JJans

'1134775' door JJans '1134775' door JJans

Tibet

Tibet

Betoverend blauw

JJans

In 2013 maakten wij een rondreis door Tibet. Het land maakte veel indruk op mij, ik vond Tibet het meest bijzondere land wat ik tot dan toe had bezocht. Het ruige landschap, de vriendelijke nieuwsgierige mensen, de manier waarop ze met hun geloof bezig zijn de prachtige kloosters....alsof je in een film beland bent. Op een gegeven moment kwamen we hoog in de bergen bij dit onwaarschijnlijk blauwe meer, het Yamdrok meer. Het ligt op dik 4400 meter en is het hoogst gelegen zoetwatermeer ter wereld en is een van de vier heilige meren in Tibet.

'1133308' door JJans '1133308' door JJans

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Koud bankje

JJans

Wat was het genieten vorige winter van de korte periode met heerlijk vriesweer, ijs op de sloten, zelfs op het IJsselmeer en prachtige blauwe luchten. Heerlijk om met de camera op pad te gaan. Dit bankje aan de rand van het IJsselmeer kon ik natuurlijk niet overslaan. Ik ben er maar niet op gaan zitten om van het uitzicht te genieten. Hopelijk krijgen we komende winter weer zo'n mooie periode.

'1133243' door JJans '1133243' door JJans

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Durbar Square

JJans

Dit mooie plein werd in april 2015 hard getroffen door de zware aardbeving. Wij waren er in 2013 en hebben er uren rondgewandeld. Er is zoveel te zien, allerlei bijzondere historische gebouwen, vooral tempels en andere religieuze monumenten. Ook de mensen die er rondlopen trekken je aandacht. Er lopen straatverkopers, pelgrims, bedelaars, straatkinderen, kleurig geklede vrouwen en ook heilige koeien. Je komt ogen tekort en waant je in een film. Ondanks de verwoestingen schijnt het nog steeds de moeite waard te zijn om het plein te bezoeken

'1133162' door JJans '1133162' door JJans

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Kuningan

JJans

Op Bali verbleven wij in een heel klein prachtig resort in Lovina. Wij hadden leuk contact met een van de jongens die er werkten en we werden uitgenodigd om een ceremonie in de tempel bij te wonen. Kuningan is het einde van de Galungan periode waarin de Balinezen de overwinning van het goede over het kwade vieren. Ook geloven ze dat in deze periode de geesten van hun voorvaderen terug komen naar de aarde.Tijdens de vele ceremonies worden ze geëerd met allerlei rituelen. Op Kuningan keren de geesten weer terug naar de hemel. Het was erg bijzonder en onvergetelijk om hier bij te mogen zijn.

'1133036' door JJans '1133036' door JJans

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Verrassing

JJans

Op Zanzibar bleef ik maar foto's maken. Het is zo'n kleurrijk eiland. De turquoise zee in allerlei schakeringen blauw, de kleurig geklede bevolking, de prachtige Masai mannen, er is van alles te zien. We hadden een hotel aan het strand en vanaf ons balkon hadden we uitzicht op al dit moois. Op een dag verzamelden een groep Masai mannen zich op het strand vlak voor ons hotel. Er ging iets gebeuren......Camera in de aanslag en ja hoor, we werden verrast door een echte Masai dans. Hierbij is het de bedoeling om zo hoog mogelijk te springen. Hoe hoger je springt hoe meer aanzien je krijgt. Er gaat een enorme energie vanuit. Het was geweldig om dit te mee te maken.

'1132953' door JJans '1132953' door JJans

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Even shoppen

JJans

Jaren geleden waren we op het prachtige tropische eiland Zanzibar. Ik vond het erg grappig om te zien dat ze daar ook een H&M hebben. En ook nog een veel mooiere dan bij ons. Wel iets minder keus.

'1132674' door JJans '1132674' door JJans

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Mijn eigen mooie...st

JJans

Zondag maakten wij een heerlijke herfstwandeling in ons mooie stadje Enkhuizen. Ik genoot van de prachtige herfstkleuren. Je hoeft het niet altijd ver te zoeken, dichtbij is ook zoveel moois te zien.

'1132668' door JJans '1132668' door JJans

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Herfstkleuren

JJans

Wat is de herfst toch een prachtig seizoen met al z'n kleuren. Vooral op een dag als vandaag met een heerlijk zonnetje en een felblauwe lucht. Genieten!

'1132607' door JJans '1132607' door JJans

Ierland

Ierland

Vrolijke huisjes

JJans

Ierland staat niet echt bekend vanwege mooi vakantieweer. Wij zijn er twee keer geweest in het voorjaar en hebben prachtig weer gehad. De mensen zijn er heel vriendelijk, overal in de kroegjes kun je genieten van de Ierse muziek en de natuur is er adembenemend mooi. En op sombere dagen zorgen de gekleurde huisjes die je overal tegenkomt wel voor vrolijkheid. Wij gaan er zeker voor een derde keer naar toe.

'1132544' door JJans '1132544' door JJans

TibetLhasa

TibetLhasa

Drepung klooster

JJans

In Tibet kun je vele kloosters bezoeken. De mooiste vond ik het Drepung klooster in Lhasa. Het is het grootste klooster in Tibet en was ooit het grootste klooster van alle religies in de wereld. Het is een indrukwekkend bouwwerk je hebt er een prachtig uitzicht over Lhasa en de bergen daarachter. Binnen kom je ogen te kort om alles in je op te nemen. Het is zeer kleurrijk en je blijft foto's maken. Op deze foto zie je in het midden de pijen van de monniken liggen.

'1132457' door JJans '1132457' door JJans

TibetLhasa

TibetLhasa

Schatje

JJans

In 2013 maakte ik deze foto van dit schattige meisje. Ik vond haar aandoenlijk met haar mooie jurkje en haar stoere laarsjes. Toen ik de foto weer tegenkwam vroeg ik me af hoe het nu met haar zou zijn.

'1132448' door JJans '1132448' door JJans

TibetLhasa

TibetLhasa

Hippe schoenen

JJans

Tibet is het meest bijzondere land wat ik heb bezocht, je komt er echt in een andere wereld. Ik vond het bijzonder om te zien hoe intens de Tibetanen met het boeddhisme bezig zijn. Veel mensen lopen er met een gebedsmolen zoals de vrouw op de foto. In de molen zitten stroken papier waarop mantra's (gebeden) staan geschreven. De Tibetanen geloven dat door het ronddraaien van de molen de gebeden de wereld in worden gezonden zodat iedereen door de zegeningen geraakt wordt. Deze vrouw viel me op met haar gebedsmolen en ik vond het grappig dat ze zulke moderne schoenen droeg bij haar traditionele kleding.

'1132426' door JJans '1132426' door JJans

TibetHimalaya

TibetHimalaya

Spannende tocht

JJans

In 2013 maakten wij een zeer indrukwekkende reis door Tibet en Nepal. Ontzettend vriendelijke mensen, prachtige natuur en gekke dingen meegemaakt. Onderweg met de bus van Tibet naar Nepal hebben we heel veel sneeuw gehad waardoor de pas waar we overheen moesten afgesloten was.We hebben uren moeten wachten. Best spannend! Normaal lag er in deze tijd helemaal geen sneeuw op deze hoogte. Zelfs onze Tibetaanse gids wist niet wat hij zag. In het piepkleine dorpje waar we stonden mochten we bij mensen binnenkomen en werden er noodles voor ons gemaakt. Gelukkig mochten we uiteindelijk wel verder en zijn we de hele dag heel langzaam door een adembenemende witte wereld gereden.

'1132305' door JJans '1132305' door JJans

FrankrijkAvignon

FrankrijkAvignon

Bibliotheek

JJans

Deze leuke alternatieve bibliotheek kwam ik tegen op een pleintje tijdens een wandeling in Avignon. Ik vind het leuk om kleine bijzondere dingen die mij opvallen vast te te leggen, dus deze kon ik niet overslaan.

'1132264' door JJans '1132264' door JJans

FrankrijkAvignon

FrankrijkAvignon

Pauselijk uitzicht

JJans

Het Palais des Papes in Avignon is een indrukwekkend bouwwerk. Het is het grootste gotische bouwwerk uit de middeleeuwen dat in Europa te vinden is. Wij hebben het niet van binnen bekeken maar zijn aan de linkerkant naar boven gelopen, daar kun je heerlijk wandelen door de mooie tuin en word je getracteerd op een prachtig uitzicht over de Rhone en de Pont Saint-Bénézet. In de verte kun je de Mont Ventoux zien liggen.

'1132135' door JJans '1132135' door JJans

FrankrijkAvignon

FrankrijkAvignon

Sur le pont......

JJans

De bekende halve brug van Avignon, bijzonder om te zien. Avignon is de moeite waard om te bezoeken, het gehele oude centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Nu is het er heerlijk rustig, dat zal in het hoogseizoen wel anders zijn.

'1132045' door JJans '1132045' door JJans

FrankrijkCarcassonne

FrankrijkCarcassonne

Kathedraal

JJans

Als je in Zuid-Frankrijk bent is het een aanrader om Carcassonne te bezoeken, een prachtige oude vestingstad gebouwd in de 12de eeuw. Erg indrukwekkend! Wij hebben er uren rondgewandeld. Om het kasteel te bezoeken moet je betalen maar het zeker de moeite waard. Loop ook even de kathedraal binnen met zijn prachtige ramen, overal branden kaarsjes die zorgen voor een serene sfeer.

'1131948' door JJans '1131948' door JJans

Frankrijk

Frankrijk

Nieuwsgierig

JJans

Koeien zijn nieuwsgierige dieren, dat bleek maar weer eens toen ik naar het hek liep waar ze achter stonden. Ze kwamen allemaal aanrennen om mij van naderbij te bekijken en bleven netjes staan voor de foto.

'1131613' door JJans '1131613' door JJans

Frankrijk

Frankrijk

Herfst in aantocht

JJans

Zittend voor onze camper onderweg in Frankrijk geniet ik van het mooie uitzicht. De bessen aan de struiken doen me beseffen dat de herfst in aantocht is. Ach, ook wel weer fijn, de herfst is een prachtig fotogeniek seizoen! Nu eerst nog even genieten van een mooie nazomer in Frankrijk.

'1131529' door JJans '1131529' door JJans

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Tropisch eiland

JJans

Als je op Curaçao bent is het een aanrader om een dagtripje naar Klein Curaçao te boeken. Het is niet goedkoop maar echt de moeite waard. Eten en drinken voor de hele dag is bij de prijs inbegrepen. Voordat je terugvaart is er een barbecue. Alleen de boottocht erheen is al prachtig over de azuurblauwe zee met af en toe vliegende vissen en dolfijnen. Je vaart naar een klein onbewoond eiland met een spierwit strand en glashelder water waar je prachtig kunt snorkelen en grote kans hebt om zeeschildpadden te zien. Wij zagen er wel een stuk of tien. Indrukwekkend als ze zo vlakbij je zwemmen. Het is ook leuk om naar de oude vuurtoren te wandelen die erg fotogeniek is. Aan de andere kant van het eiland ligt een enorm verroest scheepswrak, ook mooi om te fotograferen. Kortom wij hadden een geweldige dag.

'1131457' door JJans '1131457' door JJans

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Landhuis Jan Kok

JJans

Op Curaçao staan nog een aantal landhuizen welke overblijfselen zijn uit het slavernijverleden. In deze huizen woonden de slavenmeesters o.a Jan Kok die bekend was om zijn wreedheden. Nog steeds zijn er mensen die geloven dat zijn kwade geest het huis af en toe komt bezoeken. Op het zuidelijk terras hangt nog altijd de oude slavenklok.. De huizen zijn gerestaureerd en zijn nu in gebruik als hotel of museum. Toen wij op Curaçao waren was het Landhuis Jan Kok een expositieruimte van de kunstenares Nena Sanchez. Aan de overkant van het huis is de St.Marie-Baai waar je flamingo's kunt spotten.

'1131443' door JJans '1131443' door JJans

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Fotomodel

JJans

Op Curaçao zie je ze regelmatig lopen de prachtige leguanen in allerlei kleuren. Deze bleef doodstil zitten in de struiken waar ik langs liep alsof hij graag even wilde poseren.

'1131412' door JJans '1131412' door JJans

Sri LankaAnuradhapura

Sri LankaAnuradhapura

Indrukwekkende boeddh

JJans

Als je van tempels houdt kun je in Sri Lanka je hart ophalen, je kunt er de mooiste tempels bezoeken. Deze indrukwekkend grote boeddha van 15 meter lang zagen wij in de Isurumuniya rotstempel.

'1131401' door JJans '1131401' door JJans

Sri Lanka

Sri Lanka

Aapjes kijken

JJans

In Sri Lanka kom je op veel plekken apen tegen. Ze zijn watervlug dus niet altijd makkelijk te fotograferen. Deze stoere man wilde wel even voor mij poseren. Ik heb wel flink afstand gehouden want echt vriendelijk zag hij er niet uit!

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 02| COMMUNITY-TOPPERS


De wolf in de sneeuw. Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: De wolf in de sneeuw door Henk Vanetië
2. Review: Sauerland, Duitsland door TravelsbyMonique
3. Communitylid van de week: MarleenvM
4. Nieuwkomer: Glennm23

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik