DoordelensvanAnouk

profiel DoordelensvanAnouk

Naam

Reviews

0

Foto's & tips

5

Blogs

1

Lid sinds

09 October 2019

Favorieten

Fav. werelddeel

Poolgebieden

Fav. land

Indonesië

Fav. stad

Marrakech

Over mij

Hallo, ik ben Anouk.

In 2004 betoverd door het Afrikaanse landschap en vervolgens niet meer gestopt met klikken. Inmiddels jaren later en heel veel foto's verder heb ik gemerkt dat portret en reisfotografie toch wel mijn favoriete onderwerpen zijn. Mijn oog voor detail heb ik ontwikkeld door de zoeker van mijn camera. Al vele mooie bestemmingen mogen bezoeken. Zoals een urban jungle in New York, de jungle in Venezuela een rondreis over Java en Bali en nog meer prachtige bestemmingen en steden. Binnenkort ga ik mijn droomreis maken naar Lapland.

In mijn ultieme (fotografie) droom ben ik samen met Jimmy Nelson en Frans Lanting op wereldreis en leggen we mens, dier en natuur in zijn puurste vorm vast.

Liefs, Anouk

Ps. Nieuwsgierig geworden? Zie meer reisfoto's en verhalen op: https://www.door-de-lens-van-anouk.nl/

Op alle foto's op mijn Columbus profiel berust auteursrecht. Niets van deze foto's mag worden gekopieerd in welke vorm dan ook zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf van Anouk Sassen | Door de lens van Anouk.

Mijn Motto

'Travel as much as you can as far as you can as long as you can photograph as much as you can Life's not meant to be lived in one place.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

5D Mark||

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (5)

'1113030' door DoordelensvanAnouk '1113030' door DoordelensvanAnouk

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

On top of the world -

DoordelensvanAnouk

Een doorreis van West naar Oost- Java met het beklimmen van de Bromo Vulkaan als een van de hoogte punten Het is een uur of vijf en de zon zakt al langzaam weg. Net zoals vele Tenggerese hindoes maken wij ook de toch naar boven. Niet om een offer te brengen, maar dit natuurgeweld en natuurschoon te aanschouwen. Elk jaar op de veertiende dag van de maand Kasanga, dat is bij de bergbewoners de negende maand van het jaar de dag dat er offers gebracht worden. Hierbij gooien ze rijst, fruit, groenten, levende dieren of geld in de vulkaan als offer voor de goden. Ze vragen de goden voor zegeningen en verzekeren zich zo van een mooie oogst. De legende gaat dat prinses Roro Anteng de goden van de berg toen om hulp voreg bij het krijgen van kinderen. Volgens de legende gaven de goden Anteng en haar man 24 kinderen. Het 25ste kind, Kesuma werd, hoewel er aanvankelijk veel weerstand was, geofferd aan de berg. Hierdoor ontstond de traditie om de goden tevreden te stellen door offers te brengen aan de berg. Het beklimmen van de Bromo Vulkaan op 2392 meter is een behoorlijke uitdaging. Wanneer je aan de rand van de krater staat en naar beneden kijkt lijkt het landschap buitenaards..

'1109227' door DoordelensvanAnouk '1109227' door DoordelensvanAnouk

FinlandLapland

FinlandLapland

Ontdek de ongerepte..

DoordelensvanAnouk

Het is half januari, de zon is net krachtig genoeg om zich te tonen boven de horizon en de gevoelstemperatuur is -20 graden. De husky's blaffen al luid. Het is tijd om met de slee op pad te gaan. Sommige van hen hebben de ijspegels aan de snorharen hangen. Eenmaal plaats genomen op de slee trekken de honden in een ruk de slee het witte landschap in. Naarmate de zon iets hoger komt te staan kleurt het landschap prachtig roze. Deze rit zou uren mogen duren. Uiteindelijk mag ik dan ook nog plaats nemen op de achterkant van de slee. Een droom die uitkomt! En dankzij deze foto kan ik hier nog lang van nagenieten. Op alle foto's op mijn Columbus profiel berust auteursrecht. Niets van deze foto's mag worden gekopieerd in welke vorm dan ook zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf van Anouk Sassen | Door de lens van Anouk.

'1102739' door DoordelensvanAnouk '1102739' door DoordelensvanAnouk

Indonesië

Indonesië

Sunrise, sunrise look

DoordelensvanAnouk

Het magische moment van het ontwaken van de natuur, de opkomst van de zon, het vertrekken van de mist en het fluitconcert van allerlei vogels. Iedere minuut verkleurd het landschap en het schouwspel van de zon die hoger en hoger komt is magisch. Nieuwsgierig geworden? Zie meer reisfoto's en verhalen op: https://www.door-de-lens-van-anouk.nl/ Op alle foto's op mijn Columbus profiel berust auteursrecht. Niets van deze foto's mag worden gekopieerd in welke vorm dan ook zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf van Anouk Sassen | Door de lens van Anouk.

Laatste blogs (1)

Community-updates

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

4-10-2021 Afgelopen dagen zijn er problemen ontstaan bij het tonen van o.a. de foto's op de site. Dit probleem is inmiddels opgelost. Onze excuses dat het zo lang heeft moeten duren. Mocht je nog tegen problemen aan lopen, laat het ons dan gerust weten via communityhost@columbusmagazine.nl.

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 41 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Are you talking to me? Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Are you talking to me? door Dreamer666
2. Review: Schotland door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Travelgoom
4. Nieuwkomer: Martine Bocklandt

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik