JanKranendonk

'532430' door JanKranendonk '532430' door JanKranendonk

BelgiëGent

BelgiëGent

Gent

JanKranendonk

Gent is een bezoek waard. Niet zo ver van hier en veel pracht en praal. Veel moest opnieuw opgebouwd worden na verwoesting in de Europese oorlogen, maar het staat er allemaal toch maar weer.

'531962' door JanKranendonk '531962' door JanKranendonk

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Ayutthaya

JanKranendonk

Een bezoek aan de ruines van Ayutthaya. Ruines van tempels van een lang verloren beschaving in een tegenlicht dat het mysterieuze aspect ervan des te meer benadrukte.

'530190' door JanKranendonk '530190' door JanKranendonk

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

Vismarkt in Negombo

JanKranendonk

Vismarkt op het strand van Negombo in Sri Lanka. Vissers brengen hun vangst op het strand om te verkopen. Kraaien proberen wat mee te pikken. Bloedheet en armoedig. Geen plek waar je graag wil zijn.

'528721' door JanKranendonk '528721' door JanKranendonk

BelgiëGent

BelgiëGent

Gent

JanKranendonk

Gent is een geweldig mooie stad, maar in zekere zin een spookstad van wat het ooit was. Veel historische gebouwen zijn kapot gebombardeerd in de europese oorlogen. Vergelijkbaar met wat nu in Aleppo gebeurt. Daarna zijn ze weer gereconstrueerd, maar soms alleen de buitenkant. Als je dan naar binnen gaat zie je dat het een lege huls is...

'527677' door JanKranendonk '527677' door JanKranendonk

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Brussel

JanKranendonk

Brussel als snelle Franse stad weerspiegeld in de autodaken. Vlaamse kern met toerisme maar daarbuiten problematisch. Rechts is Hotel Metropole, topstuk Art Nouveau. Eenmaal binnen kan je doen of er niks aan de hand is.

'526661' door JanKranendonk '526661' door JanKranendonk

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Chao Phraya rivier in

JanKranendonk

De Chao Phraya rivier stroomt dwars door Bangkok, gezien hier vanaf een tempel. Er is een druk verkeer op de rivier, en de tip is om naar een van de steigers te gaan en in een boot te stappen en kijken waar je uitkomt.

'516331' door JanKranendonk '516331' door JanKranendonk

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Golden Triangle

JanKranendonk

De Mekong rivier in de buurt van Cheng Saan. Aan de ene kant is Thailand, aan de andere kant Birma. Dit is de Golden Triangle, maar ik trof er, behalve het mooie landschap, niets aan dat wees op drugshandel of andere illegale praktijken.

'511830' door JanKranendonk '511830' door JanKranendonk

IndiaHimachal Pradesh

IndiaHimachal Pradesh

Himalya

JanKranendonk

Gezicht op een rivier in de Himalaya vanuit het raampje van een bus vanuit Gopeshwar hoog in de bergen, naar het zuiden eindeloos kriskras omlaag richting Delhi.

'510877' door JanKranendonk '510877' door JanKranendonk

KeniaLake Victoria

KeniaLake Victoria

Serengeti, Afrika

JanKranendonk

Serengeti, Afrika. Grapje. Geen Serengeti maar het uitzicht vanaf mijn balkon in Den Haag, kijkend op het westen bij een zonsondergang in de herfst van het jaar onzes heren 2015..

'507801' door JanKranendonk '507801' door JanKranendonk

EgypteCairo

EgypteCairo

Theedrinkers

JanKranendonk

Theedrinkers, of wat dies meer zij, met af en toe een waterpijp en zo ;-) in een straatje met cafeetjes in het oude centrum van Cairo in Egypte.

'505954' door JanKranendonk '505954' door JanKranendonk

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Rode Bloesem

JanKranendonk

Rode bloemen aan de bomen langs de Mekong rivier in Chiang Saen, Thailand, met een bootje midden in de rivier. Aan de overkant is Laos.

'504655' door JanKranendonk '504655' door JanKranendonk

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

Vismarkt in Negombo

JanKranendonk

Vissers en vissersboten op het strand van Negombo. Vissers brengen de vis aan land, die meteen verkocht wordt door visvrouwen op een vismarkt op het strand.

'504553' door JanKranendonk '504553' door JanKranendonk

Mexico

Mexico

Palenque

JanKranendonk

Palenque is een van de meest bijzondere plekken in Mexico, Ruines van grandioze tempels van een Inca volk,midden in de jungle, nog niet eens zo lang geleden ontdekt.

'503959' door JanKranendonk '503959' door JanKranendonk

MexicoMexico City

MexicoMexico City

Cinco de Mayo

JanKranendonk

Cinco de Mayo op het Zocalo van Mexico City. Hier wordt ieder jaar de overwinning van de Mexicanen op de Fransen gevierd, met parades en een reconstructie van de veldslag op het plein van Mexico City, met duizenden figuranten in historische uniformen.

'502933' door JanKranendonk '502933' door JanKranendonk

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Surfmeisjes

JanKranendonk

Eerder dit jaar in Spanje zag ik de jaarlijkse migratie van surfmeisjes vanaf het strand van Barcelona. Ik zag ze wegpeddelen en verdwijnen over de horizon, Ze verspreiden zich over het hele Middellandse Zeegebied, de meesten worden nooit meer terug gezien.

'502789' door JanKranendonk '502789' door JanKranendonk

PakistanLahore

PakistanLahore

Markt in Lahore

JanKranendonk

Markt stalletjes in Lahore, gezien vanaf een soort viaduct, toen ik random door de stad liep. Bijzonder toch steeds hoe dit het dagelijks leven is van al die mensen terwijl jij daar als een soort alien langs loopt.

'502272' door JanKranendonk '502272' door JanKranendonk

MexicoCentraal Mexico

MexicoCentraal Mexico

Mexicaanse...Schoolki

JanKranendonk

Schoolkinderen zaten hier met zijn allen op een willekeurige stoeprand in Patzcuaro in Mexico. Je weet niet waarom, maar plotseling heb je een fotogeniek moment...

'501353' door JanKranendonk '501353' door JanKranendonk

MexicoCentraal Mexico

MexicoCentraal Mexico

Schoenpoetsers in...C

JanKranendonk

Schoenpoetsers in Cuernavaca, Mexico. Hier kan je je schoenen nog professioneel vakkundig laten poetsen. Kan in Nederland niet meer. Hoewel er een poosje een schoenpoetser actief was bij het centraal station in Amsterdam. Ik weet niet waar die gebleven is maar waarschijnlijk mocht het niet.

'501225' door JanKranendonk '501225' door JanKranendonk

IndiaJodhpur

IndiaJodhpur

Jodhpur vanaf het For

JanKranendonk

Uitzicht over Jodhpur in Rajasthan, India, vanaf de muren van het Mehrangarh fort. Eén van de vele sprookjesachtige forten die India rijk is. Je blijft uren op zo'n plek zitten en ziet de gieren voorbij komen en uitzweven ver over de blauwe stad.

'500707' door JanKranendonk '500707' door JanKranendonk

IndiaGoa

IndiaGoa

Vissers in Goa

JanKranendonk

Vissers ruimen hun manden op, op een strand in Goa, India, terwijl kraaien zitten toe te kijken. Die kraaien hebben het in feite natuurlijk goed bekeken. In ieder geval beter dan die vissers.....

'500580' door JanKranendonk '500580' door JanKranendonk

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Cricket in India

JanKranendonk

Cricket is in India wat hier voetbal is. Overal zie je dit soort jochies cricket spelen. Deze gingen poseren, maar kwamen daarna om geld eisen. Kregen ze niet natuurlijk. Dus kwamen ze me krijsend en schoppend achterna ;-) India is geen land maar een spektakel.....

'499797' door JanKranendonk '499797' door JanKranendonk

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Toeristen in Dubrovni

JanKranendonk

Foto vanaf de stadsmuur van Dubrovnik van een groep reisreporters met gids. Dubrovnik, vroeger Ragusa, is een historische en culturele aanrader, ook al is het een heel eind reizen....

'497441' door JanKranendonk '497441' door JanKranendonk

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Dubrovnik

JanKranendonk

Dubrovnik was ooit een welvarende autonome stadstaat zoals Venetie. Het heette toen Ragusa. Door het lot is het bewaard gebleven, met stadsmuren en al. Als een insect in barnsteen. Na bombardementen in de oorlog om Bosnie is het compleet gerestaureerd. Een parel uit de Europese historie, en nu iets als een openlucht museum, ontdaan van leven, maar wel iets wat je gezien moet hebben.

'496818' door JanKranendonk '496818' door JanKranendonk

India

India

De Reiger en de...Wat

JanKranendonk

Een waterput en een reiger ergens op het platteland bij Khajuraho. Ik ben genaderd tot het punt waarop de reiger volgens mij nog net niet weg zou vliegen.

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik