Hessing

'367398' door Hessing '367398' door Hessing

EgypteRode Zee kust

EgypteRode Zee kust

Steiger

Hessing

Deze keer een herlijke strand vakantie naar Egypte Marsa alam vlakbij Hurghada, bijna bij elk hotel zie je van die lange steigers die over het rif gaan om deze niet te beschadigen, deze foto van de stijger wilde ik eens een keer van een andere kant fotograveren en toen ik er onder keek was dit erg mooi en de zon stond goed.

'277843' door Hessing '277843' door Hessing

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Kleur

Hessing

Lekker naar het bos in de omgeving van Amersfoort wat ook veel mensen op zondag doen net als ik en zoeken naar de mooiste paddestoelen en dan zo,n exemplaar, je ziet hem zo uit het mos omhoog komen met zijn prachtige kleur,het was een mooie dag.

'277787' door Hessing '277787' door Hessing

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Lief kindje

Hessing

Tijdens onze rondreis waren we in de buurt van kwazoeloe-natal, en daar gingen we ook even naar een markt, ik zag daardeze moeder met haar kindje een mooi plaatje dag ik, ze was dan ook erg blij als er weer een groep met toeristen voorbij kwam waar ze weer wat aan kon verkopen.

'277768' door Hessing '277768' door Hessing

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Mooi rood

Hessing

Het is weer herfst en de paddestoelen schieten uit de grond met dit vochtige weer, we hebben er ook veel gezien, het is dan ook weer leuk als je van die mooie rood gekleurde tegen komt, zoals deze paddestoel en het is net een sprookje nu nog de kaboutertjes.

'277754' door Hessing '277754' door Hessing

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Sponszwam

Hessing

Het was een prachtige dag voor een bos wandeling met de camera en maar kjken, we hebben daar dan ook veel padestoelen gezien, en tot mijn verbazing zag ik deze mooie sponszwam, ik had er wel eens iets over gelezen dat hij niet zo veel voorkomt en hij wordt ook wel eens bloemkoolzwam genoemd, het is een prachtig exemplaar en wel 35 / 40 cm groot.

'276376' door Hessing '276376' door Hessing

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Afkoelen

Hessing

Deze jonge olifant ging lekker een bad nemen om of te koelen naar een zeer warme dag in het Chobe NP, het is altijd weer en mooi moment als de olifanten gaan baderen, we hebben er ook een tijd staan kijken, vooral de jonge olifantjes die spetteren er lekker op los.

'274917' door Hessing '274917' door Hessing

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Sprinkhaan

Hessing

Ik zat heerlijk op mijn terras te genieten van de zon, kwam er op eens een onverwachte gast vlak naast mij zitten, deze mooie groene sprinkhaan van ongeveer 10 cm, gauw mijn camera gepakt en de foto gemaakt daarna vloog hij weg.

'274829' door Hessing '274829' door Hessing

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Mooi rood

Hessing

Nu het weer bijna herfst is, is het weer tijd om naar het bos te gaan, een mooie wandeling met de camera natuurlijk en maar hopen dat ze er al zijn (de padestoelen) op een vochtige en een beetje zonnig plek staan ze dan zo prachtig en met een mooie rode kleur, het is net een sprookje met al die padestoelen, en nu die kabouters nog...

'274583' door Hessing '274583' door Hessing

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Kude

Hessing

Het is altijd weer prachtig als je zo,n grote kude olifanten zie tijdens een safari, deze keer waren het er heel veel, daarvoor hadden ze een lekker bad genomen in de Chobe rivier en tijdens het drogen nog eens lekker een zand douche genomen, ja wat is het Chobe NP toch mooi.

'271378' door Hessing '271378' door Hessing

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

Fruit vrouwtje

Hessing

Deze oudere dame kwam elke dag naar ons Hotel om aldaar heerlijk vers fruit te verkopen, achter haar aan liep iemand van de bewaking die haar fruitmand en stoeltje droeg, zodat zij een mooi plekje kon zoeken op het strand.

'268606' door Hessing '268606' door Hessing

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Arend

Hessing

Toen we een boot safari over de Chobe rivier maakte zagen we veel wild en ook vogels, het is altijd weer een belevenis zo,n safari, en zo zagen we ook deze zeearend die hier veel voorkomt, hij zat daar rustig te kijken of er ergens wat te eten valt, klaar voor de duik.

'268282' door Hessing '268282' door Hessing

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Achter moeder aan

Hessing

Op safari in het Cobe NP is en blijft must om te doen en waar je heel veel wild tegen komt onder anderen veel olifanten, zoals deze moeder met twee jongen die we eerst een bad hebben zien nemen aan de rand van de rivier en die later het bos weer in liepen en vervolgens weer lekker met zand te overgieten.

'268043' door Hessing '268043' door Hessing

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Vrolijk

Hessing

Deze kinderen die met de school een dagje naar het strand gingen en zicht kostelijk vermaakten en toen ik een praatje maakte met de juf werden de kinderen gelijk netjes neergezet voor op de foto de kinderen vonden dat erg leuk ze waren heel spontaan, het was een gezellige groep met de hulp moeders.

'267844' door Hessing '267844' door Hessing

GambiaBanjul

GambiaBanjul

Wasdag

Hessing

Toen we met een klein busje gingen toeren door Banjul zag ik deze moeder met haar dochter die erg druk waaren met de was, en dan te bedenken dat we thuis de wasmachine kunnen aanzetten en hier doen ze het nog op de hand.

'267831' door Hessing '267831' door Hessing

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Dagje uit

Hessing

Tijdens onze strandwandeling langs de kust van de kaap zagen we deze moeders (oppas moeders) en schooljuf die ons vertelden dat ze een dagje uit waren met de school het was erg leuk om te zien hoe de kinderen zich vermaakten onder begeleiding van die moeders en oppas die het ook erg naar de zin haden, we werden ook gevraagt om en keer op school te komen kijken.

'267240' door Hessing '267240' door Hessing

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Natuur

Hessing

Dit prachtige stukje van de rivier waar enkelen meters verder het geraas los barst, hebben we enkelen minuten staan kijken hoe de rivier die op dit moment erg hoog was en met alle geweld zijn weg zocht naar de prachtige waterval van Livingstone.

'263904' door Hessing '263904' door Hessing

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Memorial Museum

Hessing

Onze rondreis door Zuid-Afrika langs de west-kaap, waaronder dit mooie wijn gebied met zijn vele wijn huizen waar je heerlijk van een lekker wijntje kan genieten, en als je door Franshoek rijd kom je dit monument Huguenot Memorial museum tegen met een mooi landschap de wolken en het museum zelf met zijn prachtige gevel.

'255839' door Hessing '255839' door Hessing

KeniaTsavo NP

KeniaTsavo NP

Mooie billen

Hessing

De safari die wij makten door het Tsavo NP was geweldig, en je komt er heel veel wild tegen waaronder veel groten kudes olifanten die vaak op zoek zijn naar drink plaatsen, en toen deze groep ons voorbij wandelden zat iedereen met de camera klaar voor die mooie billen het was een kostelijk gezicht

'255546' door Hessing '255546' door Hessing

KeniaTsavo NP

KeniaTsavo NP

Zo hoog

Hessing

Het Tsavo NP is een prachtig wildpark waar je ook veel wild tegen komt, er zijn ook grote open vlakten waar je de grote groepen van heel ver kan zien, in de bebosde gebieden zie je vaak wat kleiner wild zo ook deze springbok die de bladjes zo hoog mogelijk wil eten en daardoor mooi rechtop ging staan en dat was een mooi gezicht.

'255503' door Hessing '255503' door Hessing

GambiaJanjanbureh

GambiaJanjanbureh

Trots

Hessing

Tijdens onzen rondreis door Gambia kom je langs of door dorpjes waar de bevolking je vriendelijk tegemoet komen en van alles willen laten zien hoe het leven in zo,n dorp gaat, zo ook deze jongen die erg trots zijn geitjes liet zien en graag op de foto wilden met zijn geitje, en ze lijken wel een beetje op elkaar wat een mooie ogen he !!

'255252' door Hessing '255252' door Hessing

SpanjeFuerteventura

SpanjeFuerteventura

Brood

Hessing

Deze eekhoorntjes zagen we tijdens onze wandeling over de boulevard van Caleta de fustes, die zich heerlijk vermaakten tussen de rotsen en als je dan een stukje brood of pinda,s bij je had aten ze zo uit je hand wat erg leuk is, ook voor kinderen is dit leuk om te zien.

'255164' door Hessing '255164' door Hessing

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Zand

Hessing

In het Cobe np waar erg veel wild voorkomt vooral grote groepen olifanten, en dit is dan ook geweldig als de olifanten een bad hebben genomen, om daarna weer lekker zichzelf met zand te over gieten tegen de parasieten en daarna lekker met je rug tegen een boom schuren.

'254809' door Hessing '254809' door Hessing

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Zonsondergang

Hessing

Brazilie zand zee en zon wat wil je nog meer en dan ook nog zo,n mooie zonsondergang tijdens onze avond wandeling in een prachtige omgeving van Natal met zijn mooie stranden en het gezellige stadje Pipa waar je heerlijk over de boulevard kan lopen en kan genieten van de zonsondergang.

'254550' door Hessing '254550' door Hessing

BraziliëNatal

BraziliëNatal

Snelheid

Hessing

Een groep cappuera danssers die bij ons in het hotel waren zijn jongens die van de straat zijn gehaald en veel met de jeugd optrekt in de hoop dat ze niet weer gaan stelen, de jongens beheersen deze sport erg goed en maken er een hele shouw van, zo ook deze jongen die boven de zandbak even bleef hangen.