ElineVandeVen

profiel ElineVandeVen

Naam

Reviews

0

Foto's & tips

17

Blogs

0

Lid sinds

30 November 2018

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Canada

Fav. stad

Hong Kong

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (17)

'1135506' door ElineVandeVen '1135506' door ElineVandeVen

Italië

Italië

Langs de route bij Tr

ElineVandeVen

De Tre Cime di Laveredo wordt vaak omschreven als het paradepaardje van de Dolomieten. Eveneens is dit onderdeel van de UNESCO erfgoed-lijst. Die drie bekende bergtoppen zijn niet het enige mooie plaatje in dat gebied. Draai je om en zie deze prachtige bergtop naast de Drei Zinnen Hut.

'1134437' door ElineVandeVen '1134437' door ElineVandeVen

Italië

Italië

De Seceda Ridgeline i

ElineVandeVen

De Seceda Ridgeline is een berg waarop wij veel te kort zijn geweest. In Ortisei aangekomen beseften we ons dat de kabelbaan nog maar twee uur zou gaan en dat we alleen die dag nog naar deze berg konden volgens onze planning. Het was er prachtig en ik was er graag langer gebleven - wat achteraf gezien ook makkelijk had gekund. Mijn advies is: als je net zoals wij te laat aankomt, besef jezelf dan dat je de lift naar beneden over kunt slaan en dat de wandelroute naar beneden heel makkelijk is. Op die manier kun je de zonsondergang kijken en langer genieten van dit prachtige gebied. Als wij terug gaan gaan we dat zeker doen.

'1135571' door ElineVandeVen '1135571' door ElineVandeVen

Italië

Italië

Koeienbillen in de...

ElineVandeVen

Als je fietsen huurt in de Dolomieten is er een heel grote kans dat je onderweg (semi) wilde koeien tegen komt. Deze zijn van boeren maar lopen los rond. Ze zijn te herkennen aan de onwijs luide bellen die aan hun oren hangen. Kom niet al te dicht in hun buurt, want ze zijn niet zo lief als dat ze lijken (in ieder geval deze groep koeien).

Ik ben fan van (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (5)

'1134440' door Henk Vanetie '1134440' door Henk Vanetie

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

De wolf in de sneeuw

Henk Vanetie

Foto is genomen in NP Falkenstein in de buurt van Neuschönau Bayern. Wanneer ik terugkijk naar deze foto's wil ik weer zo terug. het is daar zo mooi (later meer). In dit gebied waar Wolven, Lynxen, Beren en nog veel meer oorspronkelijke Europese wilde dieren, vrij in hun habitat kunnen bewegen. Dat zijn de zogenaamde ‘Tierfreigelände' waar de ruimtes zo groot zijn zodat je de dieren prachtig kunt fotograferen in hun natuurlijke gedrag.

'1134135' door Ejbaaijens '1134135' door Ejbaaijens

GhanaCape Coast

GhanaCape Coast

Cape Coast, Ghana

Ejbaaijens

Een rondleiding door het slavenfort in Cape Coast maakt je stil. De geschiedenis is huiveringwekkend, schaamtevol. Buiten het fort is het niet stil. Er wordt gevoetbald, aan vissersschepen getimmerd, vis verkocht. We lopen door het slaperige stadje. Kleurrijke shops en geurrijke visstalletjes. De harde muziek uit een huisje stemt weer wat vrolijker. De gids in het fort eindigde de tour met de zin: het verleden kunnen we niet meer veranderen, maar de toekomst wel! Wijze woorden. Ik wens iedereen alvast een heel mooi en gezond 2022! Een jaar waar we de wijze woorden van de gids in het dagelijkse leven waarmaken. Bewust zijn van vooroordelen en discriminatie en open staan voor de ander.

'1134069' door BjornSnelders '1134069' door BjornSnelders

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Hamnøy in de vroege..

BjornSnelders

Om 6 uur staan we buiten en gaan we richting Hamnøy voor een sunrise mission. We slapen op het eilandje Sakrisøy, dus hoeven gelukkig niet ver om deze iconische shot te maken. Het is bewolkt aan zonsopkomst zijde, maar aan de onderkant van die bewolking ziet de zon kans om heel even haar licht te schijnen op de piek achter de rode vissershutjes. We maken wat shots en zien dan achter ons een prachtige gloed op de pieken bij Sakrisøy. Snel pakken we onze gear bij elkaar en klimmen een heuvel op. Helaas neemt de bewolking het weer over. De zonsopkomst duurde dus 10 minuten, maar wat waren we blij met die stralen zon. Mooi begin van de dag! 🤩

Community-updates

EDITIE 109 | 50x de mooiste dorpen van Europa

25-05-2022 Columbus Travel editie 109 is nu verkrijgbaar! De veelzijdigheid van Europa komt vrijwel nergens zo goed tot uitdrukking als in haar dorpen. Reis door het platteland van Frankrijk, Italië of Spanje, en je komt er al snel achter dat elk dorp zijn eigen culinaire specialiteiten, beschermheilige en volksheld heeft. Dat maakt reizen door Europa zo eindeloos verrijkend. Inspiratie nodig? Wij stelden samen met onze lezers een lijst samen met de vijftig mooiste dorpen van ons continent. Bekijk de editie hier >

WEEK 25 | COMMUNITY-TOPPERS


Indiase kijkdoos. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Indiase kijkdoos door MarcoPhotoWorld
2. Review: Archill Island, Ierland door Travelbag
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Marja de Waal

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN WEEKENDJE WEG MET HET COLUMBUSJE!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. Plus: je krijgt de waterdichte rugzak Atrack (25 liter) van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


GA OP REIS NAAR ZWITSERLAND VOOR EEN FOTOREPORTAGE IN COLUMBUS TRAVEL
Vertel ons via het formulier hieronder waarom het voor jou #tijdvoorzwitserland is. Ben je al eens in Zwitserland geweest, dan kun je via het formulier gelijk een van je reisfoto's uploaden. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik