Gerbrichvanderstouwe

'446027' door Gerbrichvanderstouwe '446027' door Gerbrichvanderstouwe

PeruLima

PeruLima

IJscoman

Gerbrichvanderstouwe

In Lima kom je veel Kevers tegen. Toen ik een foto van de auto wilde maken, met de zee op de achtergrond, fietste deze vrolijke ijscoman langs.

'446025' door Gerbrichvanderstouwe '446025' door Gerbrichvanderstouwe

MarokkoFez

MarokkoFez

Kinderen bij...leerve

Gerbrichvanderstouwe

In de stad Fes vindt je overal leerverferijen. Deze twee jongens speelden op het dak en waren kennelijk gewend aan de stank die er rondom de verferij hing.

'445998' door Gerbrichvanderstouwe '445998' door Gerbrichvanderstouwe

Sri LankaNoord Sri Lanka

Sri LankaNoord Sri Lanka

Biddende man

Gerbrichvanderstouwe

Gemaakt in een van de meest heilige steden van Sri Lanka, Anaradhapura. Duizenden boeddhisten komen hier dagelijks water brengen aan de heilige boom waaronder Boeddha verlichting vond.

'445994' door Gerbrichvanderstouwe '445994' door Gerbrichvanderstouwe

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Meisje op het spoor

Gerbrichvanderstouwe

Vanuit Dar Es Salaam in Tanzania kun je de Tazara trein nemen naar Zambia. Onderweg passeer je de kleinste gehuchten en kun je jezelf fulltime vermaken met uit het raam staren.

'445988' door Gerbrichvanderstouwe '445988' door Gerbrichvanderstouwe

Sri LankaGalle

Sri LankaGalle

Lokale toeristen

Gerbrichvanderstouwe

Dit stel genoot zichtbaar van elkaar en het mooie stadje Galle. Samen kijken ze naar de vuurtoren en de donkere wolken die er in de verte aankomen.

'445979' door Gerbrichvanderstouwe '445979' door Gerbrichvanderstouwe

Sri LankaCentraal hoogland

Sri LankaCentraal hoogland

Opa en kleinzoon in d

Gerbrichvanderstouwe

Deze jongen zwaaide naar mij toen de treinen elkaar passeerden. Het mooiste is natuurlijk dat zijn opa (daar ga ik maar even vanuit) zo trots naar hem kijkt..

'445974' door Gerbrichvanderstouwe '445974' door Gerbrichvanderstouwe

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Masai jongen onderweg

Gerbrichvanderstouwe

Ik werd wel nieuwsgierig waar deze jongen heenging, toen ik alleen maar een klein hutje in de verte zag. Het bleek dat er een schooltje stond, net buiten het Masai dorp.

'445973' door Gerbrichvanderstouwe '445973' door Gerbrichvanderstouwe

PeruManu NP

PeruManu NP

Luiaard

Gerbrichvanderstouwe

Deze luiaard hing te slapen in een boom in Nationaal Park Manu in Peru. Zelfs toen ik heel dichtbij kwam liet hij zijn slaap niet verstoren.

'445971' door Gerbrichvanderstouwe '445971' door Gerbrichvanderstouwe

PeruManu NP

PeruManu NP

Bewoner Amazone

Gerbrichvanderstouwe

Deze man liep ik tegen het lijf in Manu Nationaal Park. Hij laat op de foto een skelet van een wild zwijn zien. Achteraf ben ik ook erg nieuwsgierig wat hij om zijn nek heeft hangen.

'445959' door Gerbrichvanderstouwe '445959' door Gerbrichvanderstouwe

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Bewoner Stonetown

Gerbrichvanderstouwe

Ik wilde een foto maken van deze typische Zanzibariaanse deur in Stonetown, toen dit jongentje ineens uit huis tevoorschijn kwam. Hij kijkt wel een beetje serieus.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik