Gerbrichvanderstouwe

'446027' door Gerbrichvanderstouwe '446027' door Gerbrichvanderstouwe

PeruLima

PeruLima

IJscoman

Gerbrichvanderstouwe

In Lima kom je veel Kevers tegen. Toen ik een foto van de auto wilde maken, met de zee op de achtergrond, fietste deze vrolijke ijscoman langs.

'446025' door Gerbrichvanderstouwe '446025' door Gerbrichvanderstouwe

MarokkoFez

MarokkoFez

Kinderen bij...leerve

Gerbrichvanderstouwe

In de stad Fes vindt je overal leerverferijen. Deze twee jongens speelden op het dak en waren kennelijk gewend aan de stank die er rondom de verferij hing.

'445998' door Gerbrichvanderstouwe '445998' door Gerbrichvanderstouwe

Sri LankaNoord Sri Lanka

Sri LankaNoord Sri Lanka

Biddende man

Gerbrichvanderstouwe

Gemaakt in een van de meest heilige steden van Sri Lanka, Anaradhapura. Duizenden boeddhisten komen hier dagelijks water brengen aan de heilige boom waaronder Boeddha verlichting vond.

'445994' door Gerbrichvanderstouwe '445994' door Gerbrichvanderstouwe

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Meisje op het spoor

Gerbrichvanderstouwe

Vanuit Dar Es Salaam in Tanzania kun je de Tazara trein nemen naar Zambia. Onderweg passeer je de kleinste gehuchten en kun je jezelf fulltime vermaken met uit het raam staren.

'445988' door Gerbrichvanderstouwe '445988' door Gerbrichvanderstouwe

Sri LankaGalle

Sri LankaGalle

Lokale toeristen

Gerbrichvanderstouwe

Dit stel genoot zichtbaar van elkaar en het mooie stadje Galle. Samen kijken ze naar de vuurtoren en de donkere wolken die er in de verte aankomen.

'445979' door Gerbrichvanderstouwe '445979' door Gerbrichvanderstouwe

Sri LankaCentraal hoogland

Sri LankaCentraal hoogland

Opa en kleinzoon in d

Gerbrichvanderstouwe

Deze jongen zwaaide naar mij toen de treinen elkaar passeerden. Het mooiste is natuurlijk dat zijn opa (daar ga ik maar even vanuit) zo trots naar hem kijkt..

'445974' door Gerbrichvanderstouwe '445974' door Gerbrichvanderstouwe

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Masai jongen onderweg

Gerbrichvanderstouwe

Ik werd wel nieuwsgierig waar deze jongen heenging, toen ik alleen maar een klein hutje in de verte zag. Het bleek dat er een schooltje stond, net buiten het Masai dorp.

'445973' door Gerbrichvanderstouwe '445973' door Gerbrichvanderstouwe

PeruManu NP

PeruManu NP

Luiaard

Gerbrichvanderstouwe

Deze luiaard hing te slapen in een boom in Nationaal Park Manu in Peru. Zelfs toen ik heel dichtbij kwam liet hij zijn slaap niet verstoren.

'445971' door Gerbrichvanderstouwe '445971' door Gerbrichvanderstouwe

PeruManu NP

PeruManu NP

Bewoner Amazone

Gerbrichvanderstouwe

Deze man liep ik tegen het lijf in Manu Nationaal Park. Hij laat op de foto een skelet van een wild zwijn zien. Achteraf ben ik ook erg nieuwsgierig wat hij om zijn nek heeft hangen.

'445959' door Gerbrichvanderstouwe '445959' door Gerbrichvanderstouwe

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Bewoner Stonetown

Gerbrichvanderstouwe

Ik wilde een foto maken van deze typische Zanzibariaanse deur in Stonetown, toen dit jongentje ineens uit huis tevoorschijn kwam. Hij kijkt wel een beetje serieus.

Community-updates

EDITIE 113 | 55 Culturele reisavonturen

16-9-2022 Columbus Travel editie 113 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste culturele reisavonturen. Van dorpsfeesten in Spanje tot festivals in India. In Ghana verdiepen we ons in een zwarte bladzijde uit de wereldgeschiedenis: de trans-Atlantische slavenhandel, aan de voet van de Himalaya bezoeken we twee boeddhistische kloosters en gaan we in de leer bij monniken. En we delen de beste cultuurtips in de Zwitserse Alpen. Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we ook nog een culturele jaarkalender 2023 samengesteld.  Bekijk de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

WEEK 38 & 39 | COMMUNITY-TOPPERS


Nieuwsgierige Schotse hooglanders door Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Nieuwsgierige Schotse hooglanders door Dreamer666
2. Review: Botswana door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Koen van Dijk

Doe mee aan onze wedstrijden

DRONEFOTOWEDSTRIJD 2022: WIN EEN WEEKENDJE WEG IN EUROPA

Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op een weekendje weg in Europa, een cadeaubon van Coolblue of een klimrugzak van Osprey. De 10 winnende worden bovendien gepubliceerd in Columbus Travel én KIJK Magazine! Meedoen kan tot en met 11 september 2022Doe mee


FOTOWEDSTRIJD: WIN EEN TWEE VLIEGTICKETS NAAR THAILAND

Hoe was jouw zomervakantie?! Samen met reisorganisatie Riksja Travel zijn we op zoek naar de mooiste avonturen. Deel jouw ultieme reisfoto en -tip van je reis in de zomer van 2022 en wie weet win jij twee vliegtickets naar Thailand, aangeboden door Singapore Airlines! Meedoen kan tot en met 16 oktober 2022. Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik