Happyjoy

'218793' door Happyjoy '218793' door Happyjoy

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Moeder en kind

Happyjoy

Tijdens onze rondreis door Namibie hebben we een excursie gedaan naar een Himbadorp. Dit is zeker aan te raden. Erg interressant om in dit dorpje rond te lopen en wat over de cultuur te kunnen leren. In het begin is het een beetje onwennig om foto's te nemen. Maar de gids gaf aan dat de Himba het niet erg vinden.

'216969' door Happyjoy '216969' door Happyjoy

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

In beeld

Happyjoy

In nationaal park Etosha kun je zelf rondrijden en daar zie je veel diersoorten. Toen wij net het park binnen kwamen rijden zagen we al veel zeebra's en giraffen. Pas de volgende dag kreeg ik deze giraffe zo mooi in beeld!

'216820' door Happyjoy '216820' door Happyjoy

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Onderweg

Happyjoy

Ga je naar Costa Rica dan moet je zeker een boottocht maken over de Cano Negra. Daar zie je een hoop dieren en je hoort daar ook echt de Brulapen. Op de terugweg hebben we nog een stop gemaakt en daar in de boom zat deze mooie leguaan.

'215106' door Happyjoy '215106' door Happyjoy

NamibiëWindhoek

NamibiëWindhoek

Mooi niet - Grappig

Happyjoy

Erg grappig foto. Op de laatste dag in Windhoek zagen we dit bordje hangen aan een lantarenpaal. Naar mijn idee niet echt de juiste reclame voor zijn werk. Nou ik zou hem mijn huis zeker niet laten schilderen.

'214050' door Happyjoy '214050' door Happyjoy

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Toch nog

Happyjoy

Zoveel wildlife gezien in de paar dagen dat we in Etosha waren. We hebben er zelf rondgereden en hebben twee gamedrives gedaan. We hadden alleen geen neushoorn gezien, maar een paar honderd meten voordat we Etosha uitreden spotten we toch nog net deze neushoorn en hebben we nog even extra kunnen genieten!

'213574' door Happyjoy '213574' door Happyjoy

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Wildebeest

Happyjoy

Nationaal pars Etosha is echt een geweldig, het is zo groot en er is zoveel te zien. Hier op deze foto zie je een wildebeest met daarachter nog 2 impala's in een geweldige omgeving.

'213023' door Happyjoy '213023' door Happyjoy

NamibiëDiamanten-kust

NamibiëDiamanten-kust

Onderweg

Happyjoy

Namibie is echt geweldig om een rondreis te maken. Elke keer een ander landschap, andere natuur. Ook zie je heel veel dieren onderweg. o.a. struisvogels, koeien, apen, vogels, wilde paarden en ook veel zeebra's. Deze twee bleven even poseren voordat we weer verder reden!

'212792' door Happyjoy '212792' door Happyjoy

NamibiëDiamanten-kust

NamibiëDiamanten-kust

Drukke boel

Happyjoy

We zijn er een stukje voor omgereden, maar dat was zeker de moeite waard. Hier op Cape Cross zie je duizenden robben. Ze hebben hier een mooie wandelbrug gemaakt vanwaar je de robben van vrij dichtbij kan bewonderen. Ze maken wel een hoop kabaal en het ruikt er ook niet al te lekker. Maar het is wel een geweldig gezicht, je ziet ook al die jonge robjes erbij.

'212553' door Happyjoy '212553' door Happyjoy

Costa Rica

Costa Rica

Samen!

Happyjoy

Tijdens onze rondreis door Costa Rica hebben we een boottocht gemaakt. La Fortuna cano negro dit is zeker aan te raden. Wij hebben tijdens deze tocht veel vogels, krokodillen, schildpadden, apen lizards etc gezien. Zo ook op de tak 2 samen!

'212486' door Happyjoy '212486' door Happyjoy

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Onderweg

Happyjoy

3 jaar geleden hebben wij een mooie rondreis gemaakt door British Columbia. Onderweg hebben we bijna elke dag gepicknickt. Gewoon 's ochtends boodschappen halen bij de supermarkt en onderweg stoppen om te eten en te genieten van het geweldige uitzicht!

'212253' door Happyjoy '212253' door Happyjoy

CubaHavana

CubaHavana

Havana

Happyjoy

Vorig jaar in mei hebben wij een rondreis gemaakt door Cuba. Een erg boeiend land om doorheen te reizen. De laatste paar dagen verbleven wij in Havana. Geweldige stad, ook mijn favoriete stad. Naast de oude auto's zijn dit de gebouwen die je daar kan bewonderen!

'212136' door Happyjoy '212136' door Happyjoy

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Dode Bomen

Happyjoy

Dit is deadvalley. Bij onze excursie naar de sossuvlei zijn we the big daddy opgeklommen, vanaf daar zagen we deadvalley. Een valley met dode bomen. Wel erg mooi om te zien.

'211916' door Happyjoy '211916' door Happyjoy

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Lekker eten.

Happyjoy

Impala's ze blijven leuk! ook deze foto is genomen in Etosha. Ik heb al zoveel mooie wildlife foto's van andere reporters voorbij zien komen, dat ik zo weer terug wil. Ook om betere foto's te maken en beter te bewerken. Dus tips of kritische reacties zijn altijd welkom!

'211902' door Happyjoy '211902' door Happyjoy

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Verlegen

Happyjoy

Toch maar weer een foto plaatsen van een Himbadame. Zij ziet er echt verlegen uit. Het is zeker aan te raden om een himbadorpje te bezoeken. Wij hebben hier 1,5 uur rondgelopen en er werd ons veel verteld over de gebruiken binnen deze groep.

'211698' door Happyjoy '211698' door Happyjoy

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Springbok

Happyjoy

Tijdens onze rondreis door Namibie hebben wij natuurlijk een bezoek gebracht an Etosha. Daar hebben wij zelf rondgereden en hebben we ook een gamedrive gedaan. Hier zie je echt heel veel dieren, waaronder deze springbok.

'211398' door Happyjoy '211398' door Happyjoy

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Drinkplaats

Happyjoy

Zeebra's genoeg in Etosha. Toen wij het park binnen kwamen rijden stonden de groepen zeebra's en Giraffes ons al op te wachten. Deze foto is genomen tijdens een gamedrive met een gids.

'211335' door Happyjoy '211335' door Happyjoy

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Nieuwsgierige...Strui

Happyjoy

Ook deze foto is in Etosha genomen. Wij reden daar zelf met de auto rond en zagen veel wildlife. De volgende dag zijn we met een gamedrive geweest. Dat is toch echt wel leuk. De gids weet precies waar de dieren die je wilt zien vaak komen en vertellen veel over het wildlife en de natuur.

'210912' door Happyjoy '210912' door Happyjoy

Costa Rica

Costa Rica

Neushoornkever

Happyjoy

Onderweg naar Tortuguero zijn we gestopt bij een bananenplantage. Erg leuk om te zien. Overal in dit gebied zie je bananenbomen. Maar daar zat ook deze grote neushoornkever.

'210822' door Happyjoy '210822' door Happyjoy

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Tegen mij ?

Happyjoy

Tijdens onze rondreis zijn we natuurlijk naar een Himbadorp in Damaraland geweest. In het begin is het een beetje onwennig om foto's te nemen, maar als je daar een uur rondloopt en het gevoel krijgt dat de Himba's het niet erg vinden dat je foto's neeemt, is het toch wel erg leuk om portretfoto's te maken.

'210729' door Happyjoy '210729' door Happyjoy

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Bami 2

Happyjoy

In Chobe zie je ontzettend veel wildlife. Veel nijlpaarden, apen, leeuwen, krokodillen, vogels en natuurlijk heel veel Impala's. Deze vind ik zo schattig. Net Bambi.

'210706' door Happyjoy '210706' door Happyjoy

NamibiëDiamanten-kust

NamibiëDiamanten-kust

Helmaal alleen

Happyjoy

We zaten erg te twijfelen of we om moesten rijden om naar Cape Cross gaan. Daar zou een robbencolonie zijn. Uiteindelijk hebben we toch besloten er heen te gaan en dat was een hele goede beslissing. Dus zeker aan te raden. Duizende robben lagen daar en zaten in de zee. Hier dan ook een foto van een rob in z'n eentje!

'210556' door Happyjoy '210556' door Happyjoy

NamibiëDiamanten-kust

NamibiëDiamanten-kust

Kleine en Grote Bille

Happyjoy

Een paar nachten zijn wij bij de lodge Dora Nawas geweest. Een prachtige lodge, met een geweldig huisje, waar je buiten onder de sterrenhemel kan slapen. Het eten was super en het personeel erg vriendelijk. Zeker aan te raden. Overdag hebben we een wandeltocht gedaan met een gids. Een andere dag gingen we op olifantensafari. Gelukkig kwamen we aan het einde van de Safari een groep olifanten tegen, waaronder deze. Moeder met kind.

'210477' door Happyjoy '210477' door Happyjoy

NamibiëDiamanten-kust

NamibiëDiamanten-kust

Zandduinen

Happyjoy

Bij de Sossusvlei hebben we de big daddy beklommen. Best een aardig zware tocht. Maar als je dan boven bent en het uitzicht ziet, zoals op deze foto, en deadvalley is dat natuurlijk zeker de moeite waard geweest. Ook het rennen, springen en rollen van de duin om weer beneden te komen is geweldig. Zeker aan te raden.

'210452' door Happyjoy '210452' door Happyjoy

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Op de uitkijk

Happyjoy

Tijdens onze rondreis stopte we ergens in de middle of nowhere om te gaan lunchen. In de hele omgeving was niks anders te bekennen dan natuur. Je kan uren rijden en niemand tegen komen. Ook dat is geweldig aan Namibie. Maar daar bij dat hotelletje waren ook een aantal Stokstaartjes te gast, waarvan deze op de uitkijk stond!

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 15 | Community-toppers


Alleen aan de Noordzee. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Alleen aan de Noordzee door Mitevisuals
2. Review: Kham, China door Your Travel Reporter
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Canipel

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik