Graaf

9
Frankrijk Lille
Graaf was hier 31 Aug 2014
Stedentrip Lille. Helemaal geweldig, de stad heeft een prachtige oude binnenstad Vieux Lille met hippe designwinkels en fraaie gebouwen zoals de Opéra en de Beurs uit 1652 (met een doorlopende antiek en boekenmarkt op de binnenplaats). Ik wil wel adviseren om stevige wandelschoenen mee te nemen, want in de hele oude binnenstad liggen kasseien, levensgevaarlijk met naaldhakken. Wil je b.v. nog het Paleis voor Schone Kunsten bezoeken, loop dan eerst even naar de VVV, hier haal je een mooi stadsgidsje (in het Nederlands) met kortingsbonnen. Lekker eten doe je ’s avonds op terrasjes in de oude stad, b.v. de Rue de la Monnaie of de Rue de Gand, deze straten zijn ’s avonds speciaal autovrij. Wil je goedkoper? Op de terrassen aan de Place Rihour kun je voor de helft van het geld ook heerlijk eten. Wil je nog meer winkelen kun je nog naar het nieuwe overdekte winkelcentrum EurALille (ontworpen door onze architect Rem Koolhaas), een modern shoppingcentre met ruim 130 winkels en een grote Carrefour.
Stad
  • prachtige stad, mooie oude gebouwen
  • leuke musea
  • veel terrasjes, lekker eten en drinken
  • geen
Review geplaatst op 2017-03-15
9
Birma Yangon
Graaf was hier 28 Feb 2010
Ga eens een ritje maken met de “Circular Train” in Yangon. Dit is een gewone trein (een boemeltje 3de klasse) die als openbaar vervoer een grote rondrit door de stad maakt en om de paar minuten eventjes bij een stationnetje stopt. Als je op het centraal station begint ben je na ca 3 uur hier weer terug. Hij vertrekt vanaf perron 7 (de aller achterste) en foreigners kunnen alleen een kaartje kopen bij een klein huisje op het perron, tegen betaling van $ 1. Onderweg springen vele verkopers van diverse levensmiddelen regelmatig op en af de trein, soms lijkt de treincoupé meer een lokale markt, alle mensen zitten jou uitgebreid te bekijken (wat doet die witte vreemdeling hier op de trein?) terwijl jij geniet van alle vreemde mensen die met deze trein meerijden.
Stad
  • lokaal boemeltreintje
  • maak kennis met lokale leven
  • druk met locals
Review geplaatst op 2017-03-15
10
Zwitserland Val Sinestra
Graaf was hier 31 May 2007
Hotel Val Sinestra in Unterengadin (noordoost Zwitserland, nabij Italië en Oostenrijk) is gevestigd in een prachtig paleisachtig voormalig kurhaus. De eigenaars zijn Nederlanders, die het hotel en berghaus runnen voornamelijk voor de Nederlandse markt, veel zelfgekweekte groenten en een biologisch-dynamische keuken, iedere ochtend bakken ze zelf heerlijke broden, en de kaas komt uit Holland. Ze bezitten een eigen bus waarmee de reizen vanuit Nederland naar het hotel verzorgd worden. Het verblijf is op volpension-basis, bij het ontbijt maak je zelf je lunchpakket klaar. Wel wordt van de gasten verwacht dat ze bij toerbeurt meehelpen in de keuken met de afwas en tafels dekken. Er heerst een heel gemoedelijk sfeer en de gasten zitten ’s avonds heel gezellig bij elkaar. Je kunt gratis met het busje van het hotel naar Sent, verder kun je prachtig wandelen naar alle richtingen. Ook worden er van het hotel uit excursies georganiseerd, waar je tegen kostprijs aan kunt deelnemen. Verder organiseren ze ook allerlei themaweken. Ik heb zelf ooit een deelgenomen aan een geologie-week, onder deskundige leiding prachtige wandelingen maken, en je leert nog veel bij over geologie, ’s avonds in het hotel zijn er regelmatig diavoorstellingen. Geïnteresseerd geraakt? Vraag een folder aan bij Hotel Val Sinestra, tel: 0041 81 866 3105, www.sinestra.ch of mail naar: val-sinestra@bluewin.ch
Stad
  • heerlijk rustig
  • zeer gemoedelijk
  • Nederlandse eigenaar
  • afgelegen
Review geplaatst op 2017-03-14
10
Nederland Utrecht
Graaf was hier 30 Apr 2013
Een van de mooiste fietstochten in het midden van ons eigen land vind ik langs de Linge in de provincie Gelderland. Het prachtige landschap van de Betuwe, fruitbomen, een meanderende rivier en mooie middeleeuwse dorpjes. In het voorjaar bloeien eerst de perenbomen, vervolgens de appelbomen en daarna heb je de kersenbloesem. Vroeger was er al een ANWB fietsroute aan de noordkant van de rivier heen en terug tussen Geldermalsen en Leerdam. Mooier en gevarieerder is het om ook langs de zuidkant te fietsen. Je kunt op ieder punt van de route starten en eindigen. In Geldermalsen en Leerdam kun je op vele plaatsen fietsen huren. Als je eigen fietsen meebrengt kun je op diverse punten gratis parkeren. Van Geldermalsen naar Leerdam langs de noordkant de ANWB bordjes met Linge-route volgen, langs de zuidkant van de rivier terug de Lfa 17a fietsroute volgen. De totale route is ca 50 kilometer, je kunt op enkele plaatsen de rivier oversteken en de route inkorten. Bij Tricht, Beesd en Asperen zijn bruggen en bij Enspijk is een veerpontje naar landgoed Mariënwaard. Onderweg veel gelegenheid om fruit te kopen, biologische boerderij (met gezellig terras en boeren producten) bezoeken en ook diverse horecagelegenheden en terrassen aan het water. Ook zie je onderweg in Acquoy nog de Betuwse toren van Pisa. Een geweldige dag fietsen en genieten in eigen land.
Stad
  • Prachtige fietsroute
  • vooral in de lente, met de fruitbloesem
  • er rijden ook auto's
Review geplaatst op 2017-03-14
8
Frankrijk Elzas en Lorraine
Graaf was hier 30 Sep 2007
Zoek je nog een leuk uitje voor een vakantie, iets wat de kinderen ook zeker zal aanspreken? Echte roofvogels bekijken... De Volerie des aigles (Roofvogelpark) in de Elzas bij Kintzheim heeft een grote collectie prachtige roofvogels die je in de vrije natuur zelden zult zien. De vogels zijn gehuisvest in de ruïnes van het kasteel van Kintzheim. Een unieke gelegenheid om vogels, die in de natuur onbereikbaar zijn, van dichtbij gade te slaan, velen ook zonder tralies, zodat je mooie foto’s kunt maken. Een show bijwonen biedt een indrukwekkend en boeiend spektakel: de vlucht in volledige vrijheid van de grootste roofvogels ter wereld, dan vliegen de mooiste roofvogels ter wereld slechts enkele centimeters boven je hoofd. Op het programma: een boeiende opvoering met acrobatie van zwarte wouwen, het overvliegen van buizerds en gieren, je ziet hoe een kleine gier gereedschap gebruikt om een struisvogelei open te breken, en een ontmoeting met de Andescondor… De uitleg maakt de show pedagogisch en zorgt ervoor dat de bezoekers meer te weten komen over het gedrag van deze machtige vogels.
Regio
  • veel roofvogels dichtbij kunnen zien
  • geweldig educatief programma
  • ligt in prachtige omgeving
  • je moet er wel 600 km voor rijden
Review geplaatst op 2017-11-30
7
Marokko
Graaf was hier 31 Dec 2014
Marrakech is heel aantrekkelijk voor een stedentrip. Je kunt goedkoop vliegen naar Marrakech, vanaf het vliegveld kun je met de bus of een taxi zo naar het centrum. Overnachten in een riad, een traditioneel Marokkaans huis of paleis met een binnenplaats of tuin, in de medina. Het woord riad komt uit het Arabisch "ryad" en betekent tuin. Het ontwerp van een riad biedt privacy en bescherming tegen het weer in Marokko. Alle ruimten komen uit op het centrale atrium. Dit ontwerp biedt privacy aan vrouwen volgens Islamitische begrippen. Veel riads zijn nu in gebruik als hotel. Heel plezierig om een paar dagen te logeren tegen een aantrekkelijke prijs. Riad Aïcha is eigendom van een Nederlander Loek, heel gemakkelijk voor mensen die moeite met de taal hebben. Hij maakt je wegwijs in de medina, komt gezellig met alle gasten samen ontbijten, en kan je veel vertellen en nuttige tips geven over Marrakech. Je hebt bij hem al een kamer met ontbijt voor 2 personen vanaf € 40 per nacht. Je kunt ook ’s avonds dineren in de riad, maar op het Jemaa el Fna plein is dat natuurlijk ook heel erg leuk. Je kunt ook bier en wijn bij hem bestellen, dat is in de stad niet te krijgen. Er is ook een hammam en zwempool in huis, en kok Karim geeft ook kookworkshops, eerst inkopen doen en dan een heerlijk Marokkaans gerecht bereiden. Wij hadden een 5 daagse stedentrip voor nog geen € 150 pp. Wil je de riad zien www.ryadaicha.com heb je interesse in de stedentrip compleet met vlucht www.reis-idee.nl
Land
  • mooie oude medina
  • gezellige drukte, veel restaurantjes
  • geweldig voor shop-a-holics
  • excursies in omgeving, eenvoudig te boeken
  • Wel heel druk met toeristen
  • Toeristen worden soms afgezet en uitgebuit
Review geplaatst op 2017-10-07
9
Oezbekistan
Graaf was hier 31 Aug 2017
De mooiste stedentrips maak je in Oezbekistan, want hier ga je niet heen voor het natuurschoon, maar alleen voor de cultuur, de indrukwekkende geschiedenis van de oude Zijderoute. Hier vind je de mooie sprookjesachtige steden zoals beschreven in de sprookjes van 1001 nacht. Samarqand spant de kroon, deze voormalige hoofdstad van het machtige Rijk van Amir Temur in de 14de en 15de eeuw, heeft een enorme pracht aan de mooiste met majolica betegelde bouwwerken. Als 2de en 3de staan de oude binnenstad van Bukhara, en Khiva met zijn geheel ommuurde centrum op de lijst. Er is hier zó veel moois te zien, je raakt niet uitgekeken. Al deze steden staan dus ook op de Unesco Werelderfgoedlijst. In Buchara en Khiva kun je alle moois makkelijk te voet bereiken. Samarqand is groter, hier kun je je voeten wat sparen door heel gemakkelijk taxi’s nemen voor slechts een paar dubbeltjes per rit, ook kun je met een electro-bus Tashkent Avenue op en neer voor ca. 10 cent per rit.
Land
  • alle bezienswaardigheden keurig onderhouden
  • prettige stad om te vertoeven
  • veel souvenirverkopers in medressa's
Review geplaatst op 2017-10-03
9
Birma
Graaf was hier 28 Feb 2010
Vanuit Mandalay kun je een prachtige excursie maken naar Mingun, ongeveer een uur varen met de boot vanaf de inschepingshaven aan het uiteinde van de 26ste straat. Als je in Mingun bent vergeet dan niet een bezoek te brengen aan het bejaardentehuis voor wees-ouderen gerund door de goedlachse nurse Thwe Thwe Aye, en alle donaties zijn heel erg welkom. Al zijn het maar de spulletjes uit je hotel, oude kleding, oude leesbrillen of gewoon een paar dollars. Het tehuis ligt tegenover de Mingun Bell, de grootste nog te luiden klok ter wereld. Aan het eind van het dorp een enorme witte Hsinbyume Paya (gebouwd naar de boeddhistische mythologische berg; Mount Meru), die met een springende monnik op de voorplaat van de vorige Lonely Planet stond. Verder heb je de restanten van de Mengun Pagode, wat eens de grootste pagode ter wereld moest worden. Een weergave van de grootheidswaanzin van koning Bodawpaya. Er werd door 20.000 slaven uit Arakan aan gewerkt en hij moest 150 meter hoog worden, helemaal massief gebouwd uit bakstenen. Na 50 meter hoogte is de bouw om onbekende redenen gestopt. Het is nu de grootste berg bakstenen ter wereld, de scheur is door de aardbeving in 1838 ontstaan. Kortom een leuke dagtrip met een mooie boottocht over de Ayeyarwady-rivier, waar je ook nog veel voorbij ziet varen. Mocht je nog marionetten willen kopen kun je dat hier ook het beste doen, natuurlijk ook nog veel andere mooie souvenirs.
Land
  • mooie oude authentieke stad
  • ontzettend warm onthaal in het bejaardenhuis
  • toeristen hebben altijd veel geld
  • constant verkopers om je heen
Review geplaatst op 2017-07-17
9
Bolivia
Graaf was hier 31 Oct 2010
Death Road de zgn. dodenweg loopt van La Paz naar de jungle bij Coroica. Tot 2006 was dit een belangrijke weg langs steile afgronden waar erg veel ongelukken gebeurden. Nu is er een veilige asfaltweg, en sindsdien wordt deze weg nu hoofdzakelijk gebruikt als fietsroute. Helaas rijdt er nog wel eens een auto overheen omdat deze weg korter is, dus het blijft oppassen. Deze spectaculaire fietstochten worden georganiseerd op mountain-bikes en ze gaan gemakshalve van hoog naar lager. En dan met een auto en fiets-trailer weer terug. Overal in de straatjes van La Paz kun je deze excursies boeken. Speciale fietskleding, helm en natuurlijk de fietsen zijn inbegrepen. Met nog een souvenir T-shirt, een uitgebreide lunch en foto heb je de hele excursie al voor zo’n 350 Boliviano’s (ca € 35).
Land
  • avontuurlijke fietstocht
  • helemaal georganiseerd
  • magnifieke uitzichten
  • af en toe een auto, blijven opletten
Review geplaatst op 2017-07-11
9
Duitsland
Graaf was hier 31 Jul 2015
Düsseldorf is heel verrassend voor een stedentrip, natuurlijk de gezellige Altstadt, waarvan hier gezegd wordt dat het “de langste bar ter wereld” heeft. De hele binnenstad is een aaneengesloten terras. Verder een groot aantal prachtige oude gebouwen. De televisietoren kun je in, waarbij je in een galerij op 168 meter hoogte kunt genieten van een prachtig uitzicht en een drankje. Je kunt dan nog een verdieping hoger naar een chique restaurant op grote hoogte, en een magnifiek uitzicht. Maar het meest verrassende om te bezoeken is de Rheinhafen, waar je de meest prachtige moderne architectuurstijlen ziet, prachtig verweven met oude gerestaureerde gebouwen. Je loopt o.a. langs de “swingende gebouwen”, de oude haven en super moderne bouwwerken. En overal bij ieder groot gebouw is wel een terras en restaurant. Een heel gezellige wijk waar je niet gauw uitgekeken raakt, en aan fotograferen kun je ook eindeloos plezier beleven.
Land
  • prachtige oude gezellige Altstadt
  • veel moderne en traditionele architectuur
  • Walhalla voor fotografen
  • nooit zoeken naar een bar of restaurant
  • Als je geen bier lust. . .
Review geplaatst op 2017-06-14
10
China
Graaf was hier 31 May 2012
Eén van de mooiste stukken op de UNESCO Werelderfgoedlijst zijn de Dazu Rock Carvings. Ze liggen op ca 4 uur rijden vanaf Chengdu en 2 uur rijden vanaf Chongqing. De belangrijkste plek is Baodingshan, maar er zijn wel meer dan 75 sites met meer dan 50.000 beelden en 100.000 inscripties. Het maken van de beelden begon in 650 AD in de Tang Dynastie, maar een hoogtepunt in de 9de eeuw toen Wei Junjing beelden liet maken op berg Beishan, na de val van de Tang Dynastie voorgezet door monniken en nonnen in de 10de eeuw. Baodingshan werd door de monnik Zhao ZhiFeng om persoonlijke reden en devotie in de 12de eeuw gemaakt, tijdens de Song Dynastie. De laatste beelden zijn net niet afgemaakt omdat de beeldhouwers gevlucht zijn voor Dzjengis Khan. Vele jaren waren de rotsbeelden onbereikbaar voor toeristen, pas in 1961 werd het opengesteld voor Chinese bezoekers en in 1980 voor buitenlandse toeristen. Tot 1975 was er alleen maar een modderig bergpad vanuit Dazu naar de verschillende sites en hierdoor zijn ze bespaard gebleven tijdens de Culturele Revolutie. Voor wie ze wil bezoeken er gaan bussen vanuit Chongqing naar Dazu, en van hieruit weer bussen naar Baodingshan en Beishan, ook kun je taxi’s nemen. Mocht je dit niet zien zitten, Henry Yang in Chongqing is een geweldige gids, hij zal je graag meenemen. Hier kun je hem bereiken: Deputy Gen. Manager, Chongqing Holiday International Travel Service, Tel: (8623) 6700 1500 6700 1511. Email: henryyang@tourcq.net
Land
  • Ongekende schoonheid van eeuwenoude beelden
  • Gelegen in prachtig natuurgebied
  • Nauwelijks buitenlandse toeristen
  • mooie Boeddhistische tempel in park
  • flinke entreeprijs (wel waar voor je geld)
Review geplaatst op 2017-05-01
10
China
Graaf was hier 31 May 2012
Lijiang is een oude stad en stadsprefectuur in het noordwesten van de zuidwestelijke provincie Yunnan, Volksrepubliek China. De stad staat bekend om zijn unieke Naxi-cultuur. De Naxi stammen af van Tibetaanse nomaden. Ze hebben een eigen schrift dat meer dan 1000 jaar oud is. Door zijn systeem van waterwegen en bruggen wordt Lijiang ook wel "Venetië van het Oosten" genoemd. Het is een UNESCO Werelderfgoed sinds 1997. Het toerisme naar dit prachtige oude stadscentrum is de laatste jaren als het ware geëxplodeerd. In alle straatjes zijn nu alleen maar winkeltjes gericht op massatoerisme, de leuke aparte zaakjes zijn nagenoeg verdwenen. Maar wil je nog dezelfde oude sfeer van weleer proeven en slenteren door leuke oude straatjes langs watertjes, en echt leuke winkeltjes, dan moet je nu naar Shuhe gaan. Dit is een zusterstad van Lijiang op slechts 5 kilometer afstand van het centrum. En hier vind je dus nog de gezellige sfeer zoals in Lijiang jaren geleden, hier tref je nog een Naxi orkestje in het park, en op de binnenplaats van het restaurant zijn de hele avond dames in Naxi klederdracht aan het dansen. Het centrum van Shuhe is autovrij, aan de rand is een enorme parkeerplaats, verwacht wordt dat steeds meer mensen hierheen gaan komen. Dus als je in de buurt bent, vanuit Lijiang kun je zo met een taxi of bus naar Shuhe
Land
  • Prachtige oude Chinese cultuur
  • leuke winkelstraatjes
  • oude Naxi cultuur
  • gezellig muziek in het park
  • nog niet platgelopen door toeristen
  • prima restaurants
  • nog geen, de tijd zal het leren
Review geplaatst op 2017-04-25
10
China
Graaf was hier 31 May 2012
Yangshuo is een leuk dorp, wel toeristisch. Door het Karstgebergte kun je geweldig mooi fietsen, je komt dan over wegen en paden waar je anders niet zou kunnen komen. Op meerdere plaatsen in Yangshuo kun je fietsen huren. Maar je kunt ook een gids huren voor een dag, die de hele dag met je mee fietst en je alle mooie plekjes en weggetjes wijst. Deze gidsen lopen in de toeristische hoofdstraat rond om klanten te werven, of komen bij je vragen als je op een terrasje zit. Ze nemen hun gastenboekje en foto-album vaak mee om je te overtuigen. Wij troffen een jonge vrouw die ons beiden voor ongeveer € 10 een hele dag op sleeptouw nam, ‘s middags nog uitgebreid voor ons ging koken terwijl ze ons tijdelijk bij een prachtige druipsteengrot gedropt had. Na de lunch liet ze ons ook nog even naar Moon Hill klimmen, en verder uitgebreid door het prachtige landschap gefietst en eind van de middag weer terug naar Yangshuo om nog even heerlijk op een terras te zitten. We hebben haar nog een royale fooi gegeven, want ze is wel afhankelijk van dit inkomen om haar gezin te onderhouden.
Land
  • uitgangspunt voor prachtige fietstochten
  • gezellige Chinese stad, veel terrasjes
  • veel lekkere restaurants
  • leuk shoppen voor mooie souvenirs
  • prachtige natuur van het Karstgebergte
  • toeristische trekpleister
Review geplaatst op 2017-04-25
10
China
Graaf was hier 31 May 2012
Gelegen op een heuvel boven de oever van de Jialing rivier, voordat deze in het centrum van Chongqing in de Yangtze stroomt, ligt de “ancient village” Ci Qi Kou vroeger Long Yin. Het ligt 14 kilometer ten westen van het stadscentrum en bestrijkt zo’n 1,2 vierkante kilometer. De geschiedenis van Ciqikou gaat meer dan 1700 jaar terug, gebouwd tijdens de Song Dynastie en tijdens de Ming en Qing Dynastieën (1368-1911) was het beroemd om zijn porselein. Vanwege het belang van de porseleinindustrie werd de naam Long Yin veranderd in Ci Qi Kou, wat letterlijk vertaald porselein dorp betekent. De meeste huizen stammen uit de Ming en Qing Dynastieën, en herbergen mooie staaltjes van Chinese architectuur. Verdere attracties zijn de meer dan honderd tea-bars, kunstenaars studio’s en Shu borduur workshops. Er zijn volop restaurants met lokale specialiteiten te vinden en in de vele tea-bars kun je het echte lokale samenzijn ervaren. Op de top van de heuvel via een steile trap ligt de Po Lun Tempel uit de 6de eeuw (5¥ entree, waarvoor je een paar wierookstokken meekrijgt om te offeren), prachtig om te bekijken en een mooi uitzicht over de rivier en de stad. Ciqikou waar je nog het traditionele Chinese leven van eeuwen geleden kunt ervaren is een groot contrast met de grote stad Chonqing die continue verandert en groeit. Daarom is Ciqikou in 1998 uitgeroepen tot een beschermd cultureel erfgoed.
Land
  • authentiek "Ancient Chinese Town"
  • erg leuke straatjes en winkeltjes
  • mooie Chinese boeddhistische tempel
  • veel oude cultuur en creativiteit
  • gezellige 'local' theehuizen
  • heel veel lokale toeristen
  • hoofdstraat is erg druk
Review geplaatst op 2017-04-25
10
Marokko Rifgebergte
Graaf was hier 31 Aug 2009
Als je naar Marokko gaat zit deze plaats niet altijd in je reis. Dat is eigenlijk ontzettend jammer want het is een van de mooiste steden in het land. Het blauwe Chefchaouen wordt beschouwd als de mooiste en vriendelijkste stad van de Rif. De prachtige medina met blauwgekalkte huizen aan de voet van ‘de hoornen’ van het Rifgebergte heeft een heerlijk zacht klimaat. Er is hier veel kunstnijverheid (wollen dekens en kleden) en er zijn ook cannabisplantages in de omgeving. Wij hebben een prachtige wandeling in de omgeving gemaakt waarbij we alles over de cannabis planten uitgelegd kregen. Als je bij een van de vele weverijen staat te kijken wordt je direct binnen uitgenodigd en moet je heel sterk in je schoenen staan om er zonder kleed weer uit te komen, maar als je wel een wilt gewoon goed afdingen en dan heb je wel iets heel moois voor een redelijke prijs. In de medina vind je soms ook de straat blauwgeverfd, dit staat heel mooi bij de blauwe huizen, maar dit betekent dat het een doodlopend straatje of steeg is.
Regio
  • prachtige authentieke medina
  • lekker en voordelig eten in veel restaurants
  • prachtig wandelen rondom de stad
  • bezoek namadenfamilies in de omgeving
  • toerisme gaat toenemen
Review geplaatst op 2017-04-21

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 20 | Community toppers

Geel en oranje. Foto: Travelbag

1. Topreview: Telegraph Cove, Canada door Saskiahamminga
2. Topfoto & tip: Geel en oranje door Travelbag
3. Topblog: Viermaal scheepsrecht door Wisseschout
4. Communitylid van de week: Bowral
5. Nieuwkomer: Puck Roodenburg

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik