Dimmie

'406038' door Dimmie '406038' door Dimmie

NamibiëFish River Canyon

NamibiëFish River Canyon

Deadvlei

Dimmie

Deze droge stukken land zijn een bijzonderheid om te zien in Namibië. Er zijn planten te zien die jaren zonder water kunnen. En dat moet ook wel aangezien het in dit gebied soms maar eens in de paar jaar/ het decenium regent.

'406037' door Dimmie '406037' door Dimmie

NamibiëFish River Canyon

NamibiëFish River Canyon

Vogelnest

Dimmie

De gids vond het eerst erg grappig om uit te leggen dat deze enorme hooibalen in de bomen gemaakt werden door olifanten en giraffen. Hij zei dat dit 'snacks' waren voor als ze honger kregen. Gelukkig kregen we later wel de goede uitleg dat het om vogelnesten gingen. Deze vogels blijven doorbouwen totdat de tak afknapt door het gewicht van het nest.

'405671' door Dimmie '405671' door Dimmie

BotswanaOkavangodelta

BotswanaOkavangodelta

Poler laat gevangen..

Dimmie

De 'Polers' in de Okavango Delta vangen hun vis met behulp van netten die over de gehele breedte worden gespannen. Hier wordt de vangst van de dag laten zien.

'405662' door Dimmie '405662' door Dimmie

BotswanaOkavangodelta

BotswanaOkavangodelta

Zelf 'polen' in de...

Dimmie

De Okavango Delta is alleen te bereiken via Mokoro's. Dit zijn uitgeholde boomstammen die door het water worden geduwd d.m.v. stokken. Natuurlijk wilden we dit zelf ook even uitproberen. Spannend is dan wel dat dit gebied bewoond wordt o.a. door de Big Five.

'405661' door Dimmie '405661' door Dimmie

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Olifant in Etosha

Dimmie

Deze Olifant kwam erg dichtbij onze truck. Gelukkig had ie geen kwaad in zin. Hij bleef ook mooi zitten om er een leuk plaatje van te schieten.

'393114' door Dimmie '393114' door Dimmie

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Beeld op brug met...u

Dimmie

Dit beeld staat op een brug, waarop uitzicht is op de Eiffeltoren. Ik probeerde de foto zo te maken, dat het net lijkt alsof het beeld de Eiffeltoren omarmt.

'393113' door Dimmie '393113' door Dimmie

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Eiffeltoren van Parij

Dimmie

Ik had de belichting op mijn camera niet helemaal goed staan. Daardoor een apart effect van het licht op de Eiffeltoren. Het lijkt zo net winter.

Community-updates

EDITIE 113 | 55 Culturele reisavonturen

16-9-2022 Columbus Travel editie 113 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste culturele reisavonturen. Van dorpsfeesten in Spanje tot festivals in India. In Ghana verdiepen we ons in een zwarte bladzijde uit de wereldgeschiedenis: de trans-Atlantische slavenhandel, aan de voet van de Himalaya bezoeken we twee boeddhistische kloosters en gaan we in de leer bij monniken. En we delen de beste cultuurtips in de Zwitserse Alpen. Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we ook nog een culturele jaarkalender 2023 samengesteld.  Bekijk de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

WEEK 38 & 39 | COMMUNITY-TOPPERS


Nieuwsgierige Schotse hooglanders door Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Nieuwsgierige Schotse hooglanders door Dreamer666
2. Review: Botswana door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Koen van Dijk

Doe mee aan onze wedstrijden

DRONEFOTOWEDSTRIJD 2022: WIN EEN WEEKENDJE WEG IN EUROPA

Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op een weekendje weg in Europa, een cadeaubon van Coolblue of een klimrugzak van Osprey. De 10 winnende worden bovendien gepubliceerd in Columbus Travel én KIJK Magazine! Meedoen kan tot en met 11 september 2022Doe mee


FOTOWEDSTRIJD: WIN EEN TWEE VLIEGTICKETS NAAR THAILAND

Hoe was jouw zomervakantie?! Samen met reisorganisatie Riksja Travel zijn we op zoek naar de mooiste avonturen. Deel jouw ultieme reisfoto en -tip van je reis in de zomer van 2022 en wie weet win jij twee vliegtickets naar Thailand, aangeboden door Singapore Airlines! Meedoen kan tot en met 16 oktober 2022. Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik