HenkJanKlaver

'553518' door HenkJanKlaver '553518' door HenkJanKlaver

VietnamHué

VietnamHué

Rijstdrogerij

HenkJanKlaver

Scooters, brommers, motoren en vrachtwagens razen voorbij. Toch weerhoudt dat de rijstboeren van Hué niet van hun werk. Voor het drogen van de rijst is het warme asfalt de beste, en vaak de enige plek om dit te doen. Dit levert soms spannende situaties op bij het verkeer, aangezien Vietnamezen de rem nog niet hebben gevonden, of ze vermoeden dat de claxon tegelijkertijd ook de rem is, daar ben ik nog niet achter. Op de terugweg van ons tripje, vier uur later, was de rijst gedroogd en netjes in de zakken gedaan langs de kant van de weg. Klaar om verkocht te worden. De foto is niet perfect stil, omdat dit exemplaar geschoten is achterop een scooter terwijl we reden. Stilstaan was namelijk nog gevaarlijker dan rijst drogen.

'552694' door HenkJanKlaver '552694' door HenkJanKlaver

IranPersepolis

IranPersepolis

Poseren bij Persepoli

HenkJanKlaver

Genoeg te zien in Persepolis. Het is natuurlijk heel oud en de oude stenen zijn perfect voor een hagedis om te zonnen. Dit exemplaar deed dat dan ook uitgebreid. Een beetje achterdochtig kijkt hij wel, maar uiteindelijk vond 'ie t allemaal prima.

'550189' door HenkJanKlaver '550189' door HenkJanKlaver

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Met de rug naar de...

HenkJanKlaver

Tussen Nepal en Bhutan zit een klein stukje India geklemd; Sikkim. Het is meer Tibetaans dan Indiaas voor je gevoel. Het Boeddisme is hier meer vertegenwoordigd dan het Hindoeïsme. Om Sikkim in te kunnen heb je een vergunning nodig. Ondanks dat Sikkim niet groot is heb je voor West-, Zuid- en Oost-Sikkim een ander visum nodig (die gratis is) dan Noord-Sikkim (deze kost wel geld). De afstanden hemelsbreed zijn te verwaarlozen, maar wil je van de ene plaats naar de volgende stad, kan je dat een paar uur kosten, terwijl het hemelsbreed soms maar 3 kilometer verder ligt. Een leuk 'rondje' om te doen is het 'kloosterrondje' in vooral West-Sikkim. In Ravangla (waar deze boeddha te bewonderen is) heb je een prachtig zicht op de Kunchenjunga, de derde hoogste berg van de wereld (8586m). Vooral natuurlijk zonsopkomst is de moeite waard.

'549326' door HenkJanKlaver '549326' door HenkJanKlaver

CambodjaZuid Cambodja en de kust

CambodjaZuid Cambodja en de kust

Een Cambodjaanse avon

HenkJanKlaver

Ga met de bus van Phnom Penh naar Sihanoukville. Stap halverwege uit bij Ou Chamnaar en pak de scootertaxi (30 min en kost €2) op modderpaden naar het vissersdorp Ou Chrov. Daar vind je tussen alle vissersboten en de mangrove een rode boot die er anders uitziet dan een vissersboot. Als je deze boot pakt (€7) en van een uur-durende rit geniet (door de mangrove en vissersdorpen op palen zónder toeristen), kom je aan op het onbewoonde eiland Koh Thmei. Het enige wat daarop te vinden is een politiepost (het is nabij de grens met Vietnam) en een 'resort', bestaande uit simpele bungalows zonder enige luxe en (telefonisch) bereik. Hier ben je voor je gevoel aan het einde van de wereld. Misschien ben je dat ook wel. Hoor de stilte in de klanken, en de klanken in het niets.

'549161' door HenkJanKlaver '549161' door HenkJanKlaver

Iran

Iran

Kamperen in de...Chah

HenkJanKlaver

Vanaf Teheran gaan de meeste reizigers niet verder dan Yazd of Shiraz. Zo'n 650 kilometer naar het zuiden vanaf deze steden vind je Bandar-e-Abbas, de grootste havenstad van Iran. Steek je vervolgens 'de straat van Hormoz' over naar het eiland Qeshm, dan kom je al helemáál geen (westerse) toerist meer tegen. Als je dan nóg verder trekt op het eiland Qeshm zul je zien dat het geologisch een interessant eiland is. Één van de wondere natuurverschijnselen is de Chahkoohvallei. Wij hebben hier een nacht doorgebracht in ons (binnen)tentje, zodat we de sterrenhemel konden aanschouwen vanuit onze slaapplek. Wat hout gesprokkeld, aardappeltjes gepoft, brood, thee en honing mee en genieten maar. We voelden ons even 'twee Floortjes naar het einde van de wereld'. Op Qeshm is overigens geen openbaar vervoer. Dat is geen punt, want de bevolking is gewend aan lifters, en blanken zijn natuurlijk al helemaal 'een eer' om in de auto te mogen hebben. Wij hadden zelfs de luxe dat we de volgende ochtend weer werden opgehaald door onze lift die ons bij de ingang van de vallei had afgezet. Ibrahim vond het nodig om ons de volgende dag de rest van het eiland te laten zien. Wij zeiden uiteraard geen nee.

'549029' door HenkJanKlaver '549029' door HenkJanKlaver

LaosCentraal Laos

LaosCentraal Laos

Alleen op weg

HenkJanKlaver

Veel mensen reizen in Laos van noord naar zuid, of andersom. Sommigen bezoeken i.v.m. de tijd alleen het noorden. Veel mensen laten Centraal-Laos liggen. Zonde zou ik zeggen, maar tegelijkertijd: gelukkig maar! Nu wordt Laos al niet overspoeld met toeristen, maar midden in Laos voel je je helemaal de enige reiziger. Met Thakaek (aan de Mekong) heb je een prima uitvalsbasis voor een 3 à 4-daagse scootertocht. Heb je nog nooit op zo'n ding gereden? Geen probleem, je kan het hier beter leren dan in bijvoorbeeld het drukke Vietnam. Geen kip op de weg... nou ja, die dan misschien wel, maar verder is er bijna geen verkeer. Vooral niet als je van de geasfalteerde weg afslaat. Zoals op deze foto. Wij zijn op dit stuk van ruim 30 kilometer (doe je gauw 1,5 uur over) niemand tegengekomen. Tussen de rijstvelden en de karstbergen... puur genieten. Ja, hier kom je tot je rust, helemaal als je even stopt en je scooter uit doet. Een scooter huur je voor ongeveer €6 euro per dag en een overnachting heb je al gauw voor €15 per nacht inclusief 1 of 2 maaltijden. Als je in Laos bent, sla het midden niet over!

'548995' door HenkJanKlaver '548995' door HenkJanKlaver

LaosSi Pan Don

LaosSi Pan Don

De rijstplanters van.

HenkJanKlaver

Na een helse grensovergang van Cambodja naar Laos waren we aangekomen bij de '4000 eilanden', in het zuiden van Laos. Wij zaten op het eiland Don Det, en hoewel het hier tijdens het hoogseizoen een 'backpacker's paradise' is, was het nu in het laagseizoen heel rustig. We huurden een fietsje (verwacht hier niet teveel van!) en reden zo het eiland rond. We stuitten op deze rijst planters. Van de chaotische drukte in Cambodja, naar het tien keer zo rustige Laos... heerlijk! Overigens kan je met bruggen naar andere eilanden fietsen en zo prachtige watervallen aanschouwen. Ook een kayaktour is een optie, wat een mooie ervaring is op de Mekong tussen de eilanden. Met wat geluk spot je de unieke Irrawaddy-dolfijnen.

'548904' door HenkJanKlaver '548904' door HenkJanKlaver

IranKerman

IranKerman

Dagje Kalouts

HenkJanKlaver

Tijdens ons bezoek aan Kerman zijn we ook een dagje naar de Kalouts gegaan, een bijzondere rotsformatie in de woestijn Dasht-e-lut. Samen met een Sloveense jongen die we hadden ontmoet in het theehuis in Kerman besloten we een privé-chauffeur en tegelijkertijd gids in te huren. Kosten: €25,- per persoon. Hij pikte ons op en reed ons via de bergen naast Kerman (waar het wat koeler was) naar Shahdad, één van de heetste plekken op aarde (in Maart gelukkig niet!). Daar stond midden in de woestijn, op 'het dorpsplein' een parkje met fitnessapparatuur. Ja, humor heeft de overheid wel. Onze gids liet ons een werkende 'qanat' zien, een ondergronds watersysteem, waardoor zelfs op deze hete plek palmbomen en andere gewassen konden groeien en zo ook de mensen en dieren voorzag van water. Zo hadden al honderden jaren nomaden zich hier in leven gehouden, erg bijzonder. Het spektakelstuk kwam aan het eind van de middag, toen de zon zakte: de Kalouts. Een prachtige rotsformatie dook voor ons op. De gids pakte zijn thee (uiteraard!) tevoorschijn en wat koekjes en we wandelden tussen de rotsen. De zonsondergang was om in te lijsten. Als je in de buurt bent van Kerman: pak een uitstapje naar de Kalouts mee, want je krijgt meer dan alleen dat te zien.

'548796' door HenkJanKlaver '548796' door HenkJanKlaver

IranYazd

IranYazd

De skyline van Yazd

HenkJanKlaver

De prachtige woestijnstad Yazd is het bezoeken meer dan waard. Sterker nog; het mag niet ontbreken als je naar Iran gaat. Marco Polo schreef al over deze stad en het oude centrum is één van de trekpleisters voor toeristen. Laat dat je niet afschrikken, want dat betekent alsnog dat je bijna de enige buitenlander bent, vooral als je van de 'hoofdstraat' afwijkt. De oude stad is helemaal opgebouwd uit leem en dit geeft Yazd het karakter wat het heeft. Stoffige straatjes, theehuisjes en oude koopmanshuizen met een vijver als patio, die nu omgebouwd zijn tot hotels. Ook de windtorens, 'badgirs', zijn een bekend beeld in de skyline van Yazd. Deze torens zorgen voor verkoeling en is dus de ouderwetse airconditioning. Ik heb er onder gestaan: doe mij de badgirs maar!

'548441' door HenkJanKlaver '548441' door HenkJanKlaver

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Tussen de theevelden.

HenkJanKlaver

Tijdens onze roadtrip door Maleisië bezochten we (uiteraard) de prachtige Cameron Highlands. Vanwege de temperatuur, maar ook zeker vanwege de prachtige theevelden natuurlijk. Onderweg zag ik deze theeplukker en schoot ik vanuit de rijdende auto dit plaatje. Het leuke van een huurauto is de vrijheid hebt die je met het OV niet hebt. Vooral bij deze theevelden is dat wel lekker. Je kan overal heen rijden en je auto parkeren voor een prachtige wandeling.

'548365' door HenkJanKlaver '548365' door HenkJanKlaver

Iran

Iran

Een steengoede...erva

HenkJanKlaver

Cappadocië staat er bekend om; grotwoningen. In Iran is een soortgelijke locatie; Maymand. Het mooiste van het 'Flintstone-dorp' is nog wel dat een tiental woningen daadwerkelijk nog gebruikt worden door lokale herders. De oudste woningen zijn 3000 jaar oud en er zijn archeologische vondsten gedaan van zo'n 12.000 jaar oud! Als bezoeker kun je hier voor zo'n €15,- per nacht een grot huren. Een simpele houten plank op houten pootjes (dus wat dekens voor 'matras') is je bed. Sinds een paar jaartjes is er elektriciteit en een kacheltje. Eten doe je ook bij de locals, op z'n Iraans (dus op de grond met thee). Maymand bereiken is te doen d.m.v. het openbaar vervoer naar Shahr-e-Babak (tussen Yazd en Kerman) en vervolgens met de taxi naar Maymand. Wij hebben gelift en dit is natuurlijk al een avontuur op zich!

'548101' door HenkJanKlaver '548101' door HenkJanKlaver

IranKerman

IranKerman

Middaggebed in Kerman

HenkJanKlaver

Kerman is niet de meest voor de hand liggende stad om te bezoeken in Iran, vanwege de locatie. Toch is dit jammer, want het heeft genoeg te bieden. Waaronder één van de oudste bazaars van Iran. En dat zegt wat. Het is hier heerlijk om je doorheen te 'sloffen' en te genieten van de geursensatie van kruiden en te onderhandelen over de fruitprijzen. Het mooiste is misschien wel dat je wordt nagestaard door de locals; zo vaak zien ze hier niet westerse toeristen. Tijdens het middaggebed (waar overigens lang niet iedereen aan doet), gaat de bazaar dicht. Ook dan is het prachtig om een bezoekje te brengen. Juist dan kan je in alle rust en stilte genieten en de eeuwenoude markt tot je laten spreken. Alsof je terug in de tijd gaat.

'548006' door HenkJanKlaver '548006' door HenkJanKlaver

VietnamTam Coc

VietnamTam Coc

De boten van Tam Coc

HenkJanKlaver

Tam Coc buiten de gebaande paden? Als één van de hoofdattracties van Vietnam lijkt dat onmogelijk. Toch heb ik een leuke tip voor je; waar het overdag stikt van de boten en dus mede-toeristen, zo is er na sluitingstijd van de loketten niets meer te doen. Ik besloot om een wandeling te maken aan het eind van de middag, voor zonsondergang. Op een gegeven moment schoot een Vietnamees vrouwtje me aan en in gebrekkig Engels vroeg ze of ik een boottochtje wou maken. Nou dit leek mij prachtig, alleen had ik gezien en gehoord wat voor drukte dit overdag was. Ze bood me een goede prijs, want een entreekaartje voor het park was niet meer nodig, dus ik hoefde alleen haar 'roeiwerk' te betalen. Zo gezegd, zo gedaan. Helemaal alleen voerden we de Tam Coc rivier op, door de grotten en genoten we van alle vogels. Ik mocht ook proberen om met m'n voeten te roeien, zoals zij dat ook deed. Het mooiste was nog wel dat er niet tientallen 'bootkraampjes' waren die van alles probeerden te verkopen aan de toeristen. Op de terugweg zakte de zon langzaam. Een oase van rust, bij een van de meest bezochte en bijzondere plekken van Vietnam, voor een prachtige prijs. Mooier dan dit wordt t niet! Dus als Tam Coc op je lijstje staat, maak een wandeling als de loketten gesloten zijn.

'547184' door HenkJanKlaver '547184' door HenkJanKlaver

Iran

Iran

Bam! En de vesting...

HenkJanKlaver

De stad Bam werd in 2003 getroffen door een aardbeving van 6,7 Richter. Hierbij kwamen 43.000 mensen om het leven, ruim de helft van de stad. De oude citadel, de Arg-e Bam, werd voor 80% vernietigd door dit natuurgeweld. Het is het grootste lemen/kleien bouwwerk ter wereld en staat dan ook op de UNESCO erfgoedlijst. Ondanks dat na 13 jaar de restauratiewerkzaamheden nog steeds vol aan de gang zijn en de helft van het complex nog steeds in puin ligt, is het meer dan het bezoeken waard. De entree kost €6,- p.p. Het mooiste is misschien wel dat je hier waarschijnlijk de enige (westerse) toerist bent.

'520485' door HenkJanKlaver '520485' door HenkJanKlaver

FinlandTurku

FinlandTurku

Duidelijk geval van..

HenkJanKlaver

Naantali is een voorstadje van Turku, de tweede stad van Finland. Het is een klein vissersstadje met een paar gezellige straatjes met houten huisjes. Midden januari was het overdag zo rond de -18 graden. Om hier te lopen zonder met 'stokken te sjokken' was een hele uitdaging. Meteen was duidelijk waarom Nordic Walking uit dit deel van Europa komt. Een bewoner van Naantali deed even voor hoe het moest.

'519110' door HenkJanKlaver '519110' door HenkJanKlaver

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Twee werelden in...en

HenkJanKlaver

Tijdens een wandeling nabij Hopfgarten im Brixental, Tirol, zag ik een apart verschijnsel. Nou ja, apart is dooi bij sneeuw doorgaans niet. Echter de afstand van waar alles nog een winterwonderland was en waar de sneeuw al helemaal weg was, bedroeg slechts meters. Een aparte gewaarwording, maar echt prachtig.

'512393' door HenkJanKlaver '512393' door HenkJanKlaver

OostenrijkSalzburg omgeving

OostenrijkSalzburg omgeving

Kopje onder in de...p

HenkJanKlaver

Na een flinke sneeuwbui in de nacht was het in de ochtend feest in het trainingscentrum van de NSkiV. Vandaag kon er 'gepoederd' worden. Ik mocht als stagiair mee met de experts van eigen Nederlandse bodem. Het sneeuw kwam soms tot onze navels en door de snelheid van onszelf met gemak in ons gezicht. Al snel konden we elkaar niet meer herkennen, behalve als sneeuwpop. Toen we stil vielen (letterlijk) konden we genieten van het uitzicht; wat een sprookje. We werden er stil van. Dit resulteerde in een hert wat tevoorschijn kwam tussen de bomen. Uit angst dat hij weg zou springen als ik mijn fototoestel zou pakken heb ik deze dan ook helaas niet kunnen vastleggen. Maar om toch een herinnering te kunnen maken aan deze machtige plek heb ik dit plaatje vastgelegd van de Nederlandse ski-toppers die genoten van dit feest. Zelfs voor hen, die dagelijks in de sneeuw te vinden zijn is het een fenomeen wat nooit went. Soms is de wereld een grote speeltuin.

'510697' door HenkJanKlaver '510697' door HenkJanKlaver

AlbaniëTheth

AlbaniëTheth

De Valbonë-vallei

HenkJanKlaver

Een prachtige wandeling in Noord-Albanië is die van Valbonë naar Theth, of andersom. Dit is ongeveer 8 km en duurt zo'n 5 uur. Halverwege de route heb je het Simoni-kafé, een hutje naast een van de vele stroompjes, waar je cola ijskoud in drijft voor nog geen euro. Verder is er een kampvuurtje. Een leuke bonus, maar wat helemaal mooi is meegenomen is het uitzicht op de Valbonë-vallei.

'510084' door HenkJanKlaver '510084' door HenkJanKlaver

KroatiëKrka 

KroatiëKrka 

Zwemmen in luxe

HenkJanKlaver

Waar de Plitvice meren grote bekendheid genieten, is NP Krka iets minder bekend. Niet onbekend, zo is het nu ook weer niet, maar wel minder beroemd. Krka is qua oppervlakte wat kleiner en bevat ook wat minder watervallen dan Plitvice, maar de watervallen zijn wel prachtig. En het grote pluspunt van Krka vind ik, is dat je er mag/kan zwemmen! Het entreekaartje is goedkoper dan Plitvice en je wordt met een mooie boot van het dorpje Skradin naar het park gebracht. Waar ter wereld vind je zo'n golfslagbad in zo'n mooie omgeving?! Over luxe gesproken...

'509986' door HenkJanKlaver '509986' door HenkJanKlaver

Montenegro

Montenegro

Het (luxe) strand van

HenkJanKlaver

De baai van Kotor is prachtig en niet voor niets UNESCO-erfgoed. Maar Montenegro heeft meerdere bijzondere plekken. Een voorbeeld daarvan is Sveti Stefan, tegenwoordig een resort. Een behoorlijk prijzige als je bedenkt dat sterren als Sylvester Stallone en Claudia Schiffer erop hebben gebivakkeerd. Het bijbehorende luxe strand was zo duur (€50,- per uur) dat er bijna geen gebruik van gemaakt werd. Wat een luxe om te bedenken dat 100m verderop, aan de andere kant van de dam die Sveti Stefan met het vasteland verbindt, het strand gratis is. En dat een foto maken van het luxe strand ook gratis is. Dat is voor mij luxe.

'509866' door HenkJanKlaver '509866' door HenkJanKlaver

MontenegroDurmitor NP

MontenegroDurmitor NP

Op de mistbank in...D

HenkJanKlaver

NP Durmitor is een prachtig park voor de wandel- en klimliefhebber. Vanuit Zabljak kun je dit park bezoeken en heeft prachtige plekken. Ook gaat er een weg dwars door het park zodat je ook op minder heldere dagen (zoals deze op de foto) met je auto toch kunt genieten van dit ruige stukje Montenegro. Op de dag van deze foto zag alles helemaal dicht, maar dat maakte het alleen maar spectaculairder om hier te mogen rondrijden. Mijn vrouw en ik hebben nog even op het (mist)bankje gezeten. Met onze kragen opgetrokken waren we aan het genieten.

'509718' door HenkJanKlaver '509718' door HenkJanKlaver

AlbaniëNoord Albanië

AlbaniëNoord Albanië

Met een bootbus door.

HenkJanKlaver

In Noord-Albanië ligt de Koman-kloof. Een meer wat ontstaan is door een stuwdam. Vroeger kon je met de auto op de ferry, maar sinds de komst van de snelweg van Albanië naar Kosovo (aangelegd door de NAVO i.v.m. de oorlog), is deze buiten dienst geraakt. Nu gaat er alleen nog een ferry voor toeristen en een ferry voor de bewoners van de dorpen die aan de canyon liggen. Deze laatste optie is veel leuker. Je stopt dan bij elk dorpje waar verschillende mensen hun dorpsgenoten op staan te wachten met ezels om alle zakken met voedsel en andere bepakkingen te vervoeren. De 'bewoners-ferry' is eigenlijk de bovenkant van een oude Duitse passagiersbus die op de onderkant van een boot is gelast. De kapitein zit dan ook als een buschauffeur de boot te besturen. Een aanrader als je in Albanië bent. De tocht duurt zo'n 2,5 uur en kost nog geen E5,- per persoon voor een enkeltje. Deze boottocht kan een mooi onderdeel zijn van de ronde Shkoder - Koman - Valbone - Theth - Shkoder

'509627' door HenkJanKlaver '509627' door HenkJanKlaver

Montenegro

Montenegro

Een grensovergang om.

HenkJanKlaver

In een tentje op huwelijksreis naar de Balkan. Met ons eigen autootje. Wat een luxe en wat een vrijheid. Naar voor ons onbekende landen zoals onder anderen Bosnië, Montenegro en Albanië. We wisten niet wat ons te wachten stond. Ik was vooral benieuwd naar Montenegro. Vanaf Mostar, Bosnië, reden we door de 'provincie' Sprska (probeer dat maar eens uit te spreken!) naar de grens met Montenegro. De weg door Bosnië was al prachtig en bij de stad Trebinje sloegen we af om naar de Montenegrijnse stad Niksic te rijden. Natuurlijk moesten we de grens over. Dat gebeurde bij Ilino Brdo. Daar zagen we dit. Even werden we stil. 'Als dit het begin is van zo'n klein landje, dan beloofd dat wat', dachten we. En inderdaad, Montenegro heeft onze verwachtingen overtroffen en ons hart gestolen. En dit begin bij deze grensovergang staat daar symbool voor. Deze foto hebben we uitvergroot en ingelijst in onze kamer hangen.

'509211' door HenkJanKlaver '509211' door HenkJanKlaver

SloveniëBled

SloveniëBled

Een picknick deluxe

HenkJanKlaver

Zomer 2014. Mijn vrouw en ik waren op huwelijksreis in het voormalig Joegoslavië en Albanië. Op de tweede dag reden we van Salzburg naar Kroatië. Bij het meer van Bled in Slovenië wouden we even een uurtje een picknick-stop toepassen. We zochten een mooi rustig plekje in het gras en genoten van het uitzicht op het bekende kerkje op het eiland in het meer van Bled. Helemaal alleen waren we niet, de eenden en ganzen wouden ook een graantje meepikken van onze broodjes.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EDITIE 114 | De mooiste autoroutes ter wereld

28-10-2022 Columbus Travel editie 114 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste autoroutes ter wereld. Ontdek inspirerende roadtrips weg van de massa, van Canada tot IJsland en Australië tot Frankrijk. Wil je weten wanneer je in 2023 het beste met de auto kunt vertrekken naar je vakantiebestemming? In onze verkeersdruktekalender vind je de zwarte zaterdagen en andere drukke dagen. Bestel de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 47 | COMMUNITY-TOPPERS


Vissers op het Inle meer. Foto: Antwan
Topfoto & -tip: Vissers op het Inle meer door Antwan
Communitylid van de week: MaJata

Onze wedstrijden

DOE MEE MET DE LAATSTE COMMUNITY-FOTOWEDSTRIJD

Voordat we de stekker uit de community trekken, organiseren we een speciale, allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden! Hiervoor kun je je mooiste foto's uit de community van de afgelopen 15 jaar nomineren. Met je mooiste foto maak je kans op een Nikon Z fc-systeemcamera + 16-50mm VR-lens t.w.v. €1.099! Deze communityleden zijn je al voorgegaan. Zo doe jij ook mee >