Huibster

'281292' door Huibster '281292' door Huibster

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Verlaten

Huibster

Onderweg naar Parque Gruel, liepen we langs dit mooie plaatje. De beer lag er, in de vroege ochtenduren, verlaten bij en wachtte tot hij door zijn liefhebbende baasje weer opgepakt zou worden.

'261273' door Huibster '261273' door Huibster

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Theeplantages

Huibster

Voor waarschijnlijk velen een bekend plaatje. Het prachtige uitzicht over de theeplantages in de Cameron Highlands. Wij zjin een paar dagen in de Cameron Highlands verbleven en hebben ons uitstekend vermaakt. Mede door de wat koudere temperatuur in de hooglanden is het goed toeven daar.

'261272' door Huibster '261272' door Huibster

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Kuala Lumpus

Huibster

Vanaf de Batu Caves kun je genieten van een mooi uitzicht over Kuala Lumpur. Deze grot bevindt zich ten noorden van Kuala Lumpur en is de heilige plaats (grot) van de Hindoes in Maleisië.

'475434' door Huibster '475434' door Huibster

MaleisiëLangkawi island

MaleisiëLangkawi island

Kabelbaan Langkawi

Huibster

Erg leuk is de kabelbaan op Langkawi.Omdat het weer snel kan veranderen moet je goed plannen wanneer je gaat zodat je boven van een prachtig uitzicht kan genieten! ALs je het eerste gedeelte van de kabelbaan gehad hebt kan je kiezen voor een rit naar een nog hoger punt, dit is ook zeker de moeite waard. Waar de kabelbaan is? Die zie je vanaf vele plekken op het eiland en elke taxichauffeur kan je erheen brengen!

'260034' door Huibster '260034' door Huibster

MaleisiëLangkawi island

MaleisiëLangkawi island

Zonsondergang op...la

Huibster

Tijdens ons verblijf op Langkawi hebben we diverse mooie zonsondergangen gezien. Dit zicht hadden we vanaf het strand bij ons hotel. Helaas geen zon zichtbaar, maar wel een prachtig wolkenspel.

'260023' door Huibster '260023' door Huibster

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Visser

Huibster

Deze goedlachse man was hard aan het werk op de visafslag, maar had veel plezier in zijn werk en wilde dan ook graag op de foto.

'257124' door Huibster '257124' door Huibster

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Riksja man

Huibster

Deze man heeft tussen het fietsen door nog even de tijd om de krant te lezen. Een riksja is een goed vervoersmiddel om de stad te verkennen. Je komt in op andere plekken als wanneer je een taxi neemt. En ook heel erg bijzonder zijn alle geuren die je onderweg ruikt. Geweldig!

'255963' door Huibster '255963' door Huibster

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Lief!

Huibster

Dit jongetje was heerlijk alleen aan het spelen (met een bloempot). Ik mocht een foto van hem maken maar hij vond het wel een beetje vreemd om zichzelf op een schermpje terug te zien. Maar hij was wel tevreden!

'255937' door Huibster '255937' door Huibster

MaleisiëTaman Negara

MaleisiëTaman Negara

Genieten!

Huibster

Deze jongens zijn heerlijk aan het spelen. Ze zijn Orang Asli mensen, ofwel mensen die leven van alles wat er in de natuur te vinden is.

'255875' door Huibster '255875' door Huibster

MaleisiëTaman Negara

MaleisiëTaman Negara

Succes

Huibster

Ttijdens een wandeling in jungle is het, met al die beestjes om je heen, maar beter om niet te hoeven plassen. Maar als je dan toch moet ga dan wel op de aangegeven plek....

'255760' door Huibster '255760' door Huibster

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Manusje van alles

Huibster

boodschappen gedaan, sigaretje roken en ondertussen de eieren bij de klanten afleveren..... deze man kan t allemaal! geweldig om dit te zien! in Georgetown de brommer veel gebruikt en dat levert leuke tafereeltjes op!

'255466' door Huibster '255466' door Huibster

MaleisiëTaman Negara

MaleisiëTaman Negara

Orang asli jongen

Huibster

Deze jongen is een Orang Asli jongen en woont in de Taman Negara. Deze mensen wonen nog zeer primitief en veranderen makkelijk van woonomgeving wanneer dit nodig is. Deze jongen keek vol spanning af toen bij bij hen op bezoek kwamen.

'247405' door Huibster '247405' door Huibster

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

Schattig!

Huibster

Deze aap heb ik in een natuurpark gefotografeerd. In dit park komen diverse soorten apen voor en is zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen.

'247329' door Huibster '247329' door Huibster

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

Mr Cabdriver

Huibster

In Gambia zijn nog maar weinig wegen geasfalteerd. En een regenbui maakt de kwaliteit van de wegen zeker niet beter. Deze taxichaufeur maakt zich echter nergens druk om.

'474738' door Huibster '474738' door Huibster

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

Gambiaanse reisleider

Huibster

Gambia is een heel mooi land waar je echt het afrikaanse gevoel krijgt. De mensen zijn er heel aardig en willen graag wat van hun land laten zien. Het is daarom ook erg leuk om met een gambiaanse reisleider op pad te gaan. Deze zijn met name op de stranden heel makkelijk te vinden.

'246952' door Huibster '246952' door Huibster

Gambia

Gambia

Cool guy

Huibster

Deze zeer enthousiaste jongen heeft ons vele mooie plekjes in Gambia laten zien. Wij hadden ons al goed op het land voorbereid maar door met een Gambiaan op stap te gaan krijg je nog veel meer van het land te zien. Echt geweldig!

'246811' door Huibster '246811' door Huibster

EgypteEgypte Woestijn en oases

EgypteEgypte Woestijn en oases

Kamelenboer

Huibster

Deze jongen kwamen we, tijdens het quadriden, in de woestijn tegen met een paar kamelen. Hij was onderweg naar zijn dorp, en een beetje verlegen.

'246711' door Huibster '246711' door Huibster

EgypteEgypte Woestijn en oases

EgypteEgypte Woestijn en oases

Laatste zonnestralen

Huibster

En dit zijn dan de laatste zonnestralen in de woestijn. Daarna terug met de quad naar het hotel, een spannende rit in het donker. Zeker een aanrader om te doen

'246699' door Huibster '246699' door Huibster

EgypteEgypte Woestijn en oases

EgypteEgypte Woestijn en oases

Zonsondergang in de..

Huibster

Quadriden in de woestijn is heel leuk om te doen en vooral met zonsondergang! Dit levert prachtige kleuren en mooie uitzichten op! echt een aanrader.

'246411' door Huibster '246411' door Huibster

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Relaxen bij de bar

Huibster

Bij dit oude barretje was het mogelijk om je drankje al schommelend op te drinken. Maar pas op dat je niet te veel drinkt want dan haal je een nat pak!

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 29 | Community-toppers

wolkbreuk-in-st-petersburg
Wolkbreuk in St. Petersburg. Foto: BjornSnelders
1. Topfoto & -tip: Wolkbreuk in St. Petersburg door BjornSnelders
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Dragonfly
4. Nieuwkomer: Meppie

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik