HtenKate

'486412' door HtenKate '486412' door HtenKate

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Straatje in Trinidad

HtenKate

Enigszins voordehandliggend, want Trinidad is misschien wel een van mooiste fotoplekjes van Cuba. Echter zullen de meeste foto's zich beperken tot het parque central. De straatjes achteraf geven echter misschien wel net zulke mooie en meer authentieke plaatjes!

'447129' door HtenKate '447129' door HtenKate

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Sunset view from El..

HtenKate

Eenmaal op vakantie aan de Rode Zee is er niet veel te doen anders dan genieten van de zon en duiken. De Westerse vakantie-oorden hebben weinig te maken het culturele en authentieke Egypte. Pas als je in de verte kijkt zie je écht Egypte; De Arabische woestijn met zijn bergkam. De ondergaande zon levert dan een mooi plaatje op!

'427200' door HtenKate '427200' door HtenKate

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Natuurgeweld op...cul

HtenKate

Ankor Wat levert natuurlijk fantastische foto's van een geweldig oud tempelcomplex. Het meest indrukwekkend is toch echter wel de manier waarop de natuur zijn vat krijgt op dit cultureel erfgoed. Op de foto een mooie combinatie van een eeuwenoude tempelingang door de bomen overwoekerd.

'427199' door HtenKate '427199' door HtenKate

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Kruidenvrouw

HtenKate

Luang Prabang geeft de mogelijkheid om fantastische foto's te maken vanaf de heuvel in het centrum of de oevers van de Mekong. Prachtige landschapfoto's, maar verre van uniek. Deze foto is echter in snel geschoten, in het voorbijgaan en met de Iphone 5. Zonder toeters en bellen maar wel een waar gezicht van de authentieke levenswijze in Laos. Voor mij dus zeker uniek.

'427198' door HtenKate '427198' door HtenKate

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Meisje met hondje in.

HtenKate

Chiang Mai is een mooie, gezellige maar toeristische stad. Ook de tours die worden aangeboden in de omgeving zijn wellicht toeristisch en druk. Toch laten ze wel het echte leven van Noord Thailand zien, helemaal als je uitstapt en eventjes de moeite neemt om de zijstraatjes in te lopen. Dit meisje speelde met kleine hondjes en was de foto waard!

'408266' door HtenKate '408266' door HtenKate

GriekenlandZakynthos

GriekenlandZakynthos

Uitzicht op Dafni...B

HtenKate

Na een stevige klim omhoog eindelijk een uitzicht op Dafni Beach. De evenzo steile afdaling brengt je op een heerlijk rustig en prachtig gelegen strand.

'480745' door HtenKate '480745' door HtenKate

ColombiaCaribische kust

ColombiaCaribische kust

NNP Tayrona, overnach

HtenKate

Mocht je willen overnachten in Park Tayrona ( en dat zou ik aanraden), ga dan kamperen op Don Pedro. Deze camping ligt iets meer in het binnenland, enkel 15 minuutjes wandelen van het strand. De camping is rustig, netjes en veel goedkoper dan direct aan het strand. Je kunt makkelijk een hangmat of tentje huren inclusief matrasjes voor weinig. De camping heeft een relaxed sfeertje en prima eetgelegenheid. Met name in het hoogseizoen is het een prima optie ten opzichte van de overvolle en drukke campings aan zee.

'480744' door HtenKate '480744' door HtenKate

ColombiaCartagena

ColombiaCartagena

Goedkope Playa Blanca

HtenKate

Vanuit Cartagena vertekken iedere ochtend boten richting de eilandjes en Playa Blanca. De boottochtjes zijn echter prijzig en gaan enkel in de ochtend. Een andere optie is met openbaar vervoer. Neem de lokale bus richting 'Pasacaballos' vanaf de brug uít het oude centrum (to drankwinkel). Reis tot aan de veerboot. Neem een willekeurige boot naar de overkant en neem vervolgens een van de klaarstaande motortaxis. Je bent misschien iets langer onderweg, maar je ziet meer van het land, hebt avontuur achter op de motor, je kunt gaan op elk moment van de dag en je bespaard meer dan de helft van de kosten om op Playa Blanca te komen.

'380294' door HtenKate '380294' door HtenKate

ColombiaCartagena

ColombiaCartagena

Playa Blanca

HtenKate

Playa Blanca is een prachtig strand vlak bij Cartagena. Helaas weten steeds meer toeristen dit strand te vinden. Restaurantjes en het verhuur van hangmatten en 'cabins' schieten als paddenstoelen uit de grond. Overdag boten vol toeristen maken het strand overvol. Toch... als je dan blijft slapen, is er met sunset en sunrise soms een rustig plekje te vinden, en kan een dergelijke foto gemaakt worden....

'369511' door HtenKate '369511' door HtenKate

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Essaouira view

HtenKate

Vanaf de havenkant genomen foto van de kustlijn en stadsgrens van Essaouira. De kapotgeslagen golven geven wat mist op een heldere dag. Contrast tussen zee, lucht, dorp en zeemeeuw...

'369495' door HtenKate '369495' door HtenKate

NicaraguaNoord Nicaragua

NicaraguaNoord Nicaragua

Uitzicht op rokende..

HtenKate

De Cerra Negra is een bijzondere vulkaan om te beklimmen vanwege het pikzwarte maanlandschap waar je op loopt. Een bijzonder contrast geven dan ook de verschillende grondlagen, helemaal met een rokende vulkaan op de achtergrond!

'369490' door HtenKate '369490' door HtenKate

HondurasCentraal Honduras

HondurasCentraal Honduras

Kinderen in een...ber

HtenKate

Vlakbij het bekende Copan Ruinas liggen gemoedelijke bergdorpjes waar blanke toeristen nog een bijzondere verschijning zijn. De bergdorpjes geven een oprecht beeld van het lokale leven in Honduras en zijn makkelijk te bereiken, in dit geval te paard.

'369488' door HtenKate '369488' door HtenKate

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Uitzicht op de...Anna

HtenKate

Hiking de Panchasse trail bergop, de volgende ochtend vroeg wakker worden en na 1,5 uur klimmen een fantastisch uitzicht op de Annapurna! De locatie waarop de foto genomen is, ligt zeker 4000 meter (!) lager dan de toppen die te zien zijn, maar zeker 6 uur klimmen van de bewoonde wereld....

'369461' door HtenKate '369461' door HtenKate

GambiaBanjul

GambiaBanjul

Ferry van Barra naar.

HtenKate

Met de ferry oversteken tussen Banjul en Barra is op zichzelf al een echte 'African Experience'. Hoewel de veiligheid te wensen over laat, levert het wel bijzondere momenten en plaatjes op!

'369459' door HtenKate '369459' door HtenKate

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Grand Canyon

HtenKate

Het is niet lastig om een mooie foto te maken bij de Grand Canyon. Het is vervolgens wel lastig om jezelf te laten fotograferen in een mooi overzicht zonder andere toeristen!

'369457' door HtenKate '369457' door HtenKate

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Bijzonder...dorpsgezi

HtenKate

Bij een bezoek aan de Taj Mahal is Agra vaak de plaats om te overnachten. Neem de moeite om aan de noordkant eens de stad te verlaten en langs de rivier te lopen. Zo kom je in kleine dorpjes, waar blijkbaar niet vaak toeristen komen en maak je kennis met de echte locals.

'369455' door HtenKate '369455' door HtenKate

GuatemalaOostkust Guatemala

GuatemalaOostkust Guatemala

Meisje in houten boot

HtenKate

Foto genomen onderweg van Rio Dulce naar Livingstone. Deze route is enkel per boot over water mogelijk, waardoor locale kinderen de toeristenboten benaderen om zelfgemaakte souvenirs te verkopen. Foto genomen in dec 2010

Community updates

WEBSITE UPDATE
03-06-2020 De thumbnail van bewerkte foto's worden weer in de juiste kleur weergegeven, zoals het origineel. Daarnaast zijn de punten die sinds afgelopen weekend onverwachts stil stonden weer met terugwerkende kracht bijgeschreven. Mochten jullie nog opmerkingen rondom de update hebben, mail dan naar communityhost@columbusmagazine.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 22 | Community toppers

Op ontdekkingstocht. Foto: Antwan

1. Topreview: Delft-eiland, Sri Lanka door Graaf
2. Topfoto & tip: Op ontdekkingstocht langs onbekende Filipijnse eilandjes door Antwan
3. Topblog: Slapen in de jungle van Bardiya door DeReisdame
4. Communitylid van de week: Kikienroute
5. Nieuwkomer: T.Luiten

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Deze wedstrijd is inmiddels afgelopen

Eind deze week zal er een nieuwe fotowedstrijd starten met als thema: culinair.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik