Gerk

'519172' door Gerk '519172' door Gerk

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Stof happen...

Gerk

In Kasane eind van de middag een boottocht over rivier de Chobe gemaakt. Een schitterende ervaring om vanaf het water de dieren te zien. In Chobe Nationaal Park barst het van de olifanten. Ook wij hebben ze in tientallen bij elkaar gezien. Het blijven schitterende dieren! Deze foto is eind van de middag gemaakt, bij het zakken van de zon. Hoewel er genoeg water is, zie je overal droge stukken grond/zand. Kaal gegeten vlaktes door olifanten...

'518638' door Gerk '518638' door Gerk

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Op zoek naar een proo

Gerk

Een imposante roofvogel! Ze leven altijd met z'n tweeën, een mannetje en vrouwtje. Zie je de één, dan is de ander ook ergens in de buurt. Een mooi gezicht hoe hij (of zij) de omgeving afspeurt, op zoek naar een prooi.

'518628' door Gerk '518628' door Gerk

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Ik houd je in de gate

Gerk

Eén van de gevaarlijkste dieren van Chobe, de buffel. Zo op het eerste oog lijken het schattige grote koeien. Maar blijkbaar waarschuwen deze dieren niet, maar gaan ze direct volop in de aanval met hun grote hoorns. Ook dit dier hield ons strak in de gaten. Gelukkig zaten wij in een grote auto...

'518204' door Gerk '518204' door Gerk

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

In alle vroegte...

Gerk

In alle vroegte reden wij vanuit Kasane Chobe Nationaal Park in. Hier reden we langs een boom met zes gieren die nog lekker aan het dommelen waren in de ochtend zon. Eén van de zes is deze gier. Ik heb nog geen idee wat voor soort gier dit is, maar mogelijk dat iemand mij hierbij kan helpen?

'517725' door Gerk '517725' door Gerk

NamibiëCaprivi Strip

NamibiëCaprivi Strip

De bonte ijsvogel

Gerk

Na ruim 400 kilometer gereden te hebben over de Caprivi Strip kwamen we aan in Kongola. Aan rivier de Kwando ligt Camp Kwando. Een heerlijk idyllische plek in Nationaal park Mudumu. Vanuit deze locatie een boottocht gemaakt over rivier Kwando. We hebben tientallen vogels gespot, waaronder deze bonte ijsvogel. Erg lastig om vanuit een varende boot vogels mooi en goed vast te leggen op de gevoelige plaat. Deze is naar mijn idee erg goed gelukt. Een tel later was de ijsvogel alweer gevlogen. Naast vogels ook nijlpaarden en moerasantilope gezien.

'515639' door Gerk '515639' door Gerk

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Door de knietjes...

Gerk

En dan nog één foto van één van de mooiste dieren van de savanne, de giraf. Altijd op hun hoede en op de uitkijk, laten de giraffen op deze foto zie even alle vier gaan. Ze voelden zich blijkbaar veilig genoeg om zich alle vier door de knieën te laten zakken om te kunnen drinken. Schitterend gezicht!

'514724' door Gerk '514724' door Gerk

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Op de uitkijk

Gerk

Schitterende dieren vind ik dit! Mooi om te zien hoe ze ook op deze foto samen de omgeving in de gaten houden, ieders een kant, en één de gelegenheid geven wat te drinken.

'514612' door Gerk '514612' door Gerk

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Betrapt!

Gerk

In Etosha stond langs de kant van de weg in eens deze verschrikte steenbok. Deze foto heb ik een aantal keren gemaakt, waarbij ik meerdere keren mijn instellingen van de camera heb gecontroleerd. Het leek wel alsof ik de kleuren niet goed had ingesteld. Maar alles stond goed. Nadat ik nog eens goed naar de omgeving keek, bleek dit echt de werkelijkheid te zijn. De stof van de weg zat op de stenen, takken en bladeren. Tussen al die grijs en wit tinten stond deze steenbok. Haar mooie rood/bruine vacht en zwarte neus en ogen steken mooi af op de achtergrond. Dus "nee, deze foto is niet bewerkt."

'514118' door Gerk '514118' door Gerk

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Zo moe...

Gerk

De laatste dag in Etosha was ons doel om neushoorns te spotten. Bij (bijna) alle drinkplaatsen in oost Etosha gestopt om deze schitterende dieren te vinden. Bij 'two palms' waren die ochtend neushoorns gezien, dus wij ook daarna toe. I.p.v. neushoorns komen we deze twee mannetjes olifanten tegen. We hebben hier een uur staan wachten, maar de beide heren kwamen niet in beweging om ruimte te maken voor de neushoorns. Het leverde wel dit schitterende plaatje op!

'514051' door Gerk '514051' door Gerk

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Nationaal symbool

Gerk

In Namibië kom je ze overal tegen, de gemsbok of oryx antiloop. Kilometers leggen zij af op de woestijnachtige vlaktes van o.a. Etosha. Niet voor niets zijn deze trotse dieren afgebeeld op het wapen van Namibië.

'513594' door Gerk '513594' door Gerk

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Na een verkoelende...

Gerk

Aan het einde van onze eerste dag in Etosha gingen we nog even een kijkje nemen bij de waterpoel bij de uitgang van het park. Daar troffen we een grote groep olifanten aan, met dit kleintje en zijn moeder. Nadat het kleintje zichzelf wat onhandig met zijn slurf had nat gespoten, ging hij drinken bij zijn moeder. Wij konden urenlang naar deze mooie dieren blijven kijken!

'513590' door Gerk '513590' door Gerk

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

De tel kwijt...

Gerk

Het klopt helemaal wat ze zeggen over de strepen van de zebra. Ook op deze foto moet je goed kijken. Zijn het nu twee of drie zebra's? Schitterend om deze dieren in het mooie, maar ook kale landschap van Etosha te zien staan.

'512963' door Gerk '512963' door Gerk

NamibiëTwyfelfontein

NamibiëTwyfelfontein

Van onze voorouders..

Gerk

Twyfelfontein is één grote galerie met alleen maar rotstekeningen. Overal waar je kijkt, tussen de rotsen, zijn rotstekeningen aangebracht. Doordat het in Namibië zelden regent zijn deze tekeningen uitstekend bewaard gebleven. Heel bijzonder dat deze tekeningen, ruim 2000 jaar geleden aangebracht door onze voorouders, nog steeds door ons zo goed te lezen zijn.

'512961' door Gerk '512961' door Gerk

NamibiëCape Cross

NamibiëCape Cross

Alleen maar...zeehond

Gerk

Volgens de Lonely Planet leven bij Cape Cross tussen de 200 en 250 duizend zeehonden. Je vraagt je dan af hoe zal zo'n grote kolonie eruit zien? Wij hadden er in ieder geval geen beeld bij. Totdat we bij Cape Cross aankwamen en uit onze auto stapten. Wat een stank en een herrie! Overal waar je kijkt, echt overal, zie je zeehonden liggen! Op elkaar, over elkaar, op het zand, de rotsen en in zee liggen en zwemmen de zeehonden. Hier tussendoor proberen de jonge zeehonden hun moeders terug te vinden. Het gehuil van de baby zeehonden, de reacties van de moeders, het chagrijnige geblaf als een zeehond over een ander heen kruipt en het onderling geruzie zorgt voor een herrie die je niet kunt voorstellen. Een hele bijzondere ervaring om mee te maken!

'512958' door Gerk '512958' door Gerk

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Een plaatje!

Gerk

Op het heetst van de dag toch maar de tocht naar de top van 'big daddy', de hoogste zandduin van Sossusvlei, gemaakt. Elke 100 meter moesten we ons opnieuw opladen en motiveren om de tocht naar boven af te maken. Na ruim een uur ploeteren door het mulle zand (voelde als uren), stonden we boven op 'big daddy' en konden we genieten van het schitterend uitzicht. In de verte zie je dan wel wat zwarte puntjes op het witte zand staan, maar je hebt nog geen idee wat voor een bijzondere ervaring je te wachten staat. Na de vocht- en vetbalans weer op orde gebracht te hebben, de afdaling (op blote voeten) naar beneden ingezet. Gaat een stuk makkelijker dan naar boven! Over het rivierbed richting de andere kant van de Vlei gelopen. Elke stap die je zette bracht je dichter bij de dode bomen. Wat een plaatje! Strak blauwe lucht, oranje zandduinen, witte rivierbeding en zwarte bomen. Niet te beschrijven hoe onwerkelijk dit is. Ervaar het zelf!

'512957' door Gerk '512957' door Gerk

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

De duin der duinen,..

Gerk

Om 6.30 bij de ingang van Sossusvlei staan om één van de eersten van die dag de bekendste duin van Namibië te beklimmen, Duin 45. Ook wij waren van de partij. Wat een zand en een kleuren! Zeker in het ochtendlicht krijgt het oranje zand een nog onwerkelijke kleur oranjerood.

'512955' door Gerk '512955' door Gerk

NamibiëLuderitz

NamibiëLuderitz

Vrijheid!

Gerk

Aus, op de grens met de Namib Woestijn, is bekend door de legendarische woestijnpaarden. Ook wij mochten genieten van dit uitzicht. Wat een vrijheid geeft het om in de middle of nowhere zo'n kudde voorbij te zien galopperen. Het is bijna onwerkelijk.

'512952' door Gerk '512952' door Gerk

NamibiëFish River Canyon

NamibiëFish River Canyon

Schitterend uitzicht!

Gerk

Na een lange rit over slecht verharde wegen door de woestijn van Namibië, kwamen we eind van de middag bij Fish River Canyon. Er wordt gezegd dat je op foto's niet het indrukwekkende uitzicht kunt vastleggen en dat is zeker het geval bij Fish River Canyon! Als voorbereiding op de reis op internet en in reisgidsen al foto's bekeken van de Canyon. Maar als je op de rand van de Canyon staat, dan valt je mond open van verbazing. Wat een schitterend uitzicht! Ook ons is het niet gelukt om dit schitterende uitzicht vast te leggen op de gevoelige plaat. Het enige wat we kunnen adviseren, ga hier zelf naar toe en geniet van dit mooie uitzicht!

'512949' door Gerk '512949' door Gerk

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Welkom in Namibië

Gerk

Deze zomer een rondreis door Zuidelijk Afrika gemaakt. Vanuit Zuid Afrika zijn we bij Noordoewer de grens met Namibië over gegaan. Langs de Orange River kwamen we in Aussenkehr bij onze eerste tussenstop in Namibië, deze groene oase midden in de woestijn! Wat een schitterende omgeving en een gastvrij ontvangst.