Engelvis

'86726' door Engelvis '86726' door Engelvis

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Sapa, mysterieus...pl

Engelvis

De Sapa-minority people. Een mistige, natte dag, klooien met je camera en dan ineens zo´n plaatje voor het oprapen. Geweldig land trouwens.

'86721' door Engelvis '86721' door Engelvis

ChinaHongkong

ChinaHongkong

The Peak

Engelvis

Lijkt me geen unieke plaat, maar indrukwekkend is het altijd, zo´n skyline.

'86718' door Engelvis '86718' door Engelvis

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Traditionele...leeuwe

Engelvis

De achtergrond is natuurlijk niet mooi, maar dit is wel puur. Zo is het hier. We zijn hier op een van eilanden van Hong Kong. De leeuwenhoofden zijn even te ruste gelegd na een heftige energieke danspartij. Dit meisje ging er zo mooi tussen zitten....

'86702' door Engelvis '86702' door Engelvis

MaleisiëSarawak

MaleisiëSarawak

Pinnacles

Engelvis

What an hell of a climb was dit. In ons dagboek heb ik hier uitgebreid over geschreven (http://wouterenkristina.waarbenjij.nu/reisverhalen/wouterenkristina/Maleisi%EB/Trots+als+een+pauw%2C+ieoooooi%21/?&module=site&page=message&id=1395827). Eenmaal boven wordt het werken beloond met een bijzonder schouwspel.

'86696' door Engelvis '86696' door Engelvis

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Angkor Wat

Engelvis

Angkor Wat, zeker indrukwekkend, maar naar onze bescheiden mening geen plaats waarvoor je een drie dagen passepartout hoeft te kopen. Net even iets te duur voor de gemiddelde backpacker, en na een dag en een avond heb je toch eigenlijk alles wel zo´n beetje gezien. Wel fotogenieke plaats trouwens, maar voor mooie foto´s is je zonne-timing heel belangrijk.

'86684' door Engelvis '86684' door Engelvis

TaiwanTaipei

TaiwanTaipei

101 Tower Valentine´s

Engelvis

Wat een verassing om in Taiwan te zijn. Het land zat als noodzakelijk kwaad in ons ticket, maar bleek zo fascinerend dat we er dubbel zo lang wilden blijven. De 101-tower IS impressive! Geweldig om in zo´n turbo lift naar boven te gieren en wauw, what a view. Stevig windje daar boven trouwens.

'86674' door Engelvis '86674' door Engelvis

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Relaxing Aussie

Engelvis

Na 9 maanden Azie is het omschakelen in Australie. Maar eenmaal gewend aan de lifestyle ga je je ernaar gedragen ;-). Compositietechnisch moet eigenlijk dat bootje nog even weg(geshopped worden)....

'84255' door Engelvis '84255' door Engelvis

NepalAnnapurna

NepalAnnapurna

Prayer Wheels

Engelvis

In Nepal verschillen ze qua gewoontes niet zoveel van de Tibetanen. Op veel plaatsen bestond de mogelijkheid om even aan een prayer wheel te draaien. Baat het niet dan schaad het niet toch?

'84254' door Engelvis '84254' door Engelvis

NepalCentraal hoogland

NepalCentraal hoogland

5416 meter, de top va

Engelvis

18 dagen trekken door de Himalaya. Te gek! En dan, rond dag 10 geloof ik, bereik je de top waar het je allemaal om te doen was. Met bonkende koppijn en zwaar vermoeid sta je om 8.00 uur ´s morgens champagne te drinken met je Nieuw Zeelandse en Australische vrienden die je hebt gemaakt tijdens de trekking. Onvergetelijk!

'84253' door Engelvis '84253' door Engelvis

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Verzamelen van het...

Engelvis

Het is de moeite waard om vroeg uit de veren te gaan om dit dagelijkse ritueel te aanschouwen. Langs de lange straat lopen dagelijkse honderden monikken in optocht langs de locals die gratis eten aanbieden. Heel indrukwekkend. Voor mij overigens heel frustrerend dat ik hier echt prachtige foto´s schoot maar dat ik die door omstandigheden kwijt ben geraakt...

'84251' door Engelvis '84251' door Engelvis

VietnamHoi An

VietnamHoi An

Er past meer op één..

Engelvis

Je kunt je afvragen waar de grens ligt bij Aziaten. Wat kun je NIET meenemen op een brommer? Deze wagonlading kip ging in ieder geval met gemak mee...

'84250' door Engelvis '84250' door Engelvis

BruneiBandar Seri Begawan

BruneiBandar Seri Begawan

Masjid Omar ' Ali...

Engelvis

Beetje bizar is het wel in Brunei. Heb je je helemaal staan vergapen aan een moskee, eerst bij daglicht, dan bij kunstlicht. Hoor je later dat er nog een veel mooiere, nieuwere en vooral duurdere even buiten het centrum is neergezet. Daar de dag daarna natuurlijk nog even heen geweest. Maar deze komt ook wel aardig weg zo toch?

'84248' door Engelvis '84248' door Engelvis

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Schildpadden garantie

Engelvis

Eindelijk ben je dan in Semporna, de plek waarvandaan de boten vertrekken naar Sipadan: the place to be voor het betere duiken. In onze ontwetendheid vragen we nog of er echt kansen bestaan dat we haaien en schildpadden gaan zien? You will have shark and turtle garantee! Wauw, dat was niets teveel gezegd. Overal waar we keken schilpadden en haaien!

'84246' door Engelvis '84246' door Engelvis

MaleisiëSarawak

MaleisiëSarawak

De Proboskisaap,...le

Engelvis

Wat een geweldig leuk dier is dit. Dacht je dat de Koala een hoog knuffelgehalte had, dan heb je de Proboscis Monkey nog niooit gezien.

'84243' door Engelvis '84243' door Engelvis

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

Even bijkomen van een

Engelvis

Je ziet bijzondere dingen wanneer je het water opgaat voor een tochtje over de Mekong. Nu vind je na 10 maanden Azie niets meer raar, maar toch... het blijft fascinerend te zien dat deze mensen over hun kans waarnemen een dutje te doen.

'84239' door Engelvis '84239' door Engelvis

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Traditionele dans in.

Engelvis

Traditionele Balinese dans, niet makkelijk om vast te leggen met je reisuitrusting. Een beetje aanmoderen met de instellingen, geen flash en hier het resultaat.