Elisah

'561064' door Elisah '561064' door Elisah

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

Namib Desert - Death.

Elisah

Een van de mooiste dingen de ik ooit gezien heb; Death Vlei! Na een wandeling van 1,3km kom je hier terecht; midden in de duinen.

'557577' door Elisah '557577' door Elisah

Frankrijk

Frankrijk

Mâcon - Frankrijk

Elisah

Mâcon is een stadje in het midden van Frankrijk. Ideaal om, zoals wij gedaan hebben, een tussenstop te maken vanuit Zuid-Frankrijk of Spanje. Het stadje is 's avonds mooi verlicht en dit levert prachtige beelden op. Mâcon is een typisch Franse stad. Oude gebouwen, heel authentiek en genoeg plaatsen om heerlijk te eten. Met dit uitzicht vanaf het terras houd je het vakantiegevoel nog even iets langer vast!

'556639' door Elisah '556639' door Elisah

Mauritius

Mauritius

Zwemmen met wilde...d

Elisah

Een van de meest bijzondere dingen die ik ooit gedaan heb; zwemmen met wilde dolfijnen in Mauritius! Een absolute aanrader. De dolfijnen zwemmen gewoon in de zee. Elke dag gaan de boten (met toeristen) naar een bepaalde plek in de zee. De dolfijnen komen hier altijd 's morgens vroeg, dus om 7.00 lig je in het water. De dolfijnen hoeven niet te komen, maar er is nog geen dag geweest (volgens onze gids) dat ze niet op kwamen dagen. Blijkbaar vinden ze het erg leuk! Zodra de dolfijnen er zijn, spring je het water in en volg je ze een stukje. Daarna is het weer in de boot, een stukje verder er uit en weer meezwemmen. Dit herhaalt zich tot de tijd om is, of de dolfijnen de baai uit gaan. Let op; het is best wel toeristisch, je zult niet de enige zijn die met de dolfijnen wil zwemmen! Foto is gemaakt met de gopro, dus helaas niet zo scherp als ik zou willen:)

'556534' door Elisah '556534' door Elisah

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Ik zie je wel!

Elisah

Het is soms een hele zoektocht om de dieren in Afrika te vinden. Zo ook deze leeuw; verscholen onder de bosjes waren ze voor ons niet te vinden. Gelukkig hadden we een goede ranger bij zich die elk detail van de Afrikaanse bush kent, en zo ook deze verstopte leeuw vond. Dit moest ook wel; de leeuwen moesten ingeënt worden tegen een (leeuwen) virus dat zich in het Krugerpark aan het verspreiden was.

'556479' door Elisah '556479' door Elisah

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Neushoorns

Elisah

Een van de mooiste dieren om te spotten in Afrika is de neushoorn. Helaas worden deze dieren ernstig bedreigd door de mens en wordt de kans dat je ze ziet steeds kleiner. In Hluhluwe (Zuid-Afrika) heb je nog wel een behoorlijke kans dat je ze tegen het lijf loopt. Dit park is in eerste instantie gericht op de neushoorn. Deze grote, imposante dieren zijn nagenoeg blind; ze moeten het hebben van hun neus en oren. Onze ranger vertelde ons dat de toeristen helpen om de neushoorns in leven te houden; het geld dat wij inbrengen gaat deels naar het behoud van natuur en de bescherming van de neushoorn. Een extra reden om nog eens terug te gaan!

'556280' door Elisah '556280' door Elisah

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Wasbeer stanley park

Elisah

Op onze laatste dag in Canada besloten we om fietsen te huren en een rondje door Stanley Park te maken. We hadden gehoord dat er in Stanley Park wasberen zitten en wilden die érg graag zien. Na een kort gesprek met een ranger kwamen we er achter dat we de meeste kans hadden bij Beaver Lake. We hadden het geluk aan onze zijde, want daar kwamen we inderdaad 5 wasbeertjes tegen! Niet te dichtbij komen overigens, ze kunnen gemeen bijten!

'556078' door Elisah '556078' door Elisah

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Peyto Lake

Elisah

Tijdens een rondreis door West-Canada mag de Icefields Parkway niet ontbreken. een van de vele hoogtepunten op deze weg is dit meer, Peyto Lake. De stop (en korte wandeling) méér dan waard, wat een mooie kleuren heeft dit meer! Ga vroeg, of aan het einde van de dag, dan is het het rustigste. Let tijdens het rijden over deze weg goed op, wij hebben beren en berggeiten gespot!

'555972' door Elisah '555972' door Elisah

IJsland

IJsland

Kolufossar watervalle

Elisah

IJsland is het land van de watervallen. Deze is wat moeilijker te vinden, maar zeker de moeite waard. Zelfs in het hoogseizoen stonden wij hier maar alleen omdat je echt wel een stukje de weg af moet. Je komt hem tegen tussen Blönduós en Laugarbakki, evenwijdig aan weg 718, bij de afslag naar de boerderijen 'Litla Hlid en Bakki'. Hier ligt een kloof (de Kolugljúfur). Aan de zuidzijde hiervan kun je deze waterval vinden. (vlak bij/onder een brug) De weg ernaar toe is (deels) onverhard, maar ook met een normale personenauto kun je er goed komen. Helaas hadden wij geen super weer toen we hier waren, waarschijnlijk is de waterval bij een zonnetje nóg mooier!

'555601' door Elisah '555601' door Elisah

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Luipaard

Elisah

Dit luipaard lag hoog in een boom. De ranger zag haar al vanaf een behoorlijke afstand liggen en besloot off road te gaan en onder de boom te parkeren, zodat wij oog in oog kwamen te staan met dit majestueuze dier. Ze had net gegeten, de resten konden we nog zien liggen. Hierdoor was ze behoorlijk kortademig.

'555551' door Elisah '555551' door Elisah

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Lion King

Elisah

Tijdens het 'gouden uurtje' hadden wij het geluk om 2 jonge mannetjesleeuwen te treffen. Zo rustig als een van de twee broertjes er hier bij ligt, zo heftig is dit er een paar weken later aan toe gegaan. Deze 2 broertjes komen uit een ander gebied, op zoek naar een eigen territorium. Om dit te kunnen doen zijn ze de strijd aangegaan met de 'heersende' 2 mannetjes.

'555499' door Elisah '555499' door Elisah

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Eet smakelijk!

Elisah

Na 2 jaar geleden een rondreis te hebben gemaakt in Zuid-Afrika, hebben wij ons hart een klein beetje verloren aan dit land; aan de mensen, de landschappen maar vooral ook de dieren. We besloten daarom om terug te gaan en een uitgebreide safari te maken. Deze foto is gemaakt in een van de Privat Parks, net buiten het Krugerpark. Deze staan in open verbinding met het park zelf, maar zijn veel minder toeristisch. De reden daarvan is waarschijnlijk de prijs, het is duur, maar wij vonden het het geld zéker waard! In deze camps zit je op basis van All Inclusive (of Volpension) en de gamedrives zijn dus ook inclusief. Je blijft hier niet op de hoofdweg (zoals in het Krugerpark) maar rangers gaan ook echt de weg af, door de bosjes, om toeristen alles goed te kunnen laten zien. Bovenstaande foto is een van onze hoogtepunten gedurende de safari: een groep van 10 leeuwen mét kleine welpjes die een kill hadden.

'555118' door Elisah '555118' door Elisah

IJsland

IJsland

Skógafoss, wandeling

Elisah

De Skógafoss is een van de bekendste watervallen van IJsland. Je kunt deze makkelijk zien vanaf de weg en is dus goed te bezoeken. Je kunt met een trap naar boven om dit schouwspel te zien. Wat veel mensen echter niet weten is dat je bovenaan die trap een wandeling kunt maken, verder het binnenland van IJsland in. De wandeling is oneindig, maar in een paar kilometer heb je al veel gezien. Prachtige watervallen, rust, ruimte en heel bijzondere landschappen. Let op, de wandeling is niet echt makkelijk, maar wel zéker de moeite waard!

'555117' door Elisah '555117' door Elisah

IJslandRondom Reykjavik

IJslandRondom Reykjavik

Bruarfoss - IJsland

Elisah

IJsland is een paradijs op aarde! In onze zoektocht naar de beste plekjes voor onze rondreis kwamen we al snel uit bij deze waterval. De waterval is bijzonder vanwege de kleur. Wij verwachten een enorme waterval, maar dat is niet het geval. Wél is hij zeker de moeite waard! Het kostte ons enige moeite om 'm te vinden, maar dat vinden we juist leuk; geen massa met toeristen, maar alleen wij met onze camera.

'555115' door Elisah '555115' door Elisah

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Ik bescherm je wel!

Elisah

In Timbavati hebben we vele grote groepen met olifanten gezien. Olifanten zijn 'trekkers', ze lopen enorme afstanden op zoek naar water en voedsel. 2016 was een heel droog jaar voor Zuid-Afrika, en timbavati was een van de weinige plekken waar nog (genoeg) water te vinden was. Deze vrouwtjes olifant vond het een goed plan om ons te laten weten dat we het niet ins ons hoofd moesten halen om de kleintjes iets te doen.

'555113' door Elisah '555113' door Elisah

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Luipaard chillt in de

Elisah

Ook het luipaard mochten wij spotten in Timbavati. Timbavati staat (naast de witte leeuwen) bekend om de luipaarden. Er zijn relatief weinig leeuwen en veel luipaarden te vinden in dit gedeelte van het krugerpark. Al deze dieren hebben hun eigen territorium, en dit deel is voornamelijk 'ingepikt' door de luipaarden. Mis je deze nog van de Big Five? breng dan een bezoek aan dit private park!