Henneke

9
Verenigde Staten Nevada
Henneke was hier 21 Apr 2018
Valley of Fire (VoF) is één van onze favoriete natuurparken in West-Amerika. Vanaf Las Vegas in 1 uur te bereiken via de I15, maar een mooiere route is via de 167, langs Lake Mead! VoF doet zijn naam eer aan met de vlammend rode grillige rotsen. Één van de bekende rotsen is Elephant Rock en ook hier vind je 'sisters' zoals in veel parken, in dit geval 'seven sisters'. Vanaf het visitor center gaat een schitterende weg naar de White Domes, lichte rotsen, tussen rotsen in alle pastelkleuren die je kunt bedenken. Vooral in vroeg ochtendlicht of de lage middagzon is deze route prachtig. Aan het einde kun je de White Dome trail lopen, een mooie route langs en over rotsen en door een smalle kloof. Tijdens deze tocht kun je hagedissen zien, die zich warmen aan de eerste zonnestralen. Trails zijn er in VoF in allerlei lengtes. Een populaire is de Fire Wave Trail, net 1 km lang, maar je komt dan bij een prachtig gelaagde 'wave' rots. Hoewel VoF steeds populairder wordt kun je hier toch genieten van rust en stilte als je vroeg vertrekt. Het is dan ook een aangename temperatuur. Midden op de dag en in de zomer is het hier erg warm. Water en goed schoeisel is een must. Vergeet ook niet een bezoekje aan het visitor center te brengen, al is het maar voor de prachtige tuin vol cactussen. De Big Horn Sheep hebben we ook al regelmatig zien klauteren op de rotsen. Er zijn veel stopplekken langs de route, vanwaar ook vaak korte of langere trails gaan. Valley of Fire: zeer de moeite waard!
Regio
  • Relatief rustig
  • Leuk visitor center met mooie tuin
  • Trails in diverse lengtes
  • Mooie trails
  • Prachtige bijzondere natuur
  • In de zomer erg warm
Review geplaatst op 2021-01-17
8
Duitsland Eifel
Henneke was hier 29 Aug 2020
De Eifel, prachtige natuur vlakbij! Wij hebben al veel verre reizen gemaakt, maar tussendoor gaan we altijd een week of weekend naar de Eifel. Zo'n 3 uur rijden en je bent in een prachtige omgeving. Met name het Ahrdal heeft onze voorkeur, lieflijke heuvels wisselen af met rotsachtig gebied. Er zijn veel ruïnes en kastelen te vinden in de Eifel. Ook zijn er grotten te vinden, sommige waren vroeger 'Eishöhle' , koud genoeg om ijs op te slaan, andere grotten zijn molensteen grotten. Er zijn schilderachtige plaatsjes, bijv. Blankenheim. Hier ontspringt ook de Ahr. Onderkomens vind je hier genoeg, campings, hotels of vakantiehuizen, aanbod genoeg. En ondanks dat hier veel toeristen komen, is het altijd weer frappant hoe rustig het is als je gaat wandelen! Over het algemeen zijn de wandelroutes in de Eifel goed gemarkeerd. Ons favoriete seizoen? Ik kan eigenlijk niet kiezen, eind mei bloeit er heel veel, augustus geeft weer prachtige graanvelden en de herfst natuurlijk de prachtige herfstkleuren. Mijn allermooiste beleving was in september 2019: rondom ons huisje waren de herten aan het burlen! Iets wat ik nog nooit had gehoord. We konden hier elke avond en vroege ochtend van genieten. De Eifel: een aanrader!
Highlight
  • Rust en ruimte tijdens de wandelingen
  • Goede onderkomens voorhanden
  • Mooie afwisselende natuur
  • Niet ver reizen
  • Rondom Adenau, Nürburgring veel motor verkeer in weekenden
Review geplaatst op 2020-12-15
8
Verenigde Staten Bisti-Badlands
Henneke was hier 27 Apr 2018
Op onze rondreis door Nevada, Utah, Arizona zijn we dit keer tot aan New Mexico gereden. Wij hebben ons beperkt tot het NW van New Mexico, vanuit de plaats Farmington. Op een website lazen we over Bisti Badlands. Badlands betekent onherbergzaam land. Daartoe kun je Bisti wel rekenen! Bisti Badlands ligt zo’n 40 mijl ten zuiden van Farmington. Het gebied is uitgestrekt en je kunt hier eindeloos dolen tussen kleine kloven en bizar gevormde hoodoos. Bisti Badland is onderdeel van de 182 km² grote Bisti/De-Na-Zin wildernis. Je vindt hier geen gebaande paden, dat maakt een gps onmisbaar, je kunt er gemakkelijk verdwalen. Maar juist het ontbreken van vaste routes is één van de charmes van Bisti Badlands. Via de Highway 371 kom je een bord tegen bij een afslag naar een onverhard pad van 3 mijl, en bereik je een kleine parkeerplaats. Vanaf hier kun je een brede wash inlopen. Rechts vindt je grijs/witte formaties, waar je doorheen kunt dwalen, links noemen wij de 'rode' kant, rood gesteente met een mooie pyramide rots, die ik steeds in het oog hield ter oriëntatie. Er is weinig vegetatie, maar in het voorjaar kom je wel bloeiende planten tegen. Het is een vrij onbekend, dus rustig gebied. In het voorjaar is de temperatuur goed, 's zomers érg warm! Neem voldoende water en proviand mee. Goed schoeisel is aan te raden. Wie van eenzame en afgelegen gebieden houdt, moet zeker Bisti Badlands bezoeken.
Activiteit Highlight Natuurgebied
  • In het voorjaar heerlijke temperatuur
  • Ongebaande wegen
  • Prachtig gesteente, rotsformaties
  • Rustig
  • In de zomer eigenlijk te warm
Review geplaatst op 2020-12-01

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik