Georgette

'404893' door Georgette '404893' door Georgette

IndonesiëBandung

IndonesiëBandung

Waanzinnig landschap

Georgette

Als je ooit op Java rond reist neem dan de trein van Bandung naar Yogyakarta en als je dan een plaats boekt vraag dan op een plekje aan de linkerkant aan het raam. Je kijkt je ogen uit, prachtige rijstvelden, beeldige dorpjes zeer de moeite waard er is namelijk geen "grote"weg door dat gebied.

'404195' door Georgette '404195' door Georgette

IndonesiëBandung

IndonesiëBandung

Pottenbak glazuur

Georgette

In Bandung hebben we een fietstrip gemaakt en kwamen langs een kleine pottenbakkerij waar alle werkzaamheden nog ter plekke werden uitgevoerd. Daar kwam ik dit stilleven op de afdeling "glazuur"tegen.

'391733' door Georgette '391733' door Georgette

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Pimpelmeesje op zijn.

Georgette

Dit pimpelmeesje is super druk met het voeren van de kids, maar blijft of zijn hoede. Hij kijkt me met zijn kleine oogjes recht aan , alsof hij zeggen wil: en waag het niet om bij mijn nest te komen !!!

'391626' door Georgette '391626' door Georgette

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Strandvisser bij...Pa

Georgette

Nadat het visnet met een klein bootje de zee in wordt gebracht, wordt het met mankracht op het strand weer naar het strand getrokken, waarbij het net zich uiteindelijk om de vis sluit. leuk om te zien, maar wel een zware klus!!

'391605' door Georgette '391605' door Georgette

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Prambanan

Georgette

Prambanan is het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesie .Het complex ligt in centraal Java.In 2006 raakte de tempel zwaar beschadigd door een aardbeving.Tot op de dag van vandaag wordt aan de reconstructie gewerkt.Het is prachtig aangelegd met schitterende bloemen.

'371025' door Georgette '371025' door Georgette

Verenigde StatenGeorgia en Tennessee

Verenigde StatenGeorgia en Tennessee

De graftombe van...Ma

Georgette

In Atlanta is de laatste rustplaats van Martin Luther King. Hij ligt in een graftombe samen met zijn vrouw Coretta. De tombe staat midden in het water, een indrukwekkende plek in de plaats geboren is waar hij dominee was. Hij is hier overigens niet vermoord, dat was in Memphis in 1968.

'369190' door Georgette '369190' door Georgette

Groot-BrittanniëEdinburgh

Groot-BrittanniëEdinburgh

The Melville Monument

Georgette

Dit enorm hoge standbeeld vind je op op St. Andrew Square in het hartje van Edinburgh. Bovenop staat een afbeelding van Henry Dundas eerste burggraaf van Melville. het monument staat midden in een parkje omgeven met een watertje waar de schotten als het mooi weer is (helaas niet zo vaak dus) graag op het gras vertoeven.

'369179' door Georgette '369179' door Georgette

Groot-BrittanniëEdinburgh

Groot-BrittanniëEdinburgh

Honden kerkhof

Georgette

Bezienswaardigheid inEdinburgh is Edinburgh Castle, met op de hoogste top het oudste gebouw, de romaanse St. Margaret's Chapel die stamt uit de tijd van de noormannen! vanaf het terras aan de voorkant heeft u een schitterend uitzicht over de stad, maar als je vandaar naar beneden kijkt zie je een klein integer kerkhofje..hier liggen de honden van de officiershonden begraven!

'369018' door Georgette '369018' door Georgette

Verenigde StatenGeorgia en Tennessee

Verenigde StatenGeorgia en Tennessee

Skyline Atlanta

Georgette

Geweldig als je in Amerika een stad in rijdt, meestal 4,5 rijbanen breed en een overweldigende skyline!! Zo ook bij de Olympische stad Atlanta met zijn prachtige musea en bezienswaardigheden!

'294402' door Georgette '294402' door Georgette

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Diwali feestjurkje!!

Georgette

Dit meisje toont vol trots haar nieuwe jurkje dat ze vanwege het Diwali feest aan mag. Diwali is het feest van de lichtjes, de overwinning van het licht op het duister, het enige festivalfeest dat in heel India wordt gevierd!

'292052' door Georgette '292052' door Georgette

IndiaKerala

IndiaKerala

Verkiezingsuitslagfee

Georgette

Toen we in november in Fort Cochin waren belanden we per ongeluk in een leuk straatfeest, een plaatselijke corifee had een verkiezing voor een hoger iets in de regering gewonnen en was daar zo blij mee dat hij daarvoor spontaan een feestje organiseerde, erg leuk om mee te maken!

'291935' door Georgette '291935' door Georgette

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Gras plukken bij de..

Georgette

Dez twee vrouwen zitten op hun hurken gras te plukken, ze leggen het bij bosje bij elkaar om het later in een doek te doen om als veevoer mee naar huis te nemen.

'288292' door Georgette '288292' door Georgette

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Wasplaats in tank

Georgette

Önderweg kwamen we langs deze "tank"een tank is in India meestal een vierkant of rechthoekig basin met water waar uit gedronken wordt maar dus ook gewassen wordt. er zijn aan alle vier de kanten trappen waar je makkelijk het water in kunt om jezelf te baden of de was te doen.

'288054' door Georgette '288054' door Georgette

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Buizerd in ijskoude..

Georgette

Vanmorgen vroeg kwam de zon zo wonderschoon op en onze "huisbuizerd" had zo'n mooi plekje uitgezocht om te overnachten, dat ik ik mijn pyama naar buiten ben geslopen om dit moois vast te leggen. was wel KOUD!!!!!

'288051' door Georgette '288051' door Georgette

IndiaKerala

IndiaKerala

Leven achter dijkjes.

Georgette

In de backwaters in Kerala leven de mensen in een soort kanalenstelses onder zeeniveau. Ze pompen het water achter de (profisorisch) gemaakte dijkjes weg om daar vervolgens rijst te kunnen planten. Je begrijpt wat hier gebeurd als het een keer stormt...

'287885' door Georgette '287885' door Georgette

IndiaKerala

IndiaKerala

Arabische zee voor...

Georgette

Ieder keer weer een geweldig adem benemende zonsondergang aan de kust van Kerala in India. Je kijkt dan uit op de Arabische zee die aansluit op de Indische oceaan.

'287781' door Georgette '287781' door Georgette

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Drinkwater in zakjes!

Georgette

Dit meisje zit in de schaduw van een tuktuk lekker te genieten van een zakje schoon drinkwater, je zag het nu overal in India, nou nog al die plastic zakjes in een vuilnisemmer zien te krijgen!!

'287729' door Georgette '287729' door Georgette

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Waterplezier in India

Georgette

Het was heet, zo'n 35 graden en iedereen had plezier vanwege het Diwalifeest, honderden mensen op het strand, eerst een met kleren en al te water en daarna steeds meer, een heerlijk ontspannen waterfestijn!

'287617' door Georgette '287617' door Georgette

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Waterpret tijdens...c

Georgette

Deze jongen en meisje, hebben dolle pret in de branding van de zee met enorme golven vanwege cycloon Jal die drie weken geleden Tamil Nandu teisterde.

'287606' door Georgette '287606' door Georgette

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Cycloon Jal

Georgette

Deze enorme golf heb ik drie weken geleden "geschoten"de dag voordat Cycloon Jal verwoestend over Tamil Nandu trok! De Tsunamieachtige golven waren best eng. We spraken een visser het strand die de tweede golf tijdens de Tsunamie in 2004 zag komen en die vertelde dat de zee zover terug trok dat je tempelresten op de bodem van de zee kon zien waarvan ze het bestaan niet af wisten....heel bizar!! bij de Tsunamie kwamen in deze plaats 8 mensen om, met de Cycloon Jal 22...

'282839' door Georgette '282839' door Georgette

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Uitgesleten boog in..

Georgette

Deze prachtig uitsgesleten boog is ontstaan door erosie met zand, water en wind, door de rode kleur van deze rotsformatie krijg je een prachtig contrast met de groene omgeving. Bryce Canyon vond ik een van de meest indrukwekkende canyons die ik heb gezien.

'281207' door Georgette '281207' door Georgette

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Hoofdzaak..eten!

Georgette

Onderweg van Mandawa naar het pushkarfestival zagen we deze vrouw met een enorme schaal met groene bladeren op haar hoofd, de koe eracher zou er ook wel een blaadje van mee willen smikkelen.

'281090' door Georgette '281090' door Georgette

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Wachten op vervoer...

Georgette

Deze mooi gekleede mensen hebben hun inkopen op de lokale markt gedaan en staan te wachten met hun volle tassen op vervoer, dit kan varieeren van een tuktuk tot een kar of busje. Het verwondert me steeds weer hoe deze mensen hun kleding zo mooi wit en kleurig houden in die stofbende!

'280890' door Georgette '280890' door Georgette

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Vrolijk stel!

Georgette

Onderweg van Mandawa naar Pushkar kwamen we langs een paar hutjes en schuurtjes waar deze mensen woonden, waarvan ze leven is mij niet duidelijk geworden, maar met een koe en een paar geitjes leken ze het er prima naar hun zin te hebben. Ze zagen er ook niet naar uit dat ze honger hadden maar de leefomstandigheden waren wel super primitief!!

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik