Francoise

'1109840' door Francoise '1109840' door Francoise

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Roodborstje

Francoise

Nu storm Dennis onze kant op komt en we dit weekend eerder kunnen spreken over herfst dan over winter, denk ik terug aan afgelopen herfst toen alles in het bos zo prachtig van kleur was. Dit roodborstje paste helemaal in het kleurenpallet. Een boswandeling als vakantie in eigen land.

'1108335' door Francoise '1108335' door Francoise

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Kasteel Vorden

Francoise

Kasteel Vorden is een pareltje in de achterhoek. Dit kasteel werd al genoemd in de 12e eeuw. Sinds 1315 is het in bezit van de familie Vorden. Door de eeuwen heen is het vaak overgegaan in andere handen. In 2004 heeft familie de Rouw het aangekocht en zij herstellen het kasteel om het te behouden voor de toekomst. Een prachtig begin- en eindpunt voor wandelingen én het maken van foto’s.

'1108234' door Francoise '1108234' door Francoise

MexicoTulum

MexicoTulum

Stranddagje

Francoise

Tulum is een -in vergelijking met Cancún en Playa del Carmen- laid back badplaats met prachtige zandstranden. Veel van deze stranden zijn privéstranden van hotels, maar tegen een schappelijk bedrag mag je daar ook gebruik van maken als je niet in het hotel verblijft. Ligbedje, koele mango smoothie, pizza’tje....heerlijke dag als afsluiting van een waanzinnig mooie roadtrip door zuid México!

'1107889' door Francoise '1107889' door Francoise

MexicoCampeche

MexicoCampeche

Pelikaan

Francoise

Als je een roadtrip maakt door zuid México zul je verbaast zijn over de vele pelikanen die je langs de kustlijn ziet. Geen wonder natuurlijk met die vissers die hun vangst aan land brengen. Daar zit altijd een lekker vissie bij voor deze koddige piraten!

'1107765' door Francoise '1107765' door Francoise

MexicoSan Cristobal de las Casas

MexicoSan Cristobal de las Casas

VW Kever

Francoise

De Volkswagen Kever zie je nog vaak terug in het Mexicaanse straatbeeld. Geen wonder want toen de productie ervan in Duitsland werd gestopt ging die over naar México. Op 30 juli 2003 rolde in México de laatste klassieke Kever van de band. Wij hadden -gelukkig- een wat modernere auto tot onze beschikking tijdens de rondreis. Dat is toch een stuk comfortabeler met die duizenden drempels en andere snelheid vertragende ellende op de Mexicaanse wegen!

'1107505' door Francoise '1107505' door Francoise

MexicoTulum

MexicoTulum

Chillen

Francoise

Na twee weken reizen door de vijf zuidelijke staten van México was het heerlijk uitrusten op het strand van Tulum. Tulum heeft veel private beaches die bij de hotels horen. Wij hadden een boutique hotelletje geboekt dat verder van het strand ligt, maar tegen betaling konden we gewoon gebruik maken van de private beaches. Dat laatste dagje voor de terugreis naar koud en grijs Nederland....ik kan er nu nog steeds van genieten!

'1107276' door Francoise '1107276' door Francoise

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Lichtharpen

Francoise

Vroeg uit de veren want met laag staande zon en mist is het sprookjesachtig mooi in het Renkums Beekdal. Er scharrelen veel vogels en soms een ree, maar deze ochtend werd ik heel blij van het licht dat door de takken viel. Dit worden ook wel lichtharpen genoemd. Prachtig natuurverschijnsel!

'1096491' door Francoise '1096491' door Francoise

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Foto’s verboden

Francoise

Op het schiereilandje Ortigia bij Siracuse in het zuid-oostelijk deel van Sicilië staat een prachtige oude kerk op het Piazza del Duomo (hoe kan het ook anders?). Deze katholieke kerk genaamd Santa Maria del Piliero of Santa Maria delle Colonne, hetgeen betekent: Heilige Maria van de Zuil, laat duidelijk de sporen nog zien van de griekse overheersing op Sicilië. Binnen zie je de griekse zuilen nog in de later gerestaureerde muren zitten. Uniek om te zien! In de zij-kapellen tref je prachtige schilderingen aan die zeer fotowaardig zijn. Tja, en dan staat er net een bordje voor deze kapel dat je absoluut niet mag fotograferen. Ik nog vragen of dat dan wel mocht zonder flitslicht...”no, absoluto no”. Hmmmm....laat ik nou net mijn Nikon D850 bij hebben, toeval bestaat niet, en daar zit een perfect stille live view op. Ha! Even mijn vriend op de uitkijk zetten of er geen bewaker in de buurt is...en hopla, hebben die plaat! Kick van de dag, dat dan weer wel.

'1096470' door Francoise '1096470' door Francoise

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Amsterdamse...Waterle

Francoise

Een prachtig gebied in Nederland: de Amsterdamse Waterleiding Duinen. En een paradijs voor natuurfotografen! Helaas is een foto van een hert maken daar niet echt uniek omdat je ze werkelijk overal tegen komt. Maar ik vind deze foto toch wel bijzonder genoeg om hier te plaatsen vanwege de omstandigheden: een koude en vooral grijze dag in januari, op pad met twee andere fotografen tijdens een workshop, veel uitproberen met je camera, veel leren en nog meer plezier. En dan ook nog -ondanks het belabberde licht die dag- blij worden toen ik deze foto later terug zag op mijn scherm!

'1096295' door Francoise '1096295' door Francoise

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Maanreis

Francoise

Weet je wat zo mooi is aan reizen? We zien allemaal dezelfde maan, waar we ook zijn! En als je dan omhoog kijkt vraag je je af wat daar te zien is, hoe koud het er is... Dromen van een maanreis die misschien in de nabije toekomst mogelijk wordt voor mensen van de planeet Aarde: zou jij gaan?

'1096145' door Francoise '1096145' door Francoise

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Nieuwsgierig

Francoise

Nieuwsgierig zijn in eigen land brengt je op de meest mooie plekken dicht bij huis. Of je nu een stad bezoekt, naar zee gaat of in de natuur wandelt: Nederland is prachtig. Kijk nou naar deze ‘ordinaire’ huismus. Hun gefluit wekt je ‘s ochtends, en wie lokt ze niet met koekkruimeltjes op een terrasje? Je vindt ze overal. Deze meneer kon ik stilletjes observeren en vastleggen in zijn natuurlijke omgeving in het Renkums Beekdal, een prachtig gebied voor een afwisselende natuur wandeling met veel historie. In deze foto vind ik vooral de aaibaarheidsfactor hoog! Vergroot de foto maar eens...

'1095768' door Francoise '1095768' door Francoise

NederlandGelderland

NederlandGelderland

R.I.P. Kermit

Francoise

We kennen allemaal the circle of life, maar als je dan eerste rang staat als een reiger een kikker hupsakee hap-slik-weg verschalkt...nou dan moet je zelf ook even slikken. En ik hield al niet van kikkerbilletjes!

'1094075' door Francoise '1094075' door Francoise

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Love gift

Francoise

Een mooie tocht over rivier de Loboc op het eiland Bohol maakten we natuurlijk met zo’n enorme toeristische boot inclusief buffet en live muziek..... als we die entourage even weg denken was het echt een prachig boottochtje door de jungle. Weer op de kade kregen we nog een aubade als gift of love van dit muzikale trio. Oh, en ze verkochten ook hun cd..... zo mooi om mee te maken hoe mensen die geld willen verdienen zich op het toerisme gooien.

'1094034' door Francoise '1094034' door Francoise

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Tarsier aapje

Francoise

Norma (aka Dragonfly) benoemt in haar foto van Bohol hieronder het spookdiertje. Dit ieniemienie aapje van zo’n 15 cm groot wordt ook wel Tarsier monkey genoemd en komt alleen voor op Celebes, Sumatra, Borneo en de Filipijnen. Ik maakte vorig jaar een duiksafari rond de zuidelijke Filipijnse eilanden en kon helaas een dag niet duiken door een verkoudheid...Ontzettend balen maar we waren bij Bohol en daar ben ik toen een dag aan land gebleven. Ik was gelukkig niet ziek genoeg om in bed te moeten blijven en kon een excursie maken naar Chocolate Hills en heb toen in een natuurpark het Tarsier aapje gezien! Gevalletje ‘geluk bij een ongeluk’!

'1094032' door Francoise '1094032' door Francoise

ItaliëSicily

ItaliëSicily

Bubbles

Francoise

In de prachtige fontein op het pleintje in Ortigia stond dit beeld van een soort limestone: mooie zachte kleur. De blauwe lucht en het neervallende water zorgden voor de rest van het plaatje. Altijd leuk om te spelen met sluitersnelheid en water! Nu lijkt het net of het beeld onderwater staat in de luchtbellen van een duiker....

'1093860' door Francoise '1093860' door Francoise

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Moderne parochie

Francoise

In Ragusa (gelegen in het zuid-oosten van Sicilië) moet de pastoor van de plaatselijke kerk gedacht hebben met zijn tijd mee te gaan en groen bezig te zijn door Maria in het led licht te zetten.... ik weet nog niet of Maria hier van opvrolijkt. Wij hebben ons lachen erg moeten inhouden, in de kerk werd stilte immers gewaardeerd...totdat we buiten waren!

'1092300' door Francoise '1092300' door Francoise

ItaliëCatania

ItaliëCatania

Viskraam

Francoise

De vismarkt van Catania heeft ook een indoor gedeelte. Een beetje oud en smoezelig is het wel, alsof je onder een brug loopt. Maar wat een mooie sfeer om foto’s te maken! Ik heb expres de aandacht (dmv het licht) op de kraam gelegd en de randen wat donkerder gehouden om deze sfeer goed terug te laten komen in de foto.

'1092232' door Francoise '1092232' door Francoise

ItaliëCatania

ItaliëCatania

Vismarkt

Francoise

Wat een feest om te fotograferen op de vismarkt van Catania. Achter het plein van de Duomo verkopen marktkoopmannen dagelijks de verse vis aan particulieren maar ook aan de restaurants van Catania. Hoe vers wil je het hebben! Tip: trek wel dichte schoenen aan en loop er niet op je slippertjes....

'1090951' door Francoise '1090951' door Francoise

Groot-BrittanniëCornwall

Groot-BrittanniëCornwall

Catch of the day

Francoise

Prachtige vissersplaatsjes langs de kust van Cornwall garanderen een heerlijk gerecht met vis, verse vis. Hier weet je dat de vis op je bord die nacht gevangen is, zelfs bij de fish and chips is die kans groot. Al moet je dan wel even de juiste adresjes kennen... in Polperro hadden wij dat geluk!

'1090855' door Francoise '1090855' door Francoise

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Ganzen in formatie

Francoise

Wat was ik blij dat ik die ochtend begin januari mijn camera in de auto had liggen. Toen ik langs de uiterwaarden van de Rijn bij Renkum reed kwam de zon tevoorschijn. Omdat ik tijd had ben ik uitgestapt en ben de uiterwaarden ingelopen. Omdat het onder nul was buiten waren er bijna geen andere natuurliefhebbers op pad. Jammer voor hun want ik zag meerdere wilde paarden, zilver reigers, lijsters in bomen met rode bessen aan de takken. En toen ik terug liep naar de auto kreeg ik nog een toetje voorgeschoteld: een groep overvliegende wilde ganzen. In de verte hoorde ik ze al aankomen. Snel reageren, met mijn telelens inzoomen en scherpstellen. Hebbes!

'1090826' door Francoise '1090826' door Francoise

Groot-BrittanniëCornwall

Groot-BrittanniëCornwall

IJsje

Francoise

Onderweg naar Cornwall, met als doel Land’s End de meest westelijke punt van Engeland te zien zijn we uitgestapt in Exeter. Aan een lekker rustig plein waar mensen van de zon genoten en zaten te picknicken staat de Cathedral van Exeter. De prachtig gotische stijl zoals die in het Engeland veelvuldig te zien is nodigt uit om binnen te gaan. Heerlijk koel ook in de zomer! In 1133 was de oficiele oprichting van deze kathedraal. In 1258 werd hij verbouwd en de verbouwde kathedraal was in 1400 klaar. Tijdens deze verbouwing kreeg de kathedraal ook zijn gotische stijl. Mooi om te zien dat de tegenwoordige tijd -de ijsco kar- gewoon een heel natuurlijke plek inneemt bij deze eeuwenoude kathedraal!

'1090663' door Francoise '1090663' door Francoise

Groot-BrittanniëCornwall

Groot-BrittanniëCornwall

Lyme Regis

Francoise

Afgelopen zomer zijn we in Engeland de zuidkust afgereden tot aan het meest westelijke punt Land’s End. Dat was ons doel, gewoon omdat het klonk als Pirates of the Caribbean (maar dan in Engeland). Toch zijn we daar maar kort geweest want de rest van Cornwall was prachtig! En voordat we bij Cornwall waren bezochten we Jurassic Coast met zijn knusse vissersdorpen. Lyme Regis was er één van. Als je dit uitzicht ziet op het havenplaatsje dan snap je dat je hier gewoon gas terug neemt en je vergaapt aan de sfeer van alle dag. Vissers op hun bootjes, lieve oudjes die met klapstoeltjes en -tafeltje op het kiezelstrand zaten te borrelen...simpelweg genieten!

'1090624' door Francoise '1090624' door Francoise

Groot-BrittanniëCornwall

Groot-BrittanniëCornwall

Cottage

Francoise

Jullie zullen dat vast herkennen: je rijdt ergens, wordt betoverd door de omgeving en komt dan dat ‘roer om’, ‘ik vertrek’ huis van je dromen tegen. Wij hadden dat met deze cottage in het pittoreske plaatsje Branscombe. Via kronkelige smalle landweggetjes -en een paar fraaie krassen in de autolak van de struiken- kwamen we het tegen bij de kerk van het plaatsje. Het droeg de naam Rosechurch Cottage, hoe engels en sweet. En het bordje met de contact gegevens van de makelaar maakte dat we al googlend wisten dat het mogelijk was.... Maar we vervolgden toch onze route richting Land’s End, en kijken elkaar nu nog wel eens aan...hadden we niet toch?

'1090600' door Francoise '1090600' door Francoise

Groot-BrittanniëCornwall

Groot-BrittanniëCornwall

Haven Lyme Regis

Francoise

Lyme Regis is een prachtig dorpje aan de zuid kust van Engeland, gelegen in Dorset. Het staat vooral bekend om zijn ligging aan de Jurassic Coast. Een prachtige grillige kustlijn met veel kiezelstranden. Maar ondanks dat die kiezels niet echt lekker lopen, laat staan liggen onder je badhanddoekje, is het toch de moeite waard om er rond te struinen want je vindt er altijd fossielen. Daarom zie je er ook veel families met kinderen uit de omgeving wandelen, op zoek naar iets wat maar lijkt op een souvenir uit het tijdperk van de dinos! En als je uit gestruind ben is het goed vertoeven bij de haven met een fish and chips!

Community-updates

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 olumbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

02-09-2021 Het maandthema van augustus - landschappen - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Esthers met je prachtige foto van Mont Saint Michel! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 37 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Uitzicht op het Krka nationaal park. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Uitzicht op het Krka nationaal park door Antwan
2. Review: De Wadden door Ciska van Geer
3. Communitylid van de week: Deerik
4. Nieuwkomer: Gerda Vonk

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN SEPTEMBER: EILANDEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN OVERNACHTING OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik