JGvanAndel

profiel JGvanAndel

Naam

John (foto's) en Anita (teksten) van Andel

Reviews

0

Foto's & tips

15

Blogs

0

Lid sinds

14 February 2014

Over mij

Bourgondische levensgenieter, reizen, natuur, wandelen, fotograferen, klussen, muziek

Mijn Motto

'Genieten van al het mooie wat op ons pad komt en dat zo goed mogelijk vastleggen om nog eens te kunnen nagenieten ! '

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D5100

Overige

Nikon 18.200 mm

Laat een reactie achter

8 reactie(s) bij "JGvanAndel"

 • profile image comment
  Door Marikapi• geplaatst op 09 Apr 2014 | 22:15:23

  Hallo John (en Anita)
  Bedankt voor de leuke tip Anita: ik heb nu 3 foto's geplaatst en heb nu al een heleboel reacties. Ik ga gauw verder mijn foto 's uitzoeken, want de reacties zijn wel erg leuk.
  Succes met je foto's

  Bericht aangepast op 23:34:00
 • profile image comment
  Door MiekeDeHaas• geplaatst op 12 Mar 2014 | 10:25:22

  Hallo John
  Wat ontzettend leuk dat je mijn foto van de White Pockets favoriet hebt gemaakt. Ben er echt vereerd mee. Het was daar prachtig. Jij bent naar Canada geweest, zie ik aan je foto's. Dat staat nog op mijn verlanglijst. Hoop hier nog veel foto's van te zien. Gr. Mieke

  Bericht aangepast op 16:05:22
 • profile image comment
  Door JMoerkens• geplaatst op 07 May 2014 | 19:55:05

  Hoi John!
  Wat leuk dat je naar Corfu gaat! Het eiland representeerde voor mij echt vakantie. Corfu-stad (of Kerkyra) vond ik echt een hele leuke stad met veel fotogenieke details en sfeervol verval. De omgeving van Paleokastritsa is heerlijk om met je eigen motorbootje doorheen te varen, en overal kun je heerlijk eten voor relatief weinig geld, met vaak een goedkoop karafje wijn. Dat houdt het leuk! Daarnaast vond ik het ook wel een grap om een dagje naar Albanië te gaan. Niet duur en wanneer kom je er anders?! Met sommige bootjes duurt de overtocht maar een dik half uur.
  Heel veel plezier alvast!
  Fijne avond,
  Hans

  Bericht aangepast op 10:58:00
 • profile image comment
  Door Hansdewildt• geplaatst op 06 May 2014 | 20:04:26

  of met een potje appelmoes.....

  Bericht aangepast op 10:51:54
 • profile image comment
  Door Melbers• geplaatst op 12 Mar 2014 | 21:52:36

  Hallo John,
  Als eerst welkom op de site (voor het geval ik dat nog niet gedaan had). Geloof me, het werkt verslavend.... maar super leuk. Vooral reacties van anderen ontvangen op je foto's waarbij ook vaak tips zitten voor een volgende keer.
  En daarnaast vereerd dat je mijn foto Moraine Lake bij je favorieten hebt geplaatst. Laat ik nou dit van jou helemaal geweldig vinden!! Canada is geweldig. Ik ben er nu 2 keer geweest en weet ik zeker dat ik er nog een keer heen ga.
  Veel plezier en kijk graag uit naar meer foto's van je!
  Groetjes en nog een fijne avond!
  Maud

  Bericht aangepast op 06:41:55
 • profile image comment
  Door Chateau• geplaatst op 11 Mar 2014 | 21:19:23

  Hallo John,
  Erg leuk dat je reageert op wat oudere foto's van mij. Welkom op de site en veel plezier. Ik hoop nog vele mooie foto's van je te mogen bewonderen.
  Groet en fijne avond verder.

  Bericht aangepast op 06:38:05
 • profile image comment
  Door Hansdewildt• geplaatst op 15 Jun 2014 | 19:34:12

  Ik hoop het voor jullie en als je nog een goede gids nodig hebt.... je weet me wel te vinden he !?
  groetjes, Hans

  Bericht aangepast op 21:01:21
 • profile image comment
  Door Hansdewildt• geplaatst op 15 Mar 2014 | 20:33:34

  Hoi John,
  Wat leuk dat je foto's van mij bij je favorieten hebt gezet. Was even zoeken waarschijnlijk want ik heb er al bijna 2000 geplaatst. Wat dat betreft zal je me niet zo snel inhalen, maar wie weet ?
  Je scoort behoorlijk goed met je prachtige foto's van Canada. Als je 2 foto's achter elkaar plaatst krijgt er meestal maar 1 de aandacht en waardering. Jammer is dat vind ik !
  Nog een fijn weekend.
  groetjes, Hans

  Bericht aangepast op 16:43:59

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (15)

'438479' door JGvanAndel '438479' door JGvanAndel

Nieuw-ZeelandQueenstown omgeving

Nieuw-ZeelandQueenstown omgeving

Lake Manapouri Kepler

JGvanAndel

Een verrassende wandeling ! We zouden een korte route van de Kepler Track lopen van 1,5 uur, uiteindelijk zijn we ruim 3 uur onderweg geweest. Nadat we door een prachtig oerbos vol varens waren gewandeld kwamen we uit bij het Manapouri Lake. De laagstaande zon die schittert op het water met op de achtergrond de fjordbergen is een onvergetelijk cadeautje van deze niet geplande wandeling geworden.

'430768' door JGvanAndel '430768' door JGvanAndel

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Oerbos Vancouver...Is

JGvanAndel

De Cathedral Grove bevindt zich in het MacMillan Provincial Park park en hier vind je de hoogste bomen van British Colombia. In dit stukje natuur tref je de laatste restanten aan van een subtropisch regenwoud dat meer dan duizend jaar geleden het eiland bedekte. Hier staan Douglassparren die tot 800 jaar oud zijn, een doorsnede van 3 meter hebben en wel 75 meter hoog zijn. Indrukwekkend als je er naast staat !

'427009' door JGvanAndel '427009' door JGvanAndel

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Lake Louise

JGvanAndel

Lake Louise is een meer in het Nationaal park Banff in de Canadese provincie Alberta. Aan het meer ligt het Fairmont Chateau Lake Louise, een groot hotel. Het gehucht Lake Louise ligt daar enige kilometers vandaan in een dal. We dachten vroeg op voor rimpelloos water maar de toeristen arriveren daar al om 6 uur in de ochtend....

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (10)

'447368' door Konne000 '447368' door Konne000

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Bloeiende banaan

Konne000

Nooit geweten dat een banaan zo mooi kon bloeien! Kijk hoe fraai hij één blaadje omkrult om zo de insecten de ruimte te geven om hun nectar te halen! Deze fotografeerde ik in Luang Prabang in de bush, maar overal waarde banaan is, is deze bloeiwijze natuurlijk ook te bewonderen!

'446328' door Corriedewinter '446328' door Corriedewinter

BeninKustgebied

BeninKustgebied

De zangbeto komt eraa

Corriedewinter

We zijn uitgenodigd om in Bopa aan het Ahimiémeer, voor een aantal ceremonies om de geesten op te roepen en hun gunsten te vragen. Het is beslist geen optreden voor toeristen, de bevolking komt regelmatig bij elkaar. Achteraan links zie je een voduntempel, waar je priesters kunt raadplegen. Zij bepalen bij welke godheid je hoort door het gooien van kaurischelpen. Op dit moment wordt er een rieten wezen naar de tempel gerold waar er al een paar staan. Het is een zangbeto , een geest die geen stoffelijk lichaam heeft. Een zangbeto zwerft in de nacht door een dorp, spoort misdadigers op en brengt hen voor het gerecht. In werkelijkheid zit in de zangbeto een man die in trance is geraakt, waardoor hij magische krachten bezit. In de zangbeto's gebeurt van alles. Zo zie ik de begeleider (de man met het oranje geruite shirt) een zangbeto aanraken met een stok, vervolgens komt er een konijn tevoorschijn, dat weer verandert in een gans als het teruggaat in de zangbeto. Daarna vliegt de gans weg, maar dat is niet de bedoeling, de geest wordt weer snel gevangen. Je mag de zangbeto niet aanraken, dat brengt ongeluk.

'429284' door Sellie71 '429284' door Sellie71

Kenia

Kenia

Kilimanjaro in...Oloi

Sellie71

Voor de tijd van het jaar, februari 2014, ligt er heel veel sneeuw op de Kilimanjaro. Zelfs voor de Kenianen is dit speciaal en volgens de voorspellingen krijgen ze nu een heel heftig regen seizoen. Deze foto is 's morgens gemaakt, één van de weinige momenten dat er geen wolkendek rond de top hangt.

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 16 | Community-toppers


Namibië Himba. Foto: Ameerakker
1. Topfoto & -tip: Namibië Himba door Ameerakker
2. Review: Snowdonia NP door Gillian
3. Communitylid van de week: Henneke
4. Nieuwkomer: Hallocobo@gmail.com

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik