GerinaHitzert

'572207' door GerinaHitzert '572207' door GerinaHitzert

Sri Lanka

Sri Lanka

Smile

GerinaHitzert

Wat blijven olifanten toch schitterende en machtig mooie dieren! Ik krijg er geen genoeg van. Deze foto is 1 van mijn favoriete foto's uit Sri Lanka. Alle plooien en rimpels van deze olifantenhuid, zo dichtbij en goed te zien. En daarnaast, lijkt het net alsof deze olifant een klein beetje glimlacht.

'571754' door GerinaHitzert '571754' door GerinaHitzert

NoorwegenOslo

NoorwegenOslo

The palace

GerinaHitzert

Aan het einde van de Karls Johan Gate pronkt het koninklijk paleis Oslo is een leuke stad om in enkele dagen te bezoeken. Wij waren er rond de kerstperiode en dan is het erg sfeervol. Bezoek als je in Oslo bent het Viking Ship museum, erg interessant!

'571684' door GerinaHitzert '571684' door GerinaHitzert

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

De parel van Europa

GerinaHitzert

Kom aan op het vliegveld van Alghero, huur een auto en verken dit prachtige eiland, een pareltje in Europa! Verblijf in Alghero en maak excursies naar de Grotto di Netuno, Rijd de weg van Alghero naar Bosa langs de kust, bezoek de la Madalena eilanden en de golf van Orosei. Ook onverwachts de tocht vanuit Baunei naar Cala Goloritze gemaakt op slippers omdat we geen bootje konden huren. Dit is een pittige tocht en op slippers niet aan te raden. Maar wat is het hier prachtig! Naast de ' toeristen trekpleisters' is het geweldig om langs de kust te rijden en langs verlaten baaitjes te komen. De één nog mooier dan de ander!

'571522' door GerinaHitzert '571522' door GerinaHitzert

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Chillen

GerinaHitzert

Deze leeuw lag héérlijk met nog 2 andere leeuwen te relaxen in de schaduw. In de zon was het niet uit te houden voor ze. Mijn allereerste safari en deze leeuw was het eerste dier dat ik op de foto zette. Bijzonder! Tip : Ga je naar Zuid-Afrika? Het is geweldig om zelf dieren te spotten in het Krugerpark maar maak ook zeker een safari in een private game reserve. De combinatie van die twee, vonden wij geweldig!

'571370' door GerinaHitzert '571370' door GerinaHitzert

Noorwegen

Noorwegen

Fjörden in Gudvangen

GerinaHitzert

Vanuit Bergen de fjörden bekijken? Neem de trein naar Vöss, stap op de bus richting Gudvangen en vaar mee met de fjördencruise tussen Nærøyfjord en Aurlandsfjord. (eventueel ook te boeken via Norway in a Nutshell) Deze tocht brengt je naar Fläm, waarvandaan je de flämrailway kunt nemen naar Myrdal en prachtige uitzichten hebt. Deze foto is van de fjördencruise. Sereniteit ten top!

'571273' door GerinaHitzert '571273' door GerinaHitzert

Sri Lanka

Sri Lanka

French Kiss

GerinaHitzert

Ik dacht in Zuid-Afrika groepen olifanten gezien te hebben, maar in Kaudulla NP werd dit overtroffen. Op een grote open plek, bij het water zagen we een groep van 150 olifanten. En deze twee? Die konden er wat van!

'571126' door GerinaHitzert '571126' door GerinaHitzert

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

Schoolbezoek

GerinaHitzert

Tijdens onze reis door Sri Lanka had ik een gesprek met onze privé chauffeur, Vishan over mijn werk als logopedist. ' You are kind of a teacher right?' vroeg hij me. We raakten aan de praat over het onderwijs in Sri Lanka en nieuwsgierig als ik ben, vroeg ik of we misschien ergens eens konden stoppen. Vishan bracht ons bij de eerste school die hij tegenkwam, sprak met de directeur en we werden open, warm en zeer welkom ontvangen op de school, kregen een rondleiding en speelden met de kinderen. Wát een ervaring! Zó leuk!

'570877' door GerinaHitzert '570877' door GerinaHitzert

Noorwegen

Noorwegen

Sfeer aan het meer in

GerinaHitzert

Het is 9 uur en nog steeds een beetje schemerig in Vossevangen als ik deze foto neem. Ik geniet van deze donkere en korte dagen in het sfeervolle Noorwegen. Vanuit Bergen zijn we met de trein en bus naar Gudvangen afgereisd om daar tussen de adembenemende fjörden door te varen (hier later meer over!) We overnachten in een knus appartement en worden met dit uitzicht wakker. Rondom het meer en tegen de bergen aan zijn de verlichte huizen te zien en komen er steeds meer lichten bij. Noorwegen ontwaakt..

'570813' door GerinaHitzert '570813' door GerinaHitzert

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

De magische...zonsond

GerinaHitzert

Het Manyeleti game reserve is dé perfecte plek voor een privé safari. Hier kun je van de gebaande paden af op zoek naar leeuwen, neushoorns, luipaarden en nog veel meer. Een prachtige plek om je uit te leven met je camera!

'570812' door GerinaHitzert '570812' door GerinaHitzert

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Wandelen tussen...wil

GerinaHitzert

Maak kennis met de cultuur van Swaziland en wandel tussen al het moois van de natuur! Slaap in een Beehive hut en dans mee met de Swazi's!

Community-updates

EDITIE 113 | 55 Culturele reisavonturen

16-9-2022 Columbus Travel editie 113 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste culturele reisavonturen. Van dorpsfeesten in Spanje tot festivals in India. In Ghana verdiepen we ons in een zwarte bladzijde uit de wereldgeschiedenis: de trans-Atlantische slavenhandel, aan de voet van de Himalaya bezoeken we twee boeddhistische kloosters en gaan we in de leer bij monniken. En we delen de beste cultuurtips in de Zwitserse Alpen. Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we ook nog een culturele jaarkalender 2023 samengesteld.  Bekijk de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

WEEK 38 & 39 | COMMUNITY-TOPPERS


Nieuwsgierige Schotse hooglanders door Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Nieuwsgierige Schotse hooglanders door Dreamer666
2. Review: Botswana door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Koen van Dijk

Doe mee aan onze wedstrijden

DRONEFOTOWEDSTRIJD 2022: WIN EEN WEEKENDJE WEG IN EUROPA

Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op een weekendje weg in Europa, een cadeaubon van Coolblue of een klimrugzak van Osprey. De 10 winnende worden bovendien gepubliceerd in Columbus Travel én KIJK Magazine! Meedoen kan tot en met 11 september 2022Doe mee


FOTOWEDSTRIJD: WIN EEN TWEE VLIEGTICKETS NAAR THAILAND

Hoe was jouw zomervakantie?! Samen met reisorganisatie Riksja Travel zijn we op zoek naar de mooiste avonturen. Deel jouw ultieme reisfoto en -tip van je reis in de zomer van 2022 en wie weet win jij twee vliegtickets naar Thailand, aangeboden door Singapore Airlines! Meedoen kan tot en met 16 oktober 2022. Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik