Dre Moorman

'393001' door Dre Moorman '393001' door Dre Moorman

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Gibraltar Monkey...bu

Dre Moorman

Op de rots van Gibraltar zitten veel 'schattige' Berberaapjes...nou ja schattig niet echt maar wel heel bijdehand. Ze verwachten dat je ze eten geeft (wat ik dus niet doe) en als ze niet kunnen krijgen wat ze willen lopen ze plagend om je heen tot ik er zelf doodnerveus van werd. Nee, aapjes zullen nooit mijn echte vriendjes worden maar met een telelens durf ik ze wel aan :-)

'392468' door Dre Moorman '392468' door Dre Moorman

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Jimena de la Frontera

Dre Moorman

Andalusië (Zuid-Spanje) is een heerlijke streek om met de auto doorheen te rijden. Onderweg kom je tussen de heuvels idyllisch gelegen witte dorpjes tegen waar de heerlijkste tapas worden klaargemaakt. En met het zonnetje erbij kan je dag toch niet meer stuk! Heerlijk nagenieten..

'390199' door Dre Moorman '390199' door Dre Moorman

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Color Beauty

Dre Moorman

Ik ben niet vaak toerist in eigen land en een bezoekje aan de Keukenhof stond niet bepaald bovenaan mijn lijst. Toch geweest en ik was blij verrast met de vele kleuren die ik hier zag. Ik ken geen bloem bij naam en kan nog net een tulp van een orchidee onderscheiden maar qua locatie voor het fotograferen van bloemen is het wel top! Enne ik heb ook heerlijk zitten genieten van het bekijken van buitenlandse toeristen die koste wat het kost met een bloem op de foto willen :-)

'390195' door Dre Moorman '390195' door Dre Moorman

VietnamSapa

VietnamSapa

The cutest ever

Dre Moorman

Tijdens een 3-daagse trekking door Sapa kwamen zo nu en dan een paar dorpskinderen tegen. Uiteraard wilden ze graag iets te snoepen en de 'Mariakaakjes' vielen erg in de smaak. De kinderen zijn zo enorm tevreden zo en ontzettend blij met dit kaakje dat ze ons nog lang hebben uitgezwaaid :-)

'390007' door Dre Moorman '390007' door Dre Moorman

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Sun, sea, summer!

Dre Moorman

Wandelen/klauteren langs wijnranken die tegen de kliffen aan zijn gebouwd om de vijf dorpen van Cinque Terre (UNESCO) te bezoeken. Dit dorp is het oudste dorp met de naam Manarola. Het bezoeken van deze dorpjes ter voet is zeker aan te bevelen!

'389978' door Dre Moorman '389978' door Dre Moorman

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

CAUTION! Do not have.

Dre Moorman

Examen(strik)vraag 01: U wilt hier naar het strand. Mag dat? Fort Lauderdale houdt er een streng strandbeleid op na. Op het zand zijn alleen 'trained service animals' toegestaan. Mogen zij dan wel op blote pootjes?!

'389971' door Dre Moorman '389971' door Dre Moorman

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

I'm a poor lonesome..

Dre Moorman

El Rocio is een klein plaatsje dat aan het National Park 'De Donana' ligt. Er zijn geen bestrating of verkeersborden. Cowboys rijden op hun paard relaxed rond en 'parkeren' deze aan de houten balustrades. 's Avonds was het stiller dan stil en dat deed mij fantaseren aan hoe het vroege wilde westen eruit zou moeten hebben gezien. Jaarlijks met Pinksteren vind hier de De Romería del Rocio plaats, de belangrijkste en grootste bedevaart van Spanje.

'389806' door Dre Moorman '389806' door Dre Moorman

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Photo? 1 dollar!

Dre Moorman

Dit meisje werd door haar broertje (op de achtergrond) naar mij toe gestuurd. Al rennend kwamen ze met een hondje in haar armen mij tegemoet. Ik mocht van haar broertje tegen betaling (1 dollar) een foto maken. Ik wist niet wat ik hoorde, zo jong en dan al zo bijdehand. Ik heb ze gezegd dat ik niet betaal voor een foto. Zodra het broertje wegliep (op zoek naar nieuwe 'slachtoffers') hebben zij en ik nog samen met het hondje gespeeld en mocht ik haar alsnog op de foto zetten.

'389804' door Dre Moorman '389804' door Dre Moorman

JapanHonshu centraal

JapanHonshu centraal

I wish...

Dre Moorman

In het kleine, groene plaatsje Nara is het gezellig wandelen langs vele 'Shinto Shrines'. Bij de tempels hangen vaak houten plankjes (Ema) met hierop een afbeelding van bijv. dieren of tempels. Het beschrijven van het plankje met je wens brengt geluk in datgene wat je wenst. Maar deze plankjes zijn wel heel bijzonder! Iemand een idee?

'354801' door Dre Moorman '354801' door Dre Moorman

VietnamSapa

VietnamSapa

Sapa kids

Dre Moorman

In Sapa heb ik een 3 daagse trektocht gemaakt dwars door alle rijstvelden heen langs kleine 'minority' villages van soms maar 4 huisjes groot. De kinderen die we tegenkwamen zwaaide ons al van verre toe en riepen continu; " hello, hello, hello, hello, bonbon? We hadden voor elke dag wat koekjes en biscuitjes bij ons waar we ze helemaal blij mee maakten. En die lachende gezichten maakte ons weer blij!

'354796' door Dre Moorman '354796' door Dre Moorman

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Advertising

Dre Moorman

Op veel gebouwen zag ik deze teksten en getallen staan. Het blijkt dat dit telefoonnummers zijn met daarboven beschreven wat er aangeboden wordt of door wie. Zo zijn er veel mensen die zich als klusjesman zoals een stucadoor of schilder kenbaar maken dat jouw gebouw aan een opknapbeurt nodig is...Tja veel keus heb je niet als er meerdere van deze stempels tegen je huis aan wordt gezet :-)

'354512' door Dre Moorman '354512' door Dre Moorman

VietnamHalong Bay en noordkust

VietnamHalong Bay en noordkust

Spooky

Dre Moorman

Op een 3 daagse trek door Halong Bay. 1 nacht slaap je op een boot en 1 nacht slaap je op Cat Ba eiland. Alle drie de dagen waren helaas zeer mistig. De baai die bekend staat om zijn 2000 eilanden was nu 'verstopt'. Zelfs de klim naar het uitzichtpunt gaf ons niets anders te zien dan 360 graden mist. Toch had het wel wat, zo'n mysterieus sfeertje...

'354507' door Dre Moorman '354507' door Dre Moorman

VietnamHoi An

VietnamHoi An

Smile!

Dre Moorman

Dit vrouwtje gaf haar mooiste glimlach en wilde ons graag naar de overkant roeien. Toen ik aangaf dat we niet naar de overkant hoefde, vroeg ze geld voor de foto die ik had genomen.

'354496' door Dre Moorman '354496' door Dre Moorman

VietnamHoi An

VietnamHoi An

River view

Dre Moorman

Hoi-An is een ontzettend gezellige en kleurrijke stad waar je makkelijk met de fiets kunt rondrijden om de buurt te verkennen. Het is zeker een aanrader de stad uit te fietsen richting het strand of op smalle paadjes tussen de rijstvelden door!

'352816' door Dre Moorman '352816' door Dre Moorman

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Turtle Tower

Dre Moorman

In de mist en miezelregen liepen we een rondje om het Hoan Kiem Lake. Op de foto zie je het bekende Thap Rua (Turtle Tower). De legende gaat dat in de 15e eeuw Keizer Le Thai To (Le Loi) een magisch zwaard ontving vanuit de hemel om de Chinezen te verdrijven uit Vietnam. Eén dag na de oorlog verscheen er uit het meer een gouden schildpad die het zwaard afpakte, terug het meer indook en het zwaard uiteindelijk terug heeft gebracht naar de oorspronkelijke eigenaar.

'352723' door Dre Moorman '352723' door Dre Moorman

VietnamSapa

VietnamSapa

Laughing out loud

Dre Moorman

Tijdens een wandeling door Cat Cat village moest deze Hmong dame erg om haar kleinkind lachen. Daarna draaide ze zich voor één seconde naar mij om. Net genoeg tijd om deze oprechte lach vast te leggen en mij te doen glimlachen :-)

'325742' door Dre Moorman '325742' door Dre Moorman

CaymaneilandenGrand Cayman

CaymaneilandenGrand Cayman

Sunset

Dre Moorman

Voor het eerst op cruise geweest door de Caribbean met het schip "Jewel of the Seas'. Na een dag gespendeerd te hebben op het eiland Grand Cayman werden we bij het uitvaren getrakteerd op deze mooie zonsondergang.

'325707' door Dre Moorman '325707' door Dre Moorman

ColombiaCartagena

ColombiaCartagena

Dog of fame

Dre Moorman

Ergens in een straat in het verse cement, staat hij heel even stil, niet met de buurt bekend. Vluchtig kijkt hij rond voor hij verder zal gaan, maar zijn afdruk zal hem eeuwig doen staan.

'325705' door Dre Moorman '325705' door Dre Moorman

Nederlandse Antillen

Nederlandse Antillen

Grot in Arikok...Nati

Dre Moorman

Dit is een van de grotten in het Arikok National Park in Aruba. In het pikkedonker zagen we letterlijk aan het eind dit licht naar binnen vallen.

'325632' door Dre Moorman '325632' door Dre Moorman

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Scharrelend langs het

Dre Moorman

Heerlijk om tegen het einde van de dag langs de kust te lopen en de zeemeeuwen te zien zoeken naar voedsel. Tevens een mooie kans om mijn nieuwe telezoomlens uit te proberen :-)

'257272' door Dre Moorman '257272' door Dre Moorman

Spanje

Spanje

Plaza Mayor, Salamanc

Dre Moorman

Na een lange dag in de auto kwamen we rond een uur of 18.00 aan in Salamanca. Eenmaal op het Plaza Mayor brak de hemel open en schuilde we onder één van de vele bogen van dit plein. Achter onze rug klonk in de verte gelach en het klinken van glazen. Een rood zwaar gordijn, waar mensen achter verdwenen, trok onze aandacht. Nieuwsgierig doken we achter deze mensen aan en kwamen in een stampvolle, rokerige bar terecht waar de Spanjaard genoot van zijn vrijdagmiddagborrel. Uiteraard vergezeld met rauwe Iberico ham, een peuk in de hand en een hoop caña's!

'245323' door Dre Moorman '245323' door Dre Moorman

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Buddha's Pak Ou Caves

Dre Moorman

In de bekende Pak Ou grotten vlakbij Luang Prabang staan duizenden buddha beelden in alle mogelijke formaten. Wij hebben de trip zelf geregeld en zijn met een tuk tuk naar de rivier gereden. Daar aangekomen hebben we een bootje geregeld om naar de overkant te komen. Het is erg toeristisch maar toch mooi...

'239249' door Dre Moorman '239249' door Dre Moorman

LaosCentraal Laos

LaosCentraal Laos

Bijzondere...vervoers

Dre Moorman

Door het plaatsje Vang Vieng stroomt de Nam Xong rivier (een zijtak van de Mekon) die tijdens het droge seizoen een stuk lager staat dan het regenseizoen maar nog steeds te hoog om met droge voeten aan de overkant te komen. Naast tijdelijk gammele bruggetjes worden er ook vervoermiddelen zoals deze 'geknutseld'. Het maakt een hoop herrie maar dan heb je wel droge voeten!

'231476' door Dre Moorman '231476' door Dre Moorman

NederlandDen Bosch

NederlandDen Bosch

Winterlandschap

Dre Moorman

Een heerlijke winterse wandeling gemaakt door de Loonse en Drunense Duinen. Het zonnetje zorgde voor een aangename gevoelstemperatuur waarbij het uitdoen van mijn handschoenen niet zo erg was :-)

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik