JKager

profiel JKager

Naam

J Kager

Reviews

0

Foto's & tips

9

Blogs

0

Lid sinds

29 November 2010

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Guatemala

Fav. stad

Florence of Barcelona... kan nie

Over mij

Levensgenieter

Mijn Motto

'Ontdekken, Genieten en Ervaren'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Olympus

Model

IR-300

Overige

Nieuwe camera in de planning.... maar tja de kosten.... Geïnteresseerd in de nieuwe PEN serie van Olympus of iets soortgelijks

 

11 reactie(s) bij "JKager"

 • profile image comment

  Wow! Ik zie dat je al heel wast prachtige reizen hebt gemaakt! Ik zou dus graag weten wat je 10 mooiste reizen zijn! Kan je ze mij doorsturen? Groetjes Wouter

  Door woutercello • geplaatst op 2012-04-25 15:24:35
 • profile image comment

  Bedankt allemaal voor de felicitaties. Ben wat traag in mijn reactie, maar was even hectisch thuis... Ik hoop komende tijd meer aandacht te kunnen besteden, maar eerst nog even de focus op de feestdagen ;)

  Door JKager • geplaatst op 2010-12-10 20:50:36
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met je Top Tip van de week. Grt Johan

  Door jomo01 • geplaatst op 2010-12-08 18:33:17
 • profile image comment

  Hola, Tip Van De Week !!!!!!!!!!!!!!! Felicidades !!!!!!!!!!!!!!! Salu2, Nelita

  Door nelita • geplaatst op 2010-12-07 16:46:19
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met de ster voor deze leuke tip van de week! Ik had er al op gereageerd, dus bij deze de felicitatie op je profielsite.

  Door jdevaan • geplaatst op 2010-12-07 16:09:27
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met je mooie tip!!!! Net lid en nu al een rode ster voor je tip, dat belooft; nog wat. Doe jij ook aan vliegvissen? Groetjes en geniet van de eer. Sandra

  Door albertensandra • geplaatst op 2010-12-07 13:41:28
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met je toptip van de week. Geniet ervan. Groet Ria.

  Door Huff • geplaatst op 2010-12-07 13:24:29
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met je tip van de week. Leuk voor je! Groet, Corrie

  Door corriedewinter • geplaatst op 2010-12-07 13:03:33
 • profile image comment

  Hallo, Net nieuw zie ik en nu al een toptip van deze week kan nog wat worden.Gefeliciteerd ermee. Hartelijke groet, Pieneke

  Door schenkel • geplaatst op 2010-12-07 12:44:45
 • profile image comment

  Gefeliciteerd met de toptip van de week. Nu maar genieten van de vele felicitaties. groetjes, Hans

  Door hansdewildt • geplaatst op 2010-12-07 12:00:17
 • profile image comment

  Dank je, hoop binnenkort meer foto's en vooral tips te kunnen delen.

  Door JKager • geplaatst op 2010-12-01 17:15:12

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (9)

'288425' door JKager '288425' door JKager

GuatemalaPanajachel

GuatemalaPanajachel

Uitzicht over Lago...

JKager

Lago Atitlan op zijn mooist, ten tijde van het regenseizoen tijdens een stralende morgen. Als een spiegel zo kalm, voordat de vele boten naar de omliggende dorpen hun sporen trekken in het diepe blauw.

'288776' door JKager '288776' door JKager

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Tempel van de...tover

JKager

Tijdens een bezoek aan de tempels van Uxmal ten zuiden van Merida werd ik verrast door een flinke tropische storm, alsof Chaac de regengod, alle toeristen van zijn heilige grond wou spoelen. Al schuilend in één van de paleizen met uitzicht op de tempel van de tovernaar uitstekend boven de boomtoppen. Tegen de donkere hemel leek de oude tempel haast licht te geven. De bliksemschichten waren mij iedere keer te snel af, de rollende donder moet erbij worden gedacht, maar het beeld blijft desondanks prachtig.

'476766' door JKager '476766' door JKager

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Xcalak, de 'vergeten'

JKager

Ver weg van alle gebaande paden verstopt in een uithoek van een landtong geklemd tussen de Caribische zee en de baai van Chetumal vindt je het gemoedelijke gehucht genaamd Xcalak. Bevolkt door een kleine 400 locals en pensionado's uit vooral de States/Canada. Hier alles behalve massatoerisme, maar eerder een kleine impressie van hoe de gehele Caribische kust van Yucatan ongeveer 30 jaar geleden erbij heeft gelegen. Geen aangelegde stranden, maar wel prachtige en zo goed als verlaten koraalriffen in prachtig helder water. Waar het fantastisch duiken is en in het geval je nog je duikbrevet dient te halen de uitgelezen plek om zo goed als privé je padi open water te behalen met alle aandacht die je wilt :). Het tempo is hier traag en gemoedelijk, de paar kleine winkeltjes en restaurantjes voorzien in de dagelijkse levensbehoefte en eens in de zoveel tijd rijdt er een truck met groente en fruit langs de kustweg om de bewoners in hun behoefte te voorzien. Laat alles los want eigenlijk is hier niks anders te doen dan ontspannen een duik in de lagune te nemen/duiken of voor de liefhebber mee te gaan met een fly-fishing trip. en vooral te genieten van de rust. Deze rust zal er ook nog wel enige tijd blijven aangezien Xcalak deel uitmaakt van een natuurreservaat en zodoende nog voor enige tijd gevrijwaard zal blijven van grote projecten. Echter ondanks dat Xcalak zich in zo'n uithoek bevind is het niet automatisch goedkoop om hier te verblijven in één van de kleine accomodaties. Mijn tip zou zijn Costa de Cocos iets ten noorden van het dorp en wat betreft het eten moet je zeker eens langs bij de Leaky Palapa gerund door twee Canadese kookgekke dames (enkel in de weekenden geopend en tijdig reserveren gewenst ;)) Met een huurauto is het makkelijk te bereiken en goed in te voegen als relaxte pitstop langs de kost naar het zuiden alvorens Belize in te duiken, danwel het binnenland middels de weg van Chetumal naar Palenque. Met het openbaar vervoer is het misschien iets lastiger aangezien de bus van Sociedad Cooperativa del Caribe slechts tweemaal per dag vanuit Chetumal naar Xcalak vertrekt, 1 maal omstreeks 6 uur 's ochtends en 1 maal in de middag en vice versa. en in totaal ongeveer 5 uur duurt qua reistijd.

Community updates

WEBSITE UPDATE
03-06-2020 De thumbnail van bewerkte foto's worden weer in de juiste kleur weergegeven, zoals het origineel. Daarnaast zijn de punten die sinds afgelopen weekend onverwachts stil stonden weer met terugwerkende kracht bijgeschreven. Mochten jullie nog opmerkingen rondom de update hebben, mail dan naar communityhost@columbusmagazine.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 22 | Community toppers

Op ontdekkingstocht. Foto: Antwan

1. Topreview: Delft-eiland, Sri Lanka door Graaf
2. Topfoto & tip: Op ontdekkingstocht langs onbekende Filipijnse eilandjes door Antwan
3. Topblog: Slapen in de jungle van Bardiya door DeReisdame
4. Communitylid van de week: Kikienroute
5. Nieuwkomer: T.Luiten

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Deze wedstrijd is inmiddels afgelopen

Eind deze week zal er een nieuwe fotowedstrijd starten met als thema: culinair.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik