FRIEDAJANSEN

'572930' door FRIEDAJANSEN '572930' door FRIEDAJANSEN

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Nieuwsgierig

FRIEDAJANSEN

Tijdens onze vakantie op Bali, in een kleinschalig resort...Dasa Wana...hoorden wij de geluiden van gekko's. Niet moeilijk te herkennen want zij roepen hun eigen naam ...gekko gekko. Alleen je kon ze niet vinden maar op een avond hadden wij geluk. Er kwamen veel vliegende mieren op het terras en dat is heerlijk eten voor ze. Aan alle kanten kwamen er een paar aan geschuifeld . Ik heb dus heelijk wat foto's kunnen maken.

'572732' door FRIEDAJANSEN '572732' door FRIEDAJANSEN

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Parende padden

FRIEDAJANSEN

Wij verblijven in het resort Dasa Wana.(Candidasa) Schitterende tuin...dus vroeg op opzoek naar van alles. Ik trap op een dood blaadje..althans dat denk ik....het voelde wat rubberachtig aan dus keek ik nog eens....ojee...een stel vrijende padden. Sorry beestjes! Ik hoop dat ik het goed gemaakt heb door een aantal mooie plaatsjes van jullie te maken.

'572385' door FRIEDAJANSEN '572385' door FRIEDAJANSEN

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Vliegende mieren

FRIEDAJANSEN

Vliegende mieren. Terwijl wij van een heerlijke sate zaten te genieten kwamen er opeens ontelbare vliegende mieren. Er werd ons uitgelegd dat er onweer aan zou komen.Dat was de reden van deze invasie.Het meeste licht ging uit.Ons eten werd toch iets minder aantrekkelijk. Het voordeel was wel dat ik een redelijk aantal gekko's kon fotograferen. Zij kregen wel concurrentie van de bediening want in allerijl werden de mieren opgeveegd. Voer voor de kippen. De volgende morgen vroeg dreven er nog vele in het zwembad. Deze werden genuttigd door vogels. Ik lust ze niet en heb er dus maar foto's van gemaakt. Net schitterende diamantjes.

'572151' door FRIEDAJANSEN '572151' door FRIEDAJANSEN

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Wachten

FRIEDAJANSEN

Rustig aan het wachten op wat komen gaat. Deze twee, misschien wel broertjes, zaten te wachten bij de ingang. Er was deze dag een Charity geregeld voor de mensen die op de vulkaan,Agung, (3003 m) wonen. Zij waren in kampen onder gebracht omdat de vulkaan aan het rommelen was.Je mocht een donatie doen en daarna foto's maken van de mensen die in traditionele kleding aan het poseren waren.Het was er zeer druk. Vooral met mensen met prachtige camera's. Een grote groep van een fotoclub.De vulkaan reageert al een tijdje niet meer dus het is goed afgelopen (tot nu toe)

'572084' door FRIEDAJANSEN '572084' door FRIEDAJANSEN

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Ondergaande zon

FRIEDAJANSEN

Een mix van Aruba en Suriname vind je op Bali bij Candidasa! Een heerlijke zeewind, warm...prachtige natuur! Gewoon genieten vanaf het terras van je restaurant. Wij hebben gelogeerd bij resort Dasa Wana.

'570969' door FRIEDAJANSEN '570969' door FRIEDAJANSEN

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Aankomst visser

FRIEDAJANSEN

Je brood verdienen met vissen betekent vroeg op staan! Ook voor de fotograaf.Rond 4 uur varen de visser uit Candidasa af om de zee op te gaan . Dus voor mij ook redelijk vroeg op om naar Black Beach te gaan en ze zien aankomen. Ze kwamen rond 7.00 weer terug. In de tijd dat ze nog geen buitenboordmotor hadden gingen ze rond 2.00 weg. Er komen gelijk mannen en vrouwen aan om de boot het strand op te dragen. De vissen zijn al uit het net gehaald en worden door de vrouwen gelijk verdeeld. En dan hup naar de markt om te verkopen. Deze keer was het makreel.

'493030' door FRIEDAJANSEN '493030' door FRIEDAJANSEN

Madagaskar

Madagaskar

Koopwaar

FRIEDAJANSEN

Hangende over de reling zagen wij deze jongen. De bedoeling was dat wij iets kochten. Dit was helaas niet mogelijk. Dit was bij Nosy Be. Gelukkig konden wij wel kleding aan hem geven.

'457954' door FRIEDAJANSEN '457954' door FRIEDAJANSEN

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Monarch-vlinder

FRIEDAJANSEN

Twee weken geleden waren wij In Gibraltar en bezochten daar de botanische tuin. Niet overslaan als je deze mogelijkheid hebt!! Er viel heel veel te zien en te lopen o.a. deze monarchvlinder.

'435215' door FRIEDAJANSEN '435215' door FRIEDAJANSEN

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Nieuw geluk

FRIEDAJANSEN

Wat voor mooie nieuwelingen zullen hier weer uit te voorschijn komen? Op een mooie zonnige dag was deze libelle haar nakomelingen aan het verspreiden. Een mooi gezicht. Is er iemand die haar naam kent?

'434568' door FRIEDAJANSEN '434568' door FRIEDAJANSEN

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

IJdel

FRIEDAJANSEN

Net even buiten de dorpskern Spaarndam en aan de rand van de Hekslootpolder is een ouderpaar Zwaan in afwachting van hun nieuwe grut. Om de tijd te doden is een van de twee aan het dobberen. Voor mij een mooie gelegenheid om het vast te leggen.Morgen weer zo'n mooie dag!!

'433995' door FRIEDAJANSEN '433995' door FRIEDAJANSEN

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Naar beneden

FRIEDAJANSEN

Een paar dagen naar Exloo....schitterende omgeving...natuurlijk ging ik opzoek naar vogeltjes...maar het was saai,grauw regenachtig weer..dus niks. Ik keek eens naar beneden....en begon daar weer eens een andere wereld te ontdekken...wat een bijzondere insecten heb ik daar allemaal kunnen vastleggen! Dit zijn twee vrijende wantsen. Natuurlijk op google gaan zoeken naar de naam. Zij lijken het meest op de bessenwants maar als je mij wilt verbeteren dan graag. Wantsen hebben een geurklier. De afscheiding daarvan schijnt behoorlijk te stinken.(niet uit geprobeerd..ha ha) Stinkt niet alleen maar heeft ook een verlammende werking op andere insecten. Kijk dus eens uitgebreid naar beneden en geniet van al het moois!

'431522' door FRIEDAJANSEN '431522' door FRIEDAJANSEN

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Liefde

FRIEDAJANSEN

Ergens zittend aan een steiger werd ik opeens verrast door deze twee libelle's. Zij vormden een paringswiel. Of dit echte liefde was of voortplantingsdrang dat mag je voor jezelf invullen.Al weer heel snel vlogen zij verder . Mij dromend achterlatend.

'431444' door FRIEDAJANSEN '431444' door FRIEDAJANSEN

NoorwegenBergen

NoorwegenBergen

Vismarkt

FRIEDAJANSEN

Even lekker scharrelen op de vismarkt en je hebt tig foto's. Op deze foto zie je de poten van een enorme krab, links onder.Alles zag er vers en aantrekkelijk uit. Wij konden niks meenemen omdat wij weer aan boord moesten en dan mag je dit soort waar niet meenemen.

'430675' door FRIEDAJANSEN '430675' door FRIEDAJANSEN

PortugalAzoren

PortugalAzoren

De kust

FRIEDAJANSEN

Een korte vakantie naar de Azoren is een aanrader. Huur een auto en ga erop uit.Er zijn veel afwisselende plekken te zien...aardige mensen...lekker eten...leuke kleine weggetjes..theeplantage's..en een mooie kust!

'430495' door FRIEDAJANSEN '430495' door FRIEDAJANSEN

SurinameParamaribo

SurinameParamaribo

Amerikaanse kleine...

FRIEDAJANSEN

Ik ga graag naar de pier bij hotel Torarica. Ook als je er niet logeert kun je daar naar toe. Gewoon doorlopen naar achter het hotel. Je kan daar redelijk vaak de Amerikaanse kleine zilverreiger zien.Hij loopt daar lekker te scharrelen naar eten, visjes,schaal en weekdieren. Hij wordt ongeveer 60 cm groot.

'430274' door FRIEDAJANSEN '430274' door FRIEDAJANSEN

Frankrijk

Frankrijk

Kwal

FRIEDAJANSEN

Het mooie plaatsje La Rochelle is de moeite waard om te bezichtigen.Mooie oude vuurtoren,leuke straatjes,gezellige terrasjes...en dan niet de mosselen en de wijn vergeten...etc..maar kijk ook eens in de zee...misschien zie jij deze dan ook. Ik ben toch steeds weer verwonderd door de schoonheid van de natuur.

'430066' door FRIEDAJANSEN '430066' door FRIEDAJANSEN

GriekenlandPeloponnesos

GriekenlandPeloponnesos

Helder

FRIEDAJANSEN

Al dromend kijkend over de zee zag ik deze jongens voorbij komen. Ik was in het havenplaatsje Gythion. Een aanrader!! Gezellig druk, terrasjes aan het water, de inktvissen hangen te drogen,kleine steegjes,veel planten.....kortom heerlijk om daar te zijn! O ja...kijk ook even in het water!

'429918' door FRIEDAJANSEN '429918' door FRIEDAJANSEN

NoorwegenZuid- en westkust

NoorwegenZuid- en westkust

Dronken...

FRIEDAJANSEN

Terwijl wij varende langs de kust van Noorwegen een biertje dronken viel het glas om. Heel snel kwam daar een zweefvliegje aan om zich te goed te doen. Het bierschuim zat over zijn/haar koppie. Helaas kon ik niet met hem/haar communiceren om te vragen of het lekker was. Je ziet goed het zuigmondje.

'429642' door FRIEDAJANSEN '429642' door FRIEDAJANSEN

GriekenlandVasteland

GriekenlandVasteland

Wat heb ik nu....

FRIEDAJANSEN

Wat heb ik nu gevangen? Zo zal deze visser gedacht hebben, stel ik mij zo voor. Ik vond het ook een raar visje. Het lijkt wel een voet...ik zie wat teentjes...of had ik te veel op? Op weg naar de Zwarte Zee legden wij even aan in het zeer kleine plaatsje Katakolon. Een schat van een dorpje. Vandaaruit kan je ook met een prachtig treintje een rit maken naar de bekende plaats Olympia.Bij elke wegovergang toetert hij aandoenlijk.Zorg wel dat je goed weet hoe laat de laatste trein terug gaat want dat was opdat moment al vroeg in de middag.

'429172' door FRIEDAJANSEN '429172' door FRIEDAJANSEN

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Venetie

FRIEDAJANSEN

Op weg van Italie naar Oekraine.(per boot)..oktober 2013...geen idee wat er daarna in 2014 zich allemaal zou afspelen in Oekraine. Wij lezen deze berichten nu met een ander intensie...droevig.

'428919' door FRIEDAJANSEN '428919' door FRIEDAJANSEN

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Grote bonte specht

FRIEDAJANSEN

Gisteren had ik zomaar het geluk om een mooie grote bonte specht voor mijn camera te spotten. Ik was op bezoek bij vrienden en zij hebben een waar vogelrestaurant in hun tuin gemaakt.Geweldig om vanachter het raam te genieten van de vogels.Dit is een vrouwtje, minder schuw dan het mannetje. Later kwam hij toch even om ook op de foto te gaan. Ik laat jullie meegenieten.

'428854' door FRIEDAJANSEN '428854' door FRIEDAJANSEN

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Metro belevenis

FRIEDAJANSEN

Het openbaar vervoer in Singapore is ideaal. Zo kan je voor 40 eurocent wel meer dan een uur reizen. Koop op een metrostation een kaart Deze is voor zowel de metro als de bus te gebruiken. Het eerste wat je zal opvallen is dat er niet geduwd wordt. Het in en uitstappen verloopt ordelijk en ook nog eens snel. In de metro houdt men zich voornamelijk bezig met lezen of slapen.

'428621' door FRIEDAJANSEN '428621' door FRIEDAJANSEN

SurinameParamaribo

SurinameParamaribo

Kokosnoten

FRIEDAJANSEN

Hoe vaak ik zo ook al gezien heb, ik blijf ze mooi vinden. Grote Kokosnoten. Het verbaast mij dat ik nog steeds mensen tegenkom die niet weten hoe ze aan de palmboom groeien en dat de noot in onze winkels de echte noot is. Van de dikke schil wordt ook nog heel veel gemaakt...o.a.natuurlijk de bekende kokosmatten. Vallen de noten op de grond dan groeit er alweer heel snel een nieuwe palmboom uit. Ook de bladeren worden gebruikt..o.a. als dakbedekking.En denk ook eens aan de kokosmelk. Daar ben ik geen liefhebster van.

'428164' door FRIEDAJANSEN '428164' door FRIEDAJANSEN

SurinameParamaribo

SurinameParamaribo

Blauwtje

FRIEDAJANSEN

Ik ben net terug uit Suriname.Wat is het er toch mooi! Deze keer verbleef ik op Oxygen Resort. Hier waan je je in het paradijs terwijl je ook niet ver van de stad bent. In die tien dagen heb ik 42 soorten vogeltjes gespot waaronder dit blauwtje.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier