Diyask

'155926' door Diyask '155926' door Diyask

EcuadorNoord Sierra

EcuadorNoord Sierra

Indian girl

Diyask

een indiaans kind met hun prachtige lange haren en kleurrijke kledingstukken en accessoires....

'154474' door Diyask '154474' door Diyask

EcuadorQuito

EcuadorQuito

Waar zit de telefoon.

Diyask

Ik vond deze foto wel grappig.... ze was druk bezig met het maken van een foto van iemand en tja....waar laat je dan even je telefoon....?

'470443' door Diyask '470443' door Diyask

Verenigde StatenNew Mexico

Verenigde StatenNew Mexico

Albuquerque...Interna

Diyask

Elk jaar vindt in Albuquerque een internationaal Balloon Festival plaats. Mocht je in de buurt komen tijdens je rondreis in de eerste week van oktober, zou ik zeker een kijkje gaan nemen. Je weet niet wat je ziet: zoveel luchtballonnen in allerlei maten en vormen. Echt een spektakel. Dit jaar vindt het Festival plaats van 3-11 oktober 2009. Voor meer informatie kun je terecht op: http://www.balloonfiesta.com/ Voor mij is het alweer 15 jaar geleden dat ik er geweest ben, dus ik neem aan dat het alleen maar groter is geworden :), Amerika kennende....Als je ook wilt overnachten, dien je uiteraard vroeg te reserveren. In die week zal alles vol zitten. Naast het luchtballonnen festival heeft Albuquerque ook genoeg andere bezienswaardigheden, dus zeker de moeite waard! En Santa Fe ligt er vlakbij.

'470050' door Diyask '470050' door Diyask

BelgiëLimburg

BelgiëLimburg

Het Terracotta Leger.

Diyask

Je hoeft nu niet naar Xian om het Terracotta leger te bezoeken. Bij hoge uitzondering mogen de kwetsbare beelden samen met meer dan 200 unieke grafgiften uit de Qin- en West-Han-dynastie reizen ! Je kunt deze nu bewonderen in Museum van Maaseik in Belgie. Tot en met 31 maart 2009 heb je de gelegenheid om 14 beelden en meer dan 200 bijzondere grafgiften te bezoeken. Het Terracotta Leger bestaat uit voetsoldaten, ruiters met paarden, boogschutters en wagenmenners die de tombe bewaakten van keizer Qin Shi Huang Di. Talrijke unieke grafgiften uit beide dynastieën zijn door archeologen blootgelegd. Ze geven de mogelijkheid de cultuur van het begin van het Chinese keizerrijk te bestuderen en te bewonderen. Voor meer info op de volgende website: www.museamaaseik.be/xian/nl

'144261' door Diyask '144261' door Diyask

ChiliPatagonie

ChiliPatagonie

Bla bla bla

Diyask

Een nandoe is een kleinere uitvoering van een struisvogel.

'470042' door Diyask '470042' door Diyask

Nederland

Nederland

Foto's bewerken -...L

Diyask

Ik krijg soms wel eens de vraag hoe ik mijn foto’s bewerk. Voor degene die zich nog niet zoveel bezighouden met bewerken, kan ik adviseren om met lightroom te beginnen. Daar ben ik zelf ook mee begonnen en daar bewerk ik (nu nog) al mijn foto’s mee. Het is gebruikersvriendelijker dan b.v. Photoshop. Je kunt namelijk overzichtelijk de belichting, contrasten, tinten, e.d. aanpassen. Voor korte handige workshops kan ik je deze website aanraden: http://tv.adobe.com/#pd+Lightroom. Voor een eenvoudig en makkelijk boek kan ik je ‘Adobe Photoshop Ligthroom uitgelicht’ van Date van Utteren en Simone Henken (isbn 978-90-5940-333-8) adviseren.

'143672' door Diyask '143672' door Diyask

ChiliPatagonie

ChiliPatagonie

De torres

Diyask

De welbekende Torres del Paine. Ik had geluk dat het zonnetje scheen en dat de bewolking af en toe nog eens de torentjes vrij maakten. Het was wel een hele klim naar boven, maar zeker de moeite waard. Nationaal park Torres del Paine is een nationaal park in het zuiden van Chili. Het bestaat uit bergen, gletsjers, meren en rivieren.

'470000' door Diyask '470000' door Diyask

UgandaKampala

UgandaKampala

Nairobi Eye

Diyask

Een mierachtig 1 cm groot insect, kan voor een vervelende huidirritatie zorgen, welke ook wel Nairobi Eye wordt genoemd als het oog of de omgeving ervan getroffen wordt, zoals bij mij. Door het beestje plat te slaan (in je slaap bv) komt er een stof uit bloedlymfe vrij die de huid sterk kan irriteren. In het begin denk je dat een mug gestoken heeft, maar na 1 tot 2 dagen ontstaat er een soort brandwond gelijkende blaar rondom je oog. Het wordt steeds dikker en is een pijnlijke zwelling. Je moet oppassen dat het niet in je oog slaat, maar zolang het rondom je oog is, is er niks aan de hand. Ik zou voor de zekerheid een arts bezoeken, mocht het je overkomen. Heb ik na 3 dagen ook maar gedaan. Ik kreeg het advies om mijn oog met water en zeep schoon te houden. Verder niks. Het verdwijnt dan ook vanzelf weer, alhoewel je in het begin denkt dat het nooit meer wegtrekt…..Je moet de wond niet openkrabben want dan kan je wel littekens krijgen. Het beestje steekt niet en brengt geen infectieziektes over.

'142448' door Diyask '142448' door Diyask

ArgentiniëPatagonie

ArgentiniëPatagonie

Perito moreno

Diyask

Een speciaal landschap bij mijn 100ste upload. De perito moreno is een van de grootste toeristenattracties van Patagonie. Regelmatig vallen hier nog grote brokken ijs naar beneden. Ik was steeds te laat of ik stond op de verkeerde plek :). De gletsjer is genoemd naar Francisco Moreno, een Argentijnse ontdekkingsreiziger die dit gebied in de 19e eeuw verkende en het uit Chileense handen wist te houden.

'142213' door Diyask '142213' door Diyask

ArgentiniëCentraal Sierra

ArgentiniëCentraal Sierra

Bariloche

Diyask

Bariloche bekent om het chocolade stadje. Qua uiterlijk heeft de stad een sterk Centraal-Europese voorkomen, aangezien de voorvaderen van veel inwoners van uit Duitsland, Zwitserland en Noord-Italië afkomstig zijn. Zowel de stedelijke architectuur met zijn Zwitserse chalets. Je kunt mooi mountainbiken rondom het meer!

'142178' door Diyask '142178' door Diyask

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Ijsje smikkelen

Diyask

Dit jochie was lekker aan het eten van een ijsje. Hij ging er maar even bij zitten.....

'141997' door Diyask '141997' door Diyask

ArgentiniëPatagonie

ArgentiniëPatagonie

Avondgloed

Diyask

Wat heeft patagonie toch een heerlijk landschap. Je gaat van Chili naar Argentinie en weer terug... het is er super mooi.

'139969' door Diyask '139969' door Diyask

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Masai Mara

Diyask

Aan het einde van de dag begon het toch behoorlijk te betrekken. Hopelijk blijft het droog...

'139706' door Diyask '139706' door Diyask

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

After dip

Diyask

Helaas voor de leeuwen is de kill op een stel zebra's mislukt (gelukkig voor de zebra). Geweldig mooi om te zien hoe deze leeuwen het uitgevoerd hebben van het begin tot het eind. Vooral die linkse leeuw leek het erg zwaar te hebben. Blijkbaar had zij dringend voedsel nodig.

'137952' door Diyask '137952' door Diyask

KeniaRift Vallei

KeniaRift Vallei

Masaai kindje

Diyask

Op bezoek bij een masaai stam (hoezo toeristisch?) heb ik deze foto gemaakt van een klein meisje. Ze had allemaal vliegjes op haar gezicht en het leek haar niks te doen.....blijkbaar is ze het zo gewend en weet ze niet beter.

'136904' door Diyask '136904' door Diyask

EcuadorZuidkust Ecuador

EcuadorZuidkust Ecuador

Puerto Lopezzz..

Diyask

Nog even relaxen aan de kust van Puerto Lopez met mooie stranden en natuur! Voor als je niet naar de Galapagos eilanden gaat, is dit een goed alternatief. Van hieruit kun je ook walvissen spotten en Jan van Genten bekijken.

'135214' door Diyask '135214' door Diyask

ChiliPatagonie

ChiliPatagonie

grey gletsjer

Diyask

Het regende gigantisch en toch wilden we nog even naar deze gletser toe wandelen. Het is weliswaar een vergezicht, maar zeker de moeite waard om te zien. Toch nog tijdens de plensregen een foto gemaakt. Deze gletsjer ligt in Torres del Paine N.P.

'134703' door Diyask '134703' door Diyask

EcuadorNoord Sierra

EcuadorNoord Sierra

Marktvrouw Otavalo

Diyask

Wij hadden bij deze vrouw een ketting gekocht die wat korter gemaakt moest worden. Dat was geen probleem, dat deed ze wel ff voor ons. Lief he!

'134418' door Diyask '134418' door Diyask

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Winterlandschap

Diyask

Deze foto heb ik vanochtendvroeg gemaakt toen het nog een winterlandschap was (en nu opnieuw wit wordt). Camera standpunt was bijna helemaal op de grond om dit effect te krijgen met scherpte diepte.

'133861' door Diyask '133861' door Diyask

EcuadorNoord Sierra

EcuadorNoord Sierra

Zwerver

Diyask

Volgens mij was hij op zijn horloge (als hij die had?) aan het kijken of de dag al bijna om was.....

'133549' door Diyask '133549' door Diyask

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

London eye

Diyask

Een wat anders van mij dan een portretje. Deze is gemaakt van de London Eye. Ik ben er ook in geweest en had een super uitzicht over London.

'132769' door Diyask '132769' door Diyask

NamibiëKaokoland

NamibiëKaokoland

Voeden

Diyask

Op bezoek bij de himba's bij de epupa waterfalls. Uren hebben we gereden om er te komen, wegen waren erg slecht, maar hoort zeker bij de top 3 van Namibie (vind ik). Foto is analoog, met zw/w rolletje en voor de verandering niet bewerkt.....

'132354' door Diyask '132354' door Diyask

EcuadorSierra Centraal

EcuadorSierra Centraal

Lekker smikkelen

Diyask

Dit meisje zat heel relax achter op een truck lekker te smikkelen en te genieten van de omgeving.

'132024' door Diyask '132024' door Diyask

EcuadorSierra Centraal

EcuadorSierra Centraal

Cajas N.P. (2)

Diyask

Dit is nog een foto uit het Cajas N.P. wat een prachtig veelzijdig wandelgebied is met mooie vogelsoorten (heb ik helaas niet veel van gezien op dat moment)

Community-updates

EDITIE 104 | NATUURREIZEN & WILDLIFE-TIPS

01-11-2021 Columbus Travel editie 104 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de beste wildlifetips en we nemen je mee naar Costa Rica, het Zwarte Woud, Kenia en Roemenië to name a few. En ook in deze editie vind je traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van AMeerakkerAGrotewalDeerikDreamer666
Ellen69 en Henk Vanetie. Bekijk de editie hier >

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

01-11-2021 Het maandthema van oktober - portretten - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Marco met je prachtige liefdesfoto uit Italië! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 47 | COMMUNITY-TOPPERS


Hoe geraak je in Brooks Falls. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Hoe geraak je in Brooks Falls door Dreamer666
2. Review: Fiordland in Nieuw-Zeeland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: Henk Vanetie
4. Nieuwkomer: Aylawilbrink

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: NATUURPARKEN TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van november is: natuurparken. Lees meer over de wedstrijd >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

DOE DE ISRAËL-QUIZ EN MAAK KANS OP GAVE PRIJZEN!

Sifnos, Griekenland

Van inspirerende steden tot Bijbelse landschappen en van Tel Aviv tot aan de Rode Zee: in Israël raak je nooit uitgekeken. Ontdek hoeveel jij weet van dit eeuwenoude land en sleep een van de drie te gekke reisprijzen in de wacht! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik