Huff

'845593' door Huff '845593' door Huff

VietnamSapa

VietnamSapa

Klaarmaken van de...r

Huff

In de omgeving van Sapa werden de rijstterrassen klaargemaakt om beplant te worden met rijst. Dit werd op meerdere manieren gedaan, o.a. machinaal , met de os en met de hand.

'845555' door Huff '845555' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Geld wegbergen.

Huff

Op de markt van Lung Phin komen vele stammen om hun inkopen te doen. Je ziet er prachtige mensen met hun klederdrachten en hoofddeksels in allerlei kleuren en maten. Welke deze minderheid is weet ik niet, maar ergens anders heb ik ze niet gezien. Na goed zaken gedaan hebben, is het goed om je geld veilig op te bergen.

'842682' door Huff '842682' door Huff

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Landschap.

Huff

Waar je ook rijdt in Ladakh, de landschappen zijn er fantastisch. De ruige hoge bergen met de besneeuwde toppen en dan weer een mooie groene vallei met beesten. Ik was er vorig jaar en vond het er geweldig. Het is een reis om nog een keer te doen, maar dan in een ander tijdstip van het jaar.

'842653' door Huff '842653' door Huff

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Jong en oud.

Huff

Door onze tocht door Ladakh waren we op een hoogte van soms meer dan 3500mtr. Daar wonen ook mensen en kleine kinderen. Die mensen hoeden vaak vee. Zo ook deze oma met haar kleinkind. Eerst kwamen er een paar koeien en een stuk erachteraan kwamen oma en kleinkind tevoorschijn.

'842637' door Huff '842637' door Huff

India

India

Onderweg.

Huff

In Ladakh heb je prachtige landschappen met besneeuwde bergtoppen. Zo ook de weg in Leh naar de bezienswaardigheid Het Fort. Het ligt hoog boven de stad en het is een hele klim om er te komen. Er gaan ook taxi's er naar toe en het is de moeite waard.

'837072' door Huff '837072' door Huff

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Kameelrijden in...Lad

Huff

Je kunt het geloven of niet, maar in de Nubra Vallei in Ladakh kun je op de rug van een twee bultige kameel een ritje rijden. En dat alles tegen besneeuwde bergtoppen. Het blijft een beetje een bizar gezicht.

'835392' door Huff '835392' door Huff

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Het Hemis Klooster...

Huff

Het is een feest om het Hemis Klooster festival mee te mogen maken. De hele dag door dansende monniken in de mooiste kledij en instrumenten en ook nog vaak met maskers op. Als je er bij bent geweest, vergeet je dat nooit meer.

'835274' door Huff '835274' door Huff

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Verlegen monnikje.

Huff

In een van de vele kloosters die ik bezocht heb in Ladakh, was deze jonge monnik. Hij zat rustig in een hoekje en toen ik naar hem lachte, deed hij zo zijn handen voor het gezicht. Het leek wel of hij het hartjes figuurtje wilde maken en het ontroerde me, vooral omdat hij nog zo jong was.

'835231' door Huff '835231' door Huff

IndiaDelhi

IndiaDelhi

Wachter.

Huff

In Delhi staat de grote en heilige Sikh moskee. Bij elke ingang staat een wachter en kijkt of je wel volgens de voorschriften gekleed bent . Met een mooie grote staaf in zijn handen lacht hij je hartelijk welkom.

'834756' door Huff '834756' door Huff

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Prachtige...vergezich

Huff

De hoofdweg naar Leh in Ladakh is een weg vol met prachtige vergezichten en zeer afwisselend. Soms vind ik het zelfs surrealistisch en het had meer weg van een maanlandschap en wat ik er zo mooi aan vond, waren de besneeuwde toppen van de bergen.

'834728' door Huff '834728' door Huff

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Vriendelijke vrouw.

Huff

Deze vriendelijk vrouw stond langs de weg met een kraam waar je je kon verkleden met kleren ven de streek in Ladakh. Ze droeg een blauw/paars vest en die kleuren kwamen terug in haar hoofddoek, wat een mooi geheel gaf.

'834334' door Huff '834334' door Huff

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Nog even wachten.

Huff

Vandaag een stuk door de Wieringermeer gereden. Nee, nog geen tulpenvelden in bloei, maar het werd al wel groen van de tulpen die boven de grond komen en dan is het nog een kwesie van een paar weken voordat ze zo in bloei staan. Meestal rond 30 april zijn ze op hun mooist.

'834218' door Huff '834218' door Huff

BirmaYangon

BirmaYangon

Berg hooi.

Huff

Vanuit Yangon gingen we naar een eilandje. Daar zag je het platteland van Birma met de ambachten, die ze daar uitoefenden. Deze man was op weg naar huis en had een hele vracht hooi meegenomen. Hij kon nog net zien waar hij liep.

'834156' door Huff '834156' door Huff

BirmaShan

BirmaShan

Dromerig.

Huff

In Birma zijn heel veel monniken, die bijna allemaal in een klooster leven. 's Morgens gaan ze er op uit om voedsel te bedelen en dat moet voor 's middags 12 uur opgegeten worden, want daarna mag men niet meet eten. In een eetzaal trof ik deze monnik, met een mooie dromerige blik in zijn ogen.

'825911' door Huff '825911' door Huff

BirmaYangon

BirmaYangon

Opmaken.

Huff

In een park in Yangon werd een reportage gemaakt van een bruidspaar. De bruid werd regelmatig bijgewerkt, want alles moest er tip top uitzien op de foto's.

'825659' door Huff '825659' door Huff

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Langnek stam.

Huff

Op het Ingle meer in Myanmar, leven er in een huis nog een familie van de Langnek stam. Het was een hele gewaarwording, die vrouwen en meisjes met al die ringen om de nek, hetgeen zij zien als schoonheids symbool. Er lagen ook ringen om te voelen hoe zwaar die waren, maar ik had ze niet graag om mijn nek gehad.

'825560' door Huff '825560' door Huff

IndiaDelhi

IndiaDelhi

Mooi kindje.

Huff

Bij de sikh tempel in Delhi, de Gurdwara Bangla Sahib, komen veel mensen om offers te brengen. Ze zijn meestal met hele familie's bij elkaar . Zo ook dit kindje. Ze maakte deel uit van een grote familie.

'823823' door Huff '823823' door Huff

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Vrouwelijke saddhu.

Huff

Nog nooit eerder gezien, een vrouwelijke saddhu, maar in Kathmandu kwam ik haar tegen. Ze was heel aardig en mocht ook een foto van haar nemen zonder dat ze er iets voor hoefde te hebben.

'572963' door Huff '572963' door Huff

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Smakelijk eten.

Huff

We verlaten de stad Puri en komen een hele stoet bedevaarders tegen. Bijna allemaal gekleed in het oranje en een offerstok over de schouder. Als ze gaan eten, gaat de offerstok over twee stooken heen, want het mag de grond niet raken en dan zoeken ze een lokaal eettentje op. Bananenblad als bord en je handen als bestek en als het op is weer verder op blote voeten tot je bij de tempel bent waar je de offers gaat brengen.

'572864' door Huff '572864' door Huff

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Markt.

Huff

Bij het Inle meer was er markt. Ik ben dol op markten en vooral lokale markten.Het was vroeg in de ochtend en de marktplaats was vol en er werd van alles verkocht. Er werd ook gekookt en gebakken en deze mevrouw bereidde iets in een grote pan waar de walm er uit kwam. De thermoskan was ook met heet water gevuld, want zelfs daar kwam de damp uit.

'572815' door Huff '572815' door Huff

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Stemmen.

Huff

Het Stenen Woud in het zuiden van China is heel beroemd. Het zijn prachtige rotsformaties en kunt er uren in rondlopen. Toen wij even zaten te rusten kwamen er dames met instrumenten en mooie kleding aan. Tot onze verbazing goot ze water in het instrument en leegde het weer. Misschien was dit om het instrument beter te laten klinken.

'572786' door Huff '572786' door Huff

Maleisië

Maleisië

Werken in het veld.

Huff

Tijdens onze rondreis door Maleisië waren er veel mensen op de velden aan het werk. Het was meestal handwerk en de zon scheen volop waardoor het zwaar werken was. Gelukkig hadden ze een hoofddeksel op.

'572707' door Huff '572707' door Huff

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Uitrusten.

Huff

In de straten van Kathmandu zitten de vrouwen na het werk voor hun huizen. Ze zitten tegen de grote deuren en ze nemen de dag door in het late zonnetje en ja hoor, we mogen gerust een foto vam ze nemen.

'572673' door Huff '572673' door Huff

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Vlaggetjes.

Huff

In Ladakh is er een weg die wel heel erg mooi is. Niet vanwege de begaanbaarheid, maar vanwege de mooie vergezichten met de besneeuwde toppen en dat verandert steeds als je weer een haarspeldbocht neemt. Als je ook nog eens een top bereikt, dan zijn daar die altijd wapperende vlaggetjes.