Gerbrichvanderstouwe

'446027' door Gerbrichvanderstouwe '446027' door Gerbrichvanderstouwe

PeruLima

PeruLima

IJscoman

Gerbrichvanderstouwe

In Lima kom je veel Kevers tegen. Toen ik een foto van de auto wilde maken, met de zee op de achtergrond, fietste deze vrolijke ijscoman langs.

'446025' door Gerbrichvanderstouwe '446025' door Gerbrichvanderstouwe

MarokkoFez

MarokkoFez

Kinderen bij...leerve

Gerbrichvanderstouwe

In de stad Fes vindt je overal leerverferijen. Deze twee jongens speelden op het dak en waren kennelijk gewend aan de stank die er rondom de verferij hing.

'445998' door Gerbrichvanderstouwe '445998' door Gerbrichvanderstouwe

Sri LankaNoord Sri Lanka

Sri LankaNoord Sri Lanka

Biddende man

Gerbrichvanderstouwe

Gemaakt in een van de meest heilige steden van Sri Lanka, Anaradhapura. Duizenden boeddhisten komen hier dagelijks water brengen aan de heilige boom waaronder Boeddha verlichting vond.

'445994' door Gerbrichvanderstouwe '445994' door Gerbrichvanderstouwe

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Meisje op het spoor

Gerbrichvanderstouwe

Vanuit Dar Es Salaam in Tanzania kun je de Tazara trein nemen naar Zambia. Onderweg passeer je de kleinste gehuchten en kun je jezelf fulltime vermaken met uit het raam staren.

'445988' door Gerbrichvanderstouwe '445988' door Gerbrichvanderstouwe

Sri LankaGalle

Sri LankaGalle

Lokale toeristen

Gerbrichvanderstouwe

Dit stel genoot zichtbaar van elkaar en het mooie stadje Galle. Samen kijken ze naar de vuurtoren en de donkere wolken die er in de verte aankomen.

'445979' door Gerbrichvanderstouwe '445979' door Gerbrichvanderstouwe

Sri LankaCentraal hoogland

Sri LankaCentraal hoogland

Opa en kleinzoon in d

Gerbrichvanderstouwe

Deze jongen zwaaide naar mij toen de treinen elkaar passeerden. Het mooiste is natuurlijk dat zijn opa (daar ga ik maar even vanuit) zo trots naar hem kijkt..

'445974' door Gerbrichvanderstouwe '445974' door Gerbrichvanderstouwe

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Masai jongen onderweg

Gerbrichvanderstouwe

Ik werd wel nieuwsgierig waar deze jongen heenging, toen ik alleen maar een klein hutje in de verte zag. Het bleek dat er een schooltje stond, net buiten het Masai dorp.

'445973' door Gerbrichvanderstouwe '445973' door Gerbrichvanderstouwe

PeruManu NP

PeruManu NP

Luiaard

Gerbrichvanderstouwe

Deze luiaard hing te slapen in een boom in Nationaal Park Manu in Peru. Zelfs toen ik heel dichtbij kwam liet hij zijn slaap niet verstoren.

'445971' door Gerbrichvanderstouwe '445971' door Gerbrichvanderstouwe

PeruManu NP

PeruManu NP

Bewoner Amazone

Gerbrichvanderstouwe

Deze man liep ik tegen het lijf in Manu Nationaal Park. Hij laat op de foto een skelet van een wild zwijn zien. Achteraf ben ik ook erg nieuwsgierig wat hij om zijn nek heeft hangen.

'445959' door Gerbrichvanderstouwe '445959' door Gerbrichvanderstouwe

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Bewoner Stonetown

Gerbrichvanderstouwe

Ik wilde een foto maken van deze typische Zanzibariaanse deur in Stonetown, toen dit jongentje ineens uit huis tevoorschijn kwam. Hij kijkt wel een beetje serieus.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 29 | Community-toppers

wolkbreuk-in-st-petersburg
Wolkbreuk in St. Petersburg. Foto: BjornSnelders
1. Topfoto & -tip: Wolkbreuk in St. Petersburg door BjornSnelders
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Dragonfly
4. Nieuwkomer: Meppie

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik