DoordelensvanAnouk

profiel DoordelensvanAnouk

Naam

Reviews

0

Foto's & tips

5

Blogs

1

Lid sinds

09 October 2019

Favorieten

Fav. werelddeel

Poolgebieden

Fav. land

Indonesië

Fav. stad

Marrakech

Over mij

Hallo, ik ben Anouk.

In 2004 betoverd door het Afrikaanse landschap en vervolgens niet meer gestopt met klikken. Inmiddels jaren later en heel veel foto's verder heb ik gemerkt dat portret en reisfotografie toch wel mijn favoriete onderwerpen zijn. Mijn oog voor detail heb ik ontwikkeld door de zoeker van mijn camera. Al vele mooie bestemmingen mogen bezoeken. Zoals een urban jungle in New York, de jungle in Venezuela een rondreis over Java en Bali en nog meer prachtige bestemmingen en steden. Binnenkort ga ik mijn droomreis maken naar Lapland.

In mijn ultieme (fotografie) droom ben ik samen met Jimmy Nelson en Frans Lanting op wereldreis en leggen we mens, dier en natuur in zijn puurste vorm vast.

Liefs, Anouk

Ps. Nieuwsgierig geworden? Zie meer reisfoto's en verhalen op: https://www.door-de-lens-van-anouk.nl/

Op alle foto's op mijn Columbus profiel berust auteursrecht. Niets van deze foto's mag worden gekopieerd in welke vorm dan ook zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf van Anouk Sassen | Door de lens van Anouk.

Mijn Motto

'Travel as much as you can as far as you can as long as you can photograph as much as you can Life's not meant to be lived in one place.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

5D Mark||

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (5)

'1113030' door DoordelensvanAnouk '1113030' door DoordelensvanAnouk

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

On top of the world -

DoordelensvanAnouk

Een doorreis van West naar Oost- Java met het beklimmen van de Bromo Vulkaan als een van de hoogte punten Het is een uur of vijf en de zon zakt al langzaam weg. Net zoals vele Tenggerese hindoes maken wij ook de toch naar boven. Niet om een offer te brengen, maar dit natuurgeweld en natuurschoon te aanschouwen. Elk jaar op de veertiende dag van de maand Kasanga, dat is bij de bergbewoners de negende maand van het jaar de dag dat er offers gebracht worden. Hierbij gooien ze rijst, fruit, groenten, levende dieren of geld in de vulkaan als offer voor de goden. Ze vragen de goden voor zegeningen en verzekeren zich zo van een mooie oogst. De legende gaat dat prinses Roro Anteng de goden van de berg toen om hulp voreg bij het krijgen van kinderen. Volgens de legende gaven de goden Anteng en haar man 24 kinderen. Het 25ste kind, Kesuma werd, hoewel er aanvankelijk veel weerstand was, geofferd aan de berg. Hierdoor ontstond de traditie om de goden tevreden te stellen door offers te brengen aan de berg. Het beklimmen van de Bromo Vulkaan op 2392 meter is een behoorlijke uitdaging. Wanneer je aan de rand van de krater staat en naar beneden kijkt lijkt het landschap buitenaards..

'1109227' door DoordelensvanAnouk '1109227' door DoordelensvanAnouk

FinlandLapland

FinlandLapland

Ontdek de ongerepte..

DoordelensvanAnouk

Het is half januari, de zon is net krachtig genoeg om zich te tonen boven de horizon en de gevoelstemperatuur is -20 graden. De husky's blaffen al luid. Het is tijd om met de slee op pad te gaan. Sommige van hen hebben de ijspegels aan de snorharen hangen. Eenmaal plaats genomen op de slee trekken de honden in een ruk de slee het witte landschap in. Naarmate de zon iets hoger komt te staan kleurt het landschap prachtig roze. Deze rit zou uren mogen duren. Uiteindelijk mag ik dan ook nog plaats nemen op de achterkant van de slee. Een droom die uitkomt! En dankzij deze foto kan ik hier nog lang van nagenieten. Op alle foto's op mijn Columbus profiel berust auteursrecht. Niets van deze foto's mag worden gekopieerd in welke vorm dan ook zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf van Anouk Sassen | Door de lens van Anouk.

'1102739' door DoordelensvanAnouk '1102739' door DoordelensvanAnouk

Indonesië

Indonesië

Sunrise, sunrise look

DoordelensvanAnouk

Het magische moment van het ontwaken van de natuur, de opkomst van de zon, het vertrekken van de mist en het fluitconcert van allerlei vogels. Iedere minuut verkleurd het landschap en het schouwspel van de zon die hoger en hoger komt is magisch. Nieuwsgierig geworden? Zie meer reisfoto's en verhalen op: https://www.door-de-lens-van-anouk.nl/ Op alle foto's op mijn Columbus profiel berust auteursrecht. Niets van deze foto's mag worden gekopieerd in welke vorm dan ook zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf van Anouk Sassen | Door de lens van Anouk.

Laatste blogs (1)

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik