om hem in zijn doen en laten vast te leggen. Op een gegeven moment hing hij speels over de busstoel, waardoor ik toch dat blije, schattige gezichtje kon fotograferen.

'428229' door Janebay '428229' door Janebay

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Fish!

Janebay

Je zou denken dat als je naar het 'Chengdu Research Base of the Giant Panda Breading' gaat, er uitsluitend schattige panda's op je camera staan als je 's avonds terugkomt. Bij mij was dit voor 80 procent van de foto's het geval, echter ging mijn aandacht tevens naar een ware kleurenexplosie in het water: koikarpers! In China staan ze symbool voor welvaart en geluk, waardoor je de vissen veelvuldig afgebeeld ziet in Chinese kunst (let maar eens op schilderijen in restaurants) en uiteraard zie je ze vaak in levende vorm in vijvers.

'427795' door Janebay '427795' door Janebay

China

China

Stadscontrast

Janebay

Contrast, iets wat je vaak en in verschillende vormen tegenkomt in China: arm en rijk, oud en nieuw. In de historische stad Xi'an springt het contrast tussen traditionele gebouwen en moderne (hoog)bouw al snel in het oog, voornamelijk als je over de stadsmuur fietst/loopt. Ik prefereer de gebouwen in Chinese stijl, wat jullie? ;)

'426835' door Janebay '426835' door Janebay

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Houterig

Janebay

Houterig - zowel de bewegingen van dit vrouwtje als haar schattige huisje. Net voordat ze naar binnen stapte keek ze mijn kant op, waarna ze glimlachend door de deur verdween. 'Rare buitenlander', zal ze gedacht hebben.

'426669' door Janebay '426669' door Janebay

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Na de oogst

Janebay

Bij rijstterrassen denk je normaal aan de mooie volgroene kleur die ze vlak voor de oogst hebben. Toen ik het oude stadje Ping'an bezocht in november vorig jaar, was de rijst helaas recent nog geoogst. Desondanks was het een prachtig gezicht doordat er zowel geoogste als nieuwe, bloeiende vlakken zichtbaar waren.

'426611' door Janebay '426611' door Janebay

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Sprookjesbos II

Janebay

De bomen nog bedekt met een laagje ijs, volledige stilte, en zonder ook maar een zuchtje wind ligt het meer er als een spiegel bij. Vroeg in de ochtend is het Jiuzhaigou National Park op haar mooist, ook omdat de Chinezen er dan nog niet in grote getalen rondlopen. De perfecte omstandigheden om er in alle rust fraaie plaatjes te schieten!

'426508' door Janebay '426508' door Janebay

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Yangshuo broers

Janebay

Het platteland van Yangshuo is een ware verademing ten opzichte van het toeristische centrum. Huur een fiets en rijd over de eindeloze weggetjes langs de Li rivier, waar je zult genieten van de prachtige karstgebergtes waar Yangshuo door wordt omringd. De speelsessie van deze twee broertjes werd abrupt onderbroken toen er 'Wàiguó rén' (buitenlanders) langsfietsten. De aandacht van het jongetje in de kar was direct gericht op mijn reisgenoot, waardoor ik mooi zijn verbaasde reactie kon vastleggen.

'426139' door Janebay '426139' door Janebay

ChinaJiangsu en Zhejiang

ChinaJiangsu en Zhejiang

West Lake

Janebay

Uitkijkend op het West Lake (Hangzhou) geniet deze local van de zonsondergang. Deze stad noemen de Chinezen zelf graag de 'hemel op aarde', en ik begrijp wel waarom - er is veel groen, prachtige parken, en dus dit indrukwekkende meer waar de stad zo'n beetje omheen is gebouwd. Overdag kun je een bootje huren en heerlijk uren over het water dobberen, en in de avond is het West lake goed voor vermakelijke watershows. Hangzhou mag je absoluut niet overslaan als je in China bent!

'425866' door Janebay '425866' door Janebay

ChinaJiangsu en Zhejiang

ChinaJiangsu en Zhejiang

Waterstad

Janebay

Xitang, een waterstadje gelegen in de buurt van Shanghai was een tip van mijn Chinese kamergenote, die hier graag met mij naartoe wilde. Zoals veel toeristische bestemmingen in China moest er ook voor dit stadje entree betaald worden (omgerekend zo'n 10eu, wat aardig duur is voor Chinese begrippen). Op weg naar het stadje kwamen we echter twee 'locals' tegen die ons wel voor 0,50eu naar binnen wilden smokkelen... zo'n aanbod sla je natuurlijk niet af! De twee vrouwtjes hadden weer wat geld verdiend, en wij konden het bespaarde bedrag lekker uitgeven aan souvenirs en snacks! Aan het eind van de middag, in het licht van de ondergaande zon, was het stadje op haar mooist.

'425826' door Janebay '425826' door Janebay

ChinaJiangsu en Zhejiang

ChinaJiangsu en Zhejiang

Chinese 'delicatesse'

Janebay

Eten is zo'n beetje het belangrijkste onderdeel van de Chinese cultuur. Je ziet dan ook op elke hoek van de straat restaurantjes, eettentjes of zelfs hele markten waar maaltijden en snacks worden verkocht. De vrouw op deze foto had een grote rij klanten voor haar open keukentje staan, allemaal wachtende op een portie van de beruchte Chinese delicatesse 'stinkende tofu'. Ik ben even dichtbij gaan staan voor de foto, maar ben daarna snel doorgelopen - weg van de ondraagbare geur van dit gerecht.

'425591' door Janebay '425591' door Janebay

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Sprookjesbos

Janebay

Eén van de 144 meren in het Jiuzhaigou National Park in Sichuan, China. De weersomstandigheden waren op het moment van de foto perfect - windstil met een aangename ochtendzon -, waardoor de (absurd!) blauwe kleur van het spiegelgladde water volop tot haar recht kwam. Een waar sprookjesbos, waar ik vol verwondering een hele dag van heb mogen genieten!

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 29 | Community-toppers

wolkbreuk-in-st-petersburg
Wolkbreuk in St. Petersburg. Foto: BjornSnelders
1. Topfoto & -tip: Wolkbreuk in St. Petersburg door BjornSnelders
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Dragonfly
4. Nieuwkomer: Meppie

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik