EvelineKeus

'355003' door EvelineKeus '355003' door EvelineKeus

OmanMuscat

OmanMuscat

In de souk

EvelineKeus

Deze heren waren in mijn verbeelding stokoud, en we zullen nooit weten hoe oud ze daadwerkelijk zijn want engels spreken deden ze niet. Wel was duidelijk dat ze er al een hele tijd zaten en er eigenlijk wel goed zaten ook. Een van de heren was een ring aan het bekijken met een vergrootglas, zo'n kijkertje, dit gaf een erg mooi beeld. Elke keer als ik aan deze reis terug denk, denk ik aan deze mannen, die hier genietend van het leven, heerlijk in de koele soek zaten te genieten van hun bestaan. Herinneringen zijn de mooiste souvenirs, met foto's als back-up om het nooit meer te vergeten en te kunnen delen met anderen.

'354998' door EvelineKeus '354998' door EvelineKeus

OmanMuscat

OmanMuscat

Rust pauze

EvelineKeus

Hier in Muscat, de hoofdstad van Oman, zaten deze heren met zijn allen in de schaduw even te rusten, vreemd kijkend naar alle toeristen die op dit heetste moment van de dag hadden besloten de Gran Mosque te bezoeken. Mooi hieraan vond ik dat de rust van de mannen letterlijk en figuurlijk werd weerspiegeld in de schitterende, en gelukkig koude, marmeren vloer van deze moskee. Hier was het, en hier was ik blij om gezien de warmte, verboden om schoenen te dragen dus liepen wij heerlijk op de blote voetjes over dit mooie marmer.

'354996' door EvelineKeus '354996' door EvelineKeus

Verenigde Arabische EmiratenNoord V. Arabische Emiraten

Verenigde Arabische EmiratenNoord V. Arabische Emiraten

Traditionele volksdan

EvelineKeus

Hier in Al Fujarah in een Heritage Village, deden deze Arabische mannen een traditionele volksdans voor ons, dit onder luide aanmoediging van de toeschouwers en traditionele Arabische muziek. Ook kregen we er mierzoete thee bij geserveerd.

'337972' door EvelineKeus '337972' door EvelineKeus

Nederlandse AntillenSaba

Nederlandse AntillenSaba

Uitzicht

EvelineKeus

Soms zijn er dingen in het leven die je mist na een reis. Dit is voor mij een van deze dingen. Dit was een bijzonder uitzicht, met een schitterend kleuren spel. Dit was de stilte voor de storm, 2 dagen later raasde orkaan Earl over de eilanden (2010).

'337970' door EvelineKeus '337970' door EvelineKeus

Nederlandse AntillenSaba

Nederlandse AntillenSaba

Land Crab

EvelineKeus

Op een van de schitterende wandelingen op dit eiland kwam ik deze klein krab tegen, een zogeheten 'land crab'. Deze hebben allemaal een ander huisje, deze moeten de krabben namelijk zelf zoeken na hun geboorte en soms lopen ze dan ook me hele rare dingen als huisje op hun rug. Op deze foto daarentegen een schitterend exemplaar.

'337968' door EvelineKeus '337968' door EvelineKeus

Nederlandse AntillenSaba

Nederlandse AntillenSaba

De hoofdstad van Saba

EvelineKeus

Dit is The Bottom, de hoofdstad van Saba. Je moet weten dat Saba maar ongeveer 1600 inwoners heeft, en dat de 'hoofdstad' van dit eiland dan ook niet groter is dan op de foto te zien. The Bottom is de hoofdstad omdat hier de regering van het eilandje gevestigd is, want het dorp verderop, Windwardside, is het grootst van het eiland.