Janauk

'256231' door Janauk '256231' door Janauk

NepalPokhara

NepalPokhara

Wassen in het...avond

Janauk

Laundry machines are for sale nowadays in Pokhara, but electricity not always... Most of the women still have to wash in this way. Place: Phewat Tal Pokhara.

'131758' door Janauk '131758' door Janauk

NepalPokhara

NepalPokhara

Ondergaande zon over.

Janauk

Het is elke keer weer een fascinerend gezicht vlak voor zonsondergang en er gaat een grote rust van uit. Zonsondergang over het meer bij Pokhara.

'129107' door Janauk '129107' door Janauk

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Genieten!

Janauk

Het levenstempo in Nepal ligt duidelijk lager dan in ons jachtige landje. Mooi weer, geniet er dan van!

'128376' door Janauk '128376' door Janauk

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Uitzicht

Janauk

Uitzicht tijdens de afdaling van Ghorepani naar Naya Pul.

'126700' door Janauk '126700' door Janauk

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Dorsen

Janauk

Het is weer tijd om de rijstoogst binnen te halen. Bijna alles gebeurt nog met de hand en/of met dieren, zoals hier het dorsen met de ossen.

'126053' door Janauk '126053' door Janauk

NepalPokhara

NepalPokhara

Blokker

Janauk

Zou Blokker ook zo begonnen zijn? Een alledaags gezicht in Nepal.

'125212' door Janauk '125212' door Janauk

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Zonsondergang

Janauk

Zonsondergang op de Annapurna, gezien vanuit de stad Pokhara. Op de voorgrond hangt wasgoed te drogen op het dak van een huis.

'124866' door Janauk '124866' door Janauk

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Waterverkoper

Janauk

Waterverkoper op het busstation op Kanthipad in Kathmandu, 's ochtends om 7 uur. Controleer wel eerst of de dop verzegeld is, en drink nooit water uit de kraan of uit een rivier in Nepal!! Het laatste is de beste manier om je vakantie te verknoeien. Nepalezen zijn mooie mensen en meestal ook vriendelijk, dat is aan hem duidelijk te zien.

'124675' door Janauk '124675' door Janauk

NepalPokhara

NepalPokhara

New Road

Janauk

Uitzicht op de Annapurna vanaf New Road in Pokhara. Een fantastisch gezicht, waar ik elke keer weer van geniet.

'124323' door Janauk '124323' door Janauk

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Vlinder

Janauk

Nepal staat ook bekend om de grote varieteit in vlinders, hier een exemplaar.

'123286' door Janauk '123286' door Janauk

NepalPokhara

NepalPokhara

Honingverkoopster

Janauk

Elke morgen trekken mensen uit de bergen de stad binnen om van alles te verkopen. Deze vrouw verkoopt honing en heeft haar kindje op haar rug. Het is aan haar te zien, dat ze het niet makkelijk heeft.

'118292' door Janauk '118292' door Janauk

NepalPokhara

NepalPokhara

Nepalese 'villa'

Janauk

Het dak is niet waterdicht, de wanden kieren overal en toch woont er al zeker 2 jaar een familie in. Een triest beeld van hoe een deel van de bevolking woont, die naar de grote stad gekomen is voor een beter leven.

'114696' door Janauk '114696' door Janauk

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Opkomende bewolking

Janauk

's Middags in Deurali, op weg naar ABC. Op de achtergrond opkomende bewolking vanuit het dal, het zou snel koud, nat en mistig worden.

'110926' door Janauk '110926' door Janauk

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Tegenstelling

Janauk

Is er een grotere tegenstelling mogelijk? Op haar rug een traditionele draagmand (dhoka) en in haar linker hand een traditioneel mes. Maar in haar rechterhand een mobieltje! Ook dat is Nepal nu.

'110077' door Janauk '110077' door Janauk

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Oogsten

Janauk

Op de meeste plaatsen wordt in het najaar de rijstoogst binnengehaald, bijna altijd gebeurt dat met de hand en is de hele familie er bij betrokken.

'110013' door Janauk '110013' door Janauk

NepalPokhara

NepalPokhara

Snackkar

Janauk

In de steden vind je veel van deze rijdende snackkars. Het is voor toeristen niet aan te raden hier te eten.

'109999' door Janauk '109999' door Janauk

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Straatje in Kathmandu

Janauk

Een van de straatjes in Thamel, de toeristenbuurt van Kathmandu. Aan uithangborden geen gebrek...

'109954' door Janauk '109954' door Janauk

NepalPokhara

NepalPokhara

Fishtail...(Machhapuc

Janauk

Bij helder weer is de Fishtail (>7000 mtr) overal in Pokhara zichtbaar, zo ook hier bij Mahendrapul in het centrum. Het blijft adembenemend!

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik