Fulltimetravels.nl

'1122607' door Fulltimetravels.nl '1122607' door Fulltimetravels.nl

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Tegallalang is...heer

Fulltimetravels.nl

Tegallalang wordt overspoeld door toeristen in het hoogseizoen. De Bali swings (schommels) worden hier letterlijk uit de grond gestampt, de boeren die hier werken halen tegenwoordig hun meeste inkomsten uit het toerisme. Vaak moet je bij ieder stukje grond weer opnieuw betalen. Wij raden deze plek dan ook zeker af in deze tijd van het jaar. In het laagseizoen is dit een heel ander verhaal. De plek is namelijk tijdens het regenseizoen (laagseizoen) nog groener als normaal. Wandel hier praktisch in je eentje door de schitterende rijstvelden en zie de boeren nog echt aan het werk. Geen vervelende Instagram meisjes die op iedere plek zich zes keer omkleden, voor de perfecte shot. Nee in het laagseizoen waan je je hier echt even in het paradijs.

'1121777' door Fulltimetravels.nl '1121777' door Fulltimetravels.nl

Zuid-AfrikaKaap de Goede Hoop

Zuid-AfrikaKaap de Goede Hoop

Kleine mensen, grote.

Fulltimetravels.nl

Het landschap richting Kaap de goede hoop is schitterend. Glooiende heuvels, ruige cliffs en schattige dorpjes. Maar op foto's doet het vaak helaas geen recht aan de grootsheid van de stijle bergen. Juist omdat je de verhoudingen niet ziet. Je voelt je hier echt een kabouter in een sprookje in vergelijking met de bergen. Met de mensen in de achtergrond hoop ik hier toch iets meer verhouding weer te geven.

'1121664' door Fulltimetravels.nl '1121664' door Fulltimetravels.nl

PeruCusco

PeruCusco

Peru op zijn mooist

Fulltimetravels.nl

Het mooiste aan reizen zijn voor mij niet altijd de bouwwerken of de natuur. Vaak zijn het de mensen die je met open armen ontvangen. Hoe lief en gastvrij ze in landen zijn waar ze zelf eigenlijk niet veel hebben is iets wat mij elke keer weer bijblijft. Deze kleurrijke vrouw kwam ik tegen op een berg in Cusco. Hier verkocht ze haar waren voor de weinige mensen die hier langs komen. Uiteraard wilde ik van deze mooie vrouw een foto maken. De traditionele kleding maakt het helemaal af.

'1121580' door Fulltimetravels.nl '1121580' door Fulltimetravels.nl

Rusland

Rusland

Khizi Pogost, de...ho

Fulltimetravels.nl

Kizhi is een eiland in het Onegameer in het noordwesten van Rusland. Het eiland staat vooral bekend om de beroemde houten kerk die in 1862 is gebouwd. Om er te komen moet je wel wat moeite doen. We pakken vanaf Sint Petersburg de trein die ons in vijf uur in Petrozavodsk brengt. Omdat je hier pas laat aankomt is het niet meer mogelijk om direct naar het eiland te gaan. Je moet dus een nachtje slapen in Petrozavodsk. Een nietszeggend stadje dat aanvoelt of je 50 jaar terug de tijd in gaat. Kapotte wegen, lege straten en verpauperde Stalinistische flats. De dag erna kan je de hydrafoil pakken die je in 1,5 uur naar het eiland brengt. De boot voelt als een creatie uit de Thunderbirds en scheert met zo'n 80 km per uur over het water. Het is zeker niet voor iedereen aan te raden. Met een zwakke maag is dit best wel even een opgave want de boot klapt flink op de golven. Eenmaal op het eiland loop je in zo'n 4 uur langs de hoogtepunten. De kerk die volledig van hout is gebouwd is iets wat je verder nergens kan vinden. Echt een bijzonder schouwspel zo ver in de wildernis. Begrijpelijk dat deze plek op de lijst van Unesco staat.

'1121546' door Fulltimetravels.nl '1121546' door Fulltimetravels.nl

MongoliëCentraal Mongolië

MongoliëCentraal Mongolië

Geen pensioen in...Mo

Fulltimetravels.nl

Wij in Nederland zijn maar wat gewend aan ons pensioen. Dat dit niet in ieder land het geval is word goed duidelijk in Mongolië. Deze boer die ons onderdak geeft is 83 en werkt nog iedere dag op het land. Na het ontbijt (schapen longen en melkthee), neemt hij ons mee naar zijn kamelen voor een ritje. Vol trots laat hij zijn leefgebied zien waar zijn schapen grazen. Met handen en voeten verteld hij ons dat hij geen ander leven zou willen hebben.

'1121512' door Fulltimetravels.nl '1121512' door Fulltimetravels.nl

ChinaZhangjiajie National Forest Park

ChinaZhangjiajie National Forest Park

Even echt in de film.

Fulltimetravels.nl

Geloof het of niet, maar door de film Avatar moesten we de ‘Hallelujah Mountains’ zien (we hebben een guilty pleasure voor Disney🙈) Na het zien van de bergen snappen we waarom dit inspiratie gaf voor de film. De hoge stenen bergen met dansende mist maakt het haast onwerkelijk. Dit is voor ons een hoogtepunt in ons China avontuur! Door welke film raakte jij geïnspireerd om een plek te bezoeken?

'1121490' door Fulltimetravels.nl '1121490' door Fulltimetravels.nl

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Crematies in Varanasi

Fulltimetravels.nl

Varanasi kent vele ghats (oevers van de rivier) waar locals het water ingaan om hun zonden van hun af te wassen en om hun dierbaren te cremeren. De bekendste ghat is de Manikarnika Ghat, ook wel ‘The Burning Ghat’. Tijdens je boottocht vaar je hierlangs en kun je de grootse crematie van dichtbij bekijken. Wees respectvol en maak hier geen foto’s. Voor de hindoes zijn crematies heel belangrijk en waarderen het absoluut niet als reizigers hier een ‘aapjes-kijken’ tafereel van maken. De crematies zijn hier 24-uur per dag en zijn indrukwekkend om te zien. Men gelooft dat hun ziel meteen naar de hemel gaat, zodra hun as in de Ganges wordt uitgestrooid. Eromheen gebeurt er van alles: koeien die rondom de vlammen lopen en de bloemen opeten van het ritueel, stapels lichamen zijn ingewikkeld in witte doeken die ‘klaarstaan’ en familieleden die rondom het vuur staan om afscheid te nemen van hun dierbaren. Dit is een van de meest indrukwekkende steden die je ooit zal bezoeken.

'1121469' door Fulltimetravels.nl '1121469' door Fulltimetravels.nl

Noord KoreaPyongyang

Noord KoreaPyongyang

Het meest gesloten...

Fulltimetravels.nl

Als je Noord-Korea zegt, dan is oorlog onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het War Museum mocht dan ook echt niet ontbreken. Hier krijg je een rondleiding van een vrouwelijke militair en hoor je waarom het land is opgesplitst in twee landen. Ik vind het hier heel interessant omdat je ‘hun’ kant van het verhaal hoort zonder westerse propaganda. Overal liggen oorlogsvoertuigen en gekaapte vliegtuigen van de Amerikanen. Er is zelfs een Amerikaans marineschip, dat is veroverd door Noord-Korea. In de verte zie ik een oudere veteraan heen en weer lopen met een uniform vol met medailles. De gids vertelt dat hij één van de militairen was die het schip had veroverd. Tot de dag van vandaag was de generaal bij ‘zijn’ schip. We mogen binnenkijken en het lijkt alsof ik op de set sta van een jaren 60 James Bond film. Het is een leerzame dag en weer een hoogtepunt van onze reis.

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 14 | Community-toppers


Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan. Foto: Ameerakker
1. Topfoto & -tip: Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan door Ameerakker
2. Review: Graubünden door Henneke
3. Communitylid van de week: Travelbag
4. Nieuwkomer: Clicks_by_irene

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik