HannievanHeugten

'241348' door HannievanHeugten '241348' door HannievanHeugten

BhutanBumthang

BhutanBumthang

In afwachting van

HannievanHeugten

Op de binnenplaats van dit klooster in de Bumthangvallei in Bhutan vindt een festival plaats. Vanuit een vertrek boven in het gebouw hebben deze kinderen een prima zicht op wat zich beneden allemaal afspeelt.

'241331' door HannievanHeugten '241331' door HannievanHeugten

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Giralda

HannievanHeugten

Het bronzen beeld Giralda staat bovenop de klokkentoren van de kathedraal van Sevilla. De klokkentoren is het symbool van de stad en ontleent haar naam aan het beeld.

'241080' door HannievanHeugten '241080' door HannievanHeugten

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

De laatste...zonnestr

HannievanHeugten

Winterse namiddagzon op de Giralda, de klokkentoren van de kathedraal van Sevilla. Deze toren is het symbool van de stad. Het is een voormalige Moorse minaret die in de renaissance een torenspits met klokken kreeg en een bronzen beeld: Giralda.

'241077' door HannievanHeugten '241077' door HannievanHeugten

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Straatje in de Barrio

HannievanHeugten

Straatje in de Barrio Santa Cruz van Sevilla. Sevilla is één van steden in Andalusië in Zuid Spanje. Het is een redelijk grote stad en voor een aantal dagen is er zeker genoeg te zien.

'240406' door HannievanHeugten '240406' door HannievanHeugten

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Wapperende gebedjes

HannievanHeugten

Deze kleurige gebedsvlaggen vol rafeltjes hingen te wapperen bij het klooster van Pemayangtse in Sikkim. Het is een van de oudste en belangrijkste Nyingmapa kloosters en heeft altijd nauwe banden gehad met het koningshuis.

'240404' door HannievanHeugten '240404' door HannievanHeugten

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Pasteltinten

HannievanHeugten

Mooie zachte kleurtonen heeft dit raam met potten bij het klooster van Pemayangtse. Het klooster stamt uit 1705 en ligt in het zuidwesten van Sikkim.

'240304' door HannievanHeugten '240304' door HannievanHeugten

Tibet

Tibet

Zo verlegen

HannievanHeugten

Verlegen jongetje dat ik zag toen we met onze bus even stopten bij een groep mensen die aan het hooien waren op het platteland tussen Gyantse en Shigatse in Tibet.

'240303' door HannievanHeugten '240303' door HannievanHeugten

Tibet

Tibet

Bijzonder Tibet

HannievanHeugten

Een prachtige lucht en kleurige gebedsvlaggen op een pas tussen Tsetang en het Samye klooster in Tibet. Het was niet de bedoeling dat we hier zouden komen, maar onze chauffeur was ergens fout gereden. Geluk voor ons dus.

'239596' door HannievanHeugten '239596' door HannievanHeugten

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Dreigende lucht boven

HannievanHeugten

Zo’n twintig jaar geleden heb ik de Cinque Terre ook bezocht. Er waren toen beduidend minder toeristen, maar ja waar is dat niet het geval? Het gebied is lang moeilijk toegankelijk geweest. Ook nu is de trein de gemakkelijkste manier om de dorpen te bezoeken. Als je geen last van hoogtevrees hebt en een redelijke conditie kun je van dorp naar dorp wandelen.

'237274' door HannievanHeugten '237274' door HannievanHeugten

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Roken mag

HannievanHeugten

Sikkim. Ook deze vrouw zag ik op de markt in Reshi Bazaar. Er komen hier veel etnische minderheden en je ziet veel vrouwen met een sierraad in hun neus. Ik heb ook diverse oudere vrouwen zien roken.

'237271' door HannievanHeugten '237271' door HannievanHeugten

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Oma met kleindochter?

HannievanHeugten

Oude vrouw en meisje op de markt in Reshi Bazaar in Sikkim. Waarschijnlijk is het meisje haar kleindochter. Veel om te verkopen hebben ze niet. Aan hun voorhoofd te zien zijn ze al in de tempel geweest die niet ver van de markt ligt.

'236969' door HannievanHeugten '236969' door HannievanHeugten

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Beeldverhaal 4

HannievanHeugten

Station Darjeeling 4: Ik heb het tafereeltje staan observeren en ben nieuwsgierig naar wat er in die koffer zit. De vrouwen en de man zijn zo druk aan het praten dat ze niet op mij letten. Dus maar even om het stel heen gelopen en wat zie ik, hij verkoopt gevulde flapjes, pakora’s en dergelijke.

'236968' door HannievanHeugten '236968' door HannievanHeugten

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Beeldverhaal 3

HannievanHeugten

Station Darjeeling 3: De twee oude vrouwen roepen de man met zijn zwarte koffer. Hij loopt naar hen toe, zet zijn koffer op de grond en maakt hem open. Blijkbaar verkoopt hij iets want de vrouwen hebben geld in hun hand. Maar wat?

'236966' door HannievanHeugten '236966' door HannievanHeugten

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Beeldverhaal 2

HannievanHeugten

Station Darjeeling 2: Een man loopt langs de rails op het station met een grote zwarte koffer op zijn hoofd. Is hij een reiziger en is hij net aangekomen of ..?

'236964' door HannievanHeugten '236964' door HannievanHeugten

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Beeldverhaal 1

HannievanHeugten

Station Darjeeling 1: Twee oude vrouwen, waarvan een met een blitse zonnebril, zitten op de grond op een perron van het station. Eerder hadden toeristen foto’s van hen gemaakt waarvoor ze geld hadden gevraagd.

'236619' door HannievanHeugten '236619' door HannievanHeugten

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Koolzwarte ogen

HannievanHeugten

Sikkim. De ogen van dit kleine meisje worden nog intenser door de kohl die is aangebracht. Haar gele t-shirtje past mooi bij de wazige geelachtige achtergrond.

'236407' door HannievanHeugten '236407' door HannievanHeugten

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

Markt in Sikkim

HannievanHeugten

Waar je ook bent, markten zijn altijd boeiend. Het is leuk om te kijken wat er te koop is, maar de mensen die er rondlopen zijn zeker zo interessant. Deze foto is gemaakt op de markt in Reshi Bazaar, een kleine plaats in Sikkim. De kruiden en specerijen zijn mooi verpakt in kleurige zakken.

'236393' door HannievanHeugten '236393' door HannievanHeugten

Bhutan

Bhutan

Spannende lucht

HannievanHeugten

Een spannende lucht met regenboog boven de Chimi Lhaklang tempel. Deze tempel is gesticht door Lama Drukpa Kunley, de Divine Madman, die oorspronkelijk uit Tibet kwam. De tempel is gebouwd in 1499.

'236387' door HannievanHeugten '236387' door HannievanHeugten

Bhutan

Bhutan

Op weg naar ...

HannievanHeugten

In oktober 2009 was ik in Bhutan. Op weg van de Bumthangvallei naar Punakha zijn we gestopt om een wandeling door de velden te maken naar de Chimi Lhakhang tempel. Het was al laat in de middag en het licht werd snel minder.

'236228' door HannievanHeugten '236228' door HannievanHeugten

India

India

Jonge monnik

HannievanHeugten

Bij het Labrang klooster, ten noorden van Gangtok in Sikkim, zijn diverse jonge monniken. Het is een klein klooster en ligt vlakbij de grotere Phodong Gompa. De foto is kleurrijk maar het jongetje zelf kijkt een beetje bedenkelijk.

'236186' door HannievanHeugten '236186' door HannievanHeugten

India

India

Op de uitkijk

HannievanHeugten

Op een verhoging bij het klooster van Labrang zitten drie monniken. Zijn ze aan het mediteren of zitten ze gewoon te kijken naar het schaarse verkeer dat voorbij komt?

'236182' door HannievanHeugten '236182' door HannievanHeugten

India

India

Fast food in Gangtok

HannievanHeugten

Een 'fast food' tentje langs de Tibet Road in Gangtok, de hoofdstad van Sikkim. Ik heb geen idee wat je er nu precies kon kopen want er was niemand te bekennen.

'236064' door HannievanHeugten '236064' door HannievanHeugten

India

India

De eerste wolken kome

HannievanHeugten

De Kanchenjunga vanaf het dakterras van ons hotel in Pelling (Sikkim) rond acht uur 's ochtends. De eerste wolken zijn er al, over een uur is de berg waarschijnlijk niet of nauwelijks meer te zien. De Kanchenjunga ligt in Sikkim en is met 8598 meter de derde hoogste berg van de wereld. Vanuit Pelling is de kans het grootst op een mooi zicht op de Kanchenjunga.

'236062' door HannievanHeugten '236062' door HannievanHeugten

India

India

Kanchenjunga bij...zo

HannievanHeugten

05.30 uur: uitzicht op de Kanchenjunga bij zonsopkomst vanaf een dakterras in Pelling, Sikkim. Sikkim was vroeger een onafhankelijk koninkrijk, maar is sinds 1975 een deelstaat van India. Het is de meest dunbevolkte staat in India, en de op één na kleinste. Gangtok is de hoofdstad van Sikkim en tevens de grootste stad. Ondanks zijn kleine oppervlakte heeft Sikkim, als gevolg van zijn geografische ligging bij de uitlopers van de Himalaya, een divers landschap.

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik