HannievanHeugten

'241348' door HannievanHeugten '241348' door HannievanHeugten

BhutanBumthang

BhutanBumthang

In afwachting van

HannievanHeugten

Op de binnenplaats van dit klooster in de Bumthangvallei in Bhutan vindt een festival plaats. Vanuit een vertrek boven in het gebouw hebben deze kinderen een prima zicht op wat zich beneden allemaal afspeelt.

'241331' door HannievanHeugten '241331' door HannievanHeugten

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Giralda

HannievanHeugten

Het bronzen beeld Giralda staat bovenop de klokkentoren van de kathedraal van Sevilla. De klokkentoren is het symbool van de stad en ontleent haar naam aan het beeld.

'241080' door HannievanHeugten '241080' door HannievanHeugten

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

De laatste...zonnestr

HannievanHeugten

Winterse namiddagzon op de Giralda, de klokkentoren van de kathedraal van Sevilla. Deze toren is het symbool van de stad. Het is een voormalige Moorse minaret die in de renaissance een torenspits met klokken kreeg en een bronzen beeld: Giralda.

'241077' door HannievanHeugten '241077' door HannievanHeugten

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Straatje in de Barrio

HannievanHeugten

Straatje in de Barrio Santa Cruz van Sevilla. Sevilla is één van steden in Andalusië in Zuid Spanje. Het is een redelijk grote stad en voor een aantal dagen is er zeker genoeg te zien.

'240406' door HannievanHeugten '240406' door HannievanHeugten

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Wapperende gebedjes

HannievanHeugten

Deze kleurige gebedsvlaggen vol rafeltjes hingen te wapperen bij het klooster van Pemayangtse in Sikkim. Het is een van de oudste en belangrijkste Nyingmapa kloosters en heeft altijd nauwe banden gehad met het koningshuis.

'240404' door HannievanHeugten '240404' door HannievanHeugten

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Pasteltinten

HannievanHeugten

Mooie zachte kleurtonen heeft dit raam met potten bij het klooster van Pemayangtse. Het klooster stamt uit 1705 en ligt in het zuidwesten van Sikkim.

'240304' door HannievanHeugten '240304' door HannievanHeugten

Tibet

Tibet

Zo verlegen

HannievanHeugten

Verlegen jongetje dat ik zag toen we met onze bus even stopten bij een groep mensen die aan het hooien waren op het platteland tussen Gyantse en Shigatse in Tibet.

'240303' door HannievanHeugten '240303' door HannievanHeugten

Tibet

Tibet

Bijzonder Tibet

HannievanHeugten

Een prachtige lucht en kleurige gebedsvlaggen op een pas tussen Tsetang en het Samye klooster in Tibet. Het was niet de bedoeling dat we hier zouden komen, maar onze chauffeur was ergens fout gereden. Geluk voor ons dus.

'239596' door HannievanHeugten '239596' door HannievanHeugten

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Dreigende lucht boven

HannievanHeugten

Zo’n twintig jaar geleden heb ik de Cinque Terre ook bezocht. Er waren toen beduidend minder toeristen, maar ja waar is dat niet het geval? Het gebied is lang moeilijk toegankelijk geweest. Ook nu is de trein de gemakkelijkste manier om de dorpen te bezoeken. Als je geen last van hoogtevrees hebt en een redelijke conditie kun je van dorp naar dorp wandelen.

'237274' door HannievanHeugten '237274' door HannievanHeugten

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Roken mag

HannievanHeugten

Sikkim. Ook deze vrouw zag ik op de markt in Reshi Bazaar. Er komen hier veel etnische minderheden en je ziet veel vrouwen met een sierraad in hun neus. Ik heb ook diverse oudere vrouwen zien roken.

'237271' door HannievanHeugten '237271' door HannievanHeugten

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Oma met kleindochter?

HannievanHeugten

Oude vrouw en meisje op de markt in Reshi Bazaar in Sikkim. Waarschijnlijk is het meisje haar kleindochter. Veel om te verkopen hebben ze niet. Aan hun voorhoofd te zien zijn ze al in de tempel geweest die niet ver van de markt ligt.

'236969' door HannievanHeugten '236969' door HannievanHeugten

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Beeldverhaal 4

HannievanHeugten

Station Darjeeling 4: Ik heb het tafereeltje staan observeren en ben nieuwsgierig naar wat er in die koffer zit. De vrouwen en de man zijn zo druk aan het praten dat ze niet op mij letten. Dus maar even om het stel heen gelopen en wat zie ik, hij verkoopt gevulde flapjes, pakora’s en dergelijke.

'236968' door HannievanHeugten '236968' door HannievanHeugten

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Beeldverhaal 3

HannievanHeugten

Station Darjeeling 3: De twee oude vrouwen roepen de man met zijn zwarte koffer. Hij loopt naar hen toe, zet zijn koffer op de grond en maakt hem open. Blijkbaar verkoopt hij iets want de vrouwen hebben geld in hun hand. Maar wat?

'236966' door HannievanHeugten '236966' door HannievanHeugten

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Beeldverhaal 2

HannievanHeugten

Station Darjeeling 2: Een man loopt langs de rails op het station met een grote zwarte koffer op zijn hoofd. Is hij een reiziger en is hij net aangekomen of ..?

'236964' door HannievanHeugten '236964' door HannievanHeugten

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Beeldverhaal 1

HannievanHeugten

Station Darjeeling 1: Twee oude vrouwen, waarvan een met een blitse zonnebril, zitten op de grond op een perron van het station. Eerder hadden toeristen foto’s van hen gemaakt waarvoor ze geld hadden gevraagd.

'236619' door HannievanHeugten '236619' door HannievanHeugten

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Koolzwarte ogen

HannievanHeugten

Sikkim. De ogen van dit kleine meisje worden nog intenser door de kohl die is aangebracht. Haar gele t-shirtje past mooi bij de wazige geelachtige achtergrond.

'236407' door HannievanHeugten '236407' door HannievanHeugten

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Markt in Sikkim

HannievanHeugten

Waar je ook bent, markten zijn altijd boeiend. Het is leuk om te kijken wat er te koop is, maar de mensen die er rondlopen zijn zeker zo interessant. Deze foto is gemaakt op de markt in Reshi Bazaar, een kleine plaats in Sikkim. De kruiden en specerijen zijn mooi verpakt in kleurige zakken.

'236393' door HannievanHeugten '236393' door HannievanHeugten

Bhutan

Bhutan

Spannende lucht

HannievanHeugten

Een spannende lucht met regenboog boven de Chimi Lhaklang tempel. Deze tempel is gesticht door Lama Drukpa Kunley, de Divine Madman, die oorspronkelijk uit Tibet kwam. De tempel is gebouwd in 1499.

'236387' door HannievanHeugten '236387' door HannievanHeugten

Bhutan

Bhutan

Op weg naar ...

HannievanHeugten

In oktober 2009 was ik in Bhutan. Op weg van de Bumthangvallei naar Punakha zijn we gestopt om een wandeling door de velden te maken naar de Chimi Lhakhang tempel. Het was al laat in de middag en het licht werd snel minder.

'236228' door HannievanHeugten '236228' door HannievanHeugten

India

India

Jonge monnik

HannievanHeugten

Bij het Labrang klooster, ten noorden van Gangtok in Sikkim, zijn diverse jonge monniken. Het is een klein klooster en ligt vlakbij de grotere Phodong Gompa. De foto is kleurrijk maar het jongetje zelf kijkt een beetje bedenkelijk.

'236186' door HannievanHeugten '236186' door HannievanHeugten

India

India

Op de uitkijk

HannievanHeugten

Op een verhoging bij het klooster van Labrang zitten drie monniken. Zijn ze aan het mediteren of zitten ze gewoon te kijken naar het schaarse verkeer dat voorbij komt?

'236182' door HannievanHeugten '236182' door HannievanHeugten

India

India

Fast food in Gangtok

HannievanHeugten

Een 'fast food' tentje langs de Tibet Road in Gangtok, de hoofdstad van Sikkim. Ik heb geen idee wat je er nu precies kon kopen want er was niemand te bekennen.

'236064' door HannievanHeugten '236064' door HannievanHeugten

India

India

De eerste wolken kome

HannievanHeugten

De Kanchenjunga vanaf het dakterras van ons hotel in Pelling (Sikkim) rond acht uur 's ochtends. De eerste wolken zijn er al, over een uur is de berg waarschijnlijk niet of nauwelijks meer te zien. De Kanchenjunga ligt in Sikkim en is met 8598 meter de derde hoogste berg van de wereld. Vanuit Pelling is de kans het grootst op een mooi zicht op de Kanchenjunga.

'236062' door HannievanHeugten '236062' door HannievanHeugten

India

India

Kanchenjunga bij...zo

HannievanHeugten

05.30 uur: uitzicht op de Kanchenjunga bij zonsopkomst vanaf een dakterras in Pelling, Sikkim. Sikkim was vroeger een onafhankelijk koninkrijk, maar is sinds 1975 een deelstaat van India. Het is de meest dunbevolkte staat in India, en de op één na kleinste. Gangtok is de hoofdstad van Sikkim en tevens de grootste stad. Ondanks zijn kleine oppervlakte heeft Sikkim, als gevolg van zijn geografische ligging bij de uitlopers van de Himalaya, een divers landschap.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik