DoordelensvanAnouk

profiel DoordelensvanAnouk

Naam

Reviews

0

Foto's & tips

5

Blogs

1

Lid sinds

09 October 2019

Favorieten

Fav. werelddeel

Poolgebieden

Fav. land

Indonesië

Fav. stad

Marrakech

Over mij

Hallo, ik ben Anouk.

In 2004 betoverd door het Afrikaanse landschap en vervolgens niet meer gestopt met klikken. Inmiddels jaren later en heel veel foto's verder heb ik gemerkt dat portret en reisfotografie toch wel mijn favoriete onderwerpen zijn. Mijn oog voor detail heb ik ontwikkeld door de zoeker van mijn camera. Al vele mooie bestemmingen mogen bezoeken. Zoals een urban jungle in New York, de jungle in Venezuela een rondreis over Java en Bali en nog meer prachtige bestemmingen en steden. Binnenkort ga ik mijn droomreis maken naar Lapland.

In mijn ultieme (fotografie) droom ben ik samen met Jimmy Nelson en Frans Lanting op wereldreis en leggen we mens, dier en natuur in zijn puurste vorm vast.

Liefs, Anouk

Ps. Nieuwsgierig geworden? Zie meer reisfoto's en verhalen op: https://www.door-de-lens-van-anouk.nl/

Op alle foto's op mijn Columbus profiel berust auteursrecht. Niets van deze foto's mag worden gekopieerd in welke vorm dan ook zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf van Anouk Sassen | Door de lens van Anouk.

Mijn Motto

'Travel as much as you can as far as you can as long as you can photograph as much as you can Life's not meant to be lived in one place.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

5D Mark||

 

2 reactie(s) bij "DoordelensvanAnouk"

  • profile image comment

    Welkom op de site. De foto's die je hebt geplaatst beloven veel goeds. Prachtig hoor

    Door CDahlkamp • geplaatst op 2019-10-11 17:29:37
  • profile image comment

    Hoi Anouk, welkom op de site! Veelbelovend portret geplaatst!!! Veel plezier hier, groet frank

    Door indi • geplaatst op 2019-10-09 18:57:00

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (5)

'1113030' door DoordelensvanAnouk '1113030' door DoordelensvanAnouk

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

On top of the world -

DoordelensvanAnouk

Een doorreis van West naar Oost- Java met het beklimmen van de Bromo Vulkaan als een van de hoogte punten Het is een uur of vijf en de zon zakt al langzaam weg. Net zoals vele Tenggerese hindoes maken wij ook de toch naar boven. Niet om een offer te brengen, maar dit natuurgeweld en natuurschoon te aanschouwen. Elk jaar op de veertiende dag van de maand Kasanga, dat is bij de bergbewoners de negende maand van het jaar de dag dat er offers gebracht worden. Hierbij gooien ze rijst, fruit, groenten, levende dieren of geld in de vulkaan als offer voor de goden. Ze vragen de goden voor zegeningen en verzekeren zich zo van een mooie oogst. De legende gaat dat prinses Roro Anteng de goden van de berg toen om hulp voreg bij het krijgen van kinderen. Volgens de legende gaven de goden Anteng en haar man 24 kinderen. Het 25ste kind, Kesuma werd, hoewel er aanvankelijk veel weerstand was, geofferd aan de berg. Hierdoor ontstond de traditie om de goden tevreden te stellen door offers te brengen aan de berg. Het beklimmen van de Bromo Vulkaan op 2392 meter is een behoorlijke uitdaging. Wanneer je aan de rand van de krater staat en naar beneden kijkt lijkt het landschap buitenaards..

'1109227' door DoordelensvanAnouk '1109227' door DoordelensvanAnouk

FinlandLapland

FinlandLapland

Ontdek de ongerepte..

DoordelensvanAnouk

Het is half januari, de zon is net krachtig genoeg om zich te tonen boven de horizon en de gevoelstemperatuur is -20 graden. De husky's blaffen al luid. Het is tijd om met de slee op pad te gaan. Sommige van hen hebben de ijspegels aan de snorharen hangen. Eenmaal plaats genomen op de slee trekken de honden in een ruk de slee het witte landschap in. Naarmate de zon iets hoger komt te staan kleurt het landschap prachtig roze. Deze rit zou uren mogen duren. Uiteindelijk mag ik dan ook nog plaats nemen op de achterkant van de slee. Een droom die uitkomt! En dankzij deze foto kan ik hier nog lang van nagenieten. Op alle foto's op mijn Columbus profiel berust auteursrecht. Niets van deze foto's mag worden gekopieerd in welke vorm dan ook zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf van Anouk Sassen | Door de lens van Anouk.

'1102739' door DoordelensvanAnouk '1102739' door DoordelensvanAnouk

Indonesië

Indonesië

Sunrise, sunrise look

DoordelensvanAnouk

Het magische moment van het ontwaken van de natuur, de opkomst van de zon, het vertrekken van de mist en het fluitconcert van allerlei vogels. Iedere minuut verkleurd het landschap en het schouwspel van de zon die hoger en hoger komt is magisch. Nieuwsgierig geworden? Zie meer reisfoto's en verhalen op: https://www.door-de-lens-van-anouk.nl/ Op alle foto's op mijn Columbus profiel berust auteursrecht. Niets van deze foto's mag worden gekopieerd in welke vorm dan ook zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf van Anouk Sassen | Door de lens van Anouk.

Laatste blogs (1)

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 20 | Community toppers

Geel en oranje. Foto: Travelbag

1. Topreview: Telegraph Cove, Canada door Saskiahamminga
2. Topfoto & tip: Geel en oranje door Travelbag
3. Topblog: Viermaal scheepsrecht door Wisseschout
4. Communitylid van de week: Bowral
5. Nieuwkomer: Puck Roodenburg

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-ambassadeurs

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg

Wildlife-ambassadeur
Erik Joosten aka Deerik