Felicevanzanten

'234406' door Felicevanzanten '234406' door Felicevanzanten

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Sony Center - dak

Felicevanzanten

Nog een foto van het Sony Center. Een prachtig gebouw, en je kan er gezellig wat drinken en lekker mensen kijken, bijvoorbeeld op het terras van het Josty restaurant (what's in a name;-)).

'234404' door Felicevanzanten '234404' door Felicevanzanten

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Detail Sony Center

Felicevanzanten

Berlijn is de laatste jaren een superhippe stad geworden. Dat zie je vooral aan de mensen in de stadn, maar dat blijkt ook wel uit sommige nieuwe architefctuur. Zoals het Sony Center. Wat een prachtig gebouw! Je krijgt er een beetje een stijve nek van, maar goed... dat gebouw vraagt om foto's:-)

'219120' door Felicevanzanten '219120' door Felicevanzanten

TibetXigaze

TibetXigaze

Pelgrims

Felicevanzanten

In de kloosters in Tibet mag je -alleen tegen betaling van astrnomische bedragen- niet fotograferen. Daar buiten echter wel. Gelukkig is daar ook veel moois te zien - vooral de mensen!

'219116' door Felicevanzanten '219116' door Felicevanzanten

China

China

Verwondering

Felicevanzanten

In Zongdian, op een plein, kwamen we deze kinderen tegen. Ze vonden ons razend interessant - vol verwondering kijken ze ons aan; twee megagrote mevrouwen met allebei geel krullenhaar...

'219114' door Felicevanzanten '219114' door Felicevanzanten

China

China

Maansopkomst

Felicevanzanten

Halverwege de Tiger Leaping Gorge overnachtten we, om de volgende dag terug te wandelen. Vanaf het hostel hadden we 's avonds een prachtig uitzicht op de uitlopers van de Himalaya en de opkomst van de maan.

'219112' door Felicevanzanten '219112' door Felicevanzanten

China

China

Geitjes in de Tiger..

Felicevanzanten

Tijdens een tweedaagse hike door de tiger leaping gorge werden we ingehaald door een kudde geitjes... gelukkig net voor de waterval die over de weg hing...

'472018' door Felicevanzanten '472018' door Felicevanzanten

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Vliegvelden

Felicevanzanten

Niet iedereen weet dit: Air Asia en andere Lowcost-carriers vliegen vanaf een ander vliegveld dan de 'gewone' maatschappijen. Vlieg je dus naar Kuala Lumpur, en vanaf daar met het goedkope Air Asia naar een andere aziatische bestemming, hou er dan rekening mee dat je naar een ander vliegveld moet - een transit kan dus niet! Ter info: de busrit tussen de twee vliegvelden duurt ongeveer 20 minuten en kost 3 Rigitt, of te wel ongeveer € 0,60 pp. De meeste tijd gaat zitten in de douane met het invullen van vele formuliertjes.

'472017' door Felicevanzanten '472017' door Felicevanzanten

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Handig - vast...Inche

Felicevanzanten

Erg handig als je op dag van vertrek nog even Kuala Lumpur in wilt en vast van je bagage afwilt. Op het Centraal Station van Kuala Lumpur kan je namelijk vast inchecken voor je vlucht! Super als je bijv. 's ochtends een Air Asia vlucht hebt naar Kuala Lumpur LCC Airport, en later die dag doorvliegt terug naar Nederland (of andersom). Reis dan direct naar het centraal station om je bagage te dumpen, ga de stad in en reis vervolgens met de KLIA expres naar het KLIA vliegveld. Er zitten wel wat voorwaarden aan: Dit geldt alleen voor reizigers die vliegen met: Malaysia Airlines, Cathay Pacific Airways, Royal Brunei Airlines en Emirates. Daarnaast moet je een kaartje voor de KLIA express kopen om op de luchthaven (KLIA) tekomen. Je kan dus niet al inchecken voor vluchten vanaf het LowCost Airport, en ook niet als je met de ontzettend goedkope buspendel naar KLIA Airport wilt.

'470880' door Felicevanzanten '470880' door Felicevanzanten

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Let op met je auto!!.

Felicevanzanten

Nietsvermoedend reden wij met een huurauto deze herfst op de tomtom naar ons hotel in het centrum van Florence ... het kostte ons even om de weg te vinden, want de tomtom was het spoor een beetje bijster. Niet zo fijn, want blijkbaar mag je niet zomaar in het centrum rijden!! Het wordt nauwelijks aangegeven, dus let goed op! Het gaat met name om het oude centrum, aan beide kanten van de Ponte Vecchio bijvoorbeeld mag je NIET rijden! Je moet een vergunning daarvoor hebben.(in de zomer schijnt het centrum sowieso autovrij te zijn, dus dan heb je nergens last van). Een boete kost ongeveer 90 euro, wij hadden er drie! Tip dus: parkeer je auto buiten de stad, dan ben je zeker veilig voor de camera's!

'470879' door Felicevanzanten '470879' door Felicevanzanten

ItaliëFlorence

ItaliëFlorence

Online tickets voor..

Felicevanzanten

Wij hebben deze herfst behoorlijk lang in de rij gestaan bij het Uffizi. Aldaar kwam ik erachter dat je ook online kaarten had kunnen kopen, je reserveert dan kaarten voor een bepaalde tijd. Voor de tickets: http://www.uffizi.com/online-ticket-booking-uffizi-gallery.asp

'156812' door Felicevanzanten '156812' door Felicevanzanten

TibetLhasa

TibetLhasa

Tibetaanse man

Felicevanzanten

Deze man wilde erg graag op de foto. Nou, daar doen we dan niet moeilijk over natuurlijk. Hij vond het prachtig om zichzelf terug te zien.

'156811' door Felicevanzanten '156811' door Felicevanzanten

TibetXigaze

TibetXigaze

Geduldige gebedsrolle

Felicevanzanten

Deze dame stond te wachten op haar man, met haar kind op haar rug.

'156052' door Felicevanzanten '156052' door Felicevanzanten

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Op en top Holland: in

Felicevanzanten

Voor mijn werk bezocht ik Zuivelboerderij De Kern in Drunen. Hollandser dan dit vind je het niet. Ik kan trouwens iedereen aanraden een keer een boerderij met melkvee te bezoeken, het is razend interessant!

'154647' door Felicevanzanten '154647' door Felicevanzanten

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Tattoo building

Felicevanzanten

Het was alsof dit gebouw deze graffiti droeg als ware het een tattoo.

'154636' door Felicevanzanten '154636' door Felicevanzanten

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Brooklyn Bridge

Felicevanzanten

Het verkeer op de Brooklyn Bridgde rijdt onder je door, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op Manhattan.

'154225' door Felicevanzanten '154225' door Felicevanzanten

Sri LankaGalle

Sri LankaGalle

Paalvissers

Felicevanzanten

Deze vissers zitten de hele dag op hun paal in de zee om vissen te vangen...

'154224' door Felicevanzanten '154224' door Felicevanzanten

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Hornsbill

Felicevanzanten

Het doel van onze safari: de Hornsbill!!

'154222' door Felicevanzanten '154222' door Felicevanzanten

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Knuffelende Olifanten

Felicevanzanten

Dit was bij het olifanten weeshuis vlakbij Kandy. De olifanten mochten met z'n allen badderen in de rivier, en dat vinden ze bijzonder leuk!

'470380' door Felicevanzanten '470380' door Felicevanzanten

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Chocolade

Felicevanzanten

Ben jij ook een chocolade-addict? Ga dan naar Max Brenner. Op de muur staat: 'Look mum, Willie Wonka is still alive!' En met recht. Max Brenner is een overtuigd chocolatier. In de menukaart lees je zijn verhaal. Midden in de zaak staat een kleine ketel, van de ketel gaan twee buizen de hele zaak door om achter de bar te eindigen. Daar komt de warme chocolade uit! De hele kaart staat vol Enorm Lekkere dingen. Zo hebben ze de Hug Mug, een knuffelbaar kopje warme chocolademelk. Of de suckao, een soort espresso-shot maar dan chocolade... daarnaast nog allerlei heeeerlijke desserts... kortom, ga er heen! Adressen: in East Village: 141 Second Avenue (at 9th Street) en bij Union Square: 841 Broadway (between 13th and 14th Streets). www.maxbrenner.com.

'468652' door Felicevanzanten '468652' door Felicevanzanten

BelizeEilanden

BelizeEilanden

Reisgidsgebruik

Felicevanzanten

Hecht in Belize op de Cayes niet te veel waarde aan je reisgids... elk jaar na het orkaanseizoen waaien er heel wat hotels van het eilland. Voel je niet bezwaard als mensen je dit vertellen, ze doen er vrij laconiek over - ze zijn het gewend.

'468651' door Felicevanzanten '468651' door Felicevanzanten

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Naar het Maracana...s

Felicevanzanten

Bezoek eens een wedstrijd in het Maracana voetbalstadion! Is echt heel gaaf. Niet dat ik enige kijk heb op de kwaliteit van het voetbalspel, maar zodra je binnenstapt ben je helemaal overweldigd door de golvende mensenmassa. Je hoeft niet via een (duur) reisbureau te reserveren, gewoon in de gaten houden wanneer de wedstrijden zijn (vraag bijv. aan je receptionist), een uur of twee van te voren met de bus naar het stadion en daar een kaartje kopen. Je kan kaartjes kopen voor het algemene (gemengde) familievak, erg veilig, maar daar is niet zo veel te beleven. Dus ga je voor wat minder veilige optie, kies dan partij, en zorg dat je tussen de echte supporters zit. Dans en zing mee... Lachen! Ga 10 minuten voordat de wedstrijd afloopt vast naar buiten en pak de bus weer terug. Gaat prima!

'468641' door Felicevanzanten '468641' door Felicevanzanten

BraziliëBrasilia

BraziliëBrasilia

Sterren Hotel voor de

Felicevanzanten

In Brasilia zijn weinig hostels, maar wel érg veel 'business hotels'. Die zelden vol zijn... wees slim en loop er naar binnen (zorg wel dat je er enigszins netjes uitziet). Vraag of ze een special offer hebben, voor een of twee nachten. Hou even aan, maar zo niet, dan ga je naar de volgende - er zijn er zat. Wij zaten er voor de prijs die je normaal betaalt voor een kamer in een hostel aldaar (prijzen volgens Footprint). Niks mis met authentieke hotels, die verdienen uiteraard de voorkeur. Maar die heb je niet of nauwelijks in Brasilia, en tja, na een tijd reizen is even bijkomen in de luxe ook niet vervelend...

'105712' door Felicevanzanten '105712' door Felicevanzanten

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Kleuterschool...ontre

Felicevanzanten

We liepen over het spoor langs een piepklein schooltje. Naast het schooltje stond een rijtje piepkleine kindertjes, keurig in het gelid. Tot ze ons zagen.... ze renden op ons af, om vervolgens op 2 meter afstand te stoppen en ons te bestuderen. Ik maakte deze foto, en liet deze aan hen zien, de gezichtjes die ik toen zag waren onbetaalbaar.

'105709' door Felicevanzanten '105709' door Felicevanzanten

Sri LankaCentraal hoogland

Sri LankaCentraal hoogland

Op weg naar...zondags

Felicevanzanten

Op weg naar de zondagsschool, twee Singhalese meisjes met hun witte zondags-uniform.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier