HuWi

'461984' door HuWi '461984' door HuWi

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Kale boel

HuWi

Bomen zonder bladeren. Het is een kale, doodse boel. Maar des te verrassender is het dat over enkele weken overal knoppen verschijnen en alles ontluikt. Ik kan me er nu al op verheugen.

'461904' door HuWi '461904' door HuWi

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Plaatselijk sneeuw

HuWi

'Plaatselijk sneeuwval en daardoor mogelijk wat overlast voor het verkeer.' Inderdaad plaatselijk want nog geen 15 kilometer verder was er van de sneeuw niets te merken. Maar het blijft mooi, al dat wit op bomen en struiken.

'461276' door HuWi '461276' door HuWi

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Relax man, relax

HuWi

Aan het strand bij Candidasa wacht deze man op zijn bootje in alle rust op de eerste toeristen van de dag. Hij maakt zich er niet zo druk over: relax man, relax!

'461262' door HuWi '461262' door HuWi

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Meloenen om te zoenen

HuWi

Op de markt hebben veel verkopers niet meer dan een zeil waarop zij hun producten uitspreiden. Deze marktvrouwen verkopen alleen meloenen, waarschijnlijk volledig van eigen grond. 'Meloenen om te zoenen', roept onze marktkoopman dan altijd.

'460986' door HuWi '460986' door HuWi

MaleisiëWest Maleisie

MaleisiëWest Maleisie

Geconcentreerde vakma

HuWi

Bij Kota Baru stapten we binnen bij een man die poppen maakt voor het wayang kulit schimmenspel. Hij maakt eerst een mal die hij helemaal verfijnt en vervolgens uit het gedroogde leer uitsnijdt. Het is een heel precies werk dat veel vakmanschap vereist. Opvallend in zijn 'werkplaats' vond ik de damestas (links op de foto) met daarin zijn materialen.

'460838' door HuWi '460838' door HuWi

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Garnalen overhevelen

HuWi

Thailand heeft veel garnalenkwekerijen. In grote visvijvers worden de garnalen groot gebracht. Daarna worden ze gevist en in kleinere bassins overgebracht. Daar worden ze verzameld in 'wasmanden' en vervolgens vervoerd om verder verwerkt te worden. Hier een overzicht van de overtocht van de bassins naar de vrachtwagen. Een veelkleurige rij mensen geeft de manden door tot aan de man bij de wagen. Als de vrachtwagen stampvol geladen is vertrekt deze en komt de volgende. Zo gaat het scheppen en overhevelen lange tijd door.

'460736' door HuWi '460736' door HuWi

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

Sjouwen

HuWi

Vietnam is de grootste rijstproducent van Azië. Overal zie je rijstvelden en mensen bezig op de rijstvelden. Langs de kant van de weg of op een binnenplaats bij gebouwen ligt veel rijst te drogen. Hier sjouwt een man een grote bundel rijsthalmen naar een verzamelplaats. Het is zwaar werk, zeker in de brandende zon.

'460616' door HuWi '460616' door HuWi

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Overzicht over sawahs

HuWi

Bij Blimbing op Bali kan je in alle rust genieten van mooie overzichten over uitgestrekte sawahs. Vaak wordt er op het land gewerkt (net op deze foto niet), wat een extra kleurrijk effect geeft.

'460586' door HuWi '460586' door HuWi

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Is me dat lachen!

HuWi

Op de markt probeerden we bij deze vrouw af te dingen op de prijs van haar fruit. Blijkbaar vond zij het nogal vermakelijk, maar het lukte wel. Toen hadden we beiden schik....

'460490' door HuWi '460490' door HuWi

MaleisiëWest Maleisie

MaleisiëWest Maleisie

Kraam langs de weg

HuWi

In Maleisië zie je langs de kant van de weg soms opeens enkele kraampjes waar de plaatselijke middenstand handel drijft. Deze man heeft een behoorlijk grote 'winkel' waar werkelijk van alles te koop is. Een supermarkt in het klein...

'460400' door HuWi '460400' door HuWi

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

Kleinhandel

HuWi

Ho Chi Min stad kent heel veel straathandel: mensen die op de stoep proberen iets te verkopen. Vaak zijn het hele kleine onderneminkjes die één persoon doet gedurende een beperkt aantal uren per dag om iets (bij) te verdienen. Deze vrouw neemt met haar bedoening niet meer dan een paar stoeptegels in beslag.

'460260' door HuWi '460260' door HuWi

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Rug aan rug

HuWi

Zelden zag ik zoveel dikhuiden rug aan rug staan als in het National parc in Sri Lanka. Een safaritocht door het park is zeker aan te bevelen.

'460144' door HuWi '460144' door HuWi

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Simpele offerplaats

HuWi

Op Bali wordt heel veel geofferd. Veel huizen hebben een eigen offerplaatsje waar ten minste dagelijks een klein bakje neergelegd wordt met wat rijst, bloemetjes, wierook en soms wat geld. De Balinezen zijn minder goed in het bijhouden (het onderhoud) van hun gebouwen en ook hun offerplaatsen. Maar zo'n verweerd tempeltje heeft toch ook zijn charme.

'460026' door HuWi '460026' door HuWi

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Eet smakelijk

HuWi

Tijdens de tempelfeesten in Kataragama krijgen alle pelgrims een gratis maaltijd. De organisatie voorkomt hiermee dat er overal vuurtjes gestookt worden. Er staat dagelijks een lange rij mensen geduldig te wachten bij de uitdeling van het eten. Deze vrouw lijkt erg te genieten van haar maaltijd.

'459894' door HuWi '459894' door HuWi

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

Op de markt in de...r

HuWi

Op de markt in de regen, verscholen onder een plastic kapje dat over de punthoed zit. Ondanks de regen gaat de handel door, al heeft menigeen er beduidend minder plezier in.

'459775' door HuWi '459775' door HuWi

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Vaders trots

HuWi

De vele pelgrims bij Kataragama bivakkeren een week lang aan de oever van de heilige rivier. Ik kon er ongestoord rondlopen en veel foto's maken. Deze trotse vader wilde heel graag dat ik een foto nam van zijn kind. Natuurlijk deed ik dat.

'459735' door HuWi '459735' door HuWi

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Niet naar beneden!

HuWi

Boven op de tempel bij Sigiria staat dit bordje. We hebben het er toch maar op gewaagd en zijn naar beneden gegaan. Je hele leven boven op de berg blijven is ook zo wat....

'459630' door HuWi '459630' door HuWi

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Baden na de was

HuWi

Rond de tempelfeesten stromen uit het hele land pelgrims naar Kataramaga. Men bivakkeert een week lang rond de tempel. In de rivier wast men zich en doet onder andere ook de was. Deze vrouw had net de was gedaan en nam daarna zelf een verkwikkend bad met het water uit haar wastobbe. Zo is zo'n wastobbe voor veel doeleinden te gebruiken.

'459487' door HuWi '459487' door HuWi

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Zoals het thuis is...

HuWi

Sommige vakantiegangers gaan ver weg, maar hebben daar liefst toch alles zoals het thuis is. In Negombo zagen we dit bord bij een eethuisje. We hebben er prima gegeten, maar geen Hollandse kost. Dat doen we thuis wel....

'459387' door HuWi '459387' door HuWi

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Bull's races

HuWi

Twee keer per jaar worden in Negara (noord Bali) de kleurrijke buffelraces gehouden. Vanuit de omliggende dorpen strijden talrijke teams om de felbegeerde titel. Het gaat er tijdens de races fel aan toe, want iedereen wil als eerste door de nauwe bochtjes komen.

'459237' door HuWi '459237' door HuWi

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

Hand- en voetwerk

HuWi

De visnetten repareren is een secuur en lastig werkje dat met de hand dient te gebeuren. Deze is man echter bijzonder 'handig' en gebruikt voor dit karweitje ook zijn voeten. Noem je zo iemand een vakman of een voetman?

'459193' door HuWi '459193' door HuWi

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

Rijdende winkels

HuWi

In de kleinere plaatsjes in Zuid Vietnam zie je veel 'rijdende winkels': mensen die vanaf een handkar proberen hun eigen producten te verkopen. Hier doet zelfs de bagagedrager van een fiets als 'winkel' dienst. Vaak zijn het producten van het eigen land.

'458808' door HuWi '458808' door HuWi

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Snackbar, snackkar

HuWi

Op het strand van Negombo staat deze snackbar-snackkar. Zoals overal ter wereld zijn er ook hier voldoende liefhebbers die na het zwemmen en baden in zee trek gekregen hebben. Dan biedt zo'n snackbar-snackkar voor velen een lekkere versnapering.

'458447' door HuWi '458447' door HuWi

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Inhalig

HuWi

De vis was amper van boord op de kade geladen of deze vrouw stortte zich op de vangst om snel enkel kratten vis voor zich te reserveren. Blijkbaar was zij een vaste klant want niemand stoorde haar of stoorde zich aan haar. We vonden het in ieder geval opmerkelijk.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EDITIE 114 | De mooiste autoroutes ter wereld

28-10-2022 Columbus Travel editie 114 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste autoroutes ter wereld. Ontdek inspirerende roadtrips weg van de massa, van Canada tot IJsland en Australië tot Frankrijk. Wil je weten wanneer je in 2023 het beste met de auto kunt vertrekken naar je vakantiebestemming? In onze verkeersdruktekalender vind je de zwarte zaterdagen en andere drukke dagen. Bestel de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 47 | COMMUNITY-TOPPERS


Vissers op het Inle meer. Foto: Antwan
Topfoto & -tip: Vissers op het Inle meer door Antwan
Communitylid van de week: MaJata

Onze wedstrijden

DEEL JE MENING EN WIN EEN REIS NAAR NOORWEGEN

Wat zijn jouw reiswensen- en plannen in 2023? En hoe kunnen wij als Columbus Travel daar nóg beter op inspelen met ons tijdschrift en onze website? Deel jouw mening en wie weet belonen we jou met een ferry-overtocht naar Noorwegen voor twee personen met auto! Doe mee >


WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >


MAAK KANS OP HET ROADTRIPBOEK!

Ben jij op de hoogte van de verkeersregels en snelheidslimieten over de grens, of wat te doen als je overvallen wordt door wagenziekte? Test jouw autokennis in 7 vragen en hark 1 van de 10 Columbus-boeken '50 Onvergetelijke Roadtrips Buiten de Gebaande Paden' binnen!  Doe mee >


WIN EEN VAKANTIE IN HET OOSTENRIJKSE ZILLERTAL

Ben jij een Oostenrijkfan? Beproef je geluk (en je reiskennis) met deze interactieve quiz over de geliefde Zillertal-regio. Behaal de hoogste score en wie weet belonen we jou wel met een geheel verzorgde reis naar het Zillertal!  Doe mee >


WIN TWEE VLIEGTICKETS NAAR IJSLAND

Ben jij een Scandinavië-fan? Test je kennis van het Hoge Noorden met deze interactieve quiz en laat je inspireren door Denemarken, Noorwegen, IJsland en Finland. Behaal de hoogste score en wie weet belonen we jou wel met twee vliegtickets naar IJsland! Doe mee >


WIN EEN VAKANTIE NAAR BRETAGNE

Hoe goed ken jij de Franse regio Bretagne? Test je kennis met deze quiz én laat je inspireren door onze razende reporters Tim Bilman en Maurice Lede. Haal jij de hoogste score? Dan belonen we jou misschien wel met een vakantie in de regio! Doe mee >