JGvanAndel

profiel JGvanAndel

Naam

John (foto's) en Anita (teksten) van Andel

Reviews

0

Foto's & tips

15

Blogs

0

Lid sinds

14 February 2014

Over mij

Bourgondische levensgenieter, reizen, natuur, wandelen, fotograferen, klussen, muziek

Mijn Motto

'Genieten van al het mooie wat op ons pad komt en dat zo goed mogelijk vastleggen om nog eens te kunnen nagenieten ! '

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D5100

Overige

Nikon 18.200 mm

Laat een reactie achter

8 reactie(s) bij "JGvanAndel"

 • profile image comment
  Door Marikapi• geplaatst op 09 Apr 2014 | 22:15:23

  Hallo John (en Anita)
  Bedankt voor de leuke tip Anita: ik heb nu 3 foto's geplaatst en heb nu al een heleboel reacties. Ik ga gauw verder mijn foto 's uitzoeken, want de reacties zijn wel erg leuk.
  Succes met je foto's

  Bericht aangepast op 23:34:00
 • profile image comment
  Door MiekeDeHaas• geplaatst op 12 Mar 2014 | 10:25:22

  Hallo John
  Wat ontzettend leuk dat je mijn foto van de White Pockets favoriet hebt gemaakt. Ben er echt vereerd mee. Het was daar prachtig. Jij bent naar Canada geweest, zie ik aan je foto's. Dat staat nog op mijn verlanglijst. Hoop hier nog veel foto's van te zien. Gr. Mieke

  Bericht aangepast op 16:05:22
 • profile image comment
  Door JMoerkens• geplaatst op 07 May 2014 | 19:55:05

  Hoi John!
  Wat leuk dat je naar Corfu gaat! Het eiland representeerde voor mij echt vakantie. Corfu-stad (of Kerkyra) vond ik echt een hele leuke stad met veel fotogenieke details en sfeervol verval. De omgeving van Paleokastritsa is heerlijk om met je eigen motorbootje doorheen te varen, en overal kun je heerlijk eten voor relatief weinig geld, met vaak een goedkoop karafje wijn. Dat houdt het leuk! Daarnaast vond ik het ook wel een grap om een dagje naar Albanië te gaan. Niet duur en wanneer kom je er anders?! Met sommige bootjes duurt de overtocht maar een dik half uur.
  Heel veel plezier alvast!
  Fijne avond,
  Hans

  Bericht aangepast op 10:58:00
 • profile image comment
  Door Hansdewildt• geplaatst op 06 May 2014 | 20:04:26

  of met een potje appelmoes.....

  Bericht aangepast op 10:51:54
 • profile image comment
  Door Melbers• geplaatst op 12 Mar 2014 | 21:52:36

  Hallo John,
  Als eerst welkom op de site (voor het geval ik dat nog niet gedaan had). Geloof me, het werkt verslavend.... maar super leuk. Vooral reacties van anderen ontvangen op je foto's waarbij ook vaak tips zitten voor een volgende keer.
  En daarnaast vereerd dat je mijn foto Moraine Lake bij je favorieten hebt geplaatst. Laat ik nou dit van jou helemaal geweldig vinden!! Canada is geweldig. Ik ben er nu 2 keer geweest en weet ik zeker dat ik er nog een keer heen ga.
  Veel plezier en kijk graag uit naar meer foto's van je!
  Groetjes en nog een fijne avond!
  Maud

  Bericht aangepast op 06:41:55
 • profile image comment
  Door Chateau• geplaatst op 11 Mar 2014 | 21:19:23

  Hallo John,
  Erg leuk dat je reageert op wat oudere foto's van mij. Welkom op de site en veel plezier. Ik hoop nog vele mooie foto's van je te mogen bewonderen.
  Groet en fijne avond verder.

  Bericht aangepast op 06:38:05
 • profile image comment
  Door Hansdewildt• geplaatst op 15 Jun 2014 | 19:34:12

  Ik hoop het voor jullie en als je nog een goede gids nodig hebt.... je weet me wel te vinden he !?
  groetjes, Hans

  Bericht aangepast op 21:01:21
 • profile image comment
  Door Hansdewildt• geplaatst op 15 Mar 2014 | 20:33:34

  Hoi John,
  Wat leuk dat je foto's van mij bij je favorieten hebt gezet. Was even zoeken waarschijnlijk want ik heb er al bijna 2000 geplaatst. Wat dat betreft zal je me niet zo snel inhalen, maar wie weet ?
  Je scoort behoorlijk goed met je prachtige foto's van Canada. Als je 2 foto's achter elkaar plaatst krijgt er meestal maar 1 de aandacht en waardering. Jammer is dat vind ik !
  Nog een fijn weekend.
  groetjes, Hans

  Bericht aangepast op 16:43:59

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (15)

'438479' door JGvanAndel '438479' door JGvanAndel

Nieuw-ZeelandQueenstown omgeving

Nieuw-ZeelandQueenstown omgeving

Lake Manapouri Kepler

JGvanAndel

Een verrassende wandeling ! We zouden een korte route van de Kepler Track lopen van 1,5 uur, uiteindelijk zijn we ruim 3 uur onderweg geweest. Nadat we door een prachtig oerbos vol varens waren gewandeld kwamen we uit bij het Manapouri Lake. De laagstaande zon die schittert op het water met op de achtergrond de fjordbergen is een onvergetelijk cadeautje van deze niet geplande wandeling geworden.

'430768' door JGvanAndel '430768' door JGvanAndel

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Oerbos Vancouver...Is

JGvanAndel

De Cathedral Grove bevindt zich in het MacMillan Provincial Park park en hier vind je de hoogste bomen van British Colombia. In dit stukje natuur tref je de laatste restanten aan van een subtropisch regenwoud dat meer dan duizend jaar geleden het eiland bedekte. Hier staan Douglassparren die tot 800 jaar oud zijn, een doorsnede van 3 meter hebben en wel 75 meter hoog zijn. Indrukwekkend als je er naast staat !

'427009' door JGvanAndel '427009' door JGvanAndel

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Lake Louise

JGvanAndel

Lake Louise is een meer in het Nationaal park Banff in de Canadese provincie Alberta. Aan het meer ligt het Fairmont Chateau Lake Louise, een groot hotel. Het gehucht Lake Louise ligt daar enige kilometers vandaan in een dal. We dachten vroeg op voor rimpelloos water maar de toeristen arriveren daar al om 6 uur in de ochtend....

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (10)

'447368' door Konne000 '447368' door Konne000

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Bloeiende banaan

Konne000

Nooit geweten dat een banaan zo mooi kon bloeien! Kijk hoe fraai hij één blaadje omkrult om zo de insecten de ruimte te geven om hun nectar te halen! Deze fotografeerde ik in Luang Prabang in de bush, maar overal waarde banaan is, is deze bloeiwijze natuurlijk ook te bewonderen!

'446328' door Corriedewinter '446328' door Corriedewinter

BeninKustgebied

BeninKustgebied

De zangbeto komt eraa

Corriedewinter

We zijn uitgenodigd om in Bopa aan het Ahimiémeer, voor een aantal ceremonies om de geesten op te roepen en hun gunsten te vragen. Het is beslist geen optreden voor toeristen, de bevolking komt regelmatig bij elkaar. Achteraan links zie je een voduntempel, waar je priesters kunt raadplegen. Zij bepalen bij welke godheid je hoort door het gooien van kaurischelpen. Op dit moment wordt er een rieten wezen naar de tempel gerold waar er al een paar staan. Het is een zangbeto , een geest die geen stoffelijk lichaam heeft. Een zangbeto zwerft in de nacht door een dorp, spoort misdadigers op en brengt hen voor het gerecht. In werkelijkheid zit in de zangbeto een man die in trance is geraakt, waardoor hij magische krachten bezit. In de zangbeto's gebeurt van alles. Zo zie ik de begeleider (de man met het oranje geruite shirt) een zangbeto aanraken met een stok, vervolgens komt er een konijn tevoorschijn, dat weer verandert in een gans als het teruggaat in de zangbeto. Daarna vliegt de gans weg, maar dat is niet de bedoeling, de geest wordt weer snel gevangen. Je mag de zangbeto niet aanraken, dat brengt ongeluk.

'429284' door Sellie71 '429284' door Sellie71

Kenia

Kenia

Kilimanjaro in...Oloi

Sellie71

Voor de tijd van het jaar, februari 2014, ligt er heel veel sneeuw op de Kilimanjaro. Zelfs voor de Kenianen is dit speciaal en volgens de voorspellingen krijgen ze nu een heel heftig regen seizoen. Deze foto is 's morgens gemaakt, één van de weinige momenten dat er geen wolkendek rond de top hangt.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik