Gebert

'327901' door Gebert '327901' door Gebert

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Zebra met springbok

Gebert

Een zebra die staat te genieten van de zon. Op de achtergrond een springbok, met de rust van de ruimte op de achtergrond. Dit plaatje vroeg gewoon om vastgelegd te worden.

'326191' door Gebert '326191' door Gebert

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Eagle met prooi

Gebert

Deze arend had zojuist zijn prooi gevangen. De Martial Eagle kan kan een spanwijdte bereiken van meer dan 225 cm. Hij is herkenbaar aan de bruine kleuren met de stippen op het onderlijf. Helaas behoort hij bij de (bijna) bedreigde diersoorten.

'326184' door Gebert '326184' door Gebert

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Black Rhino by night

Gebert

Deze neushoorn kwamen we tegen tijdens een nightdrive. De belichting was alleen maar een zaklamp, maar vanuit een andere hoek dan de foto genomen is. Het licht kwam heel mooi uit en er moest gewoon een foto van gemaakt worden. De foto is onbewerkt.

'326077' door Gebert '326077' door Gebert

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Boze cheetah

Gebert

Het blijft mooi om te zien: Een cheetah die zijn tanden laat zien. Deze cheetah was in centraal Namibië en wilde totaal niet lastig gevallen worden om op de foto gezet te worden.

'326076' door Gebert '326076' door Gebert

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Wilde honden

Gebert

De geur viel als eerste op. De groep wilde honden was nadrukkelijk aanwezig en liet zich geduldig fotograferen. Ze lagen lekker te genieten van de zon in centraal Namibië.

'326074' door Gebert '326074' door Gebert

NamibiëCaprivi Strip

NamibiëCaprivi Strip

Boze hippo

Gebert

Deze hippo werd uit zijn slaap gehaald. Gezien hij nog wel even verder wilde slapen was hij er niet blij mee. Na wat gesnuif en dreigementen van zijn kant ging hij uiteindelijk toch maar weg.

'326071' door Gebert '326071' door Gebert

NamibiëCaprivi Strip

NamibiëCaprivi Strip

Meisje

Gebert

Dit meisje liep in de buurt van een waterpomp en trok de aandacht. Dit meisje moest gewoonweg even op de foto gezet worden. Wie zou niet zo'n dochter willen hebben?

'326070' door Gebert '326070' door Gebert

Botswana

Botswana

Oppas voor de baby

Gebert

Meisje dat als belangrijkste taak heeft om op te passen op de baby van haar tante. Deze taak is belangrijker dan naar school te gaan?

'326069' door Gebert '326069' door Gebert

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Veerboot naar de...ov

Gebert

Regelmatig kom je een veerbootje als deze tegen. Hier waren twee kinderen met de oversteek bezig, waarbij vooral de zelfbediening geen enkel probleem bleek te zijn.

'326068' door Gebert '326068' door Gebert

BotswanaKgalagadi

BotswanaKgalagadi

Een San meisje

Gebert

Tijdens een wandeling met de San in de Kalahari genomen portret. Een van de dochters stond mooi in het avondlicht om geportretteerd te worden.

'302855' door Gebert '302855' door Gebert

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

In de nek

Gebert

Deze leeuw zat zeer geinteresseerd te kijken in de verte. Je ziet nu mooi de strepen op de oren. Ik vond het een mooi plaatje om te nemen.

'302854' door Gebert '302854' door Gebert

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

Witte leeuw

Gebert

Deze witte leeuw is wel heel bijzonder. De kleur zit in de genen van de vader, waardoor er een witte leeuw kan komen. De schutkleur is natuurlijk hierdoor geheel verdwenen....

'302853' door Gebert '302853' door Gebert

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

Jakhals op de loer

Gebert

Deze jakhals kwam steeds dichterbij. We hadden de traditionele 'sundowner' gehad en deze jakhals wist natuurlijk precies dat er wel eens lekkere restjes achter kon blijven.

'302851' door Gebert '302851' door Gebert

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

3 biggetjes

Gebert

Ze stonden zo mooi op een rijtje. of eigenlijk knielden ze zo mooi naast elkaar. Het blijven voor mij nog altijd de mooiste wratten op deze zwijntjes.

'302849' door Gebert '302849' door Gebert

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

Giraffe

Gebert

de giraffe blijft natuurlijk een mooi foto object. Deze stond er juist mooi bij met de lichte achtergrond. Een mooi beeld met het lichte contrast op de achtergrond.

'302811' door Gebert '302811' door Gebert

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

Close up

Gebert

na een heerlijk bad in het water was deze leeuw erg relaxed en klaar om op de foto gezet te worden. de haren gewassen, de ogen schoon....neem de pasfoto maar..

'302803' door Gebert '302803' door Gebert

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

Boze moeder

Gebert

iets te dicht bij haar welpen gekomen.... uit het niets kwam ze brullend tussen ons in staan. na het bijkomen van de schrik nog snel even op de foto gezet. daarna snel de moeder met kids met rust gelaten...

'302801' door Gebert '302801' door Gebert

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

Arm wrattenzwijn

Gebert

getuige bij een lionkill... met 6 mensen in een jeep vliegt de leeuw tegen de achterkant aan van de jeep. Wat een ervaring!!! na de jeep snel iets verplaatst te hebben konden we bijlichten en foto's maken. uiteindelijk meer dan 200 foto's gemaakt!

'302796' door Gebert '302796' door Gebert

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

Mooi stel

Gebert

Dit mannetje ligt aan de zijde van zijn nieuwe vrouw. Het oude mannetje loopt nog steeds achter deze familie aan, maar het verschil is te groot. De sterkste zal uiteindelijk winnen...

'302795' door Gebert '302795' door Gebert

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

Verstoten man

Gebert

Moe en hongerig liep dit mannetje achter zijn vorige familie aan. De macht was overgenomen door een sterkere man. Wellicht blijven er restjes achter om te eten, maar hij ziet er moegestreden uit...

'302793' door Gebert '302793' door Gebert

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

Leeuw in water

Gebert

Getuige van leeuwen die in het water aan het rennen waren. Een mooi beeld van dit facinerende dier wat volgens velen bang van water zou zijn. Het tegendeel blijkt uit deze foto.

'302791' door Gebert '302791' door Gebert

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

Snel wegwezen....

Gebert

mooi fotomoment van een aanrennende leeuw. Genomen op een afstand van ongeveer 4 meter. Gelukkig werd ik niet gegrepen....De leeuw rende ongeinteresseerd voorbij, samen met zijn vriendje.

'197927' door Gebert '197927' door Gebert

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Red Hartebeest

Gebert

Red hartebeeste in de avondgloed..

'197926' door Gebert '197926' door Gebert

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Kudu op de weg

Gebert

Kudu voor de auto..

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 29 | Community-toppers

wolkbreuk-in-st-petersburg
Wolkbreuk in St. Petersburg. Foto: BjornSnelders
1. Topfoto & -tip: Wolkbreuk in St. Petersburg door BjornSnelders
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Dragonfly
4. Nieuwkomer: Meppie

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik