Jan Molenveld

profiel Jan Molenveld

Naam

Jan Molenveld

Reviews

0

Foto's & tips

12

Blogs

0

Lid sinds

17 September 2016

 

2 reactie(s) bij "Jan Molenveld"

  • profile image comment

    Hoi Jan, Welkom op de RR site. Je maakt mooie foto's, maar ik vrees dat ze momenteel genegeerd worden, omdat je er zoveel tegelijk plaatste. Het enthousiasme is begrijpelijk, maar een mooi en netjes gemiddelde is 2 a 3 foto's verspreid over de dag. Hartelijke groet, Norma

    Door Dragonfly • geplaatst op 2018-06-11 17:15:20
  • profile image comment

    Beste Jan, fijn dat je opeens zo actief meedoet op de site. Het is alleen beter om niet teveel foto's tegelijk te plaatsen, dan krijgen ze niet de aandacht die ze zeker verdienen. Zolang er niet op gereageerd is kun je ze nog verwijderen en op een later tijdstip weer plaatsen. Hele fijne dag gr. Anita

    Door agrotewal • geplaatst op 2018-06-11 06:40:58

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (12)

'846701' door Jan Molenveld '846701' door Jan Molenveld

RuslandBaikalmeer

RuslandBaikalmeer

Aan de rand van het..

Jan Molenveld

Tijdens een fotoreis met Nordic Vision bezochten we het Baikalmeer (Siberië) eind februari 2018. Het ijs is dan minstens een meter dik en op de omringde bergen ligt een laagje sneeuw. Perfecte omstandigheden voor ijs- en landschapsfotografie. Voor zonsopkomst, en zonder ontbijt, gingen we het ijs op of zochten naar een uitzichtpunt om vandaar het landschap te fotograferen. Op deze foto is goed te zien dat de zon net op ijs en de bergen aan de overkant van het meer met een oranje gloed beschijnt. Om de proporties van het landschap goed uit te laten komen heb ik op deze foto twee groepsleden ook in beeld gebracht.

'846714' door Jan Molenveld '846714' door Jan Molenveld

Verenigde StatenYellowstone NP

Verenigde StatenYellowstone NP

Let goed op de houdin

Jan Molenveld

Tijdens een fotografische reis naar en in Yellowstone in de winter van 2015 (februari) waren we op zoek naar mooie winterlandschappen en uiteraard ook wildlife. Bizons zijn de meest voorkomende dieren maar ook vossen, coyotes, arenden en lynxen zijn waar te nemen. Het is soms zoeken maar met een beetje geluk tref je het dat een vos in jachthouding is te zien. Op deze foto is te zien dat hij jaagt met zijn oren. Waarschijnlijk hoort hij een muis die onder de sneeuw-en graslaag rondscharrelt. Als hij de muis heeft getraceerd spring hij omhoog en duikt daarna met de neus naar beneden in de sneeuwlaag.

'846705' door Jan Molenveld '846705' door Jan Molenveld

RuslandBaikalmeer

RuslandBaikalmeer

Buit de grafische...l

Jan Molenveld

Tijdens een fotoreis met Nordic Vision bezochten we het Baikalmeer (Siberië) eind februari 2018. Het ijs is dan minstens een meter dik en op de omringde bergen ligt een laagje sneeuw. Perfecte omstandigheden voor ijs- en landschapsfotografie. Voor zonsopkomst, en zonder ontbijt, gingen we het ijs op of zochten naar een uitzichtpunt om vandaar het landschap te fotograferen. Op deze foto is goed te zien dat het landschap gedeeltelijk vulkanisch is ontstaan. De zon is nog niet op waardoor het een "koude" foto is geworden. Door het dunne laagje sneeuw ontstaat er een grafisch getinte foto die mij erg aan spreekt. Ook is er sprake van een geringe mate van luchtperspectief (iets waziger in de verte) dat de foto wat sfeer geeft.