Estherab

'240573' door Estherab '240573' door Estherab

ChinaHubei

ChinaHubei

Stiekem toch kijken!

Estherab

Tijdens een driedaagse boottocht over de Yangzi (op een boot met alleen Chinezen) hadden we de mogelijkheid om met kleine bootjes de Three Little Gorges te bezoeken; onze bootman vond het blijkbaar wel wat vreemd en sloeg ons stiekem gade. Twee van die rare 'chinezen'

'240197' door Estherab '240197' door Estherab

Noord KoreaPyongyang

Noord KoreaPyongyang

Even Apeldoorn bellen

Estherab

Zo'n 20.000 schoolkinderen zijn tijdens de Arirang Mass Games verantwoordelijjk voor het omslaan van de pagina's van een platenboek waardoor tijdens de anderhalf uur durende voorstelling verschillende beeltenissen ontstaan. Arirang vertelt de geschiedenis van Noord-Korea en daar mag het gezicht van de grote leider natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig zonder foutje zoals in de Even Apeldoorn bellen-reclame van een aantal jaren geleden!

'240190' door Estherab '240190' door Estherab

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Binnenpretje

Estherab

Het is altijd leuk als de inwoners van de landen die je bezoekt zelf ook plezier beleven aan je bezoek. Deze Chinese dame had duidelijk een binnenpretje; ik had graag willen weten wat in haar hoofd omging op het moment dat wij in de buurt waren!

'239707' door Estherab '239707' door Estherab

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Slingerdeslang

Estherab

Als je van lijnen houdt dat is Longji Titián de place to be. Op dit beroemde rijstveld slingeren de velden zich een weg langs de heuvels van de bergen, overal waar kijkt. Het beeld blijft fascineren en nodigt echt uit tot fotograferen.

'239700' door Estherab '239700' door Estherab

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Chinees luierbroekje

Estherab

Iedereen die in China is geweest, kent waarschijnlijk wel die leuke babybroekjes met een opening erin. Zodat de kleintjes makkelijk overal hun behoefte kunnen doen (ook in het gangpad in de trein!) zonder dat er luiers moeten worden verwisseld (die ook nog eens prijzig zijn). Van dit beeld moest ik wel een foto maken: een handig broekje èn een luier!

'239473' door Estherab '239473' door Estherab

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

What's op?

Estherab

Nosy Bé is één van de grotere eilanden aan de noord-west kant van Madagaskar, type: wite stranden en azuurblauwe zee. Maar ook op Nosy Bé is de biodiversiteit, net als in de rest van Madagaskar (bio-hotspot!), alom aanwezig. Deze (op het moment van de foto) gele leguaan liet zich gewillig vastleggen als bewijs.

'239458' door Estherab '239458' door Estherab

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Plezier!

Estherab

Marktjes blijven leuk en bijzonder om te bezoeken. De kleuren, de geuren en natuurlijk de mensen, van koper tot verkoper. Op dit marktje in de omgeving van Yangshuo, vond deze marktbezoeker ons ook erg interessant. En dan vooral die haren op de benen van die gekke toeristen! (Want dat was waar ze met zoveel plezier op wees!)

'239444' door Estherab '239444' door Estherab

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Kip ik heb je!

Estherab

Op de valreep een vervoermiddel, in dit geval een normale fiets voor het minder normale transport van een kip. Het blijft wennen en relativeren als je het dierenvervoer ziet in landen als China....

'239037' door Estherab '239037' door Estherab

MadagaskarAntananarivo

MadagaskarAntananarivo

Genietend

Estherab

In de late namiddag wandelden we rustig richting het oude paleis in de Haute-Ville van Antananarivo. Vanachter een stenen muurtje werden wij vriendelijk gedag gezegd door dit meisje dat genoot van de aandacht van ons zo aan het eind van de dag.

'239018' door Estherab '239018' door Estherab

CubaTrinidad

CubaTrinidad

La vida tranquilla

Estherab

Trinidad vond ik één van de mooiste plekjes op Cuba. De sfeer is super, spannende steegjes en straatjesen een relaxet leven op straat. Toen in hier was (1999) fotografeerde ik nog op dia. Een dagje zwart-wit betekende ook echt in één dag je rolletje volschieten. Gelukkig was dat in Trinidad echt helemaal geen straf (scan van dia).

'238724' door Estherab '238724' door Estherab

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Sally Lightfoot

Estherab

Deze Sally Lightfoot crab kwam ik tegen op Bonaire. Hij probeerde krampachtig (zonder gezien te worden) van de ene kant van het water via een paadje naar de andere kant over te steken. Nu zaten er wel wat mensen (waaronder ik!) dus na veel backtracken, verstoppen en toch maar weer proberen, kwam hij uiteindelijke in vol ornaat te voorschijn om snel het krabbepat te kiezen naar de overkant.

'474393' door Estherab '474393' door Estherab

MadagaskarOost Madagaskar

MadagaskarOost Madagaskar

Treinreis...Manakara-

Estherab

De treinreis van Fianarantsoa naar Manakara is heel bekend. Logisch, want het is een schitterende treinreis door een prachtig stuk Madagaskar en de vele stops in afgelegen dorpjes maken het plaatje compleet. Als je individueel reist kan het praktisch zijn om de treinreis juist van Manakara naar Fianarantsoa te maken, zeker als je van Park Ranomafana komt. Veel touristen reizen met een eigen privé-chauffeur. Standaard is dat deze chauffeurs hun passagiers op de trein zetten in Fiana om vervolgens met de auto naar Manakara te rijden om hun passagiers weer op te halen. Deze chauffeurs rijden dan met een lege auto langs Ranomafana. Voor weinig kan je vaak met deze auto's mee naar Manakara rijden. Natuurlijk iets duurder dan de lokale bus, maar je hoeft nu niet eerst terug naar Fiana voor de bus naar Manakara en je bent er een stuk sneller!

'238377' door Estherab '238377' door Estherab

MadagaskarOost Madagaskar

MadagaskarOost Madagaskar

Serieus

Estherab

De treinreis van Manakara naar Fianarantsoa bracht ons in afgelegen dorpjes waar de korte stop ook voor de bewoners zelf het hoogtepunt van de dag is. Het hele dorp loopt uit om te zien wat de trein nu weer brengt. Dit meisje maakte serieus werk van het kijken.

'237669' door Estherab '237669' door Estherab

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Veldwerk

Estherab

Als de mogelijkheid er is, huren wij eigenlijk altijd fietsen om de omgeving van een stad of dorp te verkennen. Zo ook in Dàli waar wij al fietsend deze Chinese vrouw tegenkwamen. Haar blauwe kleding stak prachtig af tegen het groene (rijst)veld waar zij aan het werk was.

'237206' door Estherab '237206' door Estherab

Noord KoreaPyongyang

Noord KoreaPyongyang

K(l)eurig!

Estherab

Terwijl het eigenlijk al bedtijd was, traden deze kinderen nog vol verve op tijdens de Arirang Mass Games. Met hun kleurrijke pakjes en een bal in de hand was dit de slotscene van hun uitvoering.

'237202' door Estherab '237202' door Estherab

MadagaskarIsalo NP

MadagaskarIsalo NP

Blik op Isalo

Estherab

Na ruim 20 kilometer wandelen in het prachtige Parc National de l'Isalo, was het eind van de middag helaas tijd om naar 'huis' te gaan. Vermoeid maar voldaan wierpen we nog een laatste blik achterom....

'236899' door Estherab '236899' door Estherab

MadagaskarNoord Madagaskar

MadagaskarNoord Madagaskar

Brutaal koppie

Estherab

Tijdens een wandeling door een dorpje in de buurt van Andasibe (Natuurpark Perinet; thuisbasis van de Indri Indri) kwamen we dit brutale ventje tegen. Hij wilde graag op de foto; zijn broertje (?) bleef op 'afstand'

'235975' door Estherab '235975' door Estherab

RuslandMoskou

RuslandMoskou

Brezjnev..wel of toch

Estherab

Het Rode Plein in Moskou kent een lange geschiedenis. En voordat je het weet, sta je oog in oog met een deel van die geschiedenis....Maar dan passend in de tijdgeest van vandaag de dag: met een mobieltje in de hand, druk bellend!

'235965' door Estherab '235965' door Estherab

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Lange haren!

Estherab

Op weg naar Longsheng, maakten we een korte stop in het dorpje Huangluo, ook wel Long Hair Village genoemd. De Hongyao vrouwen knippen maar eenmaal in hun leven hun haar, namelijk als zij gaan trouwen. Het lange haar, vaak meer dan anderhalve meter, wikkelen zij om hun hoofd in een knot. Zij schijnen hun haren met rijstwater te wassen. Hierdoor zou het haar niet echt lekker ruiken...

'235837' door Estherab '235837' door Estherab

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Vissersman

Estherab

Het leven op en langs de rivier de Li is boeiend vanaf het vertrek in Guilin tot en met de aankomst in Yangshuo. Deze vissersman gooit een hengeltje uit in de hoop op een visje voor de avond.

'235003' door Estherab '235003' door Estherab

Noord KoreaPyongyang

Noord KoreaPyongyang

Gedisciplineerd

Estherab

Typisch staaltje van discipline in een land als Noord-Korea. Zelfs deze jonge meiden laten geen steekje vallen tijdens hun optreden op de Arirang Mass Games in Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea.

'235001' door Estherab '235001' door Estherab

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Zoet meisje

Estherab

Bonaire staat bekend als duikparadijs. Naast de prachtige onderwaterwereld heeft het eiland, hoewel klein, genoeg anders moois te bieden, ook boven water. Als aan het eind van de dag het licht langzaam zachter wordt, komt dat moois nog beter tot zijn recht. Zoals dit lieve meisje met haar snoetje in dat warme middagzonnetje.

'234998' door Estherab '234998' door Estherab

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Starend in de verte

Estherab

Tijdens een bezoek aan Longji Titian Rijstvelden begon het aan de eind van de middag te regenen met onweer. Niet prettig als je in het open landschap wandelt. Snel doorgelopen om te kunnen schuilen in Ping`an waar ik deze Chinese dame trof, mijmerend en voor zich uit starend maar wel lekker droog!

'232070' door Estherab '232070' door Estherab

China

China

Honden en katten van.

Estherab

Het nieuwsitem 'Honden en katten van het menu in China' deed mij denken aan deze foto die ik maakte in 2007, ergens langs de snelweg. Foto is niet speciaal maar brengt wel in beeld hoe men in China met (sommige) honden omgaat. Deze honden kregen gelukkig nog wat afkoeling maar vast staat dat het niet goed met ze zou aflopen. Hopelijk zijn dit soort beelden binnenkort echt verleden tijd in China.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik