Henneke

9
Verenigde Staten Nevada
Henneke was hier 18 Apr 2019
Whitney Pocket, een onbekend stukje landschap in Nevada. We hebben hier over gelezen op een Amerika site en wilden dit zelf wel eens ontdekken. Vanaf de Interstate 15 bij het plaatsje Mesquite sla je af, steekt de Virgin River over en volg je de Gold Butt Byway. De weg is ooit geasfalteerd geweest, maar nu vol gaten en kuilen. Snelheid kun je hier niet maken, maar is ook zeker niet de bedoeling. Het landschap is mooi, weids, veel soorten cactussen. Na veel fotostops kwamen we, 30 mijl verder weer op een goed stukje weg. Hier begint ook al het prachtige rotsgebied van Whitney Pocket. Er is een kleine parkeerplaats. Stop hier gewoon en dwaal tussen de rode en gele rotsen, langs de cactussen en joshua trees en geniet van de stilte! Hier heerst totale rust. Het gebied is niet heel groot, dus te doen als tussenstap op je route van bijvoorbeeld Valley of Fire naar Zion NP. Vanaf Whitney Pocket kun je wel nog verder via onverharde weg naar Little Finland, ook zo'n bijzonder gebied. Stond op ons programma van 2020, maar hopen we alsnog te kunnen doen in 2022. Voor nu waren wij zeer gelukkig bij het prachtige Whitney Pocket.
Regio
  • Veel hagedissen gespot hier
  • De weg er naar toe is al genieten
  • Prachtige rotsen en vegetatie
  • Totale rust en eenzaamheid
  • De weg is behoorlijk slecht, tempo aanpassen!
Review geplaatst op 2021-08-26
9
Verenigde Staten Utah
Henneke was hier 03 May 2019
Cottonwood Canyon Road is een onverharde zijweg van de hw 89 tussen Page en Kanab. Wij reden deze weg als route van Page naar Bryce. 45 mijl goed te rijden zandweg, echter met slecht weer vaak onbegaanbaar. De conditie van de weg kun je opvragen bij een rangerstation in Big Water. 4x4 is niet echt nodig, wij reden met een high clearance auto en dat ging prima. De weg begint met wat grijs landschap, maar in mei stond hier wel veel in bloei. De Cottonwood Creek gaat een tijd gelijk op met de route en de weg wordt steeds mooier, tamarindes langs het water links, bloeiende cactussen rechts én een prachtige rotsachtige omgeving. Je kunt een kudde koeien tegenkomen en daar zaten een paar echte longhorns tussen. Het eerste stuk van de route wordt wat ontsierd door elektriciteitsmasten, later minder in beeld. Na zo'n 25 mijl gaat de weg verder bergopwaarts en op het hoogste punt heb je plots een prachtig uitzicht op de naar beneden slingerende weg met prachtige rode rotsen aan weerszjjden. Werkelijk adembenemend mooi! Er zijn langs de route ook diverse mogelijkheden om een trail te lopen, o.a. door een mooie canyon. Langzaam wordt het landschap wat 'gewoner' en groene bomen en struiken domineren het landschap. Dan, na ca.40 mijl is daar opnieuw een verrassing: er torenen hoge lichtgekleurde rotsen boven het groen, Grosvenor Arch, prachtige rotsen, waarvan sommigen mooie arches, natuurlijke bogen, hebben. Heerlijk om hier doorheen te dwalen. Kortom een prachtige route. Gewoon doen!
Regio
  • Natuurschoon
  • Mooie trails te wandelen
  • Prachtige omgeving
  • Rustige, stille weg
  • Bij slecht weer niet te rijden of alleen 4x4
  • In het begin ontsierende electriciteitsmasten
Review geplaatst op 2021-04-26
8
Zwitserland Graubünden
Henneke was hier 24 Jun 2019
Graubünden, ons favoriete kanton in Zwitserland. Het grenst aan Italië, Oostenrijk en Liechtenstein. Waarom favoriet? Natuurlijk om de mooie berglandschappen, alpenweiden en pittoreske dorpjes, maar vooral omdat je hier zo veel mogelijkheden hebt. Behalve wandelen kun je hier ook mooie passentochten maken met de auto, of met de fiets! Ga je zuidelijk dan kom je al snel in het Italiaans sprekende deel, overgaand in Tessin, een Italiaans getint gebied. Andere delen van Graubünden laten juist een Reto-romaanse stijl zien, huizen met dikke muren, bewerkte deuren en muurschilderingen. Graubünden heeft ook vele oude kerkjes, die dateren uit 11e en 12e eeuw. Vaak met prachtige fresco's op de muren en mooie houten plafonds. De sleutel kun je bij het plaatselijk café ophalen of bij het huis van de dominee. Gemoedelijk gaat dit er aan toe. De wandelingen variëren in zwaarte, van lieflijke dalwandeling tot pittige, ruige bergwandeling. Door de vele mooie passen is dit ook voor de sportieve fietser een paradijs. De Furkapas, waar je zicht hebt op de Rhonegletscher. De Grimmslpas met zijn blauwe én groene meer. De Sustenpas, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ja, Zwitserland is duur, maar als je veel meeneemt best te doen en er zijn ook goedkopere supermarkten. Graubünden heeft nóg een groot pluspunt: het is hier nog aangenaam rustig. En ben je aan de wandel, dan kom je vaak alleen nog maar wat koeien of paarden tegen. O ja, én de alpenmarmot, die fluitend verraadt waar hij zit.
Regio
  • Stadjes die het bezoeken waard zijn
  • Mooie historische kerkjes
  • Redelijk rustig
  • Variatie aan wandelingen
  • Bergen
  • Prachtige natuur
  • Prijzig, vooral restaurants
  • De sneeuw kan zelfs in juni een wandeling soms onmogelijk maken
Review geplaatst op 2021-04-08
9
Verenigde Staten Utah
Henneke was hier 27 Apr 2018
Wie een rondreis maakt door West-Amerika kiest vanzelfsprekend voor bekende parken en gebieden. En terecht, zo veel moois op betrekkelijk korte afstand van elkaar. Maar om juist het onbekende hier te ontdekken maakt de reis speciaal. Little Egypt is zo'n onbekend pareltje. Aan de route 95, ca 25 mijl ten zuiden van Hanksville wijst een klein bordje je de weg naar dit bijzondere gebied. Via een onverharde weg bereik je een kleine parkeerplaats en zie je de eerste sculpturen al. Vreemd gevormde rotsen met een witte band van ander gesteente er doorheen. Door erosie ontstaan deze rotsen, die soms niet meer lijken dan een paar op elkaar gestapelde hompen klei. Het gebied is niet groot, je kunt het prima als tussenstop bezoeken. Paden zijn er niet, dus heerlijk dwalen door deze bijzondere formaties, waar de fantasie met je op de loop gaat. Ik ontdekte een 'dinosaurushoofd', Mickey Mouse, een krokodillenhoofd enzovoort ;-) Ten tijde van ons bezoek zijn we niemand tegen gekomen. Wel werden we door 2 prachtige vossen aangestaard. Het is vergelijkbaar met Goblin Valley, een veel bekender park ten noorden van Hanksville, echter het grote verschil is de witte band die hier horizontaal door de formaties loopt. Het is ook veel kleiner en vrij toegankelijk. Ben je in de buurt, bijvoorbeeld na een bezoek aan Capitol Reef, neem eens de moeite om dit leuke gebied te bezoeken!
Regio
  • Makkelijk als tussenstop in te plannen
  • Geen paden, lekker zelf dwalen
  • Bijzondere formaties van rotsen
  • Heel stil, nauwelijks bezoekers
  • Niet kunnen bedenken
Review geplaatst op 2021-02-25
9
Verenigde Staten Nevada
Henneke was hier 21 Apr 2018
Valley of Fire (VoF) is één van onze favoriete natuurparken in West-Amerika. Vanaf Las Vegas in 1 uur te bereiken via de I15, maar een mooiere route is via de 167, langs Lake Mead! VoF doet zijn naam eer aan met de vlammend rode grillige rotsen. Één van de bekende rotsen is Elephant Rock en ook hier vind je 'sisters' zoals in veel parken, in dit geval 'seven sisters'. Vanaf het visitor center gaat een schitterende weg naar de White Domes, lichte rotsen, tussen rotsen in alle pastelkleuren die je kunt bedenken. Vooral in vroeg ochtendlicht of de lage middagzon is deze route prachtig. Aan het einde kun je de White Dome trail lopen, een mooie route langs en over rotsen en door een smalle kloof. Tijdens deze tocht kun je hagedissen zien, die zich warmen aan de eerste zonnestralen. Trails zijn er in VoF in allerlei lengtes. Een populaire is de Fire Wave Trail, net 1 km lang, maar je komt dan bij een prachtig gelaagde 'wave' rots. Hoewel VoF steeds populairder wordt kun je hier toch genieten van rust en stilte als je vroeg vertrekt. Het is dan ook een aangename temperatuur. Midden op de dag en in de zomer is het hier erg warm. Water en goed schoeisel is een must. Vergeet ook niet een bezoekje aan het visitor center te brengen, al is het maar voor de prachtige tuin vol cactussen. De Big Horn Sheep hebben we ook al regelmatig zien klauteren op de rotsen. Er zijn veel stopplekken langs de route, vanwaar ook vaak korte of langere trails gaan. Valley of Fire: zeer de moeite waard!
Regio
  • Relatief rustig
  • Leuk visitor center met mooie tuin
  • Trails in diverse lengtes
  • Mooie trails
  • Prachtige bijzondere natuur
  • In de zomer erg warm
Review geplaatst op 2021-01-17
8
Duitsland Eifel
Henneke was hier 29 Aug 2020
De Eifel, prachtige natuur vlakbij! Wij hebben al veel verre reizen gemaakt, maar tussendoor gaan we altijd een week of weekend naar de Eifel. Zo'n 3 uur rijden en je bent in een prachtige omgeving. Met name het Ahrdal heeft onze voorkeur, lieflijke heuvels wisselen af met rotsachtig gebied. Er zijn veel ruïnes en kastelen te vinden in de Eifel. Ook zijn er grotten te vinden, sommige waren vroeger 'Eishöhle' , koud genoeg om ijs op te slaan, andere grotten zijn molensteen grotten. Er zijn schilderachtige plaatsjes, bijv. Blankenheim. Hier ontspringt ook de Ahr. Onderkomens vind je hier genoeg, campings, hotels of vakantiehuizen, aanbod genoeg. En ondanks dat hier veel toeristen komen, is het altijd weer frappant hoe rustig het is als je gaat wandelen! Over het algemeen zijn de wandelroutes in de Eifel goed gemarkeerd. Ons favoriete seizoen? Ik kan eigenlijk niet kiezen, eind mei bloeit er heel veel, augustus geeft weer prachtige graanvelden en de herfst natuurlijk de prachtige herfstkleuren. Mijn allermooiste beleving was in september 2019: rondom ons huisje waren de herten aan het burlen! Iets wat ik nog nooit had gehoord. We konden hier elke avond en vroege ochtend van genieten. De Eifel: een aanrader!
Highlight
  • Rust en ruimte tijdens de wandelingen
  • Goede onderkomens voorhanden
  • Mooie afwisselende natuur
  • Niet ver reizen
  • Rondom Adenau, Nürburgring veel motor verkeer in weekenden
Review geplaatst op 2020-12-15
8
Verenigde Staten Bisti-Badlands
Henneke was hier 27 Apr 2018
Op onze rondreis door Nevada, Utah, Arizona zijn we dit keer tot aan New Mexico gereden. Wij hebben ons beperkt tot het NW van New Mexico, vanuit de plaats Farmington. Op een website lazen we over Bisti Badlands. Badlands betekent onherbergzaam land. Daartoe kun je Bisti wel rekenen! Bisti Badlands ligt zo’n 40 mijl ten zuiden van Farmington. Het gebied is uitgestrekt en je kunt hier eindeloos dolen tussen kleine kloven en bizar gevormde hoodoos. Bisti Badland is onderdeel van de 182 km² grote Bisti/De-Na-Zin wildernis. Je vindt hier geen gebaande paden, dat maakt een gps onmisbaar, je kunt er gemakkelijk verdwalen. Maar juist het ontbreken van vaste routes is één van de charmes van Bisti Badlands. Via de Highway 371 kom je een bord tegen bij een afslag naar een onverhard pad van 3 mijl, en bereik je een kleine parkeerplaats. Vanaf hier kun je een brede wash inlopen. Rechts vindt je grijs/witte formaties, waar je doorheen kunt dwalen, links noemen wij de 'rode' kant, rood gesteente met een mooie pyramide rots, die ik steeds in het oog hield ter oriëntatie. Er is weinig vegetatie, maar in het voorjaar kom je wel bloeiende planten tegen. Het is een vrij onbekend, dus rustig gebied. In het voorjaar is de temperatuur goed, 's zomers érg warm! Neem voldoende water en proviand mee. Goed schoeisel is aan te raden. Wie van eenzame en afgelegen gebieden houdt, moet zeker Bisti Badlands bezoeken.
Activiteit Highlight Natuurgebied
  • In het voorjaar heerlijke temperatuur
  • Ongebaande wegen
  • Prachtig gesteente, rotsformaties
  • Rustig
  • In de zomer eigenlijk te warm
Review geplaatst op 2020-12-01

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EDITIE 114 | De mooiste autoroutes ter wereld

28-10-2022 Columbus Travel editie 114 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste autoroutes ter wereld. Ontdek inspirerende roadtrips weg van de massa, van Canada tot IJsland en Australië tot Frankrijk. Wil je weten wanneer je in 2023 het beste met de auto kunt vertrekken naar je vakantiebestemming? In onze verkeersdruktekalender vind je de zwarte zaterdagen en andere drukke dagen. Bestel de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 46 | COMMUNITY-TOPPERS


Ga de zon achterna op Milos ... Foto: Janouxkempkes
Topfoto & -tip: Ga de zon achterna op Milos door Janouxkempkes
Communitylid van de week: Dreamer666

Onze wedstrijden

DOE MEE MET DE LAATSTE COMMUNITY-FOTOWEDSTRIJD

Voordat we de stekker uit de community trekken, organiseren we een speciale, allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden! Hiervoor kun je je mooiste foto's uit de community van de afgelopen 15 jaar nomineren. Met je mooiste foto maak je kans op een Nikon Z fc-systeemcamera + 16-50mm VR-lens t.w.v. €1.099! Deze communityleden zijn je al voorgegaan. Zo doe jij ook mee >