Erik van kordelaar

'369637' door Erik van kordelaar '369637' door Erik van kordelaar

IJslandNoordland Oost

IJslandNoordland Oost

Door een...wit-wit-wo

Erik van kordelaar

Van Akureyri naar Egilstadir is in de zomer een ritje van elke uurtjes. Niet na een Blizzard zoals mij overkwam. Ik was genoodzaakt stapvoets te rijden door de aangevroren sneeuw die als een koek op de weg lag en het wegdek verradelijk glad maakte. Bij Myvatn kreeg je prachtige , haast surrealistische landschappen voorgeschoteld. Voor een hollander hoe-dan-ook niet alledaags. Vanuit de auto maakte ik dit shot van een wit-wit-wonderland.

'369634' door Erik van kordelaar '369634' door Erik van kordelaar

IJslandOostland

IJslandOostland

De weg na Djupivogur

Erik van kordelaar

Wie vanaf Egilstadir de weg naar Hof aflegt komt even onder Djupivogur dit prachtig verlaten gedeelte van Ijsland tegen. Tegen de avond, wanneer de rust nog meer toeneemt en het licht juist afneemt, krijg je de mooiste fotografische momenten voorgeschoteld. Haast ton-sur-ton. Prachtig om vast te leggen.

'363964' door Erik van kordelaar '363964' door Erik van kordelaar

IJslandNoordland West

IJslandNoordland West

Camperen tijdens...sn

Erik van kordelaar

Half mei stond ik enkele dagen op de camping bij Hotel-Restaurant Fossholl ongeveer 75 km voorbij Akureyri, enige 100-den meters van de Godafoss. Bij aankomst had ik gehoord dat er een "Blizzard" zou komen. Om niet ingesneeuwd te raken en niet weg te kunnen, zette ik mijn camperbus achter het toiletblok, direct aan de weg. Na een onrustige nacht was alles inderdaad in een winterwonderland veranderd. Alles was maagdelijk wit !! Door niet op het gladde gras te gaan staan kon ik na het uitgraven eenvoudig wegrijden op mijn winterbandjes en zo de RV1 opschieten. Je wordt wel handig als je een keer een blauwtje hebt gelopen.

'361854' door Erik van kordelaar '361854' door Erik van kordelaar

IJslandOostland

IJslandOostland

Ijslandse paarden

Erik van kordelaar

IJsland staat bekend om het fokken van paarden. Je komt ze regelmatig tegen als je door dit land trekt. Mijn idee was ze te fotograferen en gelijk iets van het IJslandse landschap te laten zien.

'361852' door Erik van kordelaar '361852' door Erik van kordelaar

IJslandRondom Reykjavik

IJslandRondom Reykjavik

Warmwaterwinning

Erik van kordelaar

In het achterland van Reykjavik rijd ik langs dit opmerkelijke apparaat. Het staat zomaar bij een boer in de tuin, aan het eind van een oprijlaan. Wat het exact is, ik weet het niet. Het lijkt mijns inziens een apparaat dat warm water wint. Via de pijp ontsnapt stoom die - met een lange belichting - een prachtige pluim veroorzaakt.

'359479' door Erik van kordelaar '359479' door Erik van kordelaar

IJslandNoordland Oost

IJslandNoordland Oost

Kolkende aarde

Erik van kordelaar

In de buurt van Myvatn kom je verscheidene velden tegen met "grondactiviteit". De een nog mooier dan de ander. Bronnen met veelal prachtige kleuren. Wat verder opvalt - als je er wat langer naar kijkt - zijn de mooie vormen van de "blubbers" en "spetters" die ontstaan in de kolkende massa. Deze foto is hier een voorbeeld van.

'359472' door Erik van kordelaar '359472' door Erik van kordelaar

IJslandNoordland West

IJslandNoordland West

Grazende paarden

Erik van kordelaar

Aan de IJslandse riingweg - op weg naar Akureyri - kom ik langs dit weiland met IJslandse paarden. Na 2 weken mooi weer zijn de luchten nu donker en indrukwekkend. Een laatste zonnestraal zet deze grazende 4-voeters in een prachtig warm licht.

'359137' door Erik van kordelaar '359137' door Erik van kordelaar

IJslandRondom Reykjavik

IJslandRondom Reykjavik

Ijslandse paarden...g

Erik van kordelaar

Op weg naar Gullfoss kom ik langs een helling met IJslandse paardjes. Lekker poserend tegen van die mooie witte bergen. Icm het mooie weer leverde het een mooie foto op.

'359134' door Erik van kordelaar '359134' door Erik van kordelaar

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Ijslandse branding

Erik van kordelaar

Aan het zwarte strand van Reynisdranger - even voorbij Vik i Myrdal - steken deze bijzondere rotsen uit zee. Icm de branding kun je daar prachtige foto's van maken. Het leverde mij deze opname op en...... een gebroken been. Toen ik voor een iets te hoge golf moest vluchten bleef mijn voet in het zand steken. 6 weken gips als cadeautje van de golf.

'359045' door Erik van kordelaar '359045' door Erik van kordelaar

IJslandOostland

IJslandOostland

Rendier stelletje

Erik van kordelaar

Langs de secundaire weg nr. 931 - 20 km. onder Egilsstadir kom ik meerdere rendieren tegen. Vanuit de auto maak ik snel enkele opnames. Door rustig te blijven en de motor uit te zetten blijven de dieren een beetje in de buurt hangen. Met de 300 maak ik snel dit stilleven.

'332656' door Erik van kordelaar '332656' door Erik van kordelaar

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Typisch Toscaanse...v

Erik van kordelaar

Tussen San Gimignano en Volterra kom ik bij "La Madonnina", een klein kapelletje aan een landelijk weggetje. Ik sta klaar om een opname van het Mariabeeld te maken als net een vrouw op scouter langs rijdt. Italiaanser kan niet !! Toch !?

'332388' door Erik van kordelaar '332388' door Erik van kordelaar

NoorwegenCentraal

NoorwegenCentraal

Zicht op Strynevatnet

Erik van kordelaar

De omgeving van Stryn is prachtig. Wie de oude weg naar Grotli neemt komt vele malen langs dit soort karakteristieke stroken weg. Lekker smal en voorzien van grote keien als ouderwetse vangrails. Zo als hier bij Hjelle.

'332236' door Erik van kordelaar '332236' door Erik van kordelaar

NoorwegenCentraal

NoorwegenCentraal

Rijksweg 13 - de...be

Erik van kordelaar

De vele regen van de afgelopen zomer had ook zijn mooie kant !! Zoals hier in Noorwegen, waar de watervallen en bergbeken er nog nimmer zo vol en mooi bijstonden. In het zeer rustige gebied rondom de Gaular - in midden/west Noorwegen - maakte ik deze foto van de prachtige moderne brug over de Likeholefoss. Hoewel er al heel weinig kleur in de foto zat heb ik besloten de afdruk maar helemaal zwart/wit te maken. Met dit als resultaat.

'332233' door Erik van kordelaar '332233' door Erik van kordelaar

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Wachten in Pitigliano

Erik van kordelaar

Zuid-Toscane, het gebied van de Etrusken. Pitigliano is 1 van die dorpjes met historie uit die tijd. Een stadje met een prachtig labyrinth aan kleine steegjes. Straatjes met veel deuren, luiken en waslijnen uit het raam. Met hun heerlijke - soms sinistere - kenmerkende sfeer; gevormd door een combinatie van sprekende Italiaanse types en b.v. zo'n klein Piaggio laadkarretje. Autootjes die nog net door de nauwe steegjes kunnen. Zo'n plaatje schoot ik die dag. Een rokende excentriekeling en een taxichauffeur met de Il Torrone in zijn hand. Precies in het licht achter de voorruit van zijn auto. !! De regen maakte de foto compleet door het net die heerlijke glans mee te geven. Een geslaagd geheel zo alles bij elkaar.

'331731' door Erik van kordelaar '331731' door Erik van kordelaar

ItaliëUmbrie

ItaliëUmbrie

Romantiek in Perugia

Erik van kordelaar

Op vakantie vind ik het altijd leuk om ook enkele stadsbeelden te schieten. Gewoon van de locale bevolking of van dat wat er in een plaats gebeurt. Zoals hier in Perugia waar bij het eerste lente zonnetje de eerste vrijage's al weer plaatsvinden. Zo onder het oog van de heilige maagd Maria en 2 andere, niets vermoedende koppeltjes.

'331617' door Erik van kordelaar '331617' door Erik van kordelaar

ItaliëUmbrie

ItaliëUmbrie

La Rocca della Assisi

Erik van kordelaar

De dagen dat ik in Assisi was waren erg mooi. Op 1 van de avonden ben ik naar het stadje gegaan en heb daar - tijdens "het blauwe uurtje" enkele foto's gemaakt van de plaatselijke burcht. Gewoon uit de hand !! Met dit als resultaat.

'331312' door Erik van kordelaar '331312' door Erik van kordelaar

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Eenzame cypress op me

Erik van kordelaar

Val d'Orcia is the place to be als je naar Toscane gaat. Hier vind je de mooiste rustige Toscaanse landschappen. Zoals deze. Gemaakt even voorbij San Quirico d'Orcia. Een bekende plek is daar "het kluitje cypressen in een leeg landschap". Tijdens mijn bezoek merkte ik dat juist voor dit onderwerp het verkeerde licht stond. Plotseling, ik draai mij om en zie deze eenzame cypres beschenen worden door een dun zonnetje. Het zonnetje wordt sterker, klimt over de akkers en laat een spoor van licht achter. Zo is het er, zo is het verdwenen. Ik kan juist op tijd deze foto maken.

'331043' door Erik van kordelaar '331043' door Erik van kordelaar

NoorwegenOslo

NoorwegenOslo

Toegangshek van het..

Erik van kordelaar

Het door Gustaf Vigeland gemaakte Frognerpark - in Oslo - is werkelijk schitterend. Naast de sculpturen van mensen heeft hij ook prachtig ontworpen toeangshekwerken gemaakt. Dit is er eentje van.

'330933' door Erik van kordelaar '330933' door Erik van kordelaar

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Cypressen tegen een..

Erik van kordelaar

Eindelijk, na veel zoeken kwam ik een rijtje van Toscaanse cypressen tegen. Direct ben ik de weilanden ingelopen om er foto's van te maken. Wel eerst even gekeken of er geen hond in de buurt was. Foto is gemaakt op Via V..Babieri - Castelfiorentino.

'330929' door Erik van kordelaar '330929' door Erik van kordelaar

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Typisch Toscaans...la

Erik van kordelaar

Even voorbij San Gimigano kom ik dit landschap tegen. Ik herken direct het fotogenieke van de plek. De wolk en het prachtige licht doen "lekker" mee.

'330926' door Erik van kordelaar '330926' door Erik van kordelaar

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Laan van Cypressen -.

Erik van kordelaar

Bij mijn bezoek aan Toscane rijdt ik over de Strada Provinciale della Foce richting Chianciano Therme. Plotseling zie ik links van mij dit prachtige zig-zag weggetje. Ik maak er een foto van.

'330659' door Erik van kordelaar '330659' door Erik van kordelaar

NoorwegenCentraal

NoorwegenCentraal

Folgefonn gletsjer,..

Erik van kordelaar

Na mijn bezoek aan de Folgefonn gletsjer reed ik door Buerdalen terug richting Odda. Ineens zie ik dit prachtige schilderijtje. Zomaar langs de weg. Zonder de paardjes was het al mooi, maar met maakte het plaatje compleet. Ook het lichte zonnetje deed prettig mee. Soms moet je gewoon geluk hebben. Die dag had ik het.

'330519' door Erik van kordelaar '330519' door Erik van kordelaar

NoorwegenCentraal

NoorwegenCentraal

Noorse geiten poseren

Erik van kordelaar

Tijdens mijn reis door Noorwegen kwam ik door Strandadalen, een rustige route even onder Alesund. Plotseling staat een kudde geiten op de weg. Met enig geluk klonterden deze 7 dames tesamen, juist op het moment en de plek waar ik klaar stond met mijn camera. Een geslaagd groepsportret was het gevolg.

'323348' door Erik van kordelaar '323348' door Erik van kordelaar

NoorwegenOslo

NoorwegenOslo

Een prachtige...zonso

Erik van kordelaar

Een prachtige, kleurrijke zonsondergang in Noorwegen. Dit schouwspel voltrok zich plotseling voor mij, laat op de avond, op de camping in Vikersund. De foto is echt zoals je hem nu ziet, er is niets aan gephotoshopt. Ik kom al vele jaren in Noorwegen, maar dit had ik nooit eerder meegemaakt. Prachtig !! Het duurde mijns inziens zelfs nog behoorlijk lang. Genoeg tijd om meerdere mooie opnames te maken. Deze is hier slechts 1 van. Ik had er velen meer kunnen plaatsen, ze zijn allemaal stuk voor stuk heel bijzonder.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EDITIE 114 | De mooiste autoroutes ter wereld

28-10-2022 Columbus Travel editie 114 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste autoroutes ter wereld. Ontdek inspirerende roadtrips weg van de massa, van Canada tot IJsland en Australië tot Frankrijk. Wil je weten wanneer je in 2023 het beste met de auto kunt vertrekken naar je vakantiebestemming? In onze verkeersdruktekalender vind je de zwarte zaterdagen en andere drukke dagen. Bestel de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 46 | COMMUNITY-TOPPERS


Ga de zon achterna op Milos ... Foto: Janouxkempkes
Topfoto & -tip: Ga de zon achterna op Milos door Janouxkempkes
Communitylid van de week: Dreamer666

Onze wedstrijden

DOE MEE MET DE LAATSTE COMMUNITY-FOTOWEDSTRIJD

Voordat we de stekker uit de community trekken, organiseren we een speciale, allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden! Hiervoor kun je je mooiste foto's uit de community van de afgelopen 15 jaar nomineren. Met je mooiste foto maak je kans op een Nikon Z fc-systeemcamera + 16-50mm VR-lens t.w.v. €1.099! Deze communityleden zijn je al voorgegaan. Zo doe jij ook mee >