Jan-Petra

'516511' door Jan-Petra '516511' door Jan-Petra

MongoliëNoordwest Mongolie

MongoliëNoordwest Mongolie

Eagle Hunter Agalai

Jan-Petra

September 2015 hebben wij het prachtige Mongolie bezocht en zijn we te gast geweest bij Eagle Hunter Agalai en zijn familie. Hier zie je Agalai samen met zijn steenarend. Het jagen met steenarenden is een eeuwenoude Kazachse traditie en wordt jaarlijks in ere gehouden tijdens het Golden Eagle Festival. +/- 80 tot 100 Eagle Hunters strijden tegen elkaar tijdens verschillende wedstrijden. Agalai is meervoudig kampioen van het Golden Eagle Festival en in 2014 is zijn destijds 13-jarige dochter Ashol Pan wereldberoemd geworden door als jongste deelnemer en als eerste en enige vrouw ooit dit festival te winnen. Hoe bijzonder is dat?

'516386' door Jan-Petra '516386' door Jan-Petra

MongoliëNoordwest Mongolie

MongoliëNoordwest Mongolie

Eagle Hunter

Jan-Petra

De bevolking van de provincie Bayan Olgii in het uiterste Noordwesten van Mongolië bestaat voor een groot gedeelte uit Kazachen; een islamitisch nomadenvolk van Turkse afkomst. In de ijskoude Mongoolse winter jagen deze Kazachen met afgerichte steenarenden op marmotten, konijnen, vossen en soms zelfs wolven. Een eeuwenoude traditie die waarschijnlijk rond 940 na Christus is ontstaan. Afgelopen september hebben wij het prachtige Mongolie bezocht en hebben we overnacht bij een eagle hunter familie. Dit is onze gastheer eagle hunter Agalai.

'516377' door Jan-Petra '516377' door Jan-Petra

MongoliëNoordwest Mongolie

MongoliëNoordwest Mongolie

Winter is coming - op

Jan-Petra

September 2015. Samen met onze gids en chauffeur rijden we al een paar uur in onze UAZ69 -een stoere Russische jeep- door het prachtige landschap van het Tsast Uul gebergte. We zijn we op zoek naar de laatste nomaden in de vallei. De winter komt er aan en veel families zijn al vertrokken naar lager gelegen gebieden. Uiteindelijk vinden we de nomaden en zoals overal in Mongolie worden we gastvrij ontvangen met melkthee, kaas, yoghurt en koekjes. We brengen de nacht door bij de nomaden familie en slapen in de voorste ger op deze foto, een geweldige ervaring.

'459155' door Jan-Petra '459155' door Jan-Petra

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Zonsondergang in...Ca

Jan-Petra

Het landschap van Cappadocië is werkelijk sprookjesachtig mooi. Deze vlakte is miljoenen jaren geleden ontstaan na meerdere vulkaanuitbarstingen en zware erosie; regen en wind hebben het tufsteen de meest bizarre vormen gegeven. Deze zonsondergang foto is gemaakt bij Devrent Vadisi, een prachtige vallei tussen Avanos en Urgup.

'454869' door Jan-Petra '454869' door Jan-Petra

IndiaJodhpur

IndiaJodhpur

Bishnoi meisje

Jan-Petra

Nabij Jodhpur hebben wij een bezoek gebracht aan een Bishnoi dorpje. De Bishnoi religie is in de 15e eeuw gesticht door Jambheshwar en de Bishnoi leven volgens 29 regels. Een aantal van die regels zijn geweldloosheid, vegetarisme, bescherming van dieren en bomen, dagelijkse hygiëne, niet stelen, niet liegen en geen alcohol of drugs gebruiken. De Bishnoi zijn een vredelievend volk en leven een met de natuur. De mannen dragen altijd witte kleding en witte tulbanden terwijl de vrouwen juist heel kleurrijk gekleed zijn. Deze prachtige jongedame woont in het betreffende dorpje dat wij hebben bezocht.

'453550' door Jan-Petra '453550' door Jan-Petra

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Klooster van...Tingmo

Jan-Petra

Tijdens onze 4-daagse trekking in Ladakh hebben we onder andere het klooster van Tingmosgang bezocht. Het is spectaculair gelegen op een rots en torent hoog boven het dorp uit. Absoluut een bezoek waard!

'452768' door Jan-Petra '452768' door Jan-Petra

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Man met gebedsmolen

Jan-Petra

Afgelopen september hebben wij Ladakh bezocht. Een bijzonder stukje India dat totaal niet voelt als India, meer als Tibet, maar dan in vrijheid. Ladakh is puur, authentiek, de landschappen zijn adembenemend mooi, de mensen vriendelijk en gastvrij en het Tibetaans boeddhisme, dat zo is verweven in het dagelijks leven, is fascinerend. Tijdens onze 4-daagse trekking kregen we bezoek bij onze tent van deze vriendelijke oude man met zijn gebedsmolen.

'436602' door Jan-Petra '436602' door Jan-Petra

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Intrigerende ogen

Jan-Petra

Eén keer per jaar wordt de Pushkar Fair gehouden, één van de grootste veemarkten van heel India. Kleurrijke mensen uit alle hoeken van Rajasthan trekken naar het kleine stadje Pushkar om hun kamelen (dromedarissen), paarden, geiten en andere dieren te verhandelen. Deze trotse jongedame met haar intrigerende ogen kwamen we tegen op het marktterein toen we rond zonsondergang een wandeling maakten.

'435702' door Jan-Petra '435702' door Jan-Petra

Jordanië

Jordanië

Sinaï hagedis

Jan-Petra

Dana Nature Reserve is het grootste natuurpark van Jordanië en er leven honderden soorten vogels, reptielen en andere zeldzame dieren. Wij hebben hier de Wadi Dana Trail gelopen, een 14 kilometer lange wandeling van de Feynan Eco Lodge naar Dana Guesthouse. Tijdens deze wandeling zagen we deze felblauwe Sinaï hagedis, een prachtig dier!

'435524' door Jan-Petra '435524' door Jan-Petra

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Bundi

Jan-Petra

Bundi is een stad in het zuiden van Rajasthan met ongeveer honderdduizend inwoners maar voelt eerder als een dorp dan een stad. Veel huizen zijn blauw geschilderd want het schijnt dat blauw muggen tegenhoudt. De smalle straatjes zijn rustig voor Indiase begrippen en het is heerlijk om hier rond te dwalen. Tijdens een van onze vroege ochtend wandelingen kwamen we deze vriendelijke vrouw tegen. Ze was net met de afwas bezig.

'435394' door Jan-Petra '435394' door Jan-Petra

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Al Khazneh

Jan-Petra

De 1e aanblik op Al Khazneh vanuit de Siq is adembenemend mooi maar het is ook erg leuk om de schatkamer van boven te bekijken. Het is een aardige klim maar de moeite dubbel en dwars waard en de kans is groot dat je het panorama helemaal voor jezelf alleen hebt.

'435283' door Jan-Petra '435283' door Jan-Petra

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Ad Deir, het klooster

Jan-Petra

Dit is Ad Deir, het klooster, wat ons betreft een van de mooiste monumenten van Petra. Je bereikt dit klooster na een klim van +/- 800 traptreden. Klim hier nog een stukje verder omhoog en je hebt van verschillende standpunten een prachtig uitzicht op Ad Deir.

'435162' door Jan-Petra '435162' door Jan-Petra

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Trots

Jan-Petra

Tijdens onze jeeptocht door de Wadi Rum kwamen we deze man tegen, hij liep met zijn geiten door de woestijn en poseerde graag even voor de foto.

'384437' door Jan-Petra '384437' door Jan-Petra

IndiaJaisalmer

IndiaJaisalmer

Nieuwsgierig

Jan-Petra

Dit meisje hebben we gefotografeerd in een klein dorpje vlakbij Jaisalmer. Ze was nieuwsgierig, vrolijk en vond ons maar wat interessant. Ik werd blij van haar mooie ogen en ontwapenende lach.

'383503' door Jan-Petra '383503' door Jan-Petra

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Maaltijd bereiden

Jan-Petra

Een van de leukste dingen die wij tijdens onze laatste Rajasthan vakantie hebben gedaan was foto's teruggeven aan mensen die we het jaar daarvoor in een klein dorpje hebben gefotografeerd. De grootvader van een geportretteerd meisje heeft ons vervolgens een uitgebreide rondleiding door zijn dorp gegeven. Zo bezochten we ook de lokale school. Naast onderwijs krijgen de kinderen ook dagelijks een warme maaltijd. Deze vrouw is aan het koken voor maar liefst 120 kinderen.

'382537' door Jan-Petra '382537' door Jan-Petra

TurkijeCappadocië

TurkijeCappadocië

Liefdesvallei

Jan-Petra

Dit is de liefdesvallei in Cappadocië, een prachtige vallei met indrukwekkende feeënschoorstenen. Veel mensen maken vroeg in de ochtend een ballonvaart boven deze vallei maar het is zeker ook een aanrader om hier vroeg in de ochtend in alle rust een wandeling te maken. Het is een indrukwekkend gezicht om de tientallen heteluchtballonnen boven je hoofd te zien zweven.

'382386' door Jan-Petra '382386' door Jan-Petra

Verenigde Arabische EmiratenAbu Dhabi

Verenigde Arabische EmiratenAbu Dhabi

Sjeik Zayed moskee

Jan-Petra

Dit is de grote Sjeik Zayed moskee in Abu Dhabi. Werkelijk een prachtige moskee, gebouwd in opdracht van sjeik Zayed bin Sultan Al Nuhayyan, de grondlegger van de Verenigde Arabische Emiraten. Er kunnen hier maar liefst 40.000 mensen tegelijkertijd bidden. De buitenkant van de moskee is indrukwekkend maar dit geldt zeker ook voor de binnenkant. De vloer van de gebedshal is bedekt met het grootste tapijt ter wereld, gemaakt in Iran en in de lucht hangt de grootse kroonluchter ter wereld versierd met meer dan een miljoen Svarovski kristallen. Absoluut een bezoek waard!

'345527' door Jan-Petra '345527' door Jan-Petra

IndiaKhajuraho

IndiaKhajuraho

Blij!

Jan-Petra

Ik word blij van de kinderen in India. Ze zijn zo open, spontaan, vrolijk en nieuwsgierig. Zo ook dit leuke duo (2 zusjes) die wij tegen het lijf liepen in het oude centrum van Khajuraho.

'336539' door Jan-Petra '336539' door Jan-Petra

TibetLhasa

TibetLhasa

Devotie

Jan-Petra

In 2007 hebben we Tibet bezocht. Het was een indrukwekkende reis met adembenemende landschappen en interessante kloosters maar het zijn vooral de Tibetanen zelf die de meeste indruk op ons hebben gemaakt. Niet eerder hebben we zulke vriendelijke mensen ontmoet en het is prachtig om de devotie van de mensen te zien. Deze foto is gemaakt bij de ingang van de Jokhang tempel, de heiligste tempel van Tibet.

'334312' door Jan-Petra '334312' door Jan-Petra

IndiaJaipur

IndiaJaipur

Moeder van de bruid

Jan-Petra

Tijdens onze reis door Rajasthan (nov 2010) hadden wij het genoegen om te gast te zijn bij een Indiase bruiloft en dat was heel bijzonder om mee te maken. Deze foto is gemaakt in het huis van de bruid en dame die je hier ziet is de moeder van de bruid. +/- een uur na deze foto zou de bruidegom te paard arriveren en de ceremonie beginnen.

'333152' door Jan-Petra '333152' door Jan-Petra

IndiaJaipur

IndiaJaipur

Bruiloft

Jan-Petra

Tijdens onze reis door Rajasthan (nov 2010) hadden wij het genoegen om te gast te zijn bij een Indiase bruiloft. Het was een unieke belevenis en heel bijzonder om mee te maken. Deze foto is genomen in het huis van de bruid terwijl zij en haar familieleden aan het wachten waren op de bruidegom. Hij arriveerde een paar minuten later, te paard. Deze vrouw is trouwens niet de bruid maar een familielid.

'332471' door Jan-Petra '332471' door Jan-Petra

IndiaJaisalmer

IndiaJaisalmer

Water halen

Jan-Petra

De avond nadert terwijl vrouwen water halen bij de waterput vlakbij het dorpje Khuri middenin de Thar woestijn aan de grens met Pakistan. Het is zeker een aanrader om dit dorp te bezoeken, 45 kilometer ten zuidwesten van Jaisalmer. Prachtig om te zien hoe mooi de vrouwen gekleed zijn

'329938' door Jan-Petra '329938' door Jan-Petra

IndiaKhajuraho

IndiaKhajuraho

Blij!

Jan-Petra

Khajuraho is wereldberoemd vanwege de Hindoeïstische en Jainistische tempels die hier te vinden zijn maar het is ook heerlijk om wat door de smalle straatjes van het oude centrum te wandelen en het dagelijkse leven te aanschouwen. De kinderen hier zijn vrolijk, uitbundig en gaan graag op de foto. Zo ook dit meisje. Ik werd blij van haar stralende lach

'327837' door Jan-Petra '327837' door Jan-Petra

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Antelope Canyon

Jan-Petra

Een paar mijl ten Oosten van Page liggen 2 verborgen pareltjes; de Upper and Lower Antelope Canyon. Deze foto is gemaakt in de Lower Antelope Canyon. Via een smalle spleet tussen de rotsen daal je af in de canyon en kom je in een wonderlijke wereld terecht. De wanden van de kloof hebben de meest prachtige vormen en structuren, het resultaat van jarenlange erosie. Afhankelijk van de hoeveelheid zon die naar binnen schijnt verandert de kleur van de kloof van oranje naar roze naar paars. Prachtig, Art of nature!

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 02| COMMUNITY-TOPPERS


De wolf in de sneeuw. Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: De wolf in de sneeuw door Henk Vanetië
2. Review: Sauerland, Duitsland door TravelsbyMonique
3. Communitylid van de week: MarleenvM
4. Nieuwkomer: Glennm23

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik