ISchuurman

'435410' door ISchuurman '435410' door ISchuurman

AustraliëGreat Barrier Reef

AustraliëGreat Barrier Reef

Aussie Napoleonvis

ISchuurman

Ook boven Cairns op het great barrier reef gedoken. Als je er toch bent, doen ook! Steek ik mn koppie onderwater, deze Napoleonvis zwemt langs, en bleef geruime tijd geïnteresseerd meezwemmen. Tijdens de duik; zwarte rifpunthaaien, schildpadden, grote vleermuisvissen en diverse napoleons waargenomen, hoe gaaf is dat?!

'435401' door ISchuurman '435401' door ISchuurman

AustraliëGreat Barrier Reef

AustraliëGreat Barrier Reef

Whitehavenbeach

ISchuurman

De whitesundays islands, ca 74 eilandjes, ontdekt op pinksteren, vandaar de naam. Er heet daar een plek: whitehavenbeach. Prachtige plek. Vanaf de andere zijde loop je door de jungle naar dit strand. Vanaf een iets hogere plek, zie je de verschillende kleuren water-zand. Het zand is zo fijn, dat het je scubt. En er zwemmen, doe je in de zomer in een wetsuite, ivm kwallen. Echt een aanrader om te gaan aanschouwen, ook vanuit de lucht!

'357024' door ISchuurman '357024' door ISchuurman

ItaliëRome

ItaliëRome

Forum Romanum

ISchuurman

Vanuit het colloseum loop je er zo heen. Het Forum Romanum. waar vroeger de optochten waren, nu loop je over deze keien zelf. Je kan hier uren rondstuinen. Erg mooi. Hier een shot van het Forum Romanum, een van de zuilen die er nog staan.

'357019' door ISchuurman '357019' door ISchuurman

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Harbor Lund BC

ISchuurman

Niet bekend bij de toeristen, maar oooh zo mooi. Van boven Vancouver, uit Powell River, rij je door naar Lund. Vanuit hier kan je prachtig mountainbiken, wandelen of zeekajakken. En je kan zelfs aan de strait, harbor kamperen. Maar Lund heeft zelfs een hotel! Dus, als je kan, bezoek dan Lund, een aanrader!

'355989' door ISchuurman '355989' door ISchuurman

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Yellow Cabs

ISchuurman

Vanaf 44 street vanuit het hotel deze foto geschoten. Overigens aanrader; vanaf hier ben je snel overal, zelfs lopend. Op de hoek kan je koffie, ontbijt etc krijgen. 2 straten verder de empire state building. De yellow cab is zo typisch beeld voor NY. Maar er gebruik van maken, no way. Toch maar liever de benenwagen of openbaar vervoer.

'355986' door ISchuurman '355986' door ISchuurman

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Statig Schouwspel

ISchuurman

Bijna iedereen heeft deze koperen dame wel eens gezien. Is het niet op tv, dan wel in het echt. Wil je het vrijheidsbeeld zien, neem er de tijd voor. Het koste ons ca 2 uur voordat we eindelijks op de boot zaten naar Staten Island. Vanaf het eiland heb je een mooi zicht op Manhatten, het oude Nieuw Amsterdam! Hier een close-up van kop, een statig schouwspel

'355686' door ISchuurman '355686' door ISchuurman

EgypteSharm el Sheikh

EgypteSharm el Sheikh

Al Mustafa Moskee

ISchuurman

De Al Mustafa Moskee van Sharm el Sheik, torent overal bovenuit. Je kan deze moskee niet missen. Maar de meeste toeristen komen voor rust, relaxed, duiken en chillen. Vaak niet verder dan alleen op hun resort, of een bliksem bezoek aan een bazar. Nou, wij niet, en proberen zoveel mogelijk te zien. Dus ook deze moskee. Wat een gebouw zeg, en echt super, binnen een bibliotheek, waar je gratis boekjes van de Islam in de nederlandse taal kunt meekrijgen. Het is een groot complex, zelfs aparte voetenwas vertrekken. Een bezoek en uitleg is zeker de moeite waard.

'355648' door ISchuurman '355648' door ISchuurman

EgypteRode Zee kust

EgypteRode Zee kust

Finding Nemo

ISchuurman

Nemo's oftewel clownsvisjes zijn na de film finding nemo helemaal hot geworden. Tijdens mijn duiken zoek ik ze altijd op, blijf ervoor hangen, beetje met ze spelen. Altijd leuk. Wat mij opviel bij de vele duiken, dat het aantal anemonen waar de clownsvisjes in leven, afnemen. Dus ook minder clownsvissen. Helaas. Dan moet je het doen met de clownsvisjes die je tegenkomt. Ook bij stroming, erg moeilijk te fotograferen. Als duiker beweeg je op en neer, de anemonen bewegen en de clownsvisjes zwemmen ook nog op en neer. Dus dan is een juiste shot erg mooi en geslaagd. Enjoy Finding Nemo, en anders nogmaals de film.

'355455' door ISchuurman '355455' door ISchuurman

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Caribean Zeeschildpal

ISchuurman

Op Curacao zijn vele duikstekken. Van mooie tot minder mooie. Van donker blauw water tot azuur blauw water. Van diep tot ondiep. Van mooie wilde koralen, tot helaas kapotte vertrapte koralen. Bij Porto Mari zagen we vele diverse harde en zachte koralen. 3 tarpons zwommen op veilige afstand voorbij. Maar deze zeeschildpad nam zijn-haar rust, en na een foto, zwom de zeeschildpad ervandoor. Een korte maar zeer gewaardeerde ontmoeting in de caribean!

'355271' door ISchuurman '355271' door ISchuurman

EgypteRode Zee kust

EgypteRode Zee kust

Spinner Dolphins

ISchuurman

Tijdens de boottocht naar Ras Mohammed National Park, om te gaan duiken, kwamen deze spinnen dolphins langzij gezwommen. Het blijft een hels karwei om dan een goede foto te schieten. Maar als moet ik zeggen, deze is aardig gelukt. Metname de kleuren en snelheid spreken mij erg aan. Ras Mohammed is een lang NP, met vele duikstekken. Als duiker en snorkelaar kan je hier aan je trekken komen.

'354045' door ISchuurman '354045' door ISchuurman

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Verkoopster van Ubub

ISchuurman

In Ubub kan je geweldig goed shoppen. Vele hout en zilversmit werken en winkels. Goed onderhandelen hoort erbij. En je kan aardig afdingen hoor. Is ons ook gelukt. Maar ook de plaatselijke markt is een aanrader. Ga hier eens heen. Je kan vanalles hier krijgen. Specerijen, eten en drinken, glaswerk, speelgoed en zelfs huishoudapparatuur. Deze dame verkocht ons een in mozaiek gelegde schaal. Erg mooi en de verkoopster had de dag van haar leven!

'353848' door ISchuurman '353848' door ISchuurman

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Flight of the Bald...

ISchuurman

In Bc kom je overal wel Bald eagles tegen. Wat een magnifieke vogels, en zeker in vlucht. Tijdens de zeekajak tocht in de desolation sound, zagen wij vele Bald Eagles vliegen. Hier eentje om van te genieten, wat een vlucht he.

'353606' door ISchuurman '353606' door ISchuurman

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Eiffeltoren by Night

ISchuurman

Dit kan en mag je niet missen. Zo prominent aanwezig, hoort echt in het straatbeeld van Parijs. De Eiffeltoren. Wat een drukte zeg, de gehele dag. Wil je niet in een lange rij naar boven staan wachten, ga dan met de metro naar Montparnasse en hier ben je echt in een paar tellen op dezelfde hoogte als de Eiffeltoren. helaas, een kantoorgebouw, maar prima alternatief om Parijs te aanschouwen. Terug naar de Eiffel Toren; zelfs by night is ie mooi.

'353604' door ISchuurman '353604' door ISchuurman

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

De Sacré-Cœur

ISchuurman

De Basilique du Sacré-Cœur, is een baseliek in de wij Montmatre. De kerk valt vooral op door haar felwitte uiterlijk, en prominente ligging op een heuvel. Om bij de kerk te komen, kan men 237 treden klimmen, wat wij deden, en dat viel even in de hitte tegen, of de Funiculaire de Montmartre (kabelbaan) nemen. Ook erg handig voor op de terugweg. Let op; heb je een openbaarvervoer kaartje, dan kan je ook met de kabelbaan gratis op en neer. Maar, boven aangekomen heeft men uitzicht over een groot deel van Parijs. Je ziet dan de Eiffeltoren, Arc du triomp, oud&nieuw, Montparnasse etc etc. Wat ook opvalt is de drukte hier, veel mensen zitten op de treden, kijken uit op parijs, hier en daar een muziekant of wat anders als schouwspel, maar in de kerk is iedereen stil. Echt een mooie belevenis! En hierna kan je nog mooi de wijk Montmartre in, en opzoek naar de Moulin Rouge.

'353400' door ISchuurman '353400' door ISchuurman

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Hungry

ISchuurman

De grootste groep Big Horn Sheep kwam ik tegen vlak voor Glacier National Park. Dus als je vanuit Field, Yoho NP naar het westen rijdt. Het wilde westen. Want je ziet veel wildlife langs de weg,woeste bergen, Kickinghorse River, Bossen.

'353397' door ISchuurman '353397' door ISchuurman

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

The Rockies

ISchuurman

Wat een massief the Rockies. Hier een mooi plaatje, Maligne Lake met Mount Charlton en Mount Unwin. Voor het eerst wat beter weer hier. En dat merk je direct. wat een drukte op de wegen, buitensporters, kanoers op het meer. En bij regen-grauw en grijs kom je helemaal niemand tegen. Enjoy the Rockies

'353393' door ISchuurman '353393' door ISchuurman

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Sunset Copeland...Isl

ISchuurman

Aan de westkant van British Columbia liggen de Copeland Islands. Deze eilanden groep ligt tussen BC en Vancouver Island in. Je kan hier prima watersporten, en oa zeekajakken is hier erg mooi om te doen. Ook wij hebben dit gedaan en erbij gewildkampeerd. Prachtige belevenis en zie blog. De zonsondergangen zijn super mooi en echt avondrood, zoals je hier ziet!

'353338' door ISchuurman '353338' door ISchuurman

IndonesiëKomodo en Rinca

IndonesiëKomodo en Rinca

Varaan

ISchuurman

De varaan is familie van de hagedis. Wel enorm veel groter, maar toch. Op Komodo kom je varanen nog in het wild tegen. Wat een beesten joh. Ze kunnen enorm groot worden. Eten oa vlees. Maar ja, dat zal wel, dit is toch geweldig om te zien. In het Komodo Nationaal Park kan je met gidsen op zoek gaan naar de varanen. Doen, zeker als je er bent.

'353333' door ISchuurman '353333' door ISchuurman

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Misty Medicine Lake

ISchuurman

Iedereen rijdt er langs. Allemaal snel door naar Malgine Lake en een bezoek aan Spirit Island. Maar Medicine Lake biedt ook mooie gezichten. Hier een mystrieuze foto. grauw-grijs-mist. En ja, dat kom hier veel voor! Het heeft wel iets, dit beeld.

'353020' door ISchuurman '353020' door ISchuurman

EgypteRode Zee kust

EgypteRode Zee kust

Close Encounter

ISchuurman

Dat je in Egypte geweldig kan duiken bij de mooiste riffen op maar 5 uur van nederland, dat is wel bekend. Maar dat je naar vele wrakken kunt duiken, dolfijnen kunt tegen komen, mooie nachtduiken kunt maken, maar ook vele zeeschildpadden tegen komt, is hier ook heel normaal. Uit de serie schildpadden, hier is er nog eentje. Een Close Encounter om zo maar te zeggen

'352937' door ISchuurman '352937' door ISchuurman

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Baron Dans

ISchuurman

De Barong dans beeld een dans uit tussen goed en kwaad. Met vele toeristen wordt je in een soort theater gedrukt. Dat is wel jammer. Maar, zeker de moeite waard. Erg mooi hoe de dansers en danseressen zijn gekleed en opgemaakt, de maskers die enkelen dragen. En dan de muziek, erg spiritueel. Voor je het weet, is het alweer voorbij. Echt een aanrader als je naar Bali gaat!

'352866' door ISchuurman '352866' door ISchuurman

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Beautiful Canada

ISchuurman

Als je de kans krijgt, ontdek dan eens Albert en Britisch Columbia. Prachtige provincies in Canada. Mooie parken zoals Banff, Yoho, Jasper, de Icefields Parkway, of Vancouver Island. Achter elk hoekje schuilt iets nieuws, je ontdek elk plekje, ziet wild, fauna, bergen, gletsjers. Zo prachtig, zo mooi. En ja, dan kom je dit kiekje ook tegen. Geschoten langs de Icefields Parkway, beneden bij Peyto Lake.

'352762' door ISchuurman '352762' door ISchuurman

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Playa Lagun

ISchuurman

Ziet dit er niet heerlijk uit? Ja toch! Op bepaalde momenten ben je er alleen. Waan je je er ook alleen. Heerlijk toch. Echt het bounty strand niet, en de kleuren. Prachtig! Dus als je er toch bent, op Curacao, bezoek Playa Lagun eens, echt een aanrader.

'352761' door ISchuurman '352761' door ISchuurman

EgypteRode Zee kust

EgypteRode Zee kust

Hawksbill Turtle

ISchuurman

Tijdens het duiken kom je wel eens schildpadden tegen. Maar de verschillen..... ik heb er eentje geleerd. De Hawksbill Turtle. Typisch te herkennen aan de kleur en de overhangende bek. Deze kwam langszij gezwommen! Maar dat is zo moeilijk om tijdens het duiken een foto te maken. Dus best wel een gelukje dat deze zo helder en duidelijk is. Geniet ervan.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik