EliseBucket

9
Filipijnen Palawan
EliseBucket was hier 31 Jan 2017
Natuur en oceaan is hier prachtig. Een echte bounty eiland bestemming. De locals zijn superwarme mensen, Filipino's zijn echt de vriendelijkste mensen die ik ooit ontmoet heb! De meesten kunnen ook wel een mondje Engels dus het is gemakkelijker om je plan te trekken. De bekende plekken zoals El Nido en de lagunes in Coron zijn helaas wat aan de toeristische kant aan het opgaan. Je kan deze lagunes en meren enkel bereiken met de boot. Als je een groepstour boekt ga je met een 20tal per boot naar de verschillende hoogtepunten. Een probleem in hun organisatie denk ik is dat al de boten op het zelfde moment naar dezelfde plek gaan waardoor het allemaal heel toeristisch lijkt. Een oplossing is om een priveboot te huren, vanaf 4personen is dit zeker betaalbaar, zo heb je meer kans om de landschappen alleen te bezichtigen! Ik heb ook meegereisd met een organisatie Tao die met een boot van Coron naar El Nido vaart. Zeker een aanrader om heel het noorden van Palawan te bezichtigen zonder enige andere toerist! (behalve dan de mensen op je boot natuurlijk :)) Je slaapt elke avond op een ander eilandje in een leuke strandhut met zicht op de mooie zonsopgang of -ondergang. In Coron of El nido moet je zeker een scooter huren om de streek te verkennen. Ik vond vooral de omgeving op het vaste land van Coron prachtig. vanaf je weg bent uit de stad van Coron kom je zelden nog toeristen tegen. Ga daar ook eens kayaken in het Kingfisher Park tussen de mangroves of doe de zipline in El Nido!
Regio
  • prachtige natuur
  • bounty eilanden
  • soms ontdekkingsreizigers gevoel
  • je hebt de kans alleen te zijn op eilanden
  • coron is prachtig
  • scooter is heel goedkoop te huren
  • el nido zeer toeristisch
  • boot nodig om plekken te bezichtigen
  • komt vaak duur uit met zo'n boot
Review geplaatst op 2017-05-03

Community updates

WINNAAR GRIEKSE GEHEIMEN
23-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd! De stemronde is afgelopen en de winnaar is bekend! Nieuwsgierig wie de winnaar is geworden? Laat hier je felicitaties achter >

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
23-10-2020 Vandaag valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 42 | Community toppers

Migratie wapitiherten Foto: Dreamer666

1. Topreview: Diepholzer Moor, Duitsland door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Migratie wapitiherten door Dreamer666
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Wisseschout
5. Nieuwkomer: Fulltimetravels.nl

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik