EdNic

'445112' door EdNic '445112' door EdNic

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

De diepte van Yosemit

EdNic

Yosemite is een prachtig park in Amerika. Niet alleen vanwege de watervallen en de Giant Sequoias, maar zelf vond ik toch ook het uitzicht de diepte in erg mooi.

'444757' door EdNic '444757' door EdNic

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Venetië, een stad...a

EdNic

Van Venetië zijn ongetwijfeld al heel veel foto's gemaakt en ik begrijp ook wel waarom. Het is er prachtig en tegelijk heel bijzonder. Deze foto is voor mij een beetje wat Venetië "maakt". Ik weet ook niet waarom, maar zo voel ik het.

'444350' door EdNic '444350' door EdNic

ItaliëVerona

ItaliëVerona

De Arena van Verona

EdNic

Rome heeft het Collosseum, maar de Arena van Verona mag er ook zijn hoor. Het is het op twee na grootste theater van Italië en zeker het bezoeken waard!

'444222' door EdNic '444222' door EdNic

ItaliëVerona

ItaliëVerona

Verona later op de da

EdNic

Verona is een prachtige stad. En als je alles wilt zien vliegt een dag voorbij. En voor je het weet wordt het dan al donker en lopen de sluitertijden op. Toch heb ik deze poort willen en kunnen fotograferen zonder statief. Wellicht iets minder scherp, maar wel zonder toeristen. En probeer dat overdag maar eens!

'443474' door EdNic '443474' door EdNic

ItaliëRome

ItaliëRome

Fileparkeren op zijn.

EdNic

Een oude Fiat 500 vind ik altijd al leuk. Maar dat ze ook nog eens heel praktisch kunnen zijn bij het file parkeren wordt hier in Rome bewezen. Op deze manier kun je er heel wat kwijt...

'442724' door EdNic '442724' door EdNic

ItaliëUmbrie

ItaliëUmbrie

Hier wonen echt nog..

EdNic

Perugia in Italië heeft een centrum dat echt oud is. Het byzondere aan deze stad vond ik de plekken die je tegen kwam waarbij je denkt dat je honderden jaren terug gaat in de tijd. Maar... hier wonen in de huidige tijd toch echt nog "gewoon" mensen.

'442698' door EdNic '442698' door EdNic

ItaliëUmbrie

ItaliëUmbrie

Allemaal zonnebloemen

EdNic

Misschien ligt het aan mij, maar ik dacht bij velden zonnebloemen altijd aan Frankrijk. Hier in Umbrië komen ze echter ook regelmatig voor en ik moet zeggen: het heeft wel wat!

'442076' door EdNic '442076' door EdNic

Zweden

Zweden

Een rendier!

EdNic

De eerste keer dat we een rendier zagen waren we helemaal enthousiast. Wow! Een rendier, gaaf! En dat is het ook! Maar we zagen op een gegeven moment best vaak een rendier. Donkerbruin, wit, groter, kleiner. Ze bleven mooi, maar toch minder dan een eland .... ;)

'441978' door EdNic '441978' door EdNic

Zweden

Zweden

Eindelijk, een Eland!

EdNic

Als je naar Zweden gaat wil je ook een Eland zien. Tenminste, ik wel. Dat dat nog niet meevalt is mij wel gebleken. Ze laten zich niet altijd even makkelijk zien. Dus dan maar op de juiste tijdstippen en locaties op zoek. En als je er dan eindelijk 1 ziet is het toch wel bijzonder imposant en indrukwekkend!

'482335' door EdNic '482335' door EdNic

NoorwegenGeirangerfjord

NoorwegenGeirangerfjord

Extra dimensie...toev

EdNic

Vele mensen bezoeken in Noorwegen de Flambaan. En terecht! Het is een prachtige treinrit en je komt langs mooie plekken. Eén van die mooie plekken is de waterval Kjosfossen. De trein stopt hier ook speciaal om foto's te kunnen maken. Wat de meeste mensen echter niet weten is dat je zonder al te veel moeite ook bovenop die zelfde waterval kunt komen. Je moet dan niet volledig omhoog en omlaag gaan met de trein, maar uitstappen bij Vatnahalsen. Daar kun je naar beneden lopen door een prachtig bosgebied en langs een watergebied en sta je opeens bovenop de waterval. Prachtig! het is niet ver. Half uurtje lopen of nog korter zelfs. En van daar loop je terug naar de halte Reinunga die daar vlakbij ligt om vervolgens weer op de trein te stappen. Natuurlijk kun je ook heen en terug vanaf Reinunga. Het kan allemaal op hetzelfde kaartje, dus het kost niks. Wel gaaf om te doen!

'441838' door EdNic '441838' door EdNic

Noorwegen

Noorwegen

Zicht op de vallei

EdNic

Overal in Noorwegen heb je mooie vergezichten, fjorden, meren, watervallen en andere natuurverschijnselen. Soms is het allemaal niet zo spectaculair, maar is het totaalplaatje wel mooi. Zoals hier, in de buurt van de fjorden maar geen fjord te zien...

'441358' door EdNic '441358' door EdNic

Zweden

Zweden

Uitnodiging om te...z

EdNic

Vlak bij ons huisje in Zweden lag een meer. Dat is op zich niet zo vreemd in Zweden. Wat het hier zo bijzonder maakte was dat er verscholen achter struiken een bankje stond waar je heerlijk kon genieten van het uitzicht over het meer. Ik vond het met het bankje erbij juist wat extra's hebben

'441251' door EdNic '441251' door EdNic

Zweden

Zweden

Stilte na de storm

EdNic

Nadat het ontzettend gestormd had lagen er overal bomen en ontstonden er ook beekjes en stroompjes die er daarvoor niet waren. Na zulk geweld is dat dan toch wel weer een mooi gezicht

'441165' door EdNic '441165' door EdNic

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Lucht in brand

EdNic

We zaten in Hemsedal Noorwegen en 's avonds kleurde de lucht waanzinnig rood achter de bergen. Maar wat het was kon je niet echt zien. Ik ben in de auto gestapt en over de bergkam heengereden om te zien waar het vandaan kwam. Het bleek "gewoon" de ondergaande zon te zijn. Zo had ik het nog nooit gezien. Zoals je de foto ziet was het ook echt!

'441124' door EdNic '441124' door EdNic

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

IJs in aantocht

EdNic

Een gletsjer blijft een apart natuurverschijnsel. Vaak liggen ze hoog in de bergen en kun je er moeilijk bijkomen. Hier echter kun je hem prachtig zien aankomen en zien "oplossen" in het water. Dat water is lichtblauw tot wit is steenkoud, kristalhelder en er drijven ook echt stukken ijs in. Erg gaaf

'441070' door EdNic '441070' door EdNic

NoorwegenFjord Noorwegen

NoorwegenFjord Noorwegen

Aurlandsfjord

EdNic

Noorwegen heeft vele mooie fjorden. De Aurlandsfjord is zeker niet de bekendste, maar wel heel mooi. Hij is bijna een km diep. Er is een speciaal uitzichtpunt gebouwd van waaraf je je echt heel nietig voelt. Maar het uitzicht is prachtig!

'440986' door EdNic '440986' door EdNic

Ierland

Ierland

Groen als gras

EdNic

Gras is gras zou je zeggen. Wat is daar nu interessant aan zou je zeggen? Toch vond ik het hier in Ierland de moeite waard om vast te leggen. Ik vond het per saldo wel een mooi sfeertje zo met die koeien boven op de heuvel.

'440844' door EdNic '440844' door EdNic

Ierland

Ierland

Cows on the move

EdNic

In het Killarney National Park lopen naast allerlei andere dieren ook koeien los rond. Op een gegeven moment begonnen ze allemaal tegelijk te lopen en leek het net of ze naar het licht toeliepen.

'440744' door EdNic '440744' door EdNic

Ierland

Ierland

Doorkijkje

EdNic

Het gebied waar de Ring of Kerry in ligt is prachtig. Dit is feitelijk het drukste deel van Ierland qua toerisme, maar ook hier vind je nog mooie en rustige doorkijkjes. Zoals deze.

'440566' door EdNic '440566' door EdNic

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Rust en ruimte

EdNic

Noorwegen is dunbevolkt, maar soms kom je (vakantie) huizen tegen waar het wel heel erg afgelegen is. Maar de natuur is er bijna altijd prachtig!

'440428' door EdNic '440428' door EdNic

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Slingerdeslang

EdNic

Deze weg van boven ziet er totaal niet logisch uit. Maar de reden voor deze extreme bochten is simpel: de afdaling die deze weg maakt is verschrikkelijk steil.

'440401' door EdNic '440401' door EdNic

NoorwegenFjord Noorwegen

NoorwegenFjord Noorwegen

Relaxen aan de fjord

EdNic

Het smeltwater van de gletsjers komt middels watervallen en riviertjes in de fjord terecht. Daar kun je dan vervolgens genieten van de omgeving en ook nog eens heerlijk relaxen.

'440264' door EdNic '440264' door EdNic

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Water en ijs

EdNic

Een gletsjer en een waterval gebroederlijk bij elkaar. Naast dat het een mooi gezicht is zorgt het verderop voor de beste waterbron die er is. Kristalhelder water dat je zo kunt drinken. Heerlijk fris en koud!

'439426' door EdNic '439426' door EdNic

MexicoPlaya del Carmen

MexicoPlaya del Carmen

Zon en palmbomen

EdNic

Je ziet ze genoeg in Mexico: palmbomen. Dit is helemaal geen mooie of spectaculaire foto, maar voor mij geeft het toch wel perfect aan hoe een "rust" vakantie er uit ziet. Ik wordt er in ieder geval blij van als ik het zo in het echt zie.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik