Francesco05

'437489' door Francesco05 '437489' door Francesco05

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Zonsondergang bij NP.

Francesco05

Tijdens onze huwelijksreis in de westkust van Amerika, kwamen we langs het National Park Yosemite. De natuur is hier zo prachtig en groots. Hoog boven in de bergen, hebben we daar samen naar de zonsondergang gekeken, Een hoogtepunt in onze relatie op een hoog punt in Amerika. Een foto met de mooiste herinneringen voor ons, wat we graag ooit nog eens over willen doen!

'409389' door Francesco05 '409389' door Francesco05

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Coyote

Francesco05

Een schitterende foto van een Coyote, welke we tegenkwamen tijdens onze wandeling in Yosemite NP. Hij liet zich prachtig voor ons fotograferen. Dus een mooie close-up.

'409384' door Francesco05 '409384' door Francesco05

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Antelope Canyon

Francesco05

Antelope Canyon. Deze foto is genomen tijdens de fotografie-tour. Deze tour is 's ochtends en meteen het mooiste tijdstip van de dag. Je ziet de ochtendzon dan de canyon binnen schijnen. Hierdoor zie je de mooiste kleuren tevoorschijn komen. Als je klaar bent met deze tour, rijdt dan nog even langs de Horseshoe bend. Prachtig natuurverschijnsel, waar de Colorado rivier doorheen stroomt.

'295272' door Francesco05 '295272' door Francesco05

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Teatro Massimo Palerm

Francesco05

Op de foto zie je theater Massimo in Palermo. Dit prachtige theater is een van de grootste van Europa. Hier worden vele concerten en voorstellingen gegeven. Tevens zijn in dit theater de laatste scènes van de Godfather III hier opgenomen. Je mag zelfs plaats nemen op de stoel van Corleone. Het theater heeft een enorm podium wat tientallen meters diep is. Het is jarenlang dicht geweest, vanwege veiligheidsproblemen en corruptie van maffia en politiek. Maar is in 1997 weer geopend. Palermo is een schitterende en levende stad tot laat in de nacht. Men kan hier veel zien en je hebt voor deze stad zeker een paar dagen nodig, om hem helemaal te bezichtigen. Met de Normandische kathedraal als hoogtepunt van de stad.

'295263' door Francesco05 '295263' door Francesco05

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Etnaland

Francesco05

Voor de wie van waterpretparken houdt is bij Etnaland aan het goede adres. Zeer geschikt voor kinderen. Etnaland is een pretpark, met allerlei glijbanen, wildwaterbanen en zwembaden. In het hoogseizoen, is het hier erg druk en de prijs is hoog, voor volwassen en jeugd €24,- en kinderen tot 140cm €15,- kinderen tot 100cm zijn gratis. Etnaland is geopend vanaf Juli tot en met September. Het park is zeer aan te raden, je kunt hier ook nog naar het dierenpark en het dinopark. Let er op dat je oude slippers meeneemt, de grond kan hier erg heet worden. En daarom worden de slippers al snel gestolen. Je kunt je zeker een hele dag vermaken in dit waterpark. En heeft sinds 2010 een nieuwe attractie erbij Jungle Splash, een wildwaterbaan, met watervallen waar je gegarandeerd nat van wordt, neem dus niet je fototoestel mee!

'295260' door Francesco05 '295260' door Francesco05

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Bedevaartsoord Tindar

Francesco05

Voor de mensen die graag een bedevaartsoord willen bezoeken, kunnen naar Tindari in het noorden van Sicilië. Het is een mooie en rustige plaats, waar men naast de beroemde kerk ook prachtige Griekse opgravingen van de oude stad Tyndaris kan bewonderen. Welke zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, aangezien Tindari niet erg groot is. Je kunt je hier dan ook zeker niet een hele dag vermaken. Om Tindari te bezoeken, kan je je auto parkeren en word je met de bus naar boven gereden, je kunt ook lopen, maar dat is een behoorlijke klimtocht. Eenmaal aangekomen kun je de kerk van de zwarte Madonna bezichtigen welke van binnen erg mooi is, hierin staat ook het verhaal van de kerk met het zwarte Madonna beeldje beschreven.

'295257' door Francesco05 '295257' door Francesco05

ItaliëCatania

ItaliëCatania

De Dom van Catania

Francesco05

Op deze foto zie je de Dom van Catania. Een van de vele prachtige gebouwen in deze stad. De dom staat op het Piazza del Duomo, waar ook een beeld van een olifant staat. Dit beeld is het officiële symbool van Catania. Het beeld (Liotru) zou de stad moeten beschermen tegen het geweld van de Etna en is daarom erg belangrijk voor deze stad. Men kan in Catania, heel goed winkelen. De stad zit vol met winkels en de prijzen zijn gewoon normaal zoals in Nederland. De cultuur liefhebber kan zich hier zeker een aantal dagen vermaken, mensen die graag winkelen zijn hier ook een lange tijd zoet. Catania is zeker een aanrader en moet je gezien hebben als je in Sicilië bent geweest.

'295255' door Francesco05 '295255' door Francesco05

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Etna

Francesco05

De Etna is zeker een aanrader om te bezoeken. Er is een mogelijkheid om met de kabelbaan de kraters te bezoeken. De Etna is makkelijk met de bus of auto te bezoeken. Het komt redelijk vaak voor dat de Etna uitbarst. Dit is een prachtige ervaring en is zelfs vanaf Catania goed te zien. Voor de avonturiers: Je kunt wanneer je zo dicht mogelijk bij de lava wilt komen, de auto langs de weg parkeren, meestal staan hier meerdere auto's. Vanaf hier ga je te voet verder en ga je de Etna beklimmen. Let op! Vertrek wanneer het nog licht is, het kan zo'n dikke 2uur wandelen zijn voordat je pas echt mooi uitzicht hebt op de lava spuwende krater. Zorg er ook voor dat je een trui meeneemt en een lange broek aandoet. Je gaat door de ruige natuur en het is er flink stoffig, dus niet je beste kleding aantrekken. Heel belangrijk is; dat je een zaklamp meeneemt en een extra batterij. Want als het donker is, is het lava pas goed zichtbaar, maar is de weg terug zonder zaklamp niet terug te vinden. Het is dan hopen dat er iemand langskomt met wie je vervolgens mee kan lopen.

'295251' door Francesco05 '295251' door Francesco05

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Steegje in Taormina

Francesco05

Taormina is een prachtige stad, met veel charme. De stad zit vol met gezellige typisch Italiaanse steegjes waar je weer vele winkels en restaurants kunt vinden. Taormina is helaas behoorlijk prijzig, als je hier wilt gaan winkelen. Er zijn dan ook veel bekende merken hier te koop. De stad zelf is niet echt groot, maar wel erg levendig en zeer gezellig. Geniet van het prachtige uitzicht vanaf de stad boven op een berg. Met uitzicht over de zee, het vaste land, de Etna, en diverse plaatjes. Vanaf Taormina zie je in het hoogseizoen vaak prachtig vuurwerk, wat in de vele plaatsjes in Sicilië wordt afgestoken.

'295247' door Francesco05 '295247' door Francesco05

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Zandstrand van de...p

Francesco05

Giardini Naxos, is een gezellige stad, met mooie stranden. Deze stranden zijn goed onderhouden, omdat het hier erg toeristisch is. Ze zijn 's zomers dan meestal ook erg druk. Als je van zandstranden houdt dan is deze plaats erg aan te bevelen. Houd je meer van winkelen, dan kan Giardini Naxos tegenvallen. Hier zijn voornamelijk souvenirs winkels, restaurants en ijssalons , je kunt dan beter doorrijden naar Taormina ongeveer 15 minuten hier vandaan. Let op! Taormina is erg duur! Op de foto zie je Taormina boven op de berg liggen.

'295245' door Francesco05 '295245' door Francesco05

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Uitzicht vanaf het...

Francesco05

Uitzicht op het podium van het Griekse theater in Taormina. Vele bekende artiesten treden hier in dit theater op. Artiesten zoals Simply Red, Alessandro Safina, Elton John etc. En het jaarlijkse Taormina filmfestival wordt hier gehouden. De opening in de ruïne, geeft een prachtig uitzicht op de Etna en plaatsen zoals Giardini Naxos, een populaire badplaats. Entree voor Teatro Greco bedraagt €6,- en is zeer de moeite waard. Een absolute must-see voor bezoekers van de plaats Taormina.

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik