Huff

'1000809' door Huff '1000809' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Lijnenspel.

Huff

Prachtige rijstterrassen zijn er te zien in de omgeving van Sapa. De bedden worden klaar gemaakt om te planten en de jonge plantjes zijn er klaar voor. Het was die dag wat bewolkt, maar als de zon er even door kwam, was het een prachtig lijnenspel wat zich aan je openbaarde.

'1000519' door Huff '1000519' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Lekkere soep.

Huff

Op de zaterdagmarkt van Can Cao is het druk en levendig met de mensen uit de hele omgeving. Er zijn veel minderheden en het is dan ook een kleurig gezicht. Ook eet iedereen er aan lange tafels soep, de Pho, en als je wilt dan schuif je gewoon aan.

'1000216' door Huff '1000216' door Huff

VietnamHalong Bay en noordkust

VietnamHalong Bay en noordkust

Van Quan Lan naar Va

Huff

We vaarden vroeg van het eilandje Quan Lan weer naar het vaste land naar Don Van. Het was een mooie tocht door Halong Bay met zijn rotsen en onderweg was er veel te zien. Veel visserlui en ook werden er oesters gekweekt zoals op de foto te zien is.

'998009' door Huff '998009' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Boomkevers.

Huff

In Mai Cau, waar we in een paalwoning sliepen en wat een klein dorpje was, gingen we aan de wandel. Daar waren ze op verschillende plaatsen met een lange stok in de bomen bezig en wij , natuurlijk heel nieuwsgierig, kijken wat ze aan het doen waren. Boomkevers vangen. Dat werd een heerlijk maaltje wisten ze ons wijs te maken en ook op een markt hebben we gezien dat ze daar ter plekke aan het bakken waren. Deze hebben wij niet gegeten, wel werd ons varkensoren aangeboden( wat ook een lekkernij zou zijn,) en daar hebben we ook voor bedankt.

'996927' door Huff '996927' door Huff

VietnamSapa

VietnamSapa

Rijst terrassen.

Huff

De rijst terrassen rond Sapa zijn fantastisch mooi. Bij iedere bocht die je maakt zijn ze weer anders. Hier zijn ze de terrassen aan het klaarmaken voor het planten van de rijst en de rode aarde is nog heel goed zichtbaar. Sommige terrassen staan al vol met water en na het bewerken van de grond kan er geplant worden.

'996061' door Huff '996061' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Slakken vissen.

Huff

In de buurt van Mai Chau zagen we twee hoedjes in het water en onze nieuwsgierigheid was gewekt. Het bleek dat er twee vrouwen bezig waren om slakken te vissen en na een poosje kwamen ze omhoog om te kijken hoe of de vangst was. .

'995875' door Huff '995875' door Huff

VietnamSapa

VietnamSapa

Red Dao.

Huff

Ja, hoor ze wilde wel op de foto en ging er dan ook helemaal mooi voor staan. In het plaatsje Sapa daar woont ze en verkoopt ze haar waar op het pleintje voor de Franse kerk.

'995766' door Huff '995766' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Bling , bling.

Huff

Hoog in het Noorden van Vietnam op de markt van Lung Phin zie je een verscheidenheid aan minderheden. Ook zijn er jonge meisjes, die er op hun mooist uitzien om bij de jongens die er ook zijn te scoren en dat doen ze dan met dit soort kleren aan. Je zag ze in verschillende kleuren , maar altijd vol met bling bling.

'987887' door Huff '987887' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Naaister op de markt.

Huff

Op de markt van Lung Phin is van alles te zien en nog meer is er te koop. Zo te zien kon je er ook je kleren laten vermaken of deze vrouw was haar voorraad aan het aanvullen, maar in ieder geval keek je er je ogen uit en op deze markt hoog in het noorden van Vietnam was er geen andere westerling te zien.

'986719' door Huff '986719' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Bos hout.

Huff

Daar zo hoog in het noorden van Vietnam werkt iedereen mee van jong tot oud. Dit vrouwtje kwamen we tegen met een flink bos hout op haar rug boven op haar mand en de laatste takjes heeft ze nog meegenomen in haar hand. We mochten haar fotograferen, maar ze liep onverschrokken door in haar eigen tempo.

'986412' door Huff '986412' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Black Tay.

Huff

De Black Tay minderheid is te herkennen aan een knot op het hoofd als ze getrouwd zijn. Het jasje heeft een sluiting van zilveren vlinders en ze dragen een zwart hoofddeksel al dan niet versiert. Deze dame had een knal roze t-shirt aan en op ons verzoek knoopte ze het dicht , streek haar rok glad en ging staan voor een statie portret, maar ze had veel plezier aan onze vraag en kon er hartelijk om lachen.

'985339' door Huff '985339' door Huff

VietnamSapa

VietnamSapa

Lunch plek.

Huff

De omgeving van Sapa is prachtig met de vergezichten op de rijst terrassen. Het was lunchtijd en de gids had een mooi plekje uitgezocht voor deze bezigheid. Nou, en dat kon je ook wel zeggen. We kregen geen genoeg van het uitzicht. Op de voorgrond is er de mais en dan de prachtige rijst terrassen.

'984804' door Huff '984804' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Grens overgang.

Huff

Bij de grensovergang van Lai Cai met China in het noorden van Vietnam is er een brug , die de overgang is van de grenzen. Alleen de locals kunnen er vrij eenvoudig overheen en het vrachtvervoer gaat met karren en fietsen, die zo vol geladen zijn dat ze nauwelijks te besturen zijn.

'981038' door Huff '981038' door Huff

VietnamSapa

VietnamSapa

Red Dao.

Huff

Bij het plein in Sapa is er een marktje van de Red Dao minderheid. Het is daar leuk verpozen en contact te zoeken met de mensen daar. Eenmaal contact kan je veel van deze mensen gedaan krijgen zoals het maken van foto's zonder enige aarzeling.

'980445' door Huff '980445' door Huff

VietnamSapa

VietnamSapa

Zaai klaar maken.

Huff

Rond her stadje Sapa zijn prachtige rijstvelden te bewonderen. Hier worden de terrassen zaai klaar gemaakt. De terrassen worden eerst gevuld met water en daarna bewerkt met de hand of machinaal omgeploegd en daarna wordt er met de hand de rijst gepand. De felgroene veldjes zijn de rijstplantjes die uitgezet worden in de overige terrassen , die nu nog met water staan.

'979638' door Huff '979638' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Bergweggetjes.

Huff

In het noorden van Vietnam is het verkeer niet zo heel druk en daarom zijn de wegen , die langs de bergen lopen ook smal. Ze slingeren zich een weg door de bergen en het is een genot om af en toe uit de auto te gaan en te genieten van al dat moois.

'979102' door Huff '979102' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Hoog.

Huff

In het noorden van Vietnam, tegen de Chinese grens, zit je hoog in de bergen en is het uitzicht op het dal mooi om te zien. in de morgen hing er altijd wel wat wolken en dat loste later op de dag op, maar op de foto is het nog te zien.

'978001' door Huff '978001' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Even uitblazen.

Huff

Can Cau is een grote markt, waar veel minderheden komen om hun waar te verkopen en ook weer om de dagelijkse boodschappen te doen. Ook word er vee verhandelt en als je de meeste boodschappen hebt gedaan, wil je wel eventjes uitrusten en zoek je een mooi plekje op.

'977761' door Huff '977761' door Huff

VietnamBac Ha

VietnamBac Ha

Lekker.

Huff

Op de markt van Bac Ha is van alles te koop. Er valt ook genoeg te eten en te snoepen, zoals dit kindje. Ze at heerlijk een worstje aan een stokje op en wilde net een hapje nemen.

'958149' door Huff '958149' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Koetje gekocht.

Huff

Na afloop van de markt zag je de mensen weer vertrekken. Brommers waren het grootste vervoermiddel, maar als je een koe gekocht had, ja, dan moet dat toch wel lopend gebeuren.

'945810' door Huff '945810' door Huff

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Opfrissertje.

Huff

Even een verfrissing nu het warme weer nog steeds aanhoud. Dit is Ladakh in mei vorig jaar. Heerlijk weer ondanks de sneeuw en altijd een mooie lucht. Hier strak blauw, maar vaak ook met wolken. Ik krijg er heimwee naar.

'943319' door Huff '943319' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Vervoer.

Huff

Onderweg kom je van alles tegen. Het vervoer gaat heel veel per brommer en dit keer was het gewas (denk ik) rietstengels voor het vee. Naar de breedte van het gewas wordt niet gekeken en dit werkt dan ook op de lachspieren.

'942344' door Huff '942344' door Huff

VietnamSapa

VietnamSapa

Red Dao vrouw.

Huff

In de omgeving van Sapa zijn we ook naar een dorpje gewandeld waar o.a. de Rad Doa wonen. Z Deze vrouwen willen je graag iets verkopen, maar eerst wil ik graag een praatje. Zo ook met deze vrouw. Ik vertelde haar dat ze er mooi uitzag en of ik haar op de foto mocht zetten. Dat mocht en tot mijn verbazing knoopte ze haar jasje los en liet ze me de zilveren ketting zien. Die had ze van haar schoonmoeder gekregen toen ze trouwde en ja, toen moesten er weer foto's worden genomen natuurlijk.

'941400' door Huff '941400' door Huff

VietnamSapa

VietnamSapa

Bruidje.

Huff

Het was nog vroeg toen we op pad gingen. De wolken hangen nog tussen de bergen en af en toe piept de zon er door heen. Dan zien we een bruidje, stoppen en ja, we mogen haar ook de foto zetten. Een mooi begin van een mooie dag.