Huff

'958149' door Huff '958149' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Koetje gekocht.

Huff

Na afloop van de markt zag je de mensen weer vertrekken. Brommers waren het grootste vervoermiddel, maar als je een koe gekocht had, ja, dan moet dat toch wel lopend gebeuren.

'945810' door Huff '945810' door Huff

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Opfrissertje.

Huff

Even een verfrissing nu het warme weer nog steeds aanhoud. Dit is Ladakh in mei vorig jaar. Heerlijk weer ondanks de sneeuw en altijd een mooie lucht. Hier strak blauw, maar vaak ook met wolken. Ik krijg er heimwee naar.

'943319' door Huff '943319' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Vervoer.

Huff

Onderweg kom je van alles tegen. Het vervoer gaat heel veel per brommer en dit keer was het gewas (denk ik) rietstengels voor het vee. Naar de breedte van het gewas wordt niet gekeken en dit werkt dan ook op de lachspieren.

'942344' door Huff '942344' door Huff

VietnamSapa

VietnamSapa

Red Dao vrouw.

Huff

In de omgeving van Sapa zijn we ook naar een dorpje gewandeld waar o.a. de Rad Doa wonen. Z Deze vrouwen willen je graag iets verkopen, maar eerst wil ik graag een praatje. Zo ook met deze vrouw. Ik vertelde haar dat ze er mooi uitzag en of ik haar op de foto mocht zetten. Dat mocht en tot mijn verbazing knoopte ze haar jasje los en liet ze me de zilveren ketting zien. Die had ze van haar schoonmoeder gekregen toen ze trouwde en ja, toen moesten er weer foto's worden genomen natuurlijk.

'941400' door Huff '941400' door Huff

VietnamSapa

VietnamSapa

Bruidje.

Huff

Het was nog vroeg toen we op pad gingen. De wolken hangen nog tussen de bergen en af en toe piept de zon er door heen. Dan zien we een bruidje, stoppen en ja, we mogen haar ook de foto zetten. Een mooi begin van een mooie dag.

'939651' door Huff '939651' door Huff

VietnamSapa

VietnamSapa

Rijst terrassen.

Huff

De rijst terrassen rond Sapa zijn werkelijk prachtig. Er zijn verschillende uitkijkpunten en langs de weg kan je bijna overal stoppen om mooie foto's te maken. Het is echt een lust voor het oog en camera.

'928913' door Huff '928913' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Lekker ijsje.

Huff

Op de markt van Can Cau was het ook heel warm en dat was in mei. Zo ongeveer het weer als hier nu. Dit meisje had dan ook een lekker ijsje gekregen en dat ging er in als koek.

'926928' door Huff '926928' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Wegen.

Huff

Hoog in het noorden van Vietnam tegen de Chinese grens , zijn de bergen ook hoog. bij mooie bochten kan je goed zien hoe de wegen lopen die we gereden hebben. En altijd is er de mooie groen berghellingen.

'925747' door Huff '925747' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Last van de zon.

Huff

De markt van Can Cau is een paradijs voor fotograven. Je mag er vrij foto's nemen en de mensen genieten er ook van, vooral als je ze terug laat zien op je schermpje. Deze mevrouw had last van de zon, want over haar hoofddoek droeg ze nog een hoedje tegen de zon. Ze was een klein pruimpje aan het eten tegen de dorst.

'916886' door Huff '916886' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

IJsje als troost.

Huff

Waarom het kindje huilde weet ik niet, maar als troost kreeg hij een ijsje, die hij in eerste instantie niet wilde, maar nadat hij ons had gezien nam hij toch het ijsje van zijn moeder. Dit deed zich voor op de markt van Lung Phin in het noorden van Vietnam tegen de chineese grens.

'911854' door Huff '911854' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Nog een kool.

Huff

Op een markt van minderheden is van alles te zien. De markt van Can Cau is heel divers met vele soorten van verkopen. Deze vrouw had kolen gekocht, maar haar man lijkt wel te zeggen dat die andere kool groter is, maar ze ruilde de kool niet om. Dit heb ik een poosje gade geslaan en dit is een van de foto's die ik van haar gemaakt heb.

'909180' door Huff '909180' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Vervoer.

Huff

Het vervoer in het noorden van Vietnam gaat veelal met de brommer. Naar de markt gaat alles op dat vervoermiddel. Vrouw, kind en levende have. Het is een pracht gezicht. Zo ook deze ganzen, die gaan naar de markt om verkocht te worden, eerst als een soort huisdier en later in het eten.

'896726' door Huff '896726' door Huff

VietnamBac Ha

VietnamBac Ha

Bakkie soep.

Huff

Er valt van alles te beleven op de markt van Bac Ha. Je kunt er ook van alles kopen en als de inkopen gedaan zijn, moet ook de inwendige mens verzorgd worden en dat doe je daar met een kop Pho (soep met lange slierten mie.)

'893360' door Huff '893360' door Huff

VietnamBac Ha

VietnamBac Ha

Natte rijstterrassen.

Huff

De markt van Bac Ha is heel bekend onder de toeristen, maar er zijn ook mooie landschappen in de buurt en tijdens een wandeling naar verschillende dorpjes toe, kwamen we deze rijstterrassen tegen, die klaar gemaakt werden om de rijst uit te planten. Het figuurtje in de foto neemt een kortere weg naar huis dwars door de rijstvelden heen.

'888148' door Huff '888148' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Hoog.

Huff

Nadat we de markt van Lung Phin hadden bezocht reden we door een prachtig gebied hoog in de bergen met wegen waar bijna niemand reed en waar de mensen tegen de steile bergwand toch nog aan het werk was. Het was hard werken voor deze mensen.

'886191' door Huff '886191' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Vrolijk iemand.

Huff

Op de markt van Lung Phin, hoog in het noorden van Vietnam tegen de Chinese grens, kwam ik deze vrouw tegen. Ik knikte naar haar en vroeg of ik een foto mocht maken van haar en dat vond ze zo goed dat ze haar tanden bloot lachte. Zij had zilveren tanden, maar er waren er genoeg met gouden of zwarte tanden.

'878570' door Huff '878570' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Ban Gioc waterval.

Huff

De Ban Gioc waterval vind je in de provincie Cao Bang ten noorden van Hanoi en op de grens met China. Het is één van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen van Vietnam. Gelegen tussen rijstvelden op een achtergrond van dichtbegroeide karst rotsen. De Ban Gioc waterval is 300 meter breed en 30 meter hoog. Het water klettert naar beneden en dit is maar een klein stukje ervan, want de visser die er stond vond ik wel zo spectaculair. Later zal ik de hele waterval plaatsen.

'875623' door Huff '875623' door Huff

VietnamBac Ha

VietnamBac Ha

Na het eten een kopje

Huff

Op de markt van Bac Ha is van alles te koop. Ossen, hondjes, kippen, ganzen vogeltjes en ook kleding en groenten en nog veel meer. Als de inkopen gedaan zijn, moet er war gegeten worden en de gewoonte daar is dat je na het eten een paar (kleine) sterke kopjes thee drinkt.

'875149' door Huff '875149' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Mooi achterop.

Huff

Op de markt van Lung Phin kwam ik deze vrouw tegen met een kindje op haar rug. Ze vonden het beiden prachtig dat ze gefotografeerd werden, al hoe wel het kindje wat verbaasd keek naar die voor haar vreemde gezichten.

'868313' door Huff '868313' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Pijpje roken.

Huff

De markt van Lung Phin in het hoge noorden van Vietnam tegen de Chinese grens is een markt met vele minderheden. Er wordt van alles verhandeld en als de markt ten einde loopt. dan is er ook ontspanning. Hier is dit in de vorm van een trek van een bamboe pijp.

'866690' door Huff '866690' door Huff

VietnamSapa

VietnamSapa

Hoe vind je mij???

Huff

Bij het kerkje in Sapa liep dit meisje. Ze wilde je graag iets verkopen en ondertussen liep ze er bij of ze wilde zeggen, Hoe vind je mij???

'850103' door Huff '850103' door Huff

VietnamSapa

VietnamSapa

Rijstterrassen.

Huff

De rijstterrassen rond Sapa zijn werkelijk prachtig en je raakt er niet uitgekeken. Het lijkt wel of het telkens anders is en als de zon zich even laat zien is het weer anders.

'846657' door Huff '846657' door Huff

VietnamBac Ha

VietnamBac Ha

Een feest van...herke

Huff

Dit was een feest van herkenning. drie weken terug waren we in Bac Ha op de markt, waar mijn mede reisgenoot drie jaar eerder was geweest en foto's had gemaakt. Daar had ze een groot deel van af laten drukken en meegenomen om ze daar aan de mensen af te geven. Het was een groot feest. Sommigen zagen zichzelf, anderen een zus en weer anderen hun moeder, maar er werd vooral gelachen en de foto's doorgegeven. En ja, ze mochten ze hebben en waren er heel blij mee.

'846627' door Huff '846627' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Markt van Can Cau.

Huff

Op de markt van Can Cau zie je veel etnische minderheden in veel kleurige kleding. Op het einde van de markt zijn ook de rijstvelden in zicht en het is extra mooi als daar net een mooi gekleed iemand staat.