EdNic

'445112' door EdNic '445112' door EdNic

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

De diepte van Yosemit

EdNic

Yosemite is een prachtig park in Amerika. Niet alleen vanwege de watervallen en de Giant Sequoias, maar zelf vond ik toch ook het uitzicht de diepte in erg mooi.

'444757' door EdNic '444757' door EdNic

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Venetië, een stad...a

EdNic

Van Venetië zijn ongetwijfeld al heel veel foto's gemaakt en ik begrijp ook wel waarom. Het is er prachtig en tegelijk heel bijzonder. Deze foto is voor mij een beetje wat Venetië "maakt". Ik weet ook niet waarom, maar zo voel ik het.

'444350' door EdNic '444350' door EdNic

ItaliëVerona

ItaliëVerona

De Arena van Verona

EdNic

Rome heeft het Collosseum, maar de Arena van Verona mag er ook zijn hoor. Het is het op twee na grootste theater van Italië en zeker het bezoeken waard!

'444222' door EdNic '444222' door EdNic

ItaliëVerona

ItaliëVerona

Verona later op de da

EdNic

Verona is een prachtige stad. En als je alles wilt zien vliegt een dag voorbij. En voor je het weet wordt het dan al donker en lopen de sluitertijden op. Toch heb ik deze poort willen en kunnen fotograferen zonder statief. Wellicht iets minder scherp, maar wel zonder toeristen. En probeer dat overdag maar eens!

'443474' door EdNic '443474' door EdNic

ItaliëRome

ItaliëRome

Fileparkeren op zijn.

EdNic

Een oude Fiat 500 vind ik altijd al leuk. Maar dat ze ook nog eens heel praktisch kunnen zijn bij het file parkeren wordt hier in Rome bewezen. Op deze manier kun je er heel wat kwijt...

'442724' door EdNic '442724' door EdNic

ItaliëUmbrie

ItaliëUmbrie

Hier wonen echt nog..

EdNic

Perugia in Italië heeft een centrum dat echt oud is. Het byzondere aan deze stad vond ik de plekken die je tegen kwam waarbij je denkt dat je honderden jaren terug gaat in de tijd. Maar... hier wonen in de huidige tijd toch echt nog "gewoon" mensen.

'442698' door EdNic '442698' door EdNic

ItaliëUmbrie

ItaliëUmbrie

Allemaal zonnebloemen

EdNic

Misschien ligt het aan mij, maar ik dacht bij velden zonnebloemen altijd aan Frankrijk. Hier in Umbrië komen ze echter ook regelmatig voor en ik moet zeggen: het heeft wel wat!

'442076' door EdNic '442076' door EdNic

Zweden

Zweden

Een rendier!

EdNic

De eerste keer dat we een rendier zagen waren we helemaal enthousiast. Wow! Een rendier, gaaf! En dat is het ook! Maar we zagen op een gegeven moment best vaak een rendier. Donkerbruin, wit, groter, kleiner. Ze bleven mooi, maar toch minder dan een eland .... ;)

'441978' door EdNic '441978' door EdNic

Zweden

Zweden

Eindelijk, een Eland!

EdNic

Als je naar Zweden gaat wil je ook een Eland zien. Tenminste, ik wel. Dat dat nog niet meevalt is mij wel gebleken. Ze laten zich niet altijd even makkelijk zien. Dus dan maar op de juiste tijdstippen en locaties op zoek. En als je er dan eindelijk 1 ziet is het toch wel bijzonder imposant en indrukwekkend!

'482335' door EdNic '482335' door EdNic

NoorwegenGeirangerfjord

NoorwegenGeirangerfjord

Extra dimensie...toev

EdNic

Vele mensen bezoeken in Noorwegen de Flambaan. En terecht! Het is een prachtige treinrit en je komt langs mooie plekken. Eén van die mooie plekken is de waterval Kjosfossen. De trein stopt hier ook speciaal om foto's te kunnen maken. Wat de meeste mensen echter niet weten is dat je zonder al te veel moeite ook bovenop die zelfde waterval kunt komen. Je moet dan niet volledig omhoog en omlaag gaan met de trein, maar uitstappen bij Vatnahalsen. Daar kun je naar beneden lopen door een prachtig bosgebied en langs een watergebied en sta je opeens bovenop de waterval. Prachtig! het is niet ver. Half uurtje lopen of nog korter zelfs. En van daar loop je terug naar de halte Reinunga die daar vlakbij ligt om vervolgens weer op de trein te stappen. Natuurlijk kun je ook heen en terug vanaf Reinunga. Het kan allemaal op hetzelfde kaartje, dus het kost niks. Wel gaaf om te doen!

'441838' door EdNic '441838' door EdNic

Noorwegen

Noorwegen

Zicht op de vallei

EdNic

Overal in Noorwegen heb je mooie vergezichten, fjorden, meren, watervallen en andere natuurverschijnselen. Soms is het allemaal niet zo spectaculair, maar is het totaalplaatje wel mooi. Zoals hier, in de buurt van de fjorden maar geen fjord te zien...

'441358' door EdNic '441358' door EdNic

Zweden

Zweden

Uitnodiging om te...z

EdNic

Vlak bij ons huisje in Zweden lag een meer. Dat is op zich niet zo vreemd in Zweden. Wat het hier zo bijzonder maakte was dat er verscholen achter struiken een bankje stond waar je heerlijk kon genieten van het uitzicht over het meer. Ik vond het met het bankje erbij juist wat extra's hebben

'441251' door EdNic '441251' door EdNic

Zweden

Zweden

Stilte na de storm

EdNic

Nadat het ontzettend gestormd had lagen er overal bomen en ontstonden er ook beekjes en stroompjes die er daarvoor niet waren. Na zulk geweld is dat dan toch wel weer een mooi gezicht

'441165' door EdNic '441165' door EdNic

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Lucht in brand

EdNic

We zaten in Hemsedal Noorwegen en 's avonds kleurde de lucht waanzinnig rood achter de bergen. Maar wat het was kon je niet echt zien. Ik ben in de auto gestapt en over de bergkam heengereden om te zien waar het vandaan kwam. Het bleek "gewoon" de ondergaande zon te zijn. Zo had ik het nog nooit gezien. Zoals je de foto ziet was het ook echt!

'441124' door EdNic '441124' door EdNic

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

IJs in aantocht

EdNic

Een gletsjer blijft een apart natuurverschijnsel. Vaak liggen ze hoog in de bergen en kun je er moeilijk bijkomen. Hier echter kun je hem prachtig zien aankomen en zien "oplossen" in het water. Dat water is lichtblauw tot wit is steenkoud, kristalhelder en er drijven ook echt stukken ijs in. Erg gaaf

'441070' door EdNic '441070' door EdNic

NoorwegenFjord Noorwegen

NoorwegenFjord Noorwegen

Aurlandsfjord

EdNic

Noorwegen heeft vele mooie fjorden. De Aurlandsfjord is zeker niet de bekendste, maar wel heel mooi. Hij is bijna een km diep. Er is een speciaal uitzichtpunt gebouwd van waaraf je je echt heel nietig voelt. Maar het uitzicht is prachtig!

'440986' door EdNic '440986' door EdNic

Ierland

Ierland

Groen als gras

EdNic

Gras is gras zou je zeggen. Wat is daar nu interessant aan zou je zeggen? Toch vond ik het hier in Ierland de moeite waard om vast te leggen. Ik vond het per saldo wel een mooi sfeertje zo met die koeien boven op de heuvel.

'440844' door EdNic '440844' door EdNic

Ierland

Ierland

Cows on the move

EdNic

In het Killarney National Park lopen naast allerlei andere dieren ook koeien los rond. Op een gegeven moment begonnen ze allemaal tegelijk te lopen en leek het net of ze naar het licht toeliepen.

'440744' door EdNic '440744' door EdNic

Ierland

Ierland

Doorkijkje

EdNic

Het gebied waar de Ring of Kerry in ligt is prachtig. Dit is feitelijk het drukste deel van Ierland qua toerisme, maar ook hier vind je nog mooie en rustige doorkijkjes. Zoals deze.

'440566' door EdNic '440566' door EdNic

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Rust en ruimte

EdNic

Noorwegen is dunbevolkt, maar soms kom je (vakantie) huizen tegen waar het wel heel erg afgelegen is. Maar de natuur is er bijna altijd prachtig!

'440428' door EdNic '440428' door EdNic

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Slingerdeslang

EdNic

Deze weg van boven ziet er totaal niet logisch uit. Maar de reden voor deze extreme bochten is simpel: de afdaling die deze weg maakt is verschrikkelijk steil.

'440401' door EdNic '440401' door EdNic

NoorwegenFjord Noorwegen

NoorwegenFjord Noorwegen

Relaxen aan de fjord

EdNic

Het smeltwater van de gletsjers komt middels watervallen en riviertjes in de fjord terecht. Daar kun je dan vervolgens genieten van de omgeving en ook nog eens heerlijk relaxen.

'440264' door EdNic '440264' door EdNic

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Water en ijs

EdNic

Een gletsjer en een waterval gebroederlijk bij elkaar. Naast dat het een mooi gezicht is zorgt het verderop voor de beste waterbron die er is. Kristalhelder water dat je zo kunt drinken. Heerlijk fris en koud!

'439426' door EdNic '439426' door EdNic

MexicoPlaya del Carmen

MexicoPlaya del Carmen

Zon en palmbomen

EdNic

Je ziet ze genoeg in Mexico: palmbomen. Dit is helemaal geen mooie of spectaculaire foto, maar voor mij geeft het toch wel perfect aan hoe een "rust" vakantie er uit ziet. Ik wordt er in ieder geval blij van als ik het zo in het echt zie.

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik