EmilyGohres

'538421' door EmilyGohres '538421' door EmilyGohres

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Wakker worden op de..

EmilyGohres

Na een ijskoude nacht in een tentje naast de Grote Muur, kroop ik uit mijn slaapzak en klom ik samen met de anderen van de reisgroep de muur op. Vanaf een oud gebouwtje genoten we daar van de mooiste zonsopgang die ik ooit heb gezien. Vanuit de bergen en bossen waar we uitzicht op hadden kwamen ook nog eens prachtige vogelgeluiden, wat het moment onvergetelijk mooi maakte.

'538404' door EmilyGohres '538404' door EmilyGohres

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Een nachtje kamperen.

EmilyGohres

Wanneer je de Chinese muur gaat bezoeken verwacht je waarschijnlijk massa's Chinese toeristen tegen te komen die ook een kijkje willen nemen (en vooral veel foto's willen maken). Samen met mijn reisgroep heb ik echter een stukje van de muur gezien waar geen enkele andere toerist te vinden was. Op een stukje vlakke grond naast de muur hebben we onze tentjes opgezet, een kampvuurtje gemaakt en uiteindelijk, zittend op één van de zeven (nieuwe) wereldwonderen, genoten van een fenomenale zonsondergang.

'526620' door EmilyGohres '526620' door EmilyGohres

Nieuw-ZeelandRotorua

Nieuw-ZeelandRotorua

Torenhoge Redwoods bi

EmilyGohres

Wil je het toeristische stadje Rotorua even achter je laten, dan kan je prachtige wandelingen maken door The Redwoods, of Whakarewarewa Forest. Dit bos ligt op loopafstand van het centrum van Rotorua en er zijn meerdere routes volgen van verschillende lengtes. Je kan er de ‘Californian Coast Redwoods’ bewonderen (in het Nederlands worden deze kustmammoetbomen genoemd), die hier lang geleden als experiment zijn geplant. Het zijn de hoogste, en een van de oudste bomen ter wereld.

'525658' door EmilyGohres '525658' door EmilyGohres

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Een spectaculaire...w

EmilyGohres

De Tongariro Alpine Crossing is een van de meest populaire wandeltochten in Nieuw-Zeeland die je binnen een dag kunt lopen. Na een lange klimtocht tussen de vulkanen Mount Tongariro en Mount Ngauruhoe door, word je beloond met een fantastisch uitzicht over een spectaculaire vallei met felgroene meren. Mount Ngauruhoe heeft model gestaan voor Mount Doom in de Lord of the Rings-films. De wandeling is het zwaarst wanneer je weer naar beneden moet lopen, waarbij je meer dan een kilometer in hoogte daalt. De route is 20 kilometer lang, en hier doe je ongeveer 8 uur over. Je kunt er ook voor kiezen om een of beide vulkanen nog te beklimmen, maar dan moet je flink doorlopen om de laatste bus naar het dorp te halen. Misschien kan je de twee komende dagen niet meer lopen, zoals ik, maar dat is het absoluut waard!

'523834' door EmilyGohres '523834' door EmilyGohres

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Het noordelijkste...p

EmilyGohres

Wanneer je over de zee uitkijkt bij Cape Reinga, krijg je het gevoel dat je aan het eind van de wereld staat. De helderblauwe zee lijkt eindeloos. Vanaf de berg waar ook een vuurtoren staat heb je ook een mooi uitzicht over de prachtige kustlijn, waar je zelfs in het hoogseizoen het rijk alleen hebt.

'523832' door EmilyGohres '523832' door EmilyGohres

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Sandboarden in de Te.

EmilyGohres

Tijdens een excursie naar het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland, Cape Reinga, kreeg je in de Te Paki duinen de mogelijkheid om te gaan sandboarden. Hierbij zoef je, liggend op een soort bodyboard, van een hoge berg naar beneden. Als je eenmaal bovenaan de berg staat lijkt het heel eng, maar zodra je beneden staat wil je meteen nog een keer! Als je toch niet durft is het ook gewoon leuk om rond te lopen in het duingebied. Er zijn op sommige stukken bijna geen planten te vinden, dus dan lijkt het net alsof je in de Sahara bent beland.

'523829' door EmilyGohres '523829' door EmilyGohres

Nieuw-ZeelandNorthland, Bay of Islands

Nieuw-ZeelandNorthland, Bay of Islands

De Haruru Falls Track

EmilyGohres

Een leuke manier om te omgeving van het kustplaatsje Paihia te verkennen is door de Haruru Falls Track te bewandelen. Je doet er ongeveer drie uur over om heen en terug te wandelen. Tijdens de route heb je prachtige uitzichten over de rivier, loop je door dichtbegroeide jungle met palmbomen en een bijzonder moerasgebied met mangrovebomen. In dit moeras wandel je over een houten pad, zoals je op de foto ziet, vanwege de vele gekke wortels die uit de natte grond steken. Als het vloed is komen ze voor een groot deel onder water te staan. Op de helft van de wandeling word je beloond met een uitzicht over de Haruru watervallen.

'522224' door EmilyGohres '522224' door EmilyGohres

Nieuw-ZeelandAuckland

Nieuw-ZeelandAuckland

De stadsjungle van...

EmilyGohres

Na door de drukke winkelstraten van Auckland te hebben gelopen, verscheen ineens Albert Park, een schitterend parkje in het centrum van de stad. Door de enorme bomen met ontzettend lange kronkelende takken, lijkt het alsof je in een jungle bent beland. De perfecte plek om even uit te rusten of je lunch op te eten. Ook mijn naamgenoot Emily Place, een miniparkje in de buurt, is een bijzondere plek om de stad achter je te laten en van de natuur te genieten.

Community-updates

EDITIE 113 | 55 Culturele reisavonturen

16-9-2022 Columbus Travel editie 113 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste culturele reisavonturen. Van dorpsfeesten in Spanje tot festivals in India. In Ghana verdiepen we ons in een zwarte bladzijde uit de wereldgeschiedenis: de trans-Atlantische slavenhandel, aan de voet van de Himalaya bezoeken we twee boeddhistische kloosters en gaan we in de leer bij monniken. En we delen de beste cultuurtips in de Zwitserse Alpen. Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we ook nog een culturele jaarkalender 2023 samengesteld.  Bekijk de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

WEEK 37 | COMMUNITY-TOPPERS

De toppers van week 38 zullen in de loop v.d. week bekend worden gemaakt.


Papua Nieuw Guinea Jiwakafestival door Ameerakker
1. Topfoto & -tip: Papua Nieuw Guinea Jiwakafestival door Ameerakker
2. Review: Faeroer, Denemarken door MyrtheL
3. Communitylid van de week: Erickindt
4. Nieuwkomer: Ranilisza

Doe mee aan onze wedstrijden

DRONEFOTOWEDSTRIJD 2022: WIN EEN WEEKENDJE WEG IN EUROPA

Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op een weekendje weg in Europa, een cadeaubon van Coolblue of een klimrugzak van Osprey. De 10 winnende worden bovendien gepubliceerd in Columbus Travel én KIJK Magazine! Meedoen kan tot en met 11 september 2022Doe mee


FOTOWEDSTRIJD: WIN EEN TWEE VLIEGTICKETS NAAR THAILAND

Hoe was jouw zomervakantie?! Samen met reisorganisatie Riksja Travel zijn we op zoek naar de mooiste avonturen. Deel jouw ultieme reisfoto en -tip van je reis in de zomer van 2022 en wie weet win jij twee vliegtickets naar Thailand, aangeboden door Singapore Airlines! Meedoen kan tot en met 16 oktober 2022. Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik