JRenkema

'1001640' door JRenkema '1001640' door JRenkema

PortugalDouro

PortugalDouro

Groen in alle kleuren

JRenkema

Deze foto nam ik in de Dourovallei in het noorden van Portugal ten oosten van Porto. Schitterend glooiend landschap met prachtige patronen van wijnenranken in alle kleuren groen.

'1001639' door JRenkema '1001639' door JRenkema

MoldaviëTransnistrië

MoldaviëTransnistrië

He is still around...

JRenkema

Transnistrie is een de facto afgescheiden deel van Moldavie. In Tiraspol waan je je weer even in het oude Sovjet Unie; met tanks, communistische banners, foto's van zwaar onderscheiden militairen en natuurlijk de onmisbare beelden van Lenin. Vrijwel geen toeristen.

'1001638' door JRenkema '1001638' door JRenkema

Birma

Birma

Straight in your eyes

JRenkema

Dit gezinnetje kwam ik tegen onderweg in het uiterste zuiden van Myanmar. Het jongetje kijkt met grote ogen in de lens. Zijn voorhoofd en wangen bedenkt met tanaka 'scrub', iets wat je in heel Myanmar ziet; tegen de zon en ter versiering.

'1001614' door JRenkema '1001614' door JRenkema

MoldaviëNoord Moldavie

MoldaviëNoord Moldavie

Doorleefd en wijs

JRenkema

In een grotklooster op het platteland van Moldavie kwam ik deze monnik tegen. Hij leefde in zijn uppie in die grot. Ik waande me in de Middeleeuwen.

'1000921' door JRenkema '1000921' door JRenkema

SenegalNoord Senegal

SenegalNoord Senegal

Pelikanen in het...kw

JRenkema

Het Parc National des Oiseaux du Djoudj in de Senegal delta op het grensgebied van Senegal en Mauritanie herbergt duizenden watervogels, wrattenzwijnen, varanen etc. Pelikanen komen van alle kanten aangevlogen, scherend over het water, om zich in drommen te verzamelen op 1 centrale locatie. Je weet niet wat je ziet!

'1000919' door JRenkema '1000919' door JRenkema

SenegalSaint-Louis

SenegalSaint-Louis

'Spelevaren' op het..

JRenkema

Saint Louis, in het noorden van Senegal, heeft 2 gezichten. Het Unesco culturele erfgoed centrum met mooie Frans koloniale architectuur en sfeerbeelden, maar daarnaast de hectiek, de rotzooi en het vertier met de vissers en de bevolking aan de kust. Je ziet hier nog net de benen van de kinderen die in de boten aan het spelen zijn.

'1000918' door JRenkema '1000918' door JRenkema

Birma

Birma

Etnische varieteit in

JRenkema

Kauwthaung, in het uiterste zuiden van Myanmar, is een mengelmoes van verschillende etnische volkeren. Dit is een man met een indiase achtergrond; die graag bereid was een praatje te maken en te poseren.

'1000917' door JRenkema '1000917' door JRenkema

Birma

Birma

Schoonheid in de...re

JRenkema

Myeik in zuidoost Myanmar is nog onbedorven en authentiek. Toen wij er waren geen andere reizigers tegengekomen. Deze foto genomen tijdens een stadswandeling; de regentijdse buien zijn in aantocht....

Community-updates

EDITIE 108 | Reis mee met Floortje Dessing & andere reisheldinnen

15-04-2021 Columbus Travel editie 108 is nu verkrijgbaar! Voor deze editie bundelden we onze krachten met die van Nederlands bekendste reisjournalist: Floortje Dessing. In een interview stellen we de vragen die we altijd al van haar wilden weten. En lees je meer over bijzondere bestemming in Indonesië, India, Botswana en Zwitserland.   Bekijk de editie hier >

WEEK 20 | COMMUNITY-TOPPERS


Neretva. Foto: Canipel
1. Topfoto & -tip: Neretva door Canipel
2. Review: De Hortus Alkmaar door Agrotewal
3. Communitylid van de week: TravelsbyMonique
4. Nieuwkomer: Ad Jonker

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN WEEKENDJE WEG MET HET COLUMBUSJE!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. Plus: je krijgt de waterdichte rugzak Atrack (25 liter) van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


GA OP REIS NAAR ZWITSERLAND VOOR EEN FOTOREPORTAGE IN COLUMBUS TRAVEL
Vertel ons via het formulier hieronder waarom het voor jou #tijdvoorzwitserland is. Ben je al eens in Zwitserland geweest, dan kun je via het formulier gelijk een van je reisfoto's uploaden. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik