Henk Vanetie

9
Nederland Gelderland
Henk Vanetie was hier 02 May 2021
De Stadswaard bij of in Nijmegen. Het is een vrij onbekend gebied voor nog steeds vele Nijmegenaren en voor de Nederlander. Wanneer je een dag in Nijmegen vertoeft is meer dan de moeite waard kan je je dag bijvoorbeeld afsluiten in een heel mooi stukje natuur. Daar hoef je voor in de auto te stappen om het te bezoeken, want het gebied ligt pal naast het centrum van Nijmegen. Je loop naar de Waalbrug en je gaat de Waalbrug onderdoor en je loopt richting de Ooijpoort - is een gebogen bruggetje kan niet missen. Je loop via dit bruggetje de Stadswaard in. Het is een stukje "nieuw natuurgebied" speciaal ingericht om samen te gaan met de natuur. De boeren hebben hun land toen verkocht of geruild voor land dat veilig achter de dijk ligt. Sinds 2005 wordt de Stadswaard beheerd door Staatsbosbeheer. Als je over de Waalbrug Nijmegen binnen rijdt, zie je de Stadswaard aan de linkerkant liggen. Het is de bedoeling om bepaalde dieren terug te krijgen in hun habitat. Je kan echt hele leuke wandelingen maken waar je onderweg Koniks paarden< Galloways en heel veel soorten vogels tegen kunt komen. In het gebied ligt een nader bruggetje 't Zeumke . Het Zeumke is het restant van een oude rivierloop. In 2017 is die uitgebreid en uitgediept en in verbinding met de Waal gebracht. Daardoor bewegen de waterstanden in de oude, uitgegraven rivierloop mee met de waterstanden in de Waal. Dat heeft een goede uitwerking op de zich ontwikkelende natuur. Koffie drinken doe je B&B 't Roosje.
Regio
  • Je kan heel veel Koniks paarden tegenkomen
Review geplaatst op 2021-05-04
9
Nederland Gelderland
Henk Vanetie was hier 17 Jan 2021
De Hatertse en Overasseltse Vennen in de buurt van Nijmegen. Een gebied wat erg goed ken, omdat ik hier regelmatig vertoef. Het is een gebied van Vennen en rivierduinen. Het gebied is voor archeologen een jong gebied (10.000 tot 110.000 jaar oud). Het ligt ten zuidoosten van Nijmegen. Het is een heerlijk wandel gebied waar verschillende wandelroutes zijn uitgezet 3,5 / 6,5 km . Ik loop hier wel meerdere malen per jaar en ieder seizoen is het anders. het gebied kenmerkt zich ook door de hoogteverschillen. Er zijn verschillende vondsten gedaan uit verschillende periodes van rond 8000 voor Chr. tot 1500 na Chr. Tot 1900 kende het vennengebied zijn eigen specifieke waterhuishouding, onafhankelijk van het regionale grondwater. Omstreeks 1900 veranderde dit. Zowel gemeenten als particulieren groeven sloten en greppels om het water af te voeren. in 1964 kocht Staatsbosbeheer dit natuurgebied. De ontwatering is nu gedeeltelijk ongedaan gemaakt door de aanleg van stuwtjes. Een andere oorzaak van verdroging zijn de vele bomen die hier groeiden. Zij verdampen enorm veel water. In 2013 en 2014 is daarom ongeveer 11% van het aanwezige bos gekapt. Sloten en dammen zijn gedempt of afgedamd. Toen ik bij de Hatertse Vennen kwam na de ontbossing was dat een bijzondere ervaring. Het leek een totaal ander gebied. Nu 7 jaar later is dit weer in ere hersteld en wordt het er wel beter op. Mijn mooiste ven is Uiversnest. Tip: parkeer je auto bij Dierboerderij De Diervoort (gratis).
Regio
  • Goede zandpaden
  • Makkelijk bereikbaar
  • Een divers gebied
  • In de lente vele soorten Libellen
  • Watervogels in de lente en zomer
  • Geen toiletmogelijkheden in het gebeid alleen bij St.Walrick
  • Sommige vennen drogen uit door de afgelopen droogte of zijn al uitgedroogd
  • Later in de ochtend -middag kan het druk zijn
Review geplaatst op 2021-01-19
10
Nederland
Henk Vanetie was hier 13 Dec 2020
NIJMEGEN - een stad die te weinig erkenning krijgt. Nijmegen de oudste stad van Nederland - Old City Young Vibe, de stad bruist van energie. Nijmegen heeft alles - cultuur - historie - architectuur - natuur - uitgaan - terrassen. Wist je dat Nijmegen de meeste m2 terras heeft per inwoner, meer dan bijv. Amsterdam. Wanneer je door Nijmegen wandelt wordt je heen en weer geslingerd van de Middeleeuwen naar de Romeinse Tijd tot aan de Tweede W.O. Nijmegen was rond de jaartelling een ideale uitvalsbasis voor de Romeinen. Dit vindt je terug in het Valkhof Park waar de geschiedenis van Nederland begon. Rond het jaar 100 na Chr. was er een volledige stad door de Romeinen neergezet met de naam Ulpia Noviomagus Batavorum en ontving Nijmegen van keizer Trajanus het stads- en marktrecht. Het bewijs dat Nijmegen de oudste stad van Nederland ligt in het Valkhof museum, ze zeggen dat de blokken van de Godenpijler het bewijs zijn voor de oudheid van deze stad. Een stad waar de Bourgondiër zeker aan zijn trekken komt. Nijmegen heeft een eigen bierbrouwerij De Hemel, gevestigd in een heel mooi pand de Commanderie van Sint Jan. Tevens kent Nijmegen vele mooie oude historische panden St. Nicolaaskapel, Bararossa ruïne, De Kruittoren, Het Waaggebouw . De grootste en oudste kerk van Nijmegen St. Stevenskerk met z'n 2 verschillende bouwstijlen. laten we het Kronenburgerpark ook niet vergeten. Dit is nog niet alles, Lange Hezelstraat de oudste "winkel"straat van Nederland. Teveel om op te noemen.
Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur
  • Cultuur
Review geplaatst op 2020-12-15
9
Sri Lanka Kandy
Henk Vanetie was hier 05 Aug 2019
Sri Lanka - ESALA PERAHERA in Kandy De Esala Perahera is een boeddhistisch festival / optocht die maar liefst tussen de 3 en 4 uur duurt. Dit festival wordt altijd gehouden in Augustus. Het festival duurt 10 dagen en eindigt altijd op de nacht van de volle maan in augustus. Naarmate het festival duurt, neemt het spektakel en ook de drukte toe. De Kumbal optocht vindt altijd de eerste 5 dagen plaats en de 5 Randoli optochten de 5 dagen daarop. Toen wij besloten dat wij naar Sri Lanka zouden gaan, had ik wel eens gehoord van een spectaculaire optocht met olifanten met lichtjes en kleden , dansers, vuurspugers en acrobaten. Een traditionele optocht door de straten van Kandy loopt. 1 TIP: Boek geen stoelen bij de hotels, je betaald de hoofdprijs maar je maakt de sfeer niet mee van deze sensationele parade. Wij zijn op zoek gegaan naar een plek tussen de Locals en na 20 minuten zoeken gevonden. Wij werden hartelijk ontvangen en namen plaats tussen de locals. 1 woord FANTASTISCH !! Foto's gemaakt van deze mensen. Gelukkig was er 1 iemand die een een emailadres had, waardoor ik de gemaakte foto's van deze locals door kon sturen. Super warme reacties ontvangen. Ze vroegen met hand gebaren of wij klein geld hadden, maar dat hadden wij niet (helaas). Wij kregen geld in de onze handen gedrukt om naar de Heilige Tand te gooien. Hoe geweldig is dat , mensen hebben niets en geven ons klein geld om de Heilige Tand te eren. Eerlijk gezegd wij waren er stil van. Zo warm en lief
Stad
  • de beleving op zich
  • gratis
  • sensationeel
  • kleurrijk
  • warme mensen
  • erg druk
  • heel veel getrommel
Review geplaatst op 2020-11-04
9
Sri Lanka
Henk Vanetie was hier 01 Aug 2020
SRI LANKA augustus 2019 Vorig jaar hebben wij rondgetrokken door Sri Lanka. Deze reis hadden wij d.m.v. bouwstenen bij Singha Reizen samengesteld. Zeer goed geregeld, met als afsluiting een stadswandeling met Andre (eigenaar van Singha Reizen) door de leuke plaats Galle. Als eerste wil ik beginnen dat wij deze reis hebben gemaakt (zeer veel twijfels of de reis wel door kon gaan) na de aanslagen in April 2019. M.a.w. het was zeer rustig met toeristen en wij hebben er weinig of niets van gemerkt. Wat extra toezicht op straat. Wat een mooi land Sri Lanka, het is zo divers en wij rolden van het ene mooie moment na het andere. Geland op Negombo nog geen 1,5 uur zaten wij al op een boot om door de laguna van Negombo te varen. Heel mooi en gelijk prachtige visvangende actiefoto's van Aalscholvers kunnen maken. Na een uur een bak regen op ons dak. Volgende dag na Sygiria m naar de The Lion Rock te gaan. Een flinke klim m nar boven te gaan. Pollonnaruwa de oude koningsstad is een echte aanrader. Er was een gids geregeld die ons meenam door deze oude stad. Prachtig ! Het werd voor 2 dagen strand Tricomalee, daar troffen wij het niet met het weer. Kennis gemaakt met de lokale vissers bevolking, erg vriendelijk allemaal. Na 2 dagen van een beetje zwemmen, gesnorkeld en waterschildpadden gezien en gefilmd, prachtig m mee te maken zijn wij daarna naar Dambulla gereden. Een lokale groente en fruitmarkt en de rotstempel bezocht. Daar liggen Boedha's van 18 mtr lang. Wordt vervolgd.
Land
  • De natuur Nationale parken
  • Prijs kwaliteit super goed
  • De diversiteit
  • De vriendelijkheid van de mensen
  • De bezienswaardigheden
  • Rijden sms als gekken
  • Niet altijd even schoon op straat
Review geplaatst op 2020-09-08
10
Nederland
Henk Vanetie was hier 01 Sep 2020
NIJMEGEN - De Oudste Stad van Nederland. Ik schrijf deze review omdat ik een soort vertegenwoordiger ben voor de stad Nijmegen en zijn omgeving. Ik verzorg fotowandelingen in en rondom Nijmegen (www.fotowandelingnijmegen.nl) - Dit gewoon even ter info. Ik ben geboren en getogen in Nijmegen. Persoonlijk vind ik dat er te weinig aandacht wordt besteedt aan de Oudste Stad van Nederland in het algemeen. Nijmegen heeft zoveel te bieden en het is een mooie stad waar vele littekens te zien van het verleden. Romeinen, Stadsbranden, W.O. II en nog meer. Helaas zij er vele gebouwen verwoest en vergaan door W.O. II maar is nog altijd genoeg om te zien. Vele toeristen / Nederlanders bezoeken vaak Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Maastricht maar niet zo vaak Nijmegen. Nijmegen is een mooie stad met veel heel cultuur en geschiedenis. Nijmegen heeft een rijkdom aan levendige historie omgeven door een mooie natuur. Nijmegen is hip met leuke authentieke winkelstraat. Wist u dat Nijmegen de oudste straat van Nederland heeft ! De Lange Hezelstraat. St. Setvenskerk is wellicht de oudste kerk van Nederland. Het bekende Kronenburgerpark. het Valkhof park waar de Romeinen zich gehuisvest hebben. Wist u dat Nijmegen vroeger Ulpia Noviomagus Batavorum heette. In het valkhof park vind je de St. Nicolaaskapel , De Barbarossa ruïne Voor de Columbus community leden wil ik graag een (foto)stadstour organiseren om jullie Nijmegen te laten ervaren. Nijmegen heeft meeste m2 terras per inwoner.
Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur
  • Nijmegenaren staan altijd klaar voor u
  • Vele bezienswaardigheden
  • Levendige historie
  • Cultuur
  • vele terrassen
  • Er staan ook wat lelijke gebouwen
Review geplaatst op 2020-09-01
9
Duitsland
Henk Vanetie was hier 01 Aug 2020
MEERSBURG. Daar wil toch graag iets over schrijven, omdat het ons volledig verraste. Meersburg is een plaats aan de Bodensee (Baden-Württemberg). Wij hadden ons reis goed voorbereid, maar tijdens de voorbereidingen heb ik niet veel gelezen over het plaatsje Meersburg. Wij zijn in Meersburg terecht gekomen omdat wij omgeleid werden. De plaats van onze bestelling was voor een groot gedeelte afgesloten (zoals vele wegen in Duitsland zijn afgesloten) . wij waren met een camper op pad en hadden niets geboekt - vrijheid blijheid zou ik zeggen. Op zoek naar een alternatief, een mooie camperplek dicht bij een stadje Meersburg. Laten wij daar eens kijken, toevallig plek ook nog. Onze camperburen vertelde al enthousiast hoe leuk Meersburg was, dus de nieuwsgierigheid wakkerde nog meer aan. Wij stonden op een hoger gelegen camperplaats, ca. 10 minuten lopen (berg afwaarts en terug is bergop) . een mooi oud stadje, traditioneel. Er zijn mooie oude gebouwen te zien, denk aan Kasteel Meersburg. Is het oudste nog bewoonde kasteel van Duitsland. Het Neues Schloss, er is nog meer cultuur te beleven. Vanaf Meersburg kan men een leuke (wel toeristisch) rondvaart over de Bodensee boeken waar je naar verschillende plaatsen kunt varen. Denk er aan dat je het goede ticket koopt waar je uit- en instappen mag. Je hebt ook tickets waar je alleen maar op de boot verblijft kan je NIET van de boot af. TIP: De laatste boot vanaf Konstanz gaat om 18.00 uur en niet vanaf 21.00 uur
Bergen Budgetreizen Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur
  • Het boeken van een rondvaart op de bodensee
  • Terasjes aan het meer
  • De bezienswaardigheden
  • Een heel leuk stadje
  • Vaarschema's voor ons erg omslachtig / onduidelijk
  • Best wel druk met toeristen
Review geplaatst op 2020-08-29
9
Cuba Baracoa
Henk Vanetie was hier 31 May 2015
Baracoa een bijzondere stad in Cuba. De meest oostelijke plaats van Cuba. Het is een wel wat uit de route, maar de weg daar naar toe is een weg die je niet snel zal vergeten, mooie uitzichten maar je moet goed opletten ! op El Yunque de Baracoa een 589 meter hoge tafelberg daar loopt deze weg over heen met zeer veel kronkelige bochten. Dus ik zou zeggen opletten ! Baracoa is de stad waar Columbus als eerste voet op land Cuba zette. Een leuk stadje met mooie oude vervallen houten huisjes en deuren. Een aantal mooie bezienswaardigheden zoals de kathedraal Nuestra Señora de la Asunción .
Stad
  • Vriendelijke mensen
  • Oude vervallen huizen
  • Let op oplichters
Review geplaatst op 2016-12-09
10
Peru Colca Canyon
Henk Vanetie was hier 30 Jun 2017
Colca Canyon een schitterende omgeving met hele diepe ravijnen en hele mooie vergezichten. Je bevindt je op hoogtes van ca. 3800 meter, hou daar altijd rekening mee. Cruz de Condor is de plek om de Condors te bekijken. In de Colca de Canyon zie je vele agricultures pre-inca en van de inca tijd.
Regio
  • Rust
  • Hele mooie vergezichten
  • Mooie natuur
  • Kleurrijk
  • Condors
  • De Hoogte
  • Een stukje rijden
Review geplaatst op 2017-07-14
10
Peru Colca Canyon
Henk Vanetie was hier 30 Jun 2017
Colca Canyon een schitterende vallei met voor mij het hoogtepunt - De Condors. Wanneer je deze grote vogels (grootste en zwaarste vogel ter wereld) wilt fotograferen heb dan geduld en blijf op je plek. Vertrek vroeg en zorg dat je op tijd bent voor een goede plek. Colca Canyon super mooie omgeving met de één van de diepste kloven van de wereld en dat op 3800 mtr hoogte.
Regio
  • mooie omgeving
  • condor
  • vergezichten
  • hoogte
Review geplaatst op 2017-07-14
9
Lesotho
Henk Vanetie was hier 31 Aug 2016
Lesotho een heel bijzonder land en Morija een leuk klein plaatsje met hele vriendelijke mensen. Een echt beeld gekregen in Morija tijdens onze tocht door het dorp.
Land
  • rustig
  • mooie omgeving
  • vriendelijke mensen
  • Veel gaten in de wegen
Review geplaatst op 2017-02-22
9
Lesotho Leribe
Henk Vanetie was hier 31 Aug 2016
Leribe is een regio in Lesotho waar ongeveer 300.000 mensen wonen. Een mooi gebied met ik geloof 1 goede weg voor auto's . Dit is de weg die je moet leiden naar Katse Dam wanneer men van Buthe-Buthe af komt.
Regio
  • rustig
  • mooie vergezichten
  • vriendelijke mensen
  • slechts 1 weg
  • slechte bewegwijzering
Review geplaatst op 2017-01-05
10
Zuid-Afrika
Henk Vanetie was hier 31 Aug 2016
Addo NP een aanrader voor de echte natuurliefhebber. Voor Wildlife fotografen erg mooi. Niet zo groot als Kruger Park, veel olifanten, Kudu's, Vlakvarkens, Springbokken, Buffels etc....
Safari Onderwaterwereld Bergen Lekker Eten & Drinken
  • Rustig
  • Veel dieren
  • Een olifanten park
  • Geen Giraffen
Review geplaatst op 2016-12-20
9
IJsland South
Henk Vanetie was hier 31 Jan 2016
Strokkur een prachtige geiser die om de zoveel minuten (4-8) spuit en dat is natuurlijk geweldig. Een prachtig spektakel. Om de drukte tegen te gaan ga in de ochtend of tegen de avond.
Regio
  • Korte wachttijden
  • een flinke spray
  • Beleving
  • Veel mensen
Review geplaatst op 2016-12-17
9
Cuba
Henk Vanetie was hier 31 May 2015
Baracoa een bijzondere stad in Cuba. De meest oostelijke plaats van Cuba. Het is een wel wat uit de route, maar de weg daar naar toe is een weg die je niet snel zal vergeten, mooie uitzichten maar je moet goed opletten ! op El Yunque de Baracoa een 589 meter hoge tafelberg daar loopt deze weg over heen met zeer veel kronkelige bochten. Dus ik zou zeggen opletten ! Baracoa is de stad waar Columbus als eerste voet op land Cuba zette. Een leuk stadje met mooie oude vervallen houten huisjes en deuren. Een aantal mooie bezienswaardigheden zoals de kathedraal Nuestra Señora de la Asunción .
Land
  • Vriendelijke mensen
  • Oude vervallen huizen
  • Let op oplichters
Review geplaatst op 2016-12-09

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 23 | Community-toppers


Stalker Castle. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Stalker Castle door Antwan
2. Review: ManonVerijdt
3. Communitylid van de week: Stefanborkos
4. Nieuwkomer: Stephaniedentek

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik