Hanita

'248305' door Hanita '248305' door Hanita

LitouwenWest Litouwen

LitouwenWest Litouwen

Klaipeda: muis wacht.

Hanita

Deze muis in het centrum van Klaipeda acht op de kat die een paar straten verder "loopt". Het centrum van deze stad heedft vele kunstwerken op de gekste plaatsten.

'248304' door Hanita '248304' door Hanita

LitouwenWest Litouwen

LitouwenWest Litouwen

Klaipeda: at op zoek.

Hanita

Dit is een van de kunstwerken in het centrum van Klaipeda: een kat op zoek naar de muis. Wij hebben ons rotgezocht naar de muis, inmiddels bleken we er al 5 x langsgereden te zijn. Zo klein was hij. Plus; hij stond een paar straten verder dan de kat !!!!!!

'248303' door Hanita '248303' door Hanita

LitouwenWest Litouwen

LitouwenWest Litouwen

Plattegrond Klaipeda

Hanita

In de binnenstad van Klaipeda kun je overal kunstwerken zien, meestal van brons. Deze foto stelt de binnenstad voor. Meer foto's van de kunstwerken volgen. Alleen heb ik niet elke keer een commentaar van minimaal 25 woorden. Vandaar bla-bla.

'248302' door Hanita '248302' door Hanita

LitouwenWest Litouwen

LitouwenWest Litouwen

Vissershuisje/nu...va

Hanita

Dit huisje met de typische blauwe kleur was vroeger een vissershuisje maar is opgeknapt voor de toeristen. Op het schiereiland ligt buiten de hoofdplaats, nog 3 kleinen nederzettingen waaronder het huis waar Thomas Mann heeft gewoond.

'248301' door Hanita '248301' door Hanita

LitouwenOost Litouwen

LitouwenOost Litouwen

Arbeidershuisje aan d

Hanita

Deze boeren/arbeidershuisjes, helemaal van hout, worden vaak in vrolijke kleuren geschilderd. Aan de voorkant zit een uitbouwtje dat is de ingang, voor ons lijkt dat op een klompenhok. Maar dit is een halletje om 's winters de koude buiten te houden.

'248300' door Hanita '248300' door Hanita

LitouwenWest Litouwen

LitouwenWest Litouwen

Kurische Nehrung...(s

Hanita

Vanuit Klaipeda kun je met de pont naar het schiereiland Kurische Nehrung. Er staan, veelal blauwe, vissershuisjes. De houten windvanen zijn typisch voor deze streek. Je kunt doorrrijden naar het westen naar Rusland. Aan de oostzijde van het schiereiland bevindt zich het zee-aquarium.

'248299' door Hanita '248299' door Hanita

LitouwenVilnius

LitouwenVilnius

Zwarte Madonna

Hanita

Vanaf het dakterras van ons hotel Europa Royale in Vilnius keken wij zo op de Zwarte Madonna. Een kadootje, om niet in de lange rij te hoeven staan !!!!

'248135' door Hanita '248135' door Hanita

EstlandSaarema

EstlandSaarema

Kasteel in de...hoofd

Hanita

Dit goed gerestaureerde kasteel ligt aan zee, in een parkje. Vlakbij in de hoofdstraat zijn veel gezellige winkeltjes en terrassen. Bij het boutiquehotel van 2 nederlandse heren is het goed toeven op het terras en qua eten.

'248133' door Hanita '248133' door Hanita

EstlandSaarema

EstlandSaarema

Molens op Saaremaa

Hanita

Op Saaremaa vindt je veel molens. Het eiland is niet heuvelachtig maar zeer vlak. Als je niet veel tijd hebt om dit eiland te bezoeken dan zijn 2 a 3 overnachtingen meer dan voldoende zeker als je met de auto bent.

Community-updates

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-11-2021 Het maandthema van november - parken - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Bastei in Saksen, Antwan! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! Het maandthema voor december is 'architectuur'. Dit is je laatste kans om mee te doen dit jaar, dus zet hem op!

EDITIE 104 | NATUURREIZEN & WILDLIFE-TIPS

01-11-2021 Columbus Travel editie 104 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de beste wildlifetips en we nemen je mee naar Costa Rica, het Zwarte Woud, Kenia en Roemenië to name a few. En ook in deze editie vind je traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van AMeerakkerAGrotewalDeerikDreamer666
Ellen69 en Henk Vanetie. Bekijk de editie hier >

WEEK 48 | COMMUNITY-TOPPERS


Even tijd voor mezelf. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Even tijd voor mezelf door MarcoPhotoWorld
2. Review:  Zuid Schiereiland, IJsland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: ShennavanGijtenbeek
4. Nieuwkomer: Bas Vink

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

TEST JE WADDENKENNIS EN WIN EEN ZEILTOCHT

Waar de een al alle Waddeneilanden op z'n duimpje kent, heeft de ander nog nooit de oversteek gemaakt. In welke categorie val jij? Test hoeveel jij van het Waddengebied weet en wie weet sleep jij een zeilboottocht van Rederij Naupar in de wacht voor jou en je vrienden! Doe mee >

DOE DE ISRAËL-QUIZ EN MAAK KANS OP GAVE PRIJZEN!

Sifnos, Griekenland

Van inspirerende steden tot Bijbelse landschappen en van Tel Aviv tot aan de Rode Zee: in Israël raak je nooit uitgekeken. Ontdek hoeveel jij weet van dit eeuwenoude land en sleep een van de drie te gekke reisprijzen in de wacht! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik