Hannogroen

'257743' door Hannogroen '257743' door Hannogroen

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Holland glorie

Hannogroen

Mei 2010, je zou het qua weer niet zeggen.. Oer Hollandse platbodems die vlak bij Pampus, op volle snelheid, net voor elkaar langs kruizen op het Ijmeer.

'257553' door Hannogroen '257553' door Hannogroen

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Dorst

Hannogroen

Een icoon van het Westen als dorstlesser in een arm land. Helaas is het vaak nog steeds zo dat je op veel plaatsen gemakkelijker aan cola, dan aan schoon drinkwater komt..

'256519' door Hannogroen '256519' door Hannogroen

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Overpeinzingen

Hannogroen

Op een terrasje in de Thamel kwam deze man met zijn prachtige kop een paar tafeltjes verderop zitten. Ze zeggen weleens dat in Nepal de mooiste mensen ter wereld wonen, en wat mij betreft zit daar een grote kern van waarheid in.

'256502' door Hannogroen '256502' door Hannogroen

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Luchtvervuiling

Hannogroen

Door het intensieve verkeer en de onverharde wegen is de lucht in Kathmandu vaak heel erg stoffig. Een mondkapje is daarom aan te raden als je wat langer de straat op gaat. Ondanks het feit dat je ze vrijwel overal ziet en kan kopen, was dit meisje haar mondkapje kennelijk vergeten..

'255254' door Hannogroen '255254' door Hannogroen

NepalBhaktapur

NepalBhaktapur

Waiting

Hannogroen

Heerlijk op een bankje in de schaduw gaan zitten, en dan maar kijken wat er allemaal voorbij komt. Zoals dit meisje wat het zo te zien behoorlijk had gehad..

'255150' door Hannogroen '255150' door Hannogroen

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Traffic

Hannogroen

Een politieagente te paard die het even niet meer ziet zitten in het hysterische, vieze en levensgevaarlijke verkeer van Kathmandu aan het eind van de middag in de buurt van het koninklijk paleis.

'255149' door Hannogroen '255149' door Hannogroen

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Little sister

Hannogroen

Het vrij onbekende kleinere zusje van de beroemde Bodnath tempel in de Thamel, Kathmandu. Gefotografeerd aaan het eind van de middag, en natuurlijk even gewacht tot die duiven gingen vliegen..

'255148' door Hannogroen '255148' door Hannogroen

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Sacrifice

Hannogroen

Een vrouwenhand met een offer voor de Hindu goden, s'ochtends vroeg gedurende het Dasain festival, eind september 2009, in de buurt van het Durbar Square in Kathmandu.

'255144' door Hannogroen '255144' door Hannogroen

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Pray

Hannogroen

Een oude vrouw die s'ochtends vroeg aan het bidden is gedurende het Dasain festival eind september 2009 in Kathmandu in de buurt van het Durbar square.

'255143' door Hannogroen '255143' door Hannogroen

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Mystery Girl

Hannogroen

Zo'n zeldzame mysterieuze foto die je ineens op je camera vindt als je je foto's checkt, en waarvan je je niet kan herinneren wanneer je hem precies hebt gemaakt..

'255136' door Hannogroen '255136' door Hannogroen

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Everest

Hannogroen

Mount Everest vroeg in de morgen gefotografeerd op ca 10 kilometer hoogte vanuit een vliegtuigje tijdens een mountainflight juni 2008. Een "must do" als je geen tijd hebt voor een trekking.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik