EliseBucket

9
Filipijnen Palawan
EliseBucket was hier 31 Jan 2017
Natuur en oceaan is hier prachtig. Een echte bounty eiland bestemming. De locals zijn superwarme mensen, Filipino's zijn echt de vriendelijkste mensen die ik ooit ontmoet heb! De meesten kunnen ook wel een mondje Engels dus het is gemakkelijker om je plan te trekken. De bekende plekken zoals El Nido en de lagunes in Coron zijn helaas wat aan de toeristische kant aan het opgaan. Je kan deze lagunes en meren enkel bereiken met de boot. Als je een groepstour boekt ga je met een 20tal per boot naar de verschillende hoogtepunten. Een probleem in hun organisatie denk ik is dat al de boten op het zelfde moment naar dezelfde plek gaan waardoor het allemaal heel toeristisch lijkt. Een oplossing is om een priveboot te huren, vanaf 4personen is dit zeker betaalbaar, zo heb je meer kans om de landschappen alleen te bezichtigen! Ik heb ook meegereisd met een organisatie Tao die met een boot van Coron naar El Nido vaart. Zeker een aanrader om heel het noorden van Palawan te bezichtigen zonder enige andere toerist! (behalve dan de mensen op je boot natuurlijk :)) Je slaapt elke avond op een ander eilandje in een leuke strandhut met zicht op de mooie zonsopgang of -ondergang. In Coron of El nido moet je zeker een scooter huren om de streek te verkennen. Ik vond vooral de omgeving op het vaste land van Coron prachtig. vanaf je weg bent uit de stad van Coron kom je zelden nog toeristen tegen. Ga daar ook eens kayaken in het Kingfisher Park tussen de mangroves of doe de zipline in El Nido!
Regio
  • prachtige natuur
  • bounty eilanden
  • soms ontdekkingsreizigers gevoel
  • je hebt de kans alleen te zijn op eilanden
  • coron is prachtig
  • scooter is heel goedkoop te huren
  • el nido zeer toeristisch
  • boot nodig om plekken te bezichtigen
  • komt vaak duur uit met zo'n boot
Review geplaatst op 2017-05-03 Door EliseBucket

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik