Ernstdanielnijboer

'1113479' door Ernstdanielnijboer '1113479' door Ernstdanielnijboer

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

.. in lockdown 3 met.

Ernstdanielnijboer

deel 3 uit de serie Lockdown in Nederland. Kijk op voor de rest van de wereld onder het pandemie-deken https://vimeo.com/413243547 De Trailer; Locked Cities.. metamorphoses in de schaduw van corona

'1113468' door Ernstdanielnijboer '1113468' door Ernstdanielnijboer

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Locked Cities

Ernstdanielnijboer

deel 2 uit de serie 'Locked Cities' bekijk de trailer op: https://vimeo.com/413243547 Toeristen zijn verdwenen onder het deken van COVID-19 in hun wereldsteden. De meeuw in het shot moest uitgerekend door het beeld heen!

'1113453' door Ernstdanielnijboer '1113453' door Ernstdanielnijboer

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

.. in lockdown..?

Ernstdanielnijboer

COVID-19... de wereld staat stil. Toeristen verdwenen... opgesloten onder het deken van de pandemie die over hun stad is gevallen. Zaanse Schans, Nederland

'528092' door Ernstdanielnijboer '528092' door Ernstdanielnijboer

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Albatros voor de kust

Ernstdanielnijboer

Real Adventure: deze zeldzame albatros cirkelde rond het historische Driemaster-zeilschip toen ik in mijn lens kreeg. Hij vloog net voor de kust van het meest afgelegen eiland in de wereld; het vulkanische eiland Tristan da Cunha. Gelegen tussen Brazilie en Zuid-Afrika wat alleen per schip bereikbaar is. Het eilandje telt slecht 256 inwoners. Ik documenteerde deze bijzondere trans-Atlantische zeilreis van 45 dagen en hoopte na weken oceaan aan land te kunnen gaan voor onder meer die felbegeerde stempel in m'n paspoort van deze bijzondere lokatie. Helaas gaf de plaatselijke burgemeester van Tristan geen toestemming om aan land te komen, want de golfdeining was te groot voor een veilige landing. Dus na 2 dagen dobberen voor de kust moest de reis vervolgd worden naar het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Een bijzonder en once-in-a-lifetime avontuur van bijna 6 weken op de oceaan met alleen water, storm (Bft 10) en adembenemende vergezichten en zonsopgangen...

'528081' door Ernstdanielnijboer '528081' door Ernstdanielnijboer

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Vader zwaan nestelt i

Ernstdanielnijboer

Deze vader zwaan heeft voor een wel heel bijzondere nestplek gekozen! Maar niet te dichtbij anders zou het zijn nest verstoren. Temidden in deze weide van tulpen zullen hier zwaantjes opgroeien met een mooi uitzicht.

'482202' door Ernstdanielnijboer '482202' door Ernstdanielnijboer

BraziliëZuid Brazilie

BraziliëZuid Brazilie

Welkom in brazilie...

Ernstdanielnijboer

Tips als u naar Brazilië komt… Voor diegenen die de tijd, geduld en de flinke duit met centen ervoor over heeft om binnenkort naar Brazilie af te reizen, volgt hier de lijst van tips en onontbeerlijke spullen voor in uw koffer: Tip 1: Doe snel nog even een spoedcursus Portugees, want zonder kom je niet ver in dit land. Behalve een enkeling die op school heeft opgelet of wel eens buiten zijn landsgrenzen is geweest, spreekt hier nauwelijks iemand meer dan twee woorden Engels; Fala Inglesa? Antwoord: “So so� of “More or less� (met de nadruk op less). Tip 2: Mocht u dan toch de weg kwijt raken in Brazilië en er is niemand in de buurt die u begrijpt, vraag dan naar de eerste de beste prostituee, want er bestaat geen sector die zich zo grondig heeft voorbereid op de komst van WK-bezoekers dan de dames van plezier, die al in 2013 een gratis cursuspakket Engels introduceerde onder de prostituees. Onzedelijke gebarentaal of het bekende met-handen-en-voeten-werk is definitief verleden tijd, de dames weten in feilloos Engels te onderhandelen en hun dienstenpakket te slijten. Tip 3: Wees flexibel in uw reistijd naar de WK-stad. Brazilië is niet alleen groot met enorme afstanden, maar ook reizen per vliegtijd vergt nogal tijd. De vliegvelden krijgen te maken met extra ingelaste vluchten die ze vanwege de ondercapaciteit en verbouwingen eigenlijk niet aankunnen. Dat betekent dat er lang gecirkeld moet worden voordat er geland mag worden. Dus weer vertraging en daardoor de kans dat de wedstrijd al begonnen is voordat u door de douane bent. Tip 4: Over de douane gesproken… neem gerust een stoeltje of opblaasbare skippybal mee in de handbagage, want de ellenlange rijen voor de immigratie-poortjes zijn niet mild. Voor een gemiddelde Boeing 747 die leegloopt zijn er slechts 2 van de 10 douane-loketten open. Dus mocht de wedstrijd al begonnen zijn, niet teleurgesteld als u pas aan het einde van de tweede helft het stadion in zicht krijgt. Tip 5: Eenmaal in de aankomsthal de volgende uitdaging… (lees de rest op de link) Desalniettemin een prettig WK toegewenst.. Ernst Daniel Nijboer – Correspondent te Rio de Janeiro

'433317' door Ernstdanielnijboer '433317' door Ernstdanielnijboer

Frans-PolynesiëBora Bora

Frans-PolynesiëBora Bora

Waterspel

Ernstdanielnijboer

Dieptes en ondiepten in het water kan een verrassend spel van kleurschakeringen opleveren... Dit shot maakte ik in het kristal heldere water van Bora Bora in Frans Polynesië.

'431053' door Ernstdanielnijboer '431053' door Ernstdanielnijboer

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

De Cortador 2

Ernstdanielnijboer

Weliswaar wat onscherp, maar op deze tweede foto is de Allesvernietigende Cortador met zaagkop goed te zien. Deze kleine kever kan behoorlijke boomtakken binnen enkele uren of dagen doorzagen.

'431052' door Ernstdanielnijboer '431052' door Ernstdanielnijboer

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

De Allesvernietigende

Ernstdanielnijboer

Op het platteland van Brazilie kwam ik een bijzonder en vreemd diertje tegen, de Cortador. Een keversoort die vrij onbekend is en zich zelden laat zien, maar behoorlijk wat schade kan aanrichten aan bomen en struiken. Het diertje is niet groter dan een luciferdoosje en heeft een aparte snavel, wat lijkt op een zaag. Hiermee zaagt hij letterlijk hele boomstammen en dikke takken door. Hier kan ie dagen mee bezig zijn. Op mijn boerderij heeft ie al flink wat Flamboyant-bomen toegetakeld, waarvan dikke takken zijn afgezaagd.

'429848' door Ernstdanielnijboer '429848' door Ernstdanielnijboer

NepalHimalaya

NepalHimalaya

Tibetaanse monnik...t

Ernstdanielnijboer

Een Tibetaanse monnik, in ballingschap in Nepal, beoefent bij zonsopgang in de Himalayas, zijn puja-ritueel waarbij hij de mantra Om mani padme hum herhaaldelijk zingt volgens de traditie van het Tibetaans boeddhisme.

'427202' door Ernstdanielnijboer '427202' door Ernstdanielnijboer

IndiaCalcutta (Kolkata)

IndiaCalcutta (Kolkata)

Locals in Gesprek...

Ernstdanielnijboer

Op elke hoek van de straat in Calcutta (Kolkata) bedelen locals voor eten of geld. De Indiers zijn goedgeefs vanwege hun bijgeloof. Door hun medemens te helpen en te delen in dit leven, zou men karmisch beter reincarneren. Deze vrouw uit de armste kaste, oftewel The Destitutes of The Untouchables, zoals Gandhi ze noemde, heeft nog niet de leeftijd van 50. Het is niet mijn intentie om te shockeren met dit portrait, maar Reizen is niet per definitie altijd idyllisch... het maakt je toch op een of andere manier ook 'rijker' en 'bewuster' ten opzichte van wat wij in Nederland al hebben en als 'gewoon' achten, afgezet tegen de keiharde strijd die massa's mensen dagelijks elders in de wereld leveren om te overleven ... Overigens.... zo heb ik mij onlangs laten vertellen, heeft deze vrouw ondanks haar jarenlange strijd in het ondraaglijke leven in de krottenwijken haar eerste kleinkind geboren zien worden, en is toen kort daarna overleden in de armen van een van de vrijwilligers van het Moeder Theresa Opvangcentrum voor de sterfenden van Calcutta.

'425870' door Ernstdanielnijboer '425870' door Ernstdanielnijboer

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Chinezen en bijgeloof

Ernstdanielnijboer

Sommige mensen hebben het vertrouwen in hun bank opgezegd. Dit portret shot nam ik in de Chinese wijk in KL waar klaarblijkelijk het bijgeloof heerst dat een munt in de oor fortuin voorspelt.

'423167' door Ernstdanielnijboer '423167' door Ernstdanielnijboer

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Moonrise in de...binn

Ernstdanielnijboer

In het bergachtige gebied rond Petropolis kun je kilometers ver kijken. Maanopkomst en zonsondergangen zijn prachtig dankzij de vergezichten. De hoogste berg in de staat Rio de Janeiro, Maria Comprede, telt 1.976 meter. Bij Itaipava, Secretario, Araras

'423144' door Ernstdanielnijboer '423144' door Ernstdanielnijboer

Frans-PolynesiëBora Bora

Frans-PolynesiëBora Bora

Adembenemende plekken

Ernstdanielnijboer

Bora Bora, Frans Polynesie De mooiste eilanden-groep in de wereld.Een reisverslag in HD video langs de eilanden. Binnen de reefs van de eilanden duik je op 5 meter in een groot aquarium. Buiten de reefs ontmoet je black-tip haaien en citroenhaaien. https://vimeo.com/50288715

'481872' door Ernstdanielnijboer '481872' door Ernstdanielnijboer

BraziliëCentraal West Brazilie

BraziliëCentraal West Brazilie

Drijf mee met de...st

Ernstdanielnijboer

Bonito, Mato Grosso do Sul , Brazilie Adembenemende snorkel-tocht door kristalhelder water van de rivier. Met de stroming van de rivier drijf je door een prachtig landschap, rijk van flora en fauna, zowel onder water als erboven. Prachtige vissen onder water, mooie vogels boven water.

'423132' door Ernstdanielnijboer '423132' door Ernstdanielnijboer

ArgentiniëPatagonie

ArgentiniëPatagonie

Sunset in Patagonie

Ernstdanielnijboer

Zonsondergang bij een van de mooiste meren van Patagonie, in de buurt van Llao Llao bij Bariloche. Als de zon aan het einde van de middag ondergaat, is de lucht en het landschap gedurende 30 minuten fel rood gekleurd.

'423131' door Ernstdanielnijboer '423131' door Ernstdanielnijboer

ArgentiniëPatagonie

ArgentiniëPatagonie

Patagonia; sunset

Ernstdanielnijboer

Zonsondergang bij een van de mooiste meren van Llao Llao bij Bariloche. Aan het einde van de dag gedurende ongeveer 30 minuten is het landschap fel rood gekleurd.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik