DoordelensvanAnouk

profiel DoordelensvanAnouk

Naam

Reviews

0

Foto's & tips

5

Blogs

1

Lid sinds

09 October 2019

Favorieten

Fav. werelddeel

Poolgebieden

Fav. land

Indonesië

Fav. stad

Marrakech

Over mij

Hallo, ik ben Anouk.

In 2004 betoverd door het Afrikaanse landschap en vervolgens niet meer gestopt met klikken. Inmiddels jaren later en heel veel foto's verder heb ik gemerkt dat portret en reisfotografie toch wel mijn favoriete onderwerpen zijn. Mijn oog voor detail heb ik ontwikkeld door de zoeker van mijn camera. Al vele mooie bestemmingen mogen bezoeken. Zoals een urban jungle in New York, de jungle in Venezuela een rondreis over Java en Bali en nog meer prachtige bestemmingen en steden. Binnenkort ga ik mijn droomreis maken naar Lapland.

In mijn ultieme (fotografie) droom ben ik samen met Jimmy Nelson en Frans Lanting op wereldreis en leggen we mens, dier en natuur in zijn puurste vorm vast.

Liefs, Anouk

Ps. Nieuwsgierig geworden? Zie meer reisfoto's en verhalen op: https://www.door-de-lens-van-anouk.nl/

Op alle foto's op mijn Columbus profiel berust auteursrecht. Niets van deze foto's mag worden gekopieerd in welke vorm dan ook zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf van Anouk Sassen | Door de lens van Anouk.

Mijn Motto

'Travel as much as you can as far as you can as long as you can photograph as much as you can Life's not meant to be lived in one place.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

5D Mark||

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "DoordelensvanAnouk"

  • profile image comment
    Door CDahlkamp• geplaatst op 11 Oct 2019 | 17:29:37

    Welkom op de site. De foto's die je hebt geplaatst beloven veel goeds. Prachtig hoor

  • profile image comment
    Door Indi• geplaatst op 09 Oct 2019 | 18:57:00

    Hoi Anouk, welkom op de site! Veelbelovend portret geplaatst!!! Veel plezier hier, groet frank

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (5)

'1113030' door DoordelensvanAnouk '1113030' door DoordelensvanAnouk

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

On top of the world -

DoordelensvanAnouk

Een doorreis van West naar Oost- Java met het beklimmen van de Bromo Vulkaan als een van de hoogte punten Het is een uur of vijf en de zon zakt al langzaam weg. Net zoals vele Tenggerese hindoes maken wij ook de toch naar boven. Niet om een offer te brengen, maar dit natuurgeweld en natuurschoon te aanschouwen. Elk jaar op de veertiende dag van de maand Kasanga, dat is bij de bergbewoners de negende maand van het jaar de dag dat er offers gebracht worden. Hierbij gooien ze rijst, fruit, groenten, levende dieren of geld in de vulkaan als offer voor de goden. Ze vragen de goden voor zegeningen en verzekeren zich zo van een mooie oogst. De legende gaat dat prinses Roro Anteng de goden van de berg toen om hulp voreg bij het krijgen van kinderen. Volgens de legende gaven de goden Anteng en haar man 24 kinderen. Het 25ste kind, Kesuma werd, hoewel er aanvankelijk veel weerstand was, geofferd aan de berg. Hierdoor ontstond de traditie om de goden tevreden te stellen door offers te brengen aan de berg. Het beklimmen van de Bromo Vulkaan op 2392 meter is een behoorlijke uitdaging. Wanneer je aan de rand van de krater staat en naar beneden kijkt lijkt het landschap buitenaards..

'1109227' door DoordelensvanAnouk '1109227' door DoordelensvanAnouk

FinlandLapland

FinlandLapland

Ontdek de ongerepte..

DoordelensvanAnouk

Het is half januari, de zon is net krachtig genoeg om zich te tonen boven de horizon en de gevoelstemperatuur is -20 graden. De husky's blaffen al luid. Het is tijd om met de slee op pad te gaan. Sommige van hen hebben de ijspegels aan de snorharen hangen. Eenmaal plaats genomen op de slee trekken de honden in een ruk de slee het witte landschap in. Naarmate de zon iets hoger komt te staan kleurt het landschap prachtig roze. Deze rit zou uren mogen duren. Uiteindelijk mag ik dan ook nog plaats nemen op de achterkant van de slee. Een droom die uitkomt! En dankzij deze foto kan ik hier nog lang van nagenieten. Op alle foto's op mijn Columbus profiel berust auteursrecht. Niets van deze foto's mag worden gekopieerd in welke vorm dan ook zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf van Anouk Sassen | Door de lens van Anouk.

'1102739' door DoordelensvanAnouk '1102739' door DoordelensvanAnouk

Indonesië

Indonesië

Sunrise, sunrise look

DoordelensvanAnouk

Het magische moment van het ontwaken van de natuur, de opkomst van de zon, het vertrekken van de mist en het fluitconcert van allerlei vogels. Iedere minuut verkleurd het landschap en het schouwspel van de zon die hoger en hoger komt is magisch. Nieuwsgierig geworden? Zie meer reisfoto's en verhalen op: https://www.door-de-lens-van-anouk.nl/ Op alle foto's op mijn Columbus profiel berust auteursrecht. Niets van deze foto's mag worden gekopieerd in welke vorm dan ook zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf van Anouk Sassen | Door de lens van Anouk.

Laatste blogs (1)

Community updates

UPDATE
27-11-2020 Sinds deze week zijn de aantallen voor favorieten onder een individuele foto weer zichtbaar.

REIZIGER VAN DE WEEK
27-11-2020 Verdien jij ook een rugzak van Eastpak? Elke week geven we een Eastpak-rugzak cadeau aan iemand die een reisdroom heeft waargemaakt: de Reiziger van de Week. Ben jij de volgende gelukkige? Je hebt nog t/m maandag 30 november 23:59:59 om jezelf of iemand anders te nomineren voor de huidige nominatieronde! Stuur hier je nominatie in.

FOTOWEDSTIJD
06-11-2020 Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

week 48 | Community toppers

Kampeer in Kakadu. Foto: Ellen69

1. Topreview: Het Cathedral Gorge State Park, Nevada door Martinhectors
2. Topfoto & tip: Kampeer in Kakadu door Ellen69
3. Communitylid van de week: RobHoekstra
4. Nieuwkomer: Henk Martens

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik