Hallocobo@gmail.com

profiel Hallocobo@gmail.com

Naam

Heidi Smets

Reviews

0

Foto's & tips

3

Blogs

0

Lid sinds

13 April 2021

Favorieten

Fav. stad

Amsterdam

Over mij

Na jarenlang rondreizen (in mijn vrije tijd en ook als reisleider) en in verschillende landen wonen, is Nederland sinds 2018 weer mijn thuisbasis.

Ik heb een neus voor speciale plekjes en een regeltalent voor het waarmaken van bijzondere ervaringen!

Toen ik in 2018 ‘n weekje weg wilde van mijn computer en mijn volle hoofd vond ik alleen retraites en vakanties die draaiden om mindfulness, yoga of bezinning. Maar ik wilde juist relaxen door met mijn handen te werken. Waar waren de design en craft retreats? Er ging een lichtje branden: mijn vele jaren als reisleider, grafisch ontwerper en wereldreiziger zijn de perfecte combo voor het zélf organiseren van eigentijdse creatieve getaways!

Creatief relaxen past op-en-top in deze tijd van zelf maken, digitaal detoxen, balans, ambacht, slow travel, upcycling en leervakanties.

Mijn Motto

'Creatief reizen is voor mij dé manier om een fascinerende bestemming te combineren met een creatieve ontdekkingstocht. Rechtstreeks leren van lokale vakmensen! Géén gesjok van de ene naar de andere bezienswaardigheid, wél zelf prachtige spullen leren maken en creatieve inspiratie opdoen.'

Over mijn camera

Type

Type fotocamera

Merk

Merk fotocamera

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (3)

'1127676' door Hallocobo@gmail.com '1127676' door Hallocobo@gmail.com

IndiaMumbai

IndiaMumbai

Blockprint Workshop..

Hallocobo@gmail.com

Zeg je blockprint, dan zeg je India! Dus waar moet je naartoe om van de vaklui te leren? Juist! Ik ging in 2019 naar India op zoek naar de beste blockprintstudio’s en bijzondere textieluitjes in Mumbai, Ahmedabad en Bagru. Er zijn zoveel mogelijkheden om te leren van lokale ambachtslieden. Reizen is voor mij dé manier om een fascinerende bestemming te combineren met een creatieve ontdekkingstocht.

'1127677' door Hallocobo@gmail.com '1127677' door Hallocobo@gmail.com

IndiaJaipur

IndiaJaipur

Blockprint Workshop..

Hallocobo@gmail.com

Deze foto is genomen in Bagru tijdens een uitleg over plantaardige kleurstoffen. Je voelt de mystiek en chemie van de bubbelende indigo vaten. Reizen is voor mij dé manier om een fascinerende bestemming te combineren met een creatieve ontdekkingstocht.

'1128095' door Hallocobo@gmail.com '1128095' door Hallocobo@gmail.com

CubaHavana

CubaHavana

Art show in Havana

Hallocobo@gmail.com

Misschien denk je bij Cuba aan Amerikaanse auto’s uit de jaren 50, swingende muziek en mojito’s in plaats van drukpersen, zeefdrukken en linosnedes. Maar deze traditionele druktechnieken zijn nog steeds springlevend in Cuba, onder andere vanwege de voortdurende isolatie van het eiland. Dit is zichtbaar in de kleurige en expressieve posters en de verfijnde prints die je in Cuba ziet. Op de foto: bezoekers koelen af op het balkon tijdens de opening van een zeefdruk poster tentoonstelling in Havana.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik