Francisca

'367417' door Francisca '367417' door Francisca

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Big brown eyes

Francisca

In het plaatsje Kalibaru op Java, Indonesië, bezochten we een weeshuis. Rondom het weeshuis ligt een prachtig tuin waar bloemen, planten, koffiebonen, cacao en vele andere specerijen groeien. Aan het eind van de rondleiding gaven de kinderen van het weeshuis een prachtig optreden van een traditionele dans.

'356224' door Francisca '356224' door Francisca

Sri LankaNoord Sri Lanka

Sri LankaNoord Sri Lanka

Mmm tijd voor...ontsp

Francisca

Bij het tempelcomplex in Anuradhapura stikt het van de aapjes. Deze dacht ik ga er maar eens lekker bij liggen en laat me verwennen. Ik vond het zo'n grappig gezicht hoe ontspannen dit aapje erbij ligt. Wat een heerlijk leven ;-). Helaas is dit arme aapje zo te zien gewond geraakt in een gevecht, gezien de grote wond op zijn staart...

'356173' door Francisca '356173' door Francisca

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

Palmwijn

Francisca

In Negombo tijdens een boottocht door de dutch cannels kwamen we deze palmwijnstokerij tegen. De palmwijn wordt gemaakt van het sap van een palmboom. Drie keer per dag klimmen ze de palmboom in om het sap te bemachtigen. Tussen de palmbomen zijn lijnen gespannen en op die manier kunnen de mannen van boom naar boom lopen. Super gevaarlijk klusje dus.

'356151' door Francisca '356151' door Francisca

Sri LankaNoord Sri Lanka

Sri LankaNoord Sri Lanka

Leeuwenrots

Francisca

Na een uitputtende klim eindelijk de top bereikt van Sigiriya, één van de hoogtepunten van de reis!! Wikipedia: Sigiriya of Sigirya is een van de zeven plaatsen in Sri Lanka op de Werelderfgoedlijst. Het complex bestaat uit lusthoven die omgeven zijn door muren en grachten en, boven op de rots, een citadel. Het complex is gebouwd door koning Kassapa I (473-491). Na zijn dood werd het een klooster. Volgens een alternatieve theorie voltooide hij het complex, dat zijn vader koning Dhatusena was begonnen. In de 14e eeuw werd het complex verlaten. De tuinen, die door grachten zijn omgeven, zijn ommuurde terrassen waarin vele waterpartijen voorkomen. De citadel boven op de rots diende ook als paleis. Het is nu slechts een ruïne. In enkele cisternen werd het regenwater opgevangen. Aan de noordzijde van de rots bereikt men halverwege de steile beklimming via trappen de Spiegelwand. Hierop zijn fresco's afgebeeld van 'wolkenmaagden'. Iets hoger is het terras met de restanten van de Leeuwenpoort. De naam Sigiriya, dat 'leeuwenrots' betekent, is hier aan ontleend.

'355911' door Francisca '355911' door Francisca

Sri LankaNoord Sri Lanka

Sri LankaNoord Sri Lanka

Gebed

Francisca

Net buiten het tempelcomplex van de sri maha bodhi tree tempel in anuradhapura worden op deze plaats kaarsjes aangestoken en wierrook gebrand. In de achtergrond is een klein stukje van een andere bodhiboom te zien omwikkeld met gebedsvlaggetjes.

'355656' door Francisca '355656' door Francisca

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Handgemaakte papieren

Francisca

Hier in Chiang Mai zien we hoe de papieren parasols uit Thailand met de hand gemaakt worden. Deze vrouw is het houten frame aan het insmeren met lijm om daar later het papier op te lijmen. Daarna wordt de parasol met de hand beschilderd.

'355598' door Francisca '355598' door Francisca

Birma

Birma

Brothers

Francisca

Vanuit Chiang Rai in Thailand zijn we een dagje de grens over gegaan naar Birma, naar het grensplaatje Tachileik waar we deze schattige broertjes tegenkwamen. In dit plaatje was goed te zien dat Birma een stuk armer is dan buurland Thailand.

'355546' door Francisca '355546' door Francisca

Sri LankaOost Sri Lanka

Sri LankaOost Sri Lanka

Kokosmelk part 2

Francisca

Hier nog een ander shot van de man met de mooie ogen die we tegen kwamen bij een fruit kraampje ergens langs de weg in Sri Lanka waar we heerlijke kokosmelk hebben gedronken. Hij genoot duidelijk van alle aandacht ;-)

'355545' door Francisca '355545' door Francisca

Sri LankaCentraal hoogland

Sri LankaCentraal hoogland

Train ride

Francisca

Treinreis door het prachtige landschap van Sri Lanka langs theeplantages en kleine bergdorpjes. Dit ritje voerde ons in zo'n kleine 3 uur van Nuwara Eliya naar Bandarawela

'355486' door Francisca '355486' door Francisca

Sri LankaNoord Sri Lanka

Sri LankaNoord Sri Lanka

Burning candles

Francisca

Op deze plaats bij het tempelcomplex in Anuradhapura in Sri Lanka komen boeddhisten en hindoes samen om kaarsjes te branden en wierrook aan te steken. In de achtergrond zie je de gebedsvlaggetjes gewikkeld om een bodhiboom.

'355472' door Francisca '355472' door Francisca

Sri LankaNoord Sri Lanka

Sri LankaNoord Sri Lanka

Worship

Francisca

De prachtige wit met rode Thuparama Dagoba in Anuradhapura in Sri Lanka. Een dagoba of ook wel stupa genaamd is een heuvel-achtige structuur met boeddhistische relikwieën, meestal de overblijfselen van Boeddha, gebruikt door boeddhisten als een plaats van aanbidding.

'355469' door Francisca '355469' door Francisca

Sri LankaOost Sri Lanka

Sri LankaOost Sri Lanka

Fruit kraampje langs.

Francisca

Fruit kraampje ergens langs de weg in het prachtige, kleurrijke Sri Lanka. Heel Sri Lanka is bezaaid met kraampjes langs de weg waar ze heerlijk vers fruit verkopen, zoals deze mango's en meloenen. Heerlijk :)!

'355217' door Francisca '355217' door Francisca

Sri LankaNoord Sri Lanka

Sri LankaNoord Sri Lanka

Spelen in het zand

Francisca

Dit schattige meisje zat lekker in het zand te spelen onder de heilige boom van de sri maha bodhi tree temple in anuradhapura. Wikipedia: De bodhiboom is een heilige boom voor boeddhisten. De beroemdste bodhiboom staat ongeveer 100 km ten zuiden van Patna in het plaatsje Bodhgaya, in de Indische staat Bihar. Onder deze boom bereikte de Boeddha verlichting. De bodhiboom die we nu aantreffen in Bodhgaya is een stek van de oorspronkelijke bodhiboom, het is de zesde generatie. De bodhiboom in Anuradhapura in Sri Lanka (genaamd de Sri Maha Bodhi) is een tweede generatie die naar Sri Lanka werd gebracht door de dochter van koning Asoka.

'355137' door Francisca '355137' door Francisca

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

Smile

Francisca

Deze vrouw stond bij hetzelfde kraampje met kokosnoten als de man van de vorige foto. Wat een prachtige vrouw met haar lieve, verlegen lach :).

'355135' door Francisca '355135' door Francisca

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

Kokosmelk

Francisca

Tijdens een korte tussenstop onderweg naar Polonnaruwa kwamen we deze vriendelijke man tegen langs de weg waar we heerlijke kokosmelk hebben gedronken en even de tijd hadden om wat mooie foto's te schieten van het schitterende Sri Lanka.

'229034' door Francisca '229034' door Francisca

IndiaJaisalmer

IndiaJaisalmer

Peacock

Francisca

Deze vriendelijke man verkoopt waaiers gemaakt van pauwenveren. De pauw is de nationale vogel van India. Verder verschijnt de pauw ook vaak als rijdier voor Hindoegoden.

'228424' door Francisca '228424' door Francisca

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

R.I.P.

Francisca

Dit schattige, oude dametje uit Bikaner, zonder tanden, wilde heel graag op de foto! Ze kwam naar me toe gelopen en vroeg of ze alsjeblieft op de foto mocht, want volgens haar zou ze binnenkort dood gaan...

'228160' door Francisca '228160' door Francisca

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Oranjekoorts in India

Francisca

Indiaase mannen die niet grijs willen worden, maar geen haarverf van de duurdere merken kunnen betalen, verven hun haar met henna. Gevolg is dat een hoop mannen van middelbare leeftijd rondlopen met knaloranje haar :-)

'227683' door Francisca '227683' door Francisca

IndiaJodhpur

IndiaJodhpur

Bishnoi Woman

Francisca

De Bishnois zijn een gemeenschap in India opgericht is door Guru Jambheshwar. Ze leven volgens 29 regels, waaronder het beschermen van dieren en bomen. Deze prachtige vrouw kwamen we tegen in een Bishnoi Village nabij Jodhpur.

'227588' door Francisca '227588' door Francisca

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Morning Ritual

Francisca

Dit ochtendritueel zagen we voorbij komen terwijl we met een bootje over de Ganges dobberden. Jammergenoeg weet ik eigenlijk niet precies wat ze aan het doen zijn... Dus als iemand het weet dan hoor ik het graag!

'227573' door Francisca '227573' door Francisca

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Colourful Vegetables

Francisca

Een vader uit Varanasi kijkt rustig van een afstandje toe hoe zijn zoontje hun groentekraampje netjes schoon houdt! Wat zien die groenten er heerlijk uit!

'227022' door Francisca '227022' door Francisca

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Respect!

Francisca

Fantastisch! Een man die kan strijken!!! En kijk eens met wat voor strijkijzer! Respect :-))! Deze vrolijke man kwam ik tegen in het kleurrijke dorpje Nawalgarh!

'226970' door Francisca '226970' door Francisca

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Goddess Ganga

Francisca

Met een roeibootje over de heilige rivier de ganges, langs de burning ghat waar de lichamen gecremeerd worden en waar even verderop mensen zich staan te wassen in het heilige water.

'226714' door Francisca '226714' door Francisca

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Cool Sun-glasses

Francisca

Dit mannetje met stoere zonnebril uit het kleine dorpje Nawalgarh roert in een grote pan met ik denk melk om paneer (Indiaase kaas) van te maken. Hij vond het geweldig dat hij op de foto mocht!