FemkeWoltring

'238723' door FemkeWoltring '238723' door FemkeWoltring

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Copycat-elephant

FemkeWoltring

Prachtig om te zien hoe een jonge olifant de kunst afkijkt mij mamma-lief. Bijna gelijktijdig volgte de kleine de bewegingen van diens moeder en wij konden daar vanaf een van genieten!

'238397' door FemkeWoltring '238397' door FemkeWoltring

Groot-BrittanniëManchester

Groot-BrittanniëManchester

Sneeuwlandschap

FemkeWoltring

Niet ver van Manchester vind je het 'peakdistrict', onvoorstelbaar mooi landschap, zeker met een laag sneeuw. Zomaar ergens langs de kant van de weg de auto neergezet en de (toch best hoge!) heuvels ingetrokken. Enorm genieten, zeker vanwege de sneeuwpracht.

'238196' door FemkeWoltring '238196' door FemkeWoltring

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Mrs. whartog

FemkeWoltring

Zo lelijk dat ze weer prachtig zijn, deze whartogs oftewel zwijnen! Ook wel even schrikken als je op een verlaten weg door namibie of botswana rijdt en er ineens een hele familie oversteekt, met de staartjes als antennes allemaal recht in de lucht! Niet te hard rijden dus, want deze prachtige dieren zijn overal te vinden!

'238154' door FemkeWoltring '238154' door FemkeWoltring

NamibiëCaprivi Strip

NamibiëCaprivi Strip

De medicijnman

FemkeWoltring

Ik had hier een enorm spannend verhaal kunnen vertellen over een ritueel dat ik had bijgewoond maar de werkelijkheid is heel wat midner spannend... We waren met een klein groepje mee naar een dorpje van de Kavango-people, daar werden we ontvangen met zang en dans. Ok, ja, dat was toeristisch en ja het was ook bedoelt om de toeschouwers tot het kopen van souvenirs aan te zetten maar het leverde voor mij toch een mooie kans op om deze foto te maken... Wel een grappig detail is het prijskaartje dat je nog ziet bungelen aan de sambaballen van deze medicijnman ;-))))

'237463' door FemkeWoltring '237463' door FemkeWoltring

BotswanaKasane

BotswanaKasane

Helemaal alleen...

FemkeWoltring

Deze foto doet mij steeds een beetje denken aan het kinderliedje "Er zat eens een zigeunermeisje huilend op een steen, huilend huilend, helemaal aalllen...". Klopt natuurlijk niet want EN het is geen zigeunermeisje maar een mooi jong dametje uit Botswana (Kavango-people, omgeving Kwando rivier), , EN huilen doet ze ook niet al kijkt ze wel erg serieus. hoe dan ook, mij sprak het beeld wel aan!

'236734' door FemkeWoltring '236734' door FemkeWoltring

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Baobab

FemkeWoltring

Deze enorme babobab-boom is enorm toegetakelt door olifanten, ze vinden het heerlijk om met hun lijf tegen de bast aan te schuren, ook om eventuele parasieten kwijt te raken en gewoon even lekker te " scrubben" ;-)

'236732' door FemkeWoltring '236732' door FemkeWoltring

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Serieuze zaak

FemkeWoltring

Tja, poseren voor een foto is natuurlijk een serieuze zaak! Dit mannetje stond al een tijd op een afstandje te kijken hoe wij onze baggage overhevelde in een 4wheel truck om zo de okavanga delta in te kunnen gaan. Dat serieuze koppie en de felle rode kleur van z'n shirt trokken mijn aandacht.

'236015' door FemkeWoltring '236015' door FemkeWoltring

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Stekelige kwestie

FemkeWoltring

wie het weet mag het zeggen... wat is de naam van deze stekelige boom? Ik heb het niet kunnen ontdekken maar vond de stammen wel tamelijk sprookjesachtig.

'235378' door FemkeWoltring '235378' door FemkeWoltring

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Portret

FemkeWoltring

Eigenlijk kan en wil ik niets over dit portret schrijven, voor mij zijn woorden overbodig. Laat dit prachtige kind maar voor zichzelf spreken, mijn hart heeft ze in ieder geval gestolen.....

'233480' door FemkeWoltring '233480' door FemkeWoltring

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Wereldwijs

FemkeWoltring

zo, deze dame lijkt wel te weten wat ze wil! Haar houden is weliswaar gesloten maar de blik in haar ogen vond ik een hele open blik! Verder vond ik het vooral ook mooi hoe de ruwe achtergrond en haar wat gekraste en bevuilde huid op de armen corresponderen.

'233473' door FemkeWoltring '233473' door FemkeWoltring

NamibiëWindhoek

NamibiëWindhoek

Rockdassie

FemkeWoltring

Bovenop het waterbergplateau, ten noorden van Windhoek, kom je veel... heel veel zgn rockdassies tegen. Het zijn erg nieuwsgierige beestjes die het meeste weg hebben van een bergmarmot. Maar vergis je neit, het is een ver familielid van .... de olifant!!!

'233003' door FemkeWoltring '233003' door FemkeWoltring

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Fonkelende ogen

FemkeWoltring

Tijdens het overhevelen van onze baggage naar een stevige 4-wheel-drive om de okavanga in te kunnen stond er een groepje kinderen op een klein afstandje nieuwsgierig naar ons te kijken. Tja, en wat is dan leuker dan contact met die kinderen maken en ze -als ze dat willen- op de foto te zetten! Dit heerlijke meidje was daar wel voor in en ze beloonde mij met deze heerlijke lieve lach!

'226319' door FemkeWoltring '226319' door FemkeWoltring

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Echte liefde

FemkeWoltring

We komen aan bij een waterplaats. De dag loopt ten einde en de hitte ebt weg. Er is nog geen dier te bekennen maar na een minuut of toen komen enkele giraffes aanlopen. Twee ervan, een mannetje en en vrouwtje hebben duidelijk interesse voor elkaar en lopen een tijdje om elkaar heen en besnuffelen elkaar. Niet veel later zijn ze niet meer bij elkaar weg te slaan en ze hebben duidelijk meer interesse in elkaar dan in ons. zou dit echte liefde zijn?

'224284' door FemkeWoltring '224284' door FemkeWoltring

NamibiëKaokoland

NamibiëKaokoland

Heerlijke lach!

FemkeWoltring

Tijdens een bezoek aan een himba stam in Namibie werd mij maar weer eens duidelijk dat je echt de taal neit hoeft te behersen om met elkaar te kunnen comminceren. ik zorg er wel altijd voor dat ik enkele zinnen kan spreken in de lokale taal (zo is het altijd erg leuk als je op een nette manier kunt vragen of je een foto van iemand mag maken!). Maar geod, lichaamstaal zegt vaak genoeg, zeker bij dit kleine mannetje. Hij bleef me achtervolgen waar ik ook heen liep en we werden echt een beetje vriendjes ;-)

'223906' door FemkeWoltring '223906' door FemkeWoltring

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Little wild

FemkeWoltring

Bij etosha dacht ik vooral aan grote diere, de bekende big 5 en vooral ook al dat andere prachtige wildlife wat daar ronrend. Maar wat te denken van een eekhoorn? ik denk dat het een arikaans bos(?) eekhoorn is maar wie het beter weet mag het zeggen ;-)

'223765' door FemkeWoltring '223765' door FemkeWoltring

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Harem

FemkeWoltring

Onderweg naar de uitgang van Etosha besloten we nog een drinkplaats te bezoeken en dat bleek niet voor niets. Bij aankomst ontdekte we een kudde giraffes. Dit prachtige mannetje (onder meer te herkennen aan zijn donkere vlekken) stond letterlijk in het middelpunt van de belangstelling van vier dames. het wachten was op een paring maar dat hebben we helaas niet mogen beleven. Wel erg leuk om dit heerschap met zijn " harem" van dichtbij te mogen bewonderern!

'223463' door FemkeWoltring '223463' door FemkeWoltring

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Vechten voor een...pl

FemkeWoltring

In de droge periode (juni tot en met september) is het water schaars en heb je als bezoeker de meeste kans om wilde dieren te zien nabij de waterholes, zo ook hier. Het is een drukte van jewelste bij deze drinkplek!

'221239' door FemkeWoltring '221239' door FemkeWoltring

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Opdoemende reuzen

FemkeWoltring

In Etosha zijn olifanten niet te maissen... althans dat wordt gezegd. Na een dag rondrijden hadden wij deze reuzen nog niet gezien. totdat.....we besloten een kijkje te nemen bij de drinkplaats met de toepasselijke naam " olifantsbad" . Daar aangekomen troffen we , jawel, een olifant aan. En niet veel later kwamen uit de verte deze drie reuzen opdoemen, prachtige dieren die vlak voor onze auto langs liepen om vervolgens eens lekker te gaan drinken en een modderbad te nemen. Kippevel... en dat terwijl het meer dan 40 graden was!

'221195' door FemkeWoltring '221195' door FemkeWoltring

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

On the run

FemkeWoltring

Etosha... wat kan ik er over zeggen dat niet al geschreven is? Dat het -zeker voor een fotograaf - een fantastische plek is om dagen achtereen door te brengen? Dat wilde dieren daar niet te missen zijn? dat het er behoorlijk heet kan zijn? ik kan eigenlijk maar 1 ding zeggen... als je de kans krijgt... ga er heen!!!!!!!!!!!!

'220928' door FemkeWoltring '220928' door FemkeWoltring

NamibiëKaokoland

NamibiëKaokoland

Portret III

FemkeWoltring

Alles aan de outfit van de Himba heeft betekenis: van de haardracht tot de sieraden: de haardracht van de kinderen geeft aan hoeveel (groot)ouders ze nog hebben en of de ouders gescheiden zijn. Vlechtjes voor op het hoofd zijn symbool voor de ouders en vlechtjes achter op het hoofd geeft het aantal grootouders aan. Haar met een streep van voor naar achter betekent gescheiden ouders. De halsketting die de kinderen dragen, geeft de status aan. Hoe meer halskettingen ze dragen, of hoe dikker de halsketting, hoe hoger de status. Aan het materiaal waarvan de riem van een vrouw is gemaakt kan je zien of ze getrouwd is (leer met ijzer) of nog vrijgezel (stro). De enkels van een vrouw zijn het meest intieme deel, intiemer zelfs dan de geslachtsdelen. De enkels zijn daarom altijd bedekt. Vrouwen met een hoge status doen dat met ijzer, lage status met stof of leer.

'220829' door FemkeWoltring '220829' door FemkeWoltring

NamibiëKaokoland

NamibiëKaokoland

Portret

FemkeWoltring

Ik ga nog even door emt het plaatsen van wat portretten die ik bij de himba's heb gemaakt (Kamanjab, Namibië). De vorige was in zwart wit maar een aantal van jullie vonden dat toch wat zonde. (ik niet, het was een hele bewuste keuze). Maar.... inderdaad, het is door het gebruik van oker op hun huid, een zeer kleurrijk volk. Deze jongedame was én nieuwsgierig én een beetje verlegen. Maar ze ondooide al snel en wilde maar wat graag voor mij poseren. Maar wél veilig verscholen achter een houten hutje voor de geiten! En voor de oplettende kijker... dit is inderdaad hetzelfde meisje als het vorige portret dat ik heb geplaatst ;-)

'220323' door FemkeWoltring '220323' door FemkeWoltring

NamibiëKaokoland

NamibiëKaokoland

Portret

FemkeWoltring

Dit portret heb ik gemaakt tijdens een bezoek aan een himba-stam nabij Kamanjab, Namibie. Ik werd met name gegrepen door de blik in de ogen van dit meisje. Naar ons (westerse) maatsctaven leven de himba zeer primitief en vraag je je af wat zij weten over de wereld zoals wij die kennen. Maar dit meisje heeft zo'n wijze, rustige en aanschouwende oogopslag...ik werd er stil van.

'220034' door FemkeWoltring '220034' door FemkeWoltring

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Tijd voor een tukje

FemkeWoltring

Tijd voor een tukje... dat is vast wat deze zeehond gedacht moet hebben. Nog knap dat je rust kan vinden op deze plek want aan de zgn. skeleton coast, een uurtje ten noorden van Swakopmund, tref je duizenden en nog eens duizenden zeehonden op een kluitje aan. Een herrie van jewelste!

'219883' door FemkeWoltring '219883' door FemkeWoltring

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Namib woestijn

FemkeWoltring

Als ik voorheen mensen (waaronder mijn vader!) vol liefd over de woestijn hoorde praten, kon ik mij er niet zo goed bij voorstellen wat die enorme liefde dan veroorzaakte. Natuurlijk had ik ook wel foto's en films gezien van woestijnen maar echt invoelen deed ik het niet. Tot onze laatste reis naar Namibie en Borswana. de sossusvlei, adembenemende rode duinen en daarna de namib, een gele, " koele" woestijn met vormen die niet te beschrijven zijn, te fotograferen? ja dat wel misschien....

Community-updates

22-10-2021 Afgelopen week zijn er meldingen binnengekomen over het probleem dat er geen mails meer verstuurd worden, wanneer er een reactie wordt geplaatst onder een foto of op het individuele profiel. Het probleem is inmiddels opgelost. Alle mails zullen alsnog bij een ieder in de mailbox terecht komen, mocht je deze functie aan hebben staan. Excuses voor het ongemak!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 42 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Nederlandse bunkers. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Nederlandse bunkers door Mitevisuals
2. Review: Kroatië door Dorpie
3. Communitylid van de week: TravelsbyMonique
4. Nieuwkomer: Tamara_travelstheworld

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik